Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Klub - Én sem vagyok százas

 A klub fóruma Tagok Események Más klubok Új klub 


Klub- mindenki olvashatja, de csak tagok szólhatnak hozzá!
A klubtagok listájához és a klubba való jelentkezéshez kattints ide!


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


1154. Százas Evelin2018-01-19 08:28
Sziasztok, jó reggelt!
Túl vagyunk a temetésen, tegnap körbementünk anyámmal és ki is fizettünk mindent. Még egy szentmise lesz vasárnap, aztán végre nyugalom következik.
Nyugodj békében, apám.
Megsirattam. Azt hittem, nem fogok már sírni, de ahogy meghallottam az Il silentiót, mégiscsak bőgtem egy sort, anyám meg nyugodtan, csendben állt.
Jó lesz mostmár gondolatilag valami mással foglalkozni. Hegyekben áll a mosatlan meg a mosogatatlan, például azzal. :-)
Csemár, én is mindig ott kezdem az oknyomozást, hogy van-e egyáltalán olyasmi, amit nem én okoztam. Többnyire nincs. :-)
Guruljka, ez a tüzelő mizzéria egyszerűen borzasztó. Nincs ott valahol egy erdő?
Mackó, ezeknek a macskáknak legalább olyan hatalmas a familiáris háttere, mint a tied. :-)
Puszilok mindenkit, mostmár nem fogok eltünedezni. :-)

1153. Guruljka2018-01-17 17:59
No akkor szent a megszokott béke.
Nálam is lenne nagykanál, de a tüzelő megint elviszi a bulit. Lesz ez jobb is még...

Itt még csak olvadozik a hó, jég nincs.
(válasz mágus54 1152. hozzászólására)

1152. mágus542018-01-17 16:44
A dezertőr cicáim vissza tértek reggel világosodáskor sorban ültek a lépcsőn,szemben a bejárattal. A csoszogásom hallatán ,a két 1.-éves kandúr kölyök már ugrott is az ajtónak. A Rozsda" a félszemű kandúr,a Nagyi_Spuri" gént örökölve.....már a kilincsel próbálkozott.A Klán főnöke Spuri nagyi" kilincset nyit.És az ablak párkányról les,a lakásba. Miután reggeliztek,eltűntek.Csak a Rozsda,üldögélt itt egyedül egy kis időt délután.Péntek,nagykanál.....megjön a nyugdíj.Királyság nekem és a kosztosaimnak is.Már majdnem,vegák lettek,nálam.A hó eltünt,teljesen....csak nehogy jég legyen.Én már kétszer könyököt törtem,Veszprémben az elesés miatt.Legyél szerencsés. Legyen jobb az éved,mint a régi volt.De az új ne olyan legyen,mint amiről mesélnek......by Hoffmann Géza/Hofi/
(válasz Guruljka 1151. hozzászólására)

1151. Guruljka2018-01-17 14:41
Úgy látom, kerekedik a kerekasztalunk. :D

Megint kaptam apró munkát, megcsinálom, és az eddig összedolgozott pénzemet utaltatom is, mert muszáj megint tüzelőt venni. Sajnos nem sikerült a nyár végén előre venni, hát apránként kell. Mindig bosszant, hogy a fuvar ára (helyben!) annyi, mint egy hidegebb napi tüzelőmennyiség...

Holnap érkezik a kb. egy havi állatkaja, benne madármag is. Rengeteg fogy belőle, mert ideszoktak a verebek is, sőt a félénken nézegető gerlepár egy kisebb gerlecsoporttá változott, ráadásul nem kevésbé félénkek. Az állandó felrepülésükkel megzavarják a cinkecsapatot, akik ilyenkor szintén menekülőre fogják.
Kell vennem valahol majd a "gyalog-evő" madaraknak is valami gabonafélét, akkor a cinkéknek maradna talán az etető.

1150. csemár2018-01-17 08:10
Szervusztok!

Évi! Ilyen megalomániás vagyok, majd megismertek: ki más ha nem ÉN, ÉN, ÉN vagyok minden okozatnak az oka!! - innen volt ez a bizonyos beírás. :-) (Kis híján a fejemet is majdnem elkeztem falhoz veregetni az elcsendesedett Klub ürügyén. Persze, ez csak vicc, ha kicsit sótlan is...)

Jó a naplóírás is, de a klubozás még jobb, szerintem, amolyan virtuális "kerekasztal"...

Ami azt illeti, a jövögetéseim szempontjából is valószínűleg még egy ideig ki- (illetve: be-)számíthatatlan leszek... Katasztrófa, hogy mennyire felborult az életvitelem, mióta eltűntek a "fix" feladatok! Majd odafigyelek, hogy a reggeli órákban legyek jelen, ha neked így jó.

Ma van a temetés napja, ha nem tévedek...
Fogadd részvétem!

1149. mágus542018-01-17 03:16
Aludj jól,kedves oszt ébredj pihenten. Az agyvérzésemig én is sörös voltam.Szerettem a fekete és a búza sört.És a vegyes gyümölcs pálinkát,a házit. Ahol addig éltem,szinte csak az,termett". Az agyvérzés óta,nem iszom és nem is ihatok alkoholt.Már majdnem Istennek tetsző életet,élek. Kívánom neked,hízzon a bankszámlád és legyen folyamatosan,jól fizető munkád. Brumm,brumm.
(válasz Guruljka 1148. hozzászólására)

1148. Guruljka2018-01-17 02:53
Hát akkor nincs ötletem.

Aludj jól, Mackó! Készen lett a holnap leadni való munkám, megyek az ágyba. Még onnan tévézek kicsit, talán egy sört is bontok.
(válasz mágus54 1147. hozzászólására)

1147. mágus542018-01-17 00:39
Semmi baja látszatra,kedves. Olyan gyorsan tud felmászni a drótkerítésre hogy szemmel követni is nehéz. Láttam már,együtt kajálni az én cicáimmal.Van egy pampa fű bokor az előtető,előtt.Ha időben meglát,észrevesz mindig odaavázik.Ha bemegyek a kulipintyómba akkor elmegy valamerre.Van egy kis ablak,az ajtón,ott sima üveg van és mindent látni.
(válasz Guruljka 1146. hozzászólására)

1146. Guruljka2018-01-16 23:38
Medvemágus, nem tudom, mit tehetnél.

Ahogy jött, el is megy talán az a kandúr.

Nincs baja egyébként?
(válasz mágus54 1145. hozzászólására)

1145. mágus542018-01-16 14:18
Kéz csók a hölgyeknek. Brumm,brumm. Itt is esett a hó,nem sok de az a jó alatta nincsen tükör jég.Azt mondaná a néhai bölcs nagymamám:ami késik,nem múlik.Az én cicáim,repatriáltak"-vissza mentek a SPURI-klán sufnijába.Napi kétszeri bőséges kajához. No de ott van:LEO-és BOZONT a két eb,üldözőnek.Érdekes módon a CICA-lakba,bemászott a szomszéd kandúr.Azóta az én cicáim,mind a négyen nem mennek oda.De a kandúr-legalább 1.-éves lehet.Már egészen otthon érzi magát benne.Mit tegyek..?
(válasz Guruljka 1144. hozzászólására)

1144. Guruljka2018-01-16 14:03
Szép napot kívánok mindenkinek!
Megint esett valamennyi hó az éjjel, és hideg van.
Nem örülök, mert a madártól a macskáig mindenki többet eszik, és ez pluszköltséget jelent.
Igaz, mi inkább meleg teát iszunk többet.

1143. Százas Evelin2018-01-15 10:35
Márti, most olvastam az eccer fórumon hogy úgy találtad, nagyhirtelen csend lett itt a belépésed után.
Ezt én okoztam, nem te. Én vagyok itt a legfőbb locsi-fecsi, aztán ha elhallgatok valamiért, persze hogy csend van. Most objektíve elfoglalt vagyok, szerdán lesz apám temetése, előtte is meg utána is akadnak szaladgálnivalók.
Lassan majd visszatér minden a maga régi kerékvágásába. Lassan majd írom megint a naplómat én is. Nem szándékozom abbahagyni, csak itt én már eléggé kibeszélem magam, oda úgy érzem hogy már csak ismétlés jutna.
Gondolkodom egyébként, hogy oda nem ilyen napi szintű dolgokat írok majd. Írtam már egyébként olyan elvonatkoztatott témákat ott eddig is.
Kifejezetten örülök, hogy határontúli vagy, mert az olyan érdekes. :-)

1142. Százas Evelin2018-01-15 10:04
Sziasztok!
Csemár, egész biztosan jó helyen vagy, itt mindenki nyitott könyv. :-) Te is koránkelő vagy? Az jó, mert Guruljka végképpen nem az. :-) Sokszor vártam, hogy felébredjen már, Mackó ugyan brummant egyet-egyet reggel is de a locsi-fecsi boszikhoz képest ő egyenesen szűkszavú.
Akkor lesz reggel is kivel beszélgetni...
Igaz, mostanában én is ráalszom kicsit reggelente a téli sötétségre.

Azt hiszem, legközelebb lektoráltatom valakivel a receptet mielőtt nekiugrok, baromira szétszórt bírok lenni. Ami már a fejemben van azzal nincs gond, de ezek a kottából készített dolgok, hááát...
Ez a máktorta pl. éppencsakhogy ehető volt. Nade ennek finomnak kellett volna lennie, benne a sok jó anyag... Egy negyedet a végén ki is dobtam, még megfekszi valaki gyomrát.
Most hókifli következik, ipari mennyiségben, mert ez a halotti toros vendégeknek lesz. Nem kéne elrontani. De ezt már többször is előadtam, hibátlanul. :-)
(válasz csemár 1141. hozzászólására)

1141. csemár2018-01-15 07:22
Szia, Guruljka!
Szervusztok, Évi, Mágusmedve!

Nem érkeztem eddig leadni a névjegyemet, bocs!

Az életem nyitott könyv különben, még itt a Hoxa rejtjeles világában is: nyilvános naplót vezetek már több éve, és az "Eccer volt, hol nem volt" fórum is, melyet én nyitottam, szabadon olvasható.

A nicknevemet a "privát" nevemből kreáltam, a vezetéknevem egy betű híján, a keresztnevem két betű híján van meg benne. Vajdaságban élek, Óbecsén. Magyartanár a becsületes mesterségem, azaz csak volt, mert nyugállományba vonulásom több évekkel ezelőtt szerencsésen megtörtént. :-) Azóta sok más "mesterséggel" (értsd ezalatt: elfoglaltsággal) megpróbálkoztam, s a - körülmények nyomására - abba is hagytam többet, ami a legérzékenyebben érintett, a kertészkedést. A mindennapokban megmaradtak közülük a következők: sütés-főzés-motyogatás; olvasás; netezés. Három gyermekem közül kettő már házas, a lányomék külföldön (nem Mo.-on), a fiamék vidéken élnek, így unokázni csak ritkán van alkalmam.

Hát ennyi, elsőre talán elég lesz.
(válasz Guruljka 1140. hozzászólására)

1140. Guruljka2018-01-13 19:05
Csemárka, cseppet sem aggódom a beilleszkedésed miatt.

Örülök, hogy itt vagy!
(válasz csemár 1139. hozzászólására)

1139. csemár2018-01-13 19:02
Szervusztok!
Köszönöm a bebocsáttatást és a szíves köszöntést, kedves Guruljka! Eddig Te látogattál engem az "Eccer"-en, mostantól majd lassan-lassan visszaadom a látogatást itten...

Üdvözletem Nektek is, Evelin és MágusMedve!

Szinte elejétől olvaslak titeket, remélem, nem lesz sok gond a beilleszkedésemmel. :-)

Régi hoxás vagyok, innen-onnan összejön a három gyémánt a koronámon. (Ha nem hagy el a jószerencse.)
Az utóbbi időben keveset mutatkoztam errefelé, de ezek után talán ez majd változni fog.

Üdv Mindhármótoknak, Klubtársak! :-)
(válasz Guruljka 1133. hozzászólására)

1138. Guruljka2018-01-13 17:25
Érdemes sokszor átnézni...

Én egyszer egy sós süti receptjét ajánlottam a barátaimnak, de rendre visszaszólt mindegyik, hogy nem áll össze a tészta. Én meg bizonygattam, hogy évek óta sütöm...

Igen ám, de a 6 kanál víz, amivel a tészta összeáll, nem a hozzávalók között szerepelt, csak a recept szövegében, és nem másoltam le...
Nem győztem bocsánatot kérni.

Végül mindenkinek sikerült, sőt nagyon szeretik, de azóta sasszemmel nézek minden receptet.
Ez a sós sláger lett, mert a tésztáját a várható vendégjárás előtt össze lehet állítani, a hűtőben eláll, és lehet frissen sütni, ha valaki beesik.

1137. Százas Evelin2018-01-13 17:17
Ez inkább a kétszer is elrontott torta. :-) Azt a folyadékmennyiséget egyszer már összekevertem, lazán beleborítottam a citromkrém helyett a mákba is a tízszeres mennyiséget, emiatt megsütögettem az alapot, hogy nehogy szétfollyon. Nahát, ennyit a nyers tortáról.
És még akkor se vettem észre, hogy nem 4 dl kell, hanem 0,4 dl. Mintha kissé zizi lennék ma.

Igen, még emlékszem, hogy az az ubi a tesód ajándéka volt. Akkor ő a ludas. Ő vásárolt túl sok cuccot. :-)
(válasz Guruljka 1135. hozzászólására)

1136. Guruljka2018-01-13 17:11
Ja, az ubit még a húgom hozta. :D

Jó kis szag lett a hűtőben, kimosok neki mindjárt egy jól záródó dobozt.
(válasz Százas Evelin 1134. hozzászólására)

1135. Guruljka2018-01-13 17:10
Akkor ez egy pufitorta. :D

Szeretem a mákos tortát, tényleg, legalább bögrés mákost kellene sütni.
(válasz Százas Evelin 1134. hozzászólására)

1134. Százas Evelin2018-01-13 16:41
Van új tagunk? Nahát, nagyon örülök! Szia, kedves Csemár!
Az az ubi is annyit lapult a hűtóben, mint az én gránátalmám. :-) Nem is érdemes olyan sokmindent összevásárolgatni karácsonyra, ugyan már jóval kevesebbet veszegetek, mégis mindig kimarad valami.
Guruljka, hát te tudod, mit engedhetsz meg most és mit nem. Mindenesetre, elég szomorú, hogy ilyen minőségű munkákért nem kapsz verseny-szférás díjat. Na majd ha lesz szakfordítóid. :-)
Mackó, jó hogy mondod, nem tudtam hogy ma is újév van. :-) Szívesen adnék neked a mákos tortából. Az utolsó mozzanatot eltoltam, féltem hogy elázik az egész, mert nem 0,4 dl folyadékot borítottam a citromos krémbe hanem négy egész decit. Nade ravasz voltam, eleve tettem bele utifűmaghéjat is, gondoltam biztos ami ziher. Nehogy folyós legyen. Megnéztem, már meg is szilárdult. :-) Torta formája van. :-)

1133. Guruljka2018-01-13 14:44
Javaslom Csemárt felvételre, akit régóta kedvelei itt a Hoxán!

Illetve fel is veszem, majd megismeritek.

Kedves Csemár, szeretettel köszöntelek!

1132. Guruljka2018-01-13 14:43
Én tegnap lereszeltem végre a karácsony előtt kapott két kígyóuborkát. Fóliába voltak csomagolva, csak az egyiknek úgy a harmadát kellett kidobnom.

Előzetesen lecsöpögtettem egy nagy pohár joghurtot, most az uborkával keverve várja, hogy megegyem. Tettem bele sót meg fokhagymaport, mást nem.

Évi, ha tartom a magas tarifát, akkor nem nekem küldik a melót. Én lassan mosom a partot, és ha meglesz végre a szakfordítói majd, akkor eleve felugrik a tarifám. Addig a megbízható szépen dolgozó kis fordító leszek.

1131. mágus542018-01-13 11:30
Ne is menj,ma sehova. Ma ünnep nap van. A Pravoszláv-Ortodox és az Örmény új év első napja. Szerettem a 13.kert,de már csak a szépre emlékezem.Rémlik mintha,a Hun utcában laktam volna a Dómus utáni utolsó 10.emeletes sorház villamos sinek felőli első lépcsőházában. Este 23.00" körül ritkultak éjjel 03.00" újra gyakoriak voltak a villamosok. / 13-15.járhatott arra/ Ami rettentő volt a sok szirénázó mentő hangja. Vagy 3. Kórház van arra ha jól emlékszem. + a Mentő állomás. Én most ennék sütit .De lehet csinálok,répás lepényt. Sok sikert a sütihez.
(válasz Százas Evelin 1130. hozzászólására)

1130. Százas Evelin2018-01-13 10:58
Sziasztok, jó reggelt!
Szabadszombatom van. Nem megyek sehova, nyers mákos csodatortát készítek. Most áztatom hozzá a datolyát, baromi gusztustalan. :-)
Mackó, a XIII. kerület miatt kérdezed? Mindenhová bejárásom volt, a "Palotába" is, de én ún. konspirált körletekben dolgoztam. Legutoljára a XIII.-ban, 5 percre a Lehel tértől.
Guruljka, milyen jó, hogy sikerült kizsarolnod a nagyobb zsét. Mostmár annak ne is menj soha alája. Mégiscsak felháborító, hogy mindig minden sürgős, minden legyen háromszor leellenőrizve, a leggyönyörűbb szerkesztésben leadva, és mégis csak bagót kapj érte.
Anyám azt mondta, többet nem kér süteményt, full fehér lisztest többet nem is kap. De ha viszek neki diétást, azt is mindig megeszegeti. :-)
Szerintem a mákos is tetszeni fog neki. :-)

1129. mágus542018-01-13 03:02
Köszönöm szépen. Jó reggelt szép napot kívánok néked. Legyen békés a szombatod...!
(válasz Guruljka 1128. hozzászólására)

1128. Guruljka2018-01-13 00:48
Mágusmedve, ha a Lehel piacra mentek, a Pannónia utcában vn egy bolt, ami olcsón tart fűszereket, a legtöbbet 25 dekás kiszerelésben.

Bulkshop a neve, Évi már járt ott. Több boltjuk is van:

1193 Bp., Üllői út 250. (bejárat a Deák Ferenc u. 1. felől)
1133 Bp., Pannónia u. 76.
1116 Bp., Nándorfejérvári út 40.

Itt a nyitva tartás:
1133 Budapest, PANNÓNIA u. 76.

Tel: 20 / 547 1977

Nyitva tartás:
H: 9.30 - 19.00
K: 9.30 - 20.00 (hosszú nap)
SZ: 9.30 - 19.00
CS: 9.30 - 17.30 (rövid nap)
P: 9.30 - 19.00
Szo: 9.30 - 13.00
(Vasárnap zárva tartunk.)

Hátha itt olcsóbban kapod meg a fűszereidet.
(válasz mágus54 1127. hozzászólására)

1127. mágus542018-01-12 22:34
Nekem,biztonsági okból.Nincsen Bankszámlám.Kétszer már megjártam.Ezért az utolsó lehetőségig tiltakozom hogy kötelező legyen a nyugger" Bankszámla. Sajna még nem ért még véget a sanyargatásom. Még mindíg - 50 % os nyugger vagyok.Remélem Isten engedi hogy egyszer teljes nyugdíjat kapjak.Évike. Te a Palotában dolgoztál..? Vagy a Kerületnél..? Mindkét helyen jártam,annó......mivel az akkori anyósom Orosz volt.Én szerettem.Isten nyugosztalja. Van a Lendvai utcában egy Orosz Ortodox templom,ott ó-szláv nyelven miséznek.Egy gyertya gyújtás erejéjig elmegyek ha a hónap végén feljutok na meg készülök az Indiai fűszereimet feltölteni a Wesselényi Zsinagóga közelében van egy Indiai fűszeres és Kegyszerárus.Az unoka húgom elkísér ő Budafokon lakik ,Krishnás szerzetes volt,de kitudott lépni.....épségben.Elmennék még a Lehel" piacra is,lókolbász és szalámiért. Itt a piacon hororr ára van/ számomra/ a ló-szárazkolbásznak.Ez a Pesti út,a szülinapi ajándékom,saját magamnak. Utána csend lesz egy hónapig.Van saram a menyemnél a TV.-bekötés miatt.Már csak CD.s rádiót szerzek és van muzsika is-teljes a komfort érzetem. Legyen jó és csendes a hétvégéd.Hiszen nehéz napok várnak rád. Brumm,brumm,brumm.
(válasz Százas Evelin 1125. hozzászólására)

1126. Guruljka2018-01-12 20:11
évi, elvileg, hogy így utánanéztem, bizony nem ártana Q10-et is szedni.

Meg az ALA-t is, amiről még tavaly beszéltünk. Jelenleg ez a kettő együtt, olcsó futárral kijön 5 ezerből, de nagyon spórolok most.

Karácsonyi fura egy alak. Ha van kedved, nézd meg, mit alakít a Q10-ben.

Képzeld, az egyik ügyfél jön még közel 10 ezerrel, valahogy elfelejtették utalni... ők küldték a legutóbbi nagy melót is, összesen 27 ezer...
Jött megint egy kisebb attól, aki bizonyítványolat szokott küldeni (és ki tegnap telefonnal ébresztett egy nagyobb melóval...) egy német forgalmit küldött, átalakítás miatt kéri az ügyfél. Tele van rövidytésekkel. Kérdeztem, nincs-e autós fordító? - Válasz: kéri, hogy csináljam meg (persze, hétvégi melót is vállalok, más nemigen), inkább fizet kicsit többet, mint a szokásos 1,10. Hát egyből 2 Ft lett az ajánlat!!! Ha ennyire könnyen megadta, én tényleg bagóért dolgozom...

1125. Százas Evelin2018-01-12 18:38
Szia Mackó!
Sűrű nálad a január. :-)
Az én nyögdíjam már megjött, rajta van a számlán.
Kaptam vagy 12 rugó emelést, tudom másokhoz képest ez pofátlanságszámba megy. De úgy gondolom, igazán megdolgoztam érte. Csinálja csak más is ugyanazt mint én,sírva könyörögne, hogy ne kelljen. :-)
Sikerült szerezni egy ici-pici mosogatógépet. Ennek nem lehet a kosarát az enyémbe átrakni, mert még annál is kisebb. Na és azt sem tudom, mit lehet ebbe egyáltalán belerakni, tovább tart belepakolni mint kézzel ellötykölni a dolgokat. Ez anyámnak lenne jó, de ő meg idegenkedik az ilyesmitől.
Talán leviszem majd az albérleti pici konyhába, tovább keresem a pót kosarat a mostaniba, és távlatban meg veszek majd egy nagyot.
Ez most csak kétezer ft volt, hát mit kapni annyiért? Játék mosogatógépet. :-)