Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ha törik a tésztám, mi kell még bele: liszt vagy zsiradék? fórum

Ha törik a tésztám, mi kell még bele: liszt vagy zsiradék? (tudásbázis kérdés)


22. 5e1b581a2e (válaszként erre: 19. - VTünde)
2011. jún. 21. 09:38
Na,ez jó hír...Akkor oszd meg velünk a tapasztalataidat és azt,hogy ízre milyen lett?:)
21. VTünde (válaszként erre: 17. - A14deb9047)
2011. jún. 21. 09:17
Mégis sikerült:)
20. VTünde (válaszként erre: 16. - Vica.70)
2011. jún. 21. 09:17
Bocsi, még csak most olvastalak:) Majd írj privit, mivel jártál így, hátha az enyém után van ötletem:)
19. VTünde (válaszként erre: 15. - 5e1b581a2e)
2011. jún. 21. 09:16

Ha diétásan szeretném, akkor nem igazán fér bele a zsír:(

Azóta már sikerült és van benne olaj, nincs zsír:)

18. 470f6cae11 (válaszként erre: 16. - Vica.70)
2011. jún. 19. 14:43
pont ez a lényeg: ha zsírt ír elő, akkor zsírrakl kell dolgozni.
2011. jún. 19. 09:35

Egyes receptekben a zsír-margarin-vaj az alap.

A kevert, "pite" jellegű tésztáknál az olaj.

Ezek általában jól kipróbált dolgok, nem nagyon érdemes kísérletezni.

16. vica.70 (válaszként erre: 8. - VTünde)
2011. jún. 19. 09:28

Én is uganígy jártam kisérletezés közben.Az én sütim is finom volt ízre de annyira tört hogy nem lehetett kézbe fogni.Én sem tudom miért:(

A zsiradékkal lehet vmi gond,pedig állagra úgy tünt hogy jó.Én a lisztre gondolok mégis,másképpen viselkedik mint a normál liszt...

oaj helyett margarin?!

15. 5e1b581a2e (válaszként erre: 8. - VTünde)
2011. jún. 18. 22:25
Egyszerűen kinyírtad a lelkét.Nem helyettesítheted a zsírt olajjal jelen esetben,de ha meg szeretnél nyugodni,ilyen magas hőmérséklet miatt nincs is értelme(kémia).Nyugodtan csinálhatod zsírral,akkor legalább sikerül is a tésztád.
14. 470f6cae11 (válaszként erre: 13. - VTünde)
2011. jún. 18. 16:01

Te szerintem szódabikarbónás lapot sütsz.

Én sokszor sütöttem ezt. Van egy kipróbált receptem.

A tepsi hátán kell 3 lapot sütni. Tölteni. Majd hűvös helyen 1 napot érlelni. másnap lehet felszelni.

Ha kell, priviben írj, egész véletlenül néztem most ide vissza.

2011. jún. 18. 15:57

Igen, erre, aztán tettem még bele olajat, és amikor megsült (bár nyújtani sem volt egyszerű...) akkor porrá örlődik az egész:S


?

2011. jún. 18. 15:44

Szerintem a zsiradék hiánya okozza a morzsalékosságát egy sütinek.

Ha egyáltalán erre gondoltál, amikor azt írod: törik.

2011. jún. 18. 15:37
Most megkóstoltam, ízre finom, de az állaga nem jó...hátha vkinek van ötlete.
2011. jún. 18. 15:35
Értem, azért köszi!
9. a14deb9047 (válaszként erre: 8. - VTünde)
2011. jún. 18. 15:31

Ebben nem tudok segíteni.

Sajnálom.

Nem szoktam a recepteket módosítani.

2011. jún. 18. 15:10

Piramis nevű sütit szeretném "egészséges" változatban.


Az eredeti tészta (1 rúdhoz):

1 tojás

1,5 ek méz

2,5 dkg zsír

25 dkg kristálycukor

2 ek tej 1 kk szódabikarbóna


Ezt kell lassú tűzön addig főzni, amíg habos lesz, majd hozzá 30 dkg liszt.


Én a zsír helyett tettem 1,5 dl olajat (összességében így is zsírosnak nézett már ki a tészta, ami már megsült, de porlad szét:S).

A cukor helyett 2,5 dkg fruktózt ill. folyékony édesítőt.


Van ötlet, hogy miért porlad? :(

7. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - VTünde)
2011. jún. 18. 14:44
Gyúrt tészta lenne?
6. Zorg27 (válaszként erre: 1. - VTünde)
2011. jún. 18. 14:38
Milyen tészta, mi lesz belőle?
2011. jún. 18. 14:34
zsiradék:)
2011. jún. 18. 14:33
Fogalmam sincs sajnos, de ha törik, akkor tuti, száraz és valami folyadék kell bele. Legalábbis így logikus.
2011. jún. 18. 14:32
Alapból olaj kellett bele, ezzel javíthatok még rajta? Egy eredeti receptet módosítok:)
2011. jún. 18. 14:31
Folyadék? :)
2011. jún. 18. 14:30
Ha törik a tésztám, mi kell még bele: liszt vagy zsiradék?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook