Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Főzni tanulok fórum

Főzni tanulok (beszélgetős fórum)

2014. jan. 17. 20:31
megtanultam elég jól
2011. júl. 12. 09:50
tupperes rizsfőző én arra esküszök :)
24. beatav
2011. júl. 10. 18:30

:) A férjem a rakott dolgok nagymestere,mert az a legegyszerűbb(neki).Van amikor a darálthúst csak olajon pirítja-párolja,van amikor pörlöltnek megfőzi.Cukkini,savanyúkáposzta,zöldbab,burgonya

...az alapja rizs-zöldség-hús-zöldség és a tetejére sajt.Meg szokott lepni.

2011. júl. 10. 13:57
tallan meg is egy nagyon egyszeru dollog:tojast felversz adsz hosza egy kis turo morzsalekot, fris kaprot es egy kis olajban palacsinta vasban megsutod.Elrontani nem lehet, max tobb turot teszel es nem lesz annyira puha.
2011. júl. 10. 13:55

Kedves forum indito.En ugyan nem irok neked receptet , ugyan is nem a magyar konyhat hasznalom.Viszont egy jo tanacs: ne felj , hogy elrontasz vallamit.Amit nem rontasz el meg sem tanulod.(legalabb is en igy volttam velle).

Anak idejen edes anyam at mondtta, hogy nincs erzekem a fozeshez mint masnak, mostanaba a parom 2x is van hog repetat ker.Volt hogy a szomszed aszony bejot megnezni minek az ilata erzik nala is.Egyszeruen csak azert mert ha vallamit +ba tettem , tudtam , hogy a kovetkezo alakalomal nem teszem, vagy raerezttem minek az ize hianyzik meg.

21. 41fdab80c1 (válaszként erre: 16. - 2104cc91e8)
2011. júl. 10. 12:38

Ez tényleg jó, csak két probléma van vele:

1. A kezdő tényleg azt gondolja, hogy a sáfrány nélkül a rizs, nem lesz rizs, holott lássuk be, ez egyrészt ez egy elég drága fűszer, másrészt ízt alig ad az ételnek, csak színt és csak ezért megvenni elég nagy luxus.

2. Egy lényeges hozzávalót nem tartalmaz, a hagymát.Márpedig ez a rizskészítés alapja szerintem is. Ez az, ami egy ad egy fínom alapízt, ezután jöhetnek a satöbbik.


Korábban volt itt egy fórum a kezdő háziasszonyoknak, ami egy kicsit már ellaposodott, de érdemes újra leporolni: Oszd meg kedvenc receptedet:) Kezdő és haladó háziasszonyoknak.

Öreg banyesz vagyok, sok tapasztalattal, fogok figyelni a fórumra és segíteni amiben tudok.

Kedves Topikindító! Nyugodtan kereshetsz priviben is, de átnézheted az én receptes naplómat is, sok egyszerű étel van benne, ami a kezdőnek sem jelenthet gondot. Sok sikert!!!

2011. júl. 10. 12:28
Én a netről tanultam meg főzni, a google mindenkinek jó barátja, ajánlom neked is. Minden, de tényleg minden fenn van, még a legalapabb dolgok is, pl. hogy kell rántást csinálni.
19. Molyka (válaszként erre: 16. - 2104cc91e8)
2011. júl. 10. 12:11
Ha pirítasz alá hagymát, még finomabb. :)
18. Molyka
2011. júl. 10. 12:10
Szia, van egy receptes naplóm, szerintem egész könnyen el lehet készíteni az abban található ételeket. Régebben gyerekeknek tanítottam főzést, ők is könnyedén elkészítették.
17. 9d1fd4d628 (válaszként erre: 16. - 2104cc91e8)
2011. júl. 10. 12:04
Köszi, pont ez kell. btw, Ennél kicsit szájbarágósabb verzió nincs? :D
16. 2104cc91e8 (válaszként erre: 6. - 9d1fd4d628)
2011. júl. 10. 11:59

Ezt azért hoztam ide, mert hasznos lehet annak aki esetleg nem ismeri:


A tuti rizsfőzés módszere

Kategória: Köretek

Hozzávalók: 2 személyre:

300 ml rizs

600 ml forró víz

olaj

Vegeta/DeliKát

sáfrány

Elkészítés:

Forró olajon pirítsd meg a rizst, majd öntsd fel a forró vízzel, tedd hozzá a fűszereket, de NE kavard meg, tilos a rizst kavargatni. Tedd rá a fedőt és kis lángon főzd addig, míg a víz elpárolog róla, majd vedd le a tűzről és fedővel a tetején hagyd állni néhány percet, majd tálalhatod.

Tanácsok: Ha tovább hagyod állni, akkor a sáfrány közelében levő rizsszemek vöröses sárgás színt kapnak, gyönyörűek lesznek, nagyon jól mutat tálaláskor.


Ízesítsétek a rizst minnél bővebben, isteni finom tud lenni. Tessék elfelejteni a szimplán sós vagy sós és vegetás vízben kifőzött rizst, az borzasztó. Fő a változatosság.

Felvitte: MelisUK, 2008-08-08, 14:09

15. 2104cc91e8 (válaszként erre: 6. - 9d1fd4d628)
2011. júl. 10. 11:54
Szívesen ajánlom, hogy nézd meg a keresőben, van erre egy kimondottan ilyen fórum :))
14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 7. - E2fddfcfeb)
2011. júl. 10. 11:52

Az jó, hogy használod a net-et, de vannak apró "trükkök" amit nem biztos, hogy beírnak a receptbe, azért kérdezz, mert biztosan segítünk,

vagyunk itt egy páran!!

13. 47c83fb9f3 (válaszként erre: 10. - E2fddfcfeb)
2011. júl. 10. 11:49
és ma mit akarsz főzni?
12. cickány64 (válaszként erre: 6. - 9d1fd4d628)
2011. júl. 10. 11:49
felteszel kis olajat melegedni,mikor jó meleg már beleteszed a rizst,én nem szoktam pirítani,csak átkeverem rendesen,és dupla annyi víz,mint a rizs.én csészével kimérem a rizst.aztán a legis-legkisebb lángon,vagy ami van addig párolod,amíg eltünik a víz,aztán elzárod.nagyon óvatosan párszor megkevered,de ha hagyod,szépen megdagad.
11. 47c83fb9f3 (válaszként erre: 6. - 9d1fd4d628)
2011. júl. 10. 11:48
Felteszel egy kislábosba pici olajat közepes lánfon, amikor felmelegedett ráöntesz egy előzőleg kimért és megmosott bögrényi rizst, picit átforgatod, és 1,5-2x-es mennyiségű vizzel felöntöd.A közepébe teszel egy megpucolt fej hagymát, és egy kiskanálnyi vegetával izesited.Amikor elfőtte a vizet, fedővel lefeded, és még 5 percig tűzön hagyod-utána lezárod alatta-és még 10 percig hagyod, hogy a gőzben párolódjon.
2011. júl. 10. 11:45
Petrezselymes burgonyát már tegnap készítettem, csak éppen a petrezselyem maradt le.
9. cickány64 (válaszként erre: 1. - E2fddfcfeb)
2011. júl. 10. 11:45
Nyugodtan bármit!Öreg rókák vagyunk.
8. 47c83fb9f3 (válaszként erre: 1. - E2fddfcfeb)
2011. júl. 10. 11:45
Mindig ird le-legalábbis első időben-mit szeretnél főzni, és itt kapsz hozzá tippeket..
7. e2fddfcfeb (válaszként erre: 3. - 2104cc91e8)
2011. júl. 10. 11:44
Szinte semmit sem tudok a főzésről, hiszen a feleségem "birtokolta" a konyhát. Valahogy majd a netről puskázok néhány receptet.
2011. júl. 10. 11:44

Nekem lenne egy kérdésem, bocs hogy ellopom a topikindító topikját.


Hogy kell rizst kifőzni?

5. 47c83fb9f3 (válaszként erre: 1. - E2fddfcfeb)
2011. júl. 10. 11:43
Mit szeretnél főzni?
4. 47c83fb9f3 (válaszként erre: 1. - E2fddfcfeb)
2011. júl. 10. 11:42
Mibe segithetünk? nyugodtan kérdezz..
2011. júl. 10. 11:41
Miben segíthetünk ?
2011. júl. 10. 11:40
relevant to my interest
2011. júl. 10. 11:40
A főzés tudományát nem ismerem, de kénytelen leszek elsajátítani. Tegnap zöldséglevest készítettem, de kétszer öntöttem le a leves levét mert vagy sós lett, vagy túl sok ízes volt. Aztán a végén elrontottam a fokhagymával. Az nem is lett volna szükséges a levesbe.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook