Zabpelyhet hogyan használjam? (beszélgetős fórum)
5. vaczila
2011. júl. 22. 06:00
Ez ízlés kérdése, ki mennyire szereti húsosan, vagy kevésbé húsosan a fasírtot. Elrontani nem tudod ha nem is pontos adagolás szerint csinálod, akkor sem. Szerintem 1 kiló húshoz mehet olyan 20 dkg, de tényleg nincs erre pontos adat. Kicsit áztasd be, majd nyomkodd ki. (Én egy szűrőn szoktam átnyomkodni, úgy a legegyszerűbb.)
4. kismazsi
2011. júl. 21. 21:01
25 dkg húshoz kb. 10 dkg zabpehely. Az biztos, hogy a zabpelyhet be kell áztatni, mert különben a húsból vonja ki a vizet, és akkor száraz lesz a fasírt!
Érdemes delikátos vízbe beáztatni, és kb. 20 percig.
Én még nem próbáltam!
A recept:www.etelek.net/zabpelyhes-fasirt oldalon található
3. 190fd934c1
2011. júl. 21. 20:12
jaj ez nem ide szolt bocsi,egyébként valahol olvastam hogy 25dkg húshoz két jó evőkanállal kel bele:)
2. 190fd934c1
2011. júl. 21. 20:10
na senki nem tud segíteni nekem??????????
1. 8611af2186
2011. júl. 21. 19:50
fasírtot szeretnék csinálni és nem tudom az arányokat pl 1 kiló húshoz mennyi hány kanállal kel belőle,valamit be kel e áztatni ki hogy szokta??
További ajánlott fórumok:
- Először lesz mosogatógépem, segítenétek, hogyan használjam hatékonyan?
- Hogyan használjam a tescos mini steppert, ha fogyni szeretnék nem izmosodni?
- Ti melyik zsírégető/karcsúsító/feszesítő krémet használjátok? Hogyan és milyen sikerrel?
- Hogyan érhetnék el ilyen hajszínt? Milyen színű festéket használjak?
- Hogyan lehet ízletesebbé tenni a zabpelyhet?
- Vannak-e szerencse követek és hogyan használjátok ill. hogyan tisztitjátok?