Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A rizseshúst hogy csinálod? fórum

A rizseshúst hogy csinálod? (tudásbázis kérdés)


15. 052c0bd171 (válaszként erre: 14. - 123e772adb)
2015. dec. 15. 12:53
Ez klasszikus rizseshús. Csak nem ebben az országban.
14. 123e772adb (válaszként erre: 12. - 052c0bd171)
2015. dec. 15. 11:57
Ez nem a klasszikus rizseshús. Ez valami túlgondolt valami. :)
13. 123e772adb (válaszként erre: 3. - Andi6020)
2015. dec. 15. 11:53
Te sem szarakodsz vele! Én is így! :)
2015. dec. 15. 11:52

Én így:

Hozzávalók:

• Fél kiló csirkemell filé kockára vágva

• 20 dekányi görög joghurt

• fél citrom leve

• kevés őrölt fahéj

• sáfrány

• 1 liter húsleves

• 15 g vaj

• 2-3 evőkanál olaj

• fél kiló basmati rizs

• 3-4 kardamom mag, összetörve

• 1 citrom leve és héja

• 50 g kesudió

• 50 g mandula

• 25 g fenyőmag

• 3-4 evőkanál pisztácia

• petrezselyem


A joghurt, citrom, fahéj pácban pácoljuk a csirkét egy órán keresztül. A levesben áztatjuk a sáfrányos szeklicét. Egy lábosban felolvasztjuk a vajat egy kanál olajjal, beletesszük a rizst, majd a sáfrányos löttyöt, a kardamomokat, a citrom levet és héjat, felforraljuk, rátesszük a fazékra a tetejét, és lezárjuk a lángot alatta. Közben egy kis olajon megpirítjuk a csirkekockákat. Ha mindkét dolog kész, összevegyítjük. Ekkor a pisztácia kivételével minden magot megpirítunk, és az apróra vágott petrezselyemmel együtt hozzáadjuk a rizses húshoz. Ekkor rászórjuk a pisztáciát is.

2015. dec. 8. 00:07
rizst kulon megcsinalod es a porkoltet is es a vegen osszekevered a kettot.
2011. máj. 25. 14:50
Mindent szemmértékre csinálok. Mindig sikerül és ez a kedvencem:) Csinálok egy pörköltet, ha majdnem kész, akkor teszem bele a rizst, szemmértékre. De figyelem, ha felszívta a levet és még nem jó a rizs, akkor öntök hozzá kis melegvizet, esetleg még sózom is. Takarékon hagyom, amíg kész lesz, villanylapom van. A fedő rajta van ekkor már. Néha kell egy óra is, amíg teljesen kész és pont jó.
9. Aville (válaszként erre: 6. - Andi6020)
2011. máj. 25. 13:40
A sima rizst 1:2 arányban szoktuk mi is, elírtam, bocsi :)
2011. máj. 25. 13:30
Én csak úgy kb érzésre teszem bele a rizst :) Mindig sikerül, de engem nem zavar ha esetleg egy kicsit szaftos marad. Mondjuk másnapra tutira felszívja.
7. zebracsikó (válaszként erre: 6. - Andi6020)
2011. máj. 25. 13:08

igen!


sima rizsfőzéshez 1:2 az arány

2011. máj. 25. 13:06

1:1 arányban én soha nem csináltam még.

1:2 vagy max 1:1,5, de az 1:1 az kevés. Tapasztalatom szerint.

5. zebracsikó (válaszként erre: 2. - Aville)
2011. máj. 25. 13:05

ja, és jó minőségű, nem szétfővő rizs kell hozzá


én az SOS rizst szoktam használni

2011. máj. 25. 13:05

én másfélszeres vízzel engedem fel, mikor beleszórom a pörköltalapba, tehát egy csésze rizst másfél csészényivel.

De én akkor szórom bele a rizst, mikor már 3/4 részt kész a pöri, nem a legelején a hússal együtt!

2011. máj. 25. 13:02
Csinálok egy pörköltalapot, beleteszem a húst meg a rizst, felengedem vízzel, majd betolom a sütőbe, és ott készre főzöm.
2011. máj. 25. 13:01
Szerénytelenség nélkül mondom, h én is és párom is nagyon jól főzünk. Párom világbajnok a pörköltben és a rizsben is. Külön. De a rizseshús nem sikerül. SOHA. Vagy nagyon mázgás lesz, vagy kemény a rizs, odaég, stb. Mi a trükkje? Rizseshúsnál mi a rizs-víz arány? Hiszen már benne van a pörkölt, 1:1 arány nem jó... A különfőzéstől eltekintenénk.
2011. máj. 25. 12:59
A rizseshúst hogy csinálod?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook