Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Köteles aláírnia a munkáltatónak?

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Minden más


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

10. Sort2011-08-10 18:23
Ja ertem, a lenyeg az, hogy valaki irja ala neked, hogy a geyereket be tudd adni a bolcsibe.

Hivatalosan azt mondanam, amit mogyorovaj, hogy azert csak probald meg azt az allas keresest. Egy interju utazgatassal egyutt is legfeljebb 2-3, esetleg negy ora. Csak van valaki, rokon, barat, szomszed, akire addig rabizhatod a geyereket.

Nem hivatalosan, ha ezt a hercehurcat nem akarod, akkor megkronyekezheted a (volt) fonokodet, hatha egy Deakert alairja a papirjaidat.
(válasz Clau26 6. hozzászólására)

9. butternut2011-08-10 15:00
Dehát mit tudsz akkor csinálni? :s A szerződésed szerint neked x-től y-ig tart a munkaidőd, és z feladatot látsz el alatta. Ezt aláírtad, hogy teljesíted, ez a munkaszerződés lényege...

Ha ez nem megy, akkor fel kell mondjál. A munkaszerződés nem azt jelenti sajna, hogy mindenáron foglalkoztatni fognak az általad szabott feltételekkel. Hanem az eredeti feltételeket te elvállaltad. Ha most már gyerek mellett nem megy, akkor az sem jogilag, sem máshogy nem kenhető a munkáltatóra.

Állásinterjúra azért csak el tudsz menni. Nyilván amikor jelentkezel, azt kell mondjad, hogy a gyereknek már helye van a bölcsiben. Ha fel akarnak venni valahova, akkor lesz aláírt szerződésed, és akkor kaphatsz utána az új helytől szándéknyilatkozatot.

A régit nem kényszerítheted a szándéknyilatkozatra. Velük annyit tudsz csinálni, hogy az esedékes napon megjelensz munkavégzés céljából, mert ha nem, fegyelmi okból kirúghatnak (és annál még az öntkéntes felmondás is jobb).
(válasz Clau26 8. hozzászólására)


8. Clau262011-08-10 14:36
nov 26ig gyeden vagyok és oktobertől megy bölcsibe..amig itthon van kizárt h munkát tudjak keresni..
(válasz butternut 7. hozzászólására)

7. butternut2011-08-09 22:24
Pedig nem értetted meg. Visszavennie köteles lenne, aláírnia viszont nem köteles ezt a papírt. Ügyvéddel sem kényszerítheted. Ez a papír jogilag nem létezik. Ez a papír a bölcsödék hülyesége.

Abban az esetben, ha a megváltozott életkörülményeid miatt nem tudod ellátni azt a feladatot, amire szerződtél (12 órában xy munka ellátása), az nem a munkáltató felelőssége.

Nem kötelezhető, hogy rád szabja sem a munkaidőt, sem a munkakört.

Én a helyedben sürgősen keresnék olyan állást, amit a gyermek mellett tudok vállalni, aztán felmondanák normál szabályos felmondással a mostani helyeden.
(válasz Clau26 4. hozzászólására)

6. Clau262011-08-09 20:50
A bölcsihez kell.. ha nem viszem be szeptemberben nem mehet a kislányom...
(válasz Sort 5. hozzászólására)

5. Sort2011-08-09 19:02
Ha nem mesz vissza, az gondolom azt jelenti, hogy felmondasz. Vagyis megszunik a munkaviszonyod. Nem hogy nem koteles alairni, hanem szabalysertest kovet el, ha ebben a helyzetben kiad egy olyan nyilatkozatot, hogy tovabbra is alkalmazni kivan. Munkaltatoi igazolast kiadhat, de azon is fel kell tuntetnie, hogy felmondas alatt allsz.
Olyan viszont nincs, hogy a munkahelyed nem all veled szoba. Abban a kolleganodnek igaza van, hogy nem adhatja ki a szamat. En sem adhatom ki egyetlen munkatarsamet sem, pedig naponta hivogatnak ezzel. Vagy kapcsolom az illetot, vagy elkerem a hivo fel szamat es visszahivatom az illetovel.
Ha van a munkahelyeden HR osztaly, akkor veluk vedd fel a kapcsolatot, ilyen ugyekben ok az illetekesek. Ha nincs, marad a fonok, javaslom az irasos megkeresest, mert annak nyoma van, muszaj reagalnia. Esetleg bemehetsz a munkahelyre szemelyesen. Ha jo fej, alairja a papirjaidat, ha nem, sajnos nem igen tudsz mit tenni, ha lesz uj munkahelyed, ott kerhetsz alairast.
Persze mas lenne a helyzet, ha visszamennel, de igy szerintem nem igen kotelezheto semmire. En mondjuk nem is ertem, miert kellene igazolas, hogy ott dolgozol, ha egyszer nem dolgozol ott. :-))
(válasz Clau26 1. hozzászólására)


4. Clau262011-08-09 15:20
Megköszönném ha irna még más is,mert azt értem ha h köteles visszavennie igy persze h alaáirja,de az én esetem más mert ha visszavenne se tudnék menni,miutan 12órában voltam ilyen esetben is alá kell irnia?

3. Clau262011-08-09 08:53
tudom,h köteles de a munkaidőt nem köteles miattam megváltoztatni,ezért ez tárgytalan..köszönöm megnézzem

2. butternut2011-08-09 08:44
olvasd el ezt:
[link]

szóval én postai úton kommunikálnék (micsoda idióta ez a főnök, hogy a telefon dugdosásával azt hiszi, megússza a kötelezettségeit).. de a szándéknyilatkozat az valszeg nem kényszeríthető ki. visszavenni viszont köteles lenne

1. Clau262011-08-09 08:36
Sziasztok!

Gyeden vagyok itthon a kislányommal akit októbertől felvettek bölcsibe.Sajnos vissza nem tudok menni a munkahelyemre mert 12órában dolgoztam.A főnökömet hivom a szabim miatt de nem veszi fel már hetek óta és mint utobb a kollegámtól kiderült,megváltoztatta a számát és nem adhatja ki nekem.Gondolom azt hiszi visszaakarok menni és ekkora egy sz.mét láda.A bölcsinek kell szeptemberre egy munkáltatói és egy szándéknyilatkozat,arról h visszavesz ezt szeretném vele aláiratni,de igy h nem vesz vissza és amúgy sem tudnék menni köteles ezt aláirni?