Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Ananászos lilakáposzta recept

Ananászos lilakáposzta recept

Az Ananászos lilakáposzta hozzávalói:
• 1 nagy fej lilakáposzta
• 1 nagy doboz konzerv ananász, kockára vágva
• köménymag
• cukor
• ecet


Az Ananászos lilakáposzta elkészítési módja:
Felszeleteljük a káposztát, feltesszük párolni egy kis vízzel, köménymaggal és 2-3 evőkanál cukorral. Sűrűn kevergetve puhára pároljuk, majd hozzáadjuk az ananászt. Nem baj, ha nem túl sok a leve. 2-3 evőkanál ecettel ízesítjük, illetve ízlés szerint még tehetünk bele cukrot. Egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

Megjegyzés:
Sült kacsa mellé nálunk családi hagyomány ez a köret. Nagyon-nagyon finom, még akkor is, ha elsőre kicsit furcsának hangzik az ananász miatt. Mindig osztatlan sikert arat!


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


Az ananászos lilakáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook