Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A tökéletes piskóta? fórum

A tökéletes piskóta? (beszélgetős fórum)


1 2
2012. febr. 25. 21:30
Pár hete megsütöttem a lányom szülinapjára a számunkra tökéletes piskótát-pofon egyszerű-Horváth Ilona könyvből 12 tojással,dupla adagot készítettem-késhegynyi szódabikarbónát adtam hozzá,ahogy le van írva-és nagyon szépen feljött-jól kikevertem,könnyű volt a tésztája,és nagyon nagyon fincsi:))
2012. febr. 25. 21:13
Nekem a krater szelet receptje jott be eddig.
58. globus (válaszként erre: 57. - Tixtina)
2011. aug. 22. 23:27
Szalakális lapok fantasztikusan könnyűek, lyukacsosak lesznek, ehhez képest a sütőporos minden próbálkozás ellenére tömör deszka. Nekem... :) persze másoknál lehet jó.
57. tixtina (válaszként erre: 55. - Globus)
2011. aug. 22. 23:22

Szalakálit lehet még kapni???MI a manó:))

Anno nagyanyám sütött vele,én csak hallottam róla,soha nem próbáltam.

Szódabikarbóna nagyon rossz volt nekem-a sütőpor is,most találtam két hónapja egy kefires receptet,amiben nem érezni.

56. globus (válaszként erre: 55. - Globus)
2011. aug. 22. 23:19
Bocsánat az offolásért.
55. globus (válaszként erre: 54. - Tixtina)
2011. aug. 22. 23:19

Nekem ott is átüt kicsit :)

Sütőporral készült lapokat évek óta nem sütök.

Érdekes, hogy a szalakáli milyen erős szagú sütéskor, de a kész sütiben egyáltalán nem érzem. Szódabikarbónával nincsenek jó tapasztalataim.

2011. aug. 22. 23:14

Kevert tésztába muszáj tenni-napokban csináltam,de majdnem minden hétvégén készítek bögrés sütit.

Kefir,liszt,olaj,tojás,citrom héja,cukor,robotgéppel összekeverem,-meggyet teszek a tetejére-és én majd egy zacskó sütőport beleteszek,de finom lesz-ott nem érzem a mellékízét:D

53. globus
2011. aug. 22. 23:07
Sima piskótába mi nem teszünk sütőport. Egyéb kevert tésztákba igen, de abba sem egész csomaggal.
52. tixtina (válaszként erre: 51. - Borzoska3)
2011. aug. 22. 21:11

Nekem csak a vizes piskóta sikerült nagyra,de ott valamit eltolhattam,mert száraz volt.

Azóta csak lapokat csinálok,és téglalap alakú tortát készítek.Akkor nem kell,hogy magas legyen.:D

51. Borzoska3 (válaszként erre: 50. - Tixtina)
2011. aug. 22. 18:02

Mi is mindannyian édesszájúak vagyunk :) A piskótát vastagon tejszínes krémmel szoktam megtölteni.


Nálunk meg az a dili, hogy a piskótának édesnek, magasnak, könnyűnek kell lennie. Én a lisztet cseréltem le a puccos angol gyártmányra, azóta szent a béke.

2011. aug. 22. 11:57

Nálatok nincsen,nálunk van:DDEnyhén sós mellékíze-férjem nem eszi meg,ha érzi benne a sütőport.

Gyermekeim megeszik,mert édes szájúak:))

2011. aug. 22. 10:56

a 26 centis karikába 8 tojásból sütöm a piskótát (általában csokisat, mert azt jobban szeretjük) és ehhez a mennyiséghez fél zacsi sütőport és 1 mokkáskanálnyi szódabikarbónát is teszek. Így csinálja a család már 100 éve (Nagyi, Mamám) Soha semmi mellékíze nincsen.

Ahány ház - annyi szokás , kár ezen vitatkozni.

2011. aug. 22. 10:25

Az őseim szakácsok,cukrászok voltak.

Ahogy ők csinálták,és ahogy tőlük tanultam-úgy csinálom.

Egyszer tettem bele még nagyon régen sütőport,egy nagyon keveset-Sajnos:((Érezni lehetett,mellék íze volt-

Ha jól fel van verve a fehérje,és jól ki van keverve a sárgája,nem esik össze a hab,és megfelelő hőmérsékleten van sütve,jónak kell lennie:))Nem nagy tudomány,gyakorlat kérdése.:DD

47. tixtina (válaszként erre: 45. - Salabakter)
2011. aug. 22. 10:22
Nem tök mindegy????Ha egyszer sz@r a piskóta sütőporral???!!!!!
46. hellokitty2000 (válaszként erre: 44. - Salabakter)
2011. aug. 16. 22:24

Igen,ez utóbbit tapasztaltam.A meggy és a cseresznye bezöldült.:P

Nekem valószínű azért nem érződik a mellékíz mert az anyukám,sőt a nagyim is tett bele.

45. salabakter (válaszként erre: 41. - Tixtina)
2011. aug. 16. 13:56
És hány éve vagy cukrász,ha szabad kérdeznem?
44. salabakter (válaszként erre: 42. - Hellokitty2000)
2011. aug. 16. 13:54
Enyhén sós mellékíze van:) De attól még nem rossz. Viszont ha gyümölccsel sütöd a piskótát,akkor elszíneződhet!
2011. aug. 16. 11:25
Én azóta rájöttem az igazi cukrász receptre is. Ahány tojás annyiszor 30 gramm liszt és cukor. Tehát 6 tojás 180 gramm cukor és liszt. És sütőpor nélkül is feljön, de ha rakok bele akkor sincs más íze szerintem. A tojás fehérjét külön kell felverni a fele cukorral és a sárgáját ehhez kell adni, majd a lisztet is apránként. :)
42. hellokitty2000 (válaszként erre: 41. - Tixtina)
2011. aug. 16. 10:59
Nem lesz sz@r íze,csak nektek nem ízlik ha benne van!
2011. jún. 13. 22:29

A piskóta a benne lévő levegőtől jön fel.Jól ki kell kavarni.Borzasztó íze van a sütőportól.Bocsi,de cukrászatot tanultam,és ebbe a tésztafajtába konkrétan tudom,hogy nem kell sütőpor.

Persze tehetsz bele,ha Neked ízlik.

Nálunk a családban senki nem eszi meg,ha sütőpor van benne,mert szar lesz az íze.

40. tixtina (válaszként erre: 32. - Szemmelver)
2011. jún. 13. 22:26
Akkor tegyél-de sz@r !!!
39. abcd85b849 (válaszként erre: 38. - Borzoska3)
2011. jún. 13. 15:50
Én 1 evőkanállal szoktam fél kilónként a liszthez adni, azt hiszem rá van írva a csomagolásra. Tényleg nagyon jó, legutóbb a kalácsom kimászott a tepsiből, hatalmas lett és nagyon, nagyon finom, puha. Kenyérnél nagyon számít a liszt sikér tartalma.
38. Borzoska3 (válaszként erre: 37. - Abcd85b849)
2011. jún. 13. 14:14

Köszi, ez nagyon jó ötlet !

fél kg liszthez kb. mennyit kell tenni belőle ? ( pld. kalácsnál)

37. abcd85b849 (válaszként erre: 36. - Borzoska3)
2011. jún. 13. 13:49
Én szoktam kapni anyósomtól hatalmas tanyasi tojásokat, azzal eszméletlen sütiket lehet csinálni. Gyönyörű sárga tojás. Én a mai liszteket sikérrel szoktam feljavítani, van itthon egy fél kg, (bioboltokban lehet kapni) és ez nagyon sokáig elég. A kelt tésztákhoz is mindig rakok némi sikért, sokkal szebben feljönnek.
36. Borzoska3 (válaszként erre: 28. - Etikat)
2011. jún. 13. 13:48
Hát, ha emlékszel, a Nagyi sparherdben sütötte, annál nincs is jobb, de olyan nekünk már nem lesz, mert egyrészt kényelmesek vagyunk másrészt nincs is nagy kedvem nyáron begyújtani... olyankor volt ott a konyhában 45 fok is. Saját tyúk tojásából, jó minőségű lisztből - utánozhatatlan. Persze az is lehet, hogy az emlékek szépítik meg.
2011. jún. 13. 13:48
Az a baj, hogy már mikor megvettük (mert az előző sütőnk egy ezer éves mora volt, ami kis lángon is szénné égetett mindent) már akkor is ezt csinálta, persze valami olcsó kaki volt, mert erre volt pénzünk... Utólag vissza tekintve sokkal jobban megérte volna + 20 ezret rááldozni egy jobb sütőre. Tesóm víz-gáz-fűtés szerelő, apum is konyít hozzá, csináltak már ezzel mindent, de nem segített rajta.
34. szemmelver (válaszként erre: 33. - Abcd85b849)
2011. jún. 13. 13:19

nekem is volt ilyen sütőm

előszr nagy lángon, majd vedd lejjebb

ki kell tisztíttatni a fúvókáit:)

33. abcd85b849 (válaszként erre: 31. - Szemmelver)
2011. jún. 13. 13:16
Nem a legjobb. Szimpla gázsütő, még fokozatok sincsenek rajta, van egy nagy, meg egy kicsi, aztán találjam ki. Sokszor kialszik magától a láng a sütőben, és ez egy piskóta sütés közben nem a legjobb sajnos. :(
32. szemmelver (válaszként erre: 20. - Tixtina)
2011. jún. 13. 13:14
dehogynem teszünk!!
31. szemmelver (válaszként erre: 30. - Abcd85b849)
2011. jún. 13. 13:13
miért? milyen sütőd van?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook