Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Juhtúrós lepény - fesztiválokon fórum

Juhtúrós lepény - fesztiválokon (beszélgetős fórum)


6. krumplibogar85 (válaszként erre: 1. - Zige)
2011. máj. 16. 20:09

Szia, én is megkívántam egy fesztiválon ezt a finomságot, és otthon meg csináltam így:


A tésztához:

50 dkg liszt

3 dkg élesztő

2,5 dl tej

0,5 ek cukor

1 kk só

6 dkg margarin

1 tojás


A töltelékhez:

20 dkg juhtúró

1 kk só

2 ek tejföl

kevés majoranna

20 dkg füstölt főtt császárszalonna


1 dl lanygos tejben elkavarom a cukrot, belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom.

A liszthez hozzáadom a sót, tojást, megolvasztott margarint, az élesztős tejet,

és közben folyamatosan annyi tejet, hogy könnyen gyúrható, de nem túl lágy tésztát kapjak.

Jól kidolgozzom, majd körülbelül fél órát meleg helyen megkelesztem, fontos, hogy körülbelül

26 fokos legyen a hőmérséklet, kevesebnél nem fognak megkellni. Közben a juhtúrót,

a tejfölt, a sót és a majorannát egy tálkába villával addig keverem, míg könnyű habos nem

lesz.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 8 egyforma gombócra osztom,

ez kb négy embernek elég.

Mindegyiket téglalap alakúra nyújtom, majd az egyik felére rákenjük a túrót,

megszorom kockára vágott

szalonnával, majd a másik felét ráhajtom, és lenyomkodom, hogy sütés közben

ne nyíljon szét.

Végül serpenyőben közepes lángon olajjal barnára sütőm.


Nagyon jó lett, és azóta barátaim sűrűn követelik.

5. zige (válaszként erre: 2. - Strangangel)
2011. máj. 7. 07:51

Hát nem egészen erre gondoltam.


Amire én, az így néz ki: [link]


De nem krumplilángosból van a tésztája (szerintem)!Annak vastagabb lenne a tésztája.


Örülök hogy te is fehérvári vagy! :-)

2011. máj. 7. 00:12
Na az odaskuffantós kaja:)))))))))
2011. máj. 6. 23:01

Most néztem fehérvári vagy, én is...:-)

Hát ez jól sikerült.:-)))

2011. máj. 6. 22:24

[link]


Felénk ezt árulják....gondolom juhtúróval az igazi...

1. zige
2011. máj. 6. 22:00

Mostanában egyre több fesztiválon megjelent a juhtúrós lepény, amit szívesen eszek. Félbehajtott lepény (juhtúrós?) tejföllel, sült baconnal, vagy sült virslivel, kolbásszal és lilahagymával...isteni!

Csakhogy nem tudom, hogyan készítik a lepényt, mi a hozzávalója? Nincs sparheltem, de a palacsintasütőm megteszi.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook