Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lime torta receptje? fórum

Lime torta receptje? (beszélgetős fórum)


2011. jún. 22. 19:17
Köszönöm!!!!!!!
2011. jún. 22. 19:16

Hozzávalók 4 személyre:


Lime torta

- 3 evőkanál mandulalapocska

- igény szerint szeder

- igény szerint habtejszín

- 5 lap zselatin

- 3 db lime

- 4 evőkanál méz

- 2 dl tejszín

- 2 dl joghurt

- 20 dkg mascarpone


Piskóta alaprecept:

- 6 db tojás

- 6 evőkanál liszt

- 6 evőkanál cukor

- 1 csipet konyhasó


Lime torta:

A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A lime-ok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk és a mézzel együtt a mascarponéba keverjük. A joghurtot felmelegítjük, de ne forraljuk fel és a kicsavart zselatint oldódásig keverjük benne, majd a keményre vert tejszínnel a mascarponekrémbe forgatjuk. A piskótalap első karikáját a folpackkal kibélelt kapcsos formába visszatesszük és a krém harmadát rásimítjuk, ismét piskóta, krém, piskóta következik. Kissé lenyomkodjuk, majd dermedésig behűtjük. Kivesszük a tortát, a maradék krémet, vízgőz felett felmelegítve, a torta tetejére és oldalára kenjük. Az oldalát, a szárazon megpirított, mandulalapocskákkal bevonjuk. Visszatesszük a hűtőbe és tálalás előtt tejszínhabrózsákkal, vékony lime szeletekkel és szederrel díszítjük. Más bogyós gyümölcsöt is használhatunk.

Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.


Piskóta alaprecept:

A tojásokat szétválasztjuk és tojások sárgáját kikeverjük a cukor felével. A fehérjét kemény habbá verjük a cukor másik felével és a csipet sóval. A habot felváltva, az átszitált liszttel óvatosan belekeverjük a tojásos masszába, vigyázzunk, hogy a hab ne törjön össze.

Sütőpapírral az alján kibélelt vagy vajazott, lisztezett (ha az oldalát is kikenjük nem jön fel szépen a tészta) kapcsos tortaformába öntjük és kb. 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig, majd a hőfokot 175 fokra levéve még 35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e?

A sütő ajtaját sütés közben ne nyissuk ki, mert a tészta összeesik! A megsült piskótát 10 percig hagyjuk a nyitott sütőben hűlni, majd rácsra borítva lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd megfordítva hagyjuk kihűlni.

Csak teljes kihűlés után vágjuk fel.


Ha tekercsnek vagy szeletnek készítjük másfél centi vastagon simítsuk a tepsibe. A sütési idő kb. 20 percre rövidül. Ha tekercsnek szánjuk a tészta aljáról a sütőpapírt lehúzva és megfordítva visszaterítve, még melegen feltekerjük, ha szeletnek, konyharuhán hagyjuk kihűlni.


Hát ezt találtam, ha ez segít!

2011. jún. 22. 18:57
A kislányom júliusban lesz 4 éves,és lime-tortát kért!Erre a több lapos piskótásra gondol,csak nem tudom,hogy hogyan kell a lime krémet elkészíteni!Ha valaki tudja,írja meg!Köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook