Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Inzulin rezisztencia / cukorbetegség + lisztérzékenység / gluténérzékenység

Kategória: Összes fórumtéma » Diéta & fitness » Egyéb diétás témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

18. Timi142017-04-18 08:57
sziasztok, látom elég régiek a bejegyzések de hátha olvassa még valaki.Valószínűleg kezdődő IR- em van, kíváncsi lennék van e valakinek valami jó diétája, az orvos szerint ha kicsit lefogyok akkor nem kell gyógyszer. Ilyenkor mit lehet enni és mit nem? köszönöm.

17. hpmarianna2013-04-11 09:25
Sziasztok!
Lassan 10 honapja tartom a 3-as kezelèst IR+PCO miatt. Mivel vèkony vagyok, kellett egy jo kis ido, mire olyan ètrendet tudtam osszeàllitani, ami megfelel az eloirt ch diètànak ès nem is fogyok tole. Az elso 3 honap alatt 9 kg-ot fogytam, pedig csak 53 kg-rol indultam. Szoval muszàj volt kicsit visszaszednem.
A konkrèt kèrdèsem, hàtha tudtok segiteni, hogy egy ideje eszem a Nomina gabonakàsa kolest. Ismeri esetleg valaki? Viszont este kezdtem gondolkodni azon, hogy egyàltalàn lassu felszivodàsu szènhidràtot tartalmaz-e? (Vizzel keverem, tejjel soha, nem izesitem semmivel.)
Eddig lassu ch-kènt fogyasztottam ès szàmoltam az étkezésben, aztàn este utott szoget a fejemben, hogy ezt senkitol meg sem kèrdeztem.Automatikusan lassan felszivodonak gondoltam,de nehogy àrtsak magamnak azzal, hogy esetleg nem jol gondolom.
Koszonom a segitséget!


16. szeildiko2012-12-31 14:27
Kedves Eroka81

Szabad kérdezni, hogy a kenyérpornak, amit a gyártótól közvetlenül rendelsz, annak mi a neve? Én is próbálkoztam már többféle kenyér sütésével, de valahogy egyik sem jött be, készen megvenni pedig sokkal drágábban jön ki.
Köszönöm a választ!
(válasz Eroka81 14. hozzászólására)

15. uzsofi912012-04-20 11:35
Sziasztok! Főiskolán feladatként létre kell hoznunk egy fiktív vállalkozást. Arra gondoltunk, hogy egy glutén, laktóz, tejfehérje mentes ételeket kínáló éttermet alapítunk. Kérjük a következő kérdőív kitöltésével segítsétek munkánkat: [link]

Előre is köszönet! :))

14. Eroka812012-01-31 13:21
Ez igaz, hogy nem szakács a dietetikus, de legalább adott volna értelmes tanácsokat.. mindegy én csalódtam.
Xilitet én is szoktam használni, de mindig kevesebbet, mint az előírt adag..
Kenyeret kenyérporból sütök, amit interneten rendelek közvetlenül a gyártótól, így olcsóbb. A párom sajnos inzulinos, de megnyugtatlak, számoljuk a ch-tot! :) de érdekes, ebből a kenyérből 1-2 vékony szelet is bőven elég mondjuk reggelire szenvicsnek! Sőt, amióta kiderült, hogy lisztérzékeny és betartja a diétát, a cukra is sokkal jobb, nem ingadozik!!!
(válasz Remoni 11. hozzászólására)

13. Specy2012-01-31 11:58
Igen,erről lenne szó.Ehhez kell szaki.A többit megoldja egy internetes hasonszőrű közösség,az elején a linket azért tettem be.
(válasz Remoni 11. hozzászólására)

12. Specy2012-01-31 11:57
Igen,nem vitatom,hogy nem túl jó élményed volt.
(válasz Eroka81 10. hozzászólására)

11. Remoni2012-01-31 10:54
Azért szerintem a dietetikus nem szakács, hogy recepteket osztogasson.
A paleolit tényleg drága. Egy kiló xillit ára az egy kiló cukoréhoz képest horrorisztikus.
A barátnőm is lisztérzékeny, szoktam venni gluténmentes lisztet, ha sütök neki sütit, így tudom, hogy az sem egyforma az egy kiló sima liszt árával.
A párod meg nyilván be van állítva egy bizonyos szénhidrátmennyiségre. Ezt nem tanácsos csak úgy túllépni, mert gondolom a gyógyszerezése (esetleg inzulinja) is ehhez a szinthez lett beállítva. Nyugtass meg azért, hogy a "sokkal több" CH-t is számoljátok azért..
(válasz Eroka81 10. hozzászólására)


10. Eroka812012-01-31 08:57
Én arra lettem volna kíváncsi, hogy pl. hogyan lehet finom, olcsó kenyeret sütni, ami ehető, nem tartalmaz sok szénhidrátot, és mégis az ember tud mellette dolgozni. Most nem azt mondom, hogy egész nap kenyeret eszik a párom...
Adott egy tájékoztató füzetet a lisztérzékenységről, és ennyi. Kalória táblázatom, már volt.. Arra lettem volna kíváncsi, milyen termékek tartalmaznak lisztet... erről nem sokat mondott... sajnos...
(válasz Remoni 8. hozzászólására)

9. Eroka812012-01-31 08:53
A dietetikus CSAK elméletben tud erről bármit is nyilatkozni!!! CSAK az tudja, aki benne van! És Én benne vagyok! Csak nem dietetikus vagy? A paleolit táplálkozás is csak egy lehetőség és nem is annyira drága, mint ahogy gondolnád!
Én pl. sütöttem 1000 féle szarabnál szarabb kenyeret, mire rátaláltam, ami nekünk bevált! Olcsó, finom, és könnyen elkészíthető! Liszt helyett rizslisztet használok, amit én magam állítok elő (rizst ledarálom). Főzök minden félét, mint előtte (mielőtt kiderült volna a lisztérzékenység), mindent úgy csinálok, mint előtte! Csak édesítőt használok, gluténmentes ételízesítőt és rizslisztet!!! A paleo is egy táplálkozási forma, senkire nem akarom ráerőltetni, mindenki maga dönti el, hogy követi, vagy sem! Egy opcionális dolog, nem istenítettem! Tanulj meg olvasni, és értelmezni! Én nem köpködtelek, úgyhogy Te se tedd!!!
De hogy jössz ahhoz, hogy azt mondod, itt ilyesztegetem a jónépet!!!??? Lövésed sincs semmiről! Egy cukorbeteg+lisztérzékeny betegnek nagyon sok mindenre kell figyelnie. A dietetikus olyan étrendet javasolt (szénhidrát számolásával), ami nem kivitelezhető, ugyanis a férjem olyan fizikai munkát végez, amihez k@rva kevés szénhidrát nem elég! Én már több, mint 10 éve így főzők, tudom miről beszélek! A dietetikusoknak szívesen adok tanácsokat, kérdezzenek bátran!!!
(válasz Specy 7. hozzászólására)

8. Remoni2012-01-31 08:18
És csak ennyit mondott, hogy drága? Mást nem? Semmi használhatót?
(válasz Eroka81 6. hozzászólására)

7. Specy2012-01-31 01:22
Nem szégyelled magad?Mit ijeszted el a jónépet a szakszerű segítségtől?Ismerem a paleolitot!Drága,mint a vöcsök!Lehet,hogy belefutottál egy nem túl gyakorlott szakemberbe,de nincs jogod alulminősíteni ország-világ előtt azt az egyetlen helyet(=dietetikus SZAKember),ahol normális segítséghez juthat az ember!Nézze meg az ember...Az,hogy te kísérleti nyulat faragsz akárkidből,most nem minősítem,nehogy offoljak túlzottan!És ha nem vetted volna észre,az illető gyakorlott lisztérzékeny és a cukorbetegség diétájában,a kettő összepasszintásában kért segítséget.És ha te azt hiszed,hogy ennyi elég:"Paleolit az isten!",és ezt szajkózod varjúként,akkor nagyon sajnálom azokat,akiket te félrekezelsz!Még ilyet!Felháborító!:SSS
(válasz Eroka81 6. hozzászólására)

6. Eroka812012-01-28 13:21
A férjem lisztérzékeny és cukorbeteg is egyben. Kikértem dietetikus tanácsát és szó szerint kiröhögtem!!! Ugyanis olyan dolgokat mondott, hogy azt anyagilag (minimálbérből) nem lehet finanszírozni! Sajnos sok idő (és türelem), mire az ember kitapasztalja, hogy melyik ételek milyen hatással vannak rá! Én pl. a cukrot xilittel helyettesítem (de azt is csak mértékkel), liszt helyett pedig rizslitet, gluténmentes keményítőt használok! Az én tapasztalatom, ami nálunk bevált a Szendi Gábor féla paleo diéta!
(válasz Csimota23 4. hozzászólására)

5. Specy2012-01-23 10:33
Dietetikus segítségét kéne igénybevenned elsőkörben.És azt ne mondd,hogy ez már megtörtént,mert akkor tudnád,hogy ebben a formában nem lehet mit kezdeni a kérdéseddel.
(válasz Csimota23 4. hozzászólására)


4. Csimota232012-01-21 20:57
Üdv.

Ildikó vagyok,gyermekkorom óta lisztérzékeny vagyok,és most derült ki,hogy cukorbeteg is lettem...,szeretném a segítségeteket kérni,hogy milyen ételeket és milyen mennyiségben lehet fogyasztani....! Köszönöm
(válasz BioCica 1. hozzászólására)

3. Eroka812011-08-21 21:35
Szia!
A férjem cukorbeteg, és pár hónapja derült ki, hogy lisztérzékeny is... mellbe vágott a dolog, mert nem gondoltunk rá, teljesen véletlenül derült ki. Azóta gluténmentesen főzök, persze cukor nélkül. Mondanom se kell, eddig is nehéz volt kitalálni, hogy mit, most meg főleg!
Szívesen adok tanácsokat (ha tudok) és kíváncsi vagyok tapasztalataidra!
(válasz BioCica 1. hozzászólására)

2. Specy2011-08-13 23:44
www.drinfo.hu/forum

1. BioCica2011-08-12 14:21
Sziasztok!
Azokat várom ebbe a fórumba, akik lisztérzékenyek / gluténérzékenyek ÉS mellette cukorbetegek, vagy inzulin rezisztenciájuk van. Kérem, hogy csak azok írjanak, akiknek ez a két betegség együtt van, függetlenül attól, hogy tudom a betegségek külön-külön is speciális kezelést igényelnek, de így együtt még körültekintőbb diéta kell.