Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ti hogyan csináljátok a körözöttet? fórum

Ti hogyan csináljátok a körözöttet? (tudásbázis kérdés)


22. emagdi (válaszként erre: 21. - 388b941089)
2015. febr. 2. 09:54

a recept szerintem azért van, hogy ha valaki valami újat szeretne készíteni, akkor adnak neki egy kiindulópontot az összetevőkkel és azok arányaival.

de ha valaki többször készít egy bizonyos ételt, előbb-utóbb úgyis eltér az eredeti recepttől, mert saját ízlése és fantáziája szerint tesz hozzá még valamit, vagy valamit elhagy. :)

az ilyen ételeknél, amiket kb mindenki készít (pl körözött) ezért van kismillió féle verzió. de szerintem ez nem baj, mindenkinek más az ízlése, és ahhoz igazítja a saját ételét :)

21. 388b941089 (válaszként erre: 20. - Emagdi)
2015. febr. 2. 09:44
Akkor ennyi erovel minek barmilyen receptet is kovetni? :)
20. emagdi (válaszként erre: 19. - 388b941089)
2015. febr. 1. 21:42

oké, lehet, hogy nem az a klasszikus recept.

de szerintem pl a körözött az pont olyan, hogy van a túró, aztán mindenki azt rak bele, amit szeret.

én pl nem teszek bele vajat, hagymát csak néha, viszont gyakran kerül bele ez-az ami van itthon épp a hűtőben, akár olivabogyó is:)

mondhatni ezek körözött alapú variációk :)) vagy ízesített sós túrókrém :)


aki pirosaranyat tesz bele, az gondolom azzal helyettesíti a fűszerpaprikát.

19. 388b941089 (válaszként erre: 18. - Emagdi)
2015. febr. 1. 16:31
De az nem kell bele, ha szereti, akkor sem:) Akkor az már nem körözött:)
18. emagdi (válaszként erre: 17. - 388b941089)
2015. febr. 1. 15:55
gondolom szeretik az ízét, azért :)
17. 388b941089 (válaszként erre: 15. - Arrival)
2015. febr. 1. 15:51
Pirosarany? :O Minek az bele?
2015. febr. 1. 06:30

voroshagyma

komenymag

turo

tejfol

so

keves piros paprika

ezeket osszekevered.

2011. júl. 24. 15:00

Ilyen egyszerű étel, és mégis mindenki másképp készíti :)


Én: túró, kicsi vaj, pirosarany, csak pár szem köménymag.

2011. júl. 24. 14:43
tehénrúró, tejföl, só, bors, pirospaprika, kevés csípős Piros Arany, kevés vörös- vagy lilahagyma, előfordul, hogy apróra vágott zöldpaprikát is teszek bele, s van, hogy minimális mustárt is.
2011. júl. 23. 19:58

Juhtúró és túró vegyesen

kicsi tejföl

pirospaprika

köménymag(egész)

nagyon apróra vágott lilahagyma

kicsi erőspista(aki szereti)

2011. júl. 23. 19:42

A kőrözött úgy kezdődik, hogy: juhtúró! A többi sima tejfölöstúró, amit mindenki ízlés szerint ízesít.


Erikpipi receptje áll a legközelebb a valósághoz, bár én tehéntúrót nem szoktam tenni bele, szeretem, hogy olyan "vad" az íze.

11. Anyagi
2011. júl. 23. 16:40
Köszi mindenkinek!
10. Rika1 (válaszként erre: 4. - Kattyus)
2011. júl. 23. 15:32
így csinálom én is, néha pici fokhagyma..és pirosarany,
9. gne2
2011. júl. 23. 15:31
Só, őrölt kömény, újhagyma (esetleg lila), tejföl, vaj, hogy krémes legyen. Könnyen kenhető lesz a tejföltől.
8. erikpipi (válaszként erre: 5. - Erikpipi)
2011. júl. 23. 15:26
Kifelejtettem a hagymát:)apróra vágva, vagy reszelve
7. c130f7eb3b (válaszként erre: 3. - Pinkyke)
2011. júl. 23. 15:26
én őrölt köményt teszek bele, mert a finnyáskáim az egésztől köpködnek.:D ezt viszont nem veszik észre, és el sem tudják találni, mitől ilyen finom "köménymag nélkül"... :)))
6. SDitti (válaszként erre: 4. - Kattyus)
2011. júl. 23. 15:25
Én is így! :)
2011. júl. 23. 15:25

kocka ráma (liga finomabb)

juhtúró 20 dkg

túró 25 dkg

pirospaprika

őrölt kömény

2011. júl. 23. 15:23
Túró,pici tejföl, őrölt paprika, őrölt kömény. reszelt vöröshagyma,só. Mindenből ízlés szerint:)
2011. júl. 23. 15:23
túró, tejföl, hagyma, só, bors, egész kömény, pirospaprika
2011. júl. 23. 15:22
Én simán túró, tejföl, só, bors, apróra vágott lilahagyma. Isteni és egyszerű!:))
2011. júl. 23. 15:21
Ti hogyan csináljátok a körözöttet?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook