FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Seherezádé - az új török sorozat (5. oldal)

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Csevegős témák

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

12636. csatret2014-11-12 19:37
Kedves Mankos és Gabriella Tünde, nagyon köszönöm a válaszokat.

12635. Gabriella Tünde2014-11-12 19:10
Én úgy tudom,hogy Mahir édesanyja felesége volt Nazifnak.Majd később megcsalta Szulejmán biróval, akihez később hozzá is ment.Mindenki úgy tudta, hogy Mahir édesapja Nazif és Ő is nevelte fel. Nazifnak volt valami gyilkossági ügye, amiért börtönben is ült.Újból megházasodott és születettek Orhan és a két lány.Safye mama sajátjaként, szeretettel nevelte Mahirt.Mahirnak volt egy féltestvére Szulejmántól, az a lány, aki szintén meghalt.Orhannak mindig voltak ügyei, Mahir próbálta egyengetni.Valaholúgy olvastam, hogy most az anyjaés a kisfiú haláláért Mahirt hibáztatja és bosszút esküdött, amiben bele akarta vonni Ilknur volt férjét is.Őt könnyű felhaszálni a fia elvesztése miatt is.Orhannak mindig voltak balhéi, de Orhan szerelmét ?...Mahir mentette meg -amikor savval akarták leönteni-, és Mahir elvitte a szülői házba és a család befogadta.Talán más többet tud és jobban össze lehet rakni a kockákat.
(válasz csatret 12632. hozzászólására)


12634. mankos2014-11-12 18:53
Nizaf=Nazif
Szóval mind a négy testvér apja Nazif.
(válasz mankos 12633. hozzászólására)

12633. mankos2014-11-12 18:51
Kader (Nihan) aki Mahir és Ilknur? anyja is volt Nizaf első felesége, Szulejmán ügyész szeretője (tőle volt lánya, akivel bennégtek a tűzben) akit Turgut megölt az elején és eredetileg Mahirra akarták kenni Őt hívták oda, de helyette Nazif ment.
Orhan és Songül Nazif és Safiye közös gyerekei, Mahir és Ilknur féltestvére, Mahir volt mindig a jófiú és Orhan meg féltékeny stb.
Az eleje nekem sem annyira világos, mivel a 15. részig csak részlegesen van hozzá fordítás-léírás, de onnantól érthető a dolog.
(válasz csatret 12632. hozzászólására)

12632. csatret2014-11-12 17:55
Nagyon sok minden van, amit nem értek;talán valaki tudna segíteni.
- Orhannak tulajdonképpen mi baja van a bátyjával? Szinte mindig ellenségesen viselkedik vele,(ahogy most a kórházban is), pedig Mahir annyira jó testvér, őt is többször megvédte.
- Egy igen régi téma. Mahirt kiskorában miért adta örökbe az édesanyja (talán a szegénységük miatt?), és miért pont Nazif papáéknak? Milyen kapcsolat fűzte Nazifhoz, hogy így döntött? (Az egyik korábbi tárgyalás alkalmával jelentette be Mahir, hogy a vér szerinti apja a meggyilkolt Szülejman bíró volt.Ez óriási megdöbbenést okozott a Kara-család tagjaiban is. Nekem úgy tűnt, mintha Safye mamának sem lett volna tudomása erről.) Szóval, ez nagyon homályos nekem. Lehet, hogy Orhan azt kifogásolja, hogy ők igazából nem is testvérek? Ha ez így lenne, roppant igazságtalanul gondolkodna, mert Mahir részéről csakis jót, szeretetet kaptak. A lányok legalább tisztában is vannak ezzel.
Előre is köszönöm, ha tudnátok adni magyarázatot.

12631. Gabriella Tünde2014-11-12 17:46
Kedves Zsazsanéni!Örülöm, hogy újra olvasni lehet Rólad, már nagyon hiányoztál.Azt gondoltam talán a Karadayi nem csigázott fel annyira,hogy hozzászóljál.Hiány érzésünk van ha a régiekről nem hallunk semmit.Pl: Ilona, Zsuzsanna-177 stb.Olyan sok jó infoval láttatok el, amiért csak hálával gondolunk Rátok.Remélem valamikor majd visszatértek.A Karadayi müködik, a megértéshez szintenkétől kapunk jó forditást, megosszuk az infót.Persze nagy rajongói vagyunk Berg-nek és Kenannak.
(válasz zsazsanéni 12630. hozzászólására)

12630. zsazsanéni2014-11-12 13:40
Hajnalok hajnalán átmentem rádiósba,lefőzöm a kávét és hallgatom a Lánchidból valami Lecsó" cimű műsort.Most valami turkológus beszélt Szulejmánról,meg mi megtörtént ténylegiben,de ez a sok csicsás ruha akkor nem volt.A szultánok csak valaha 3 rabnőt vettek feleségül,nem volt szokás,hogy az ágyast feleségül veszik.Hajnali órákra igazán érdekes dolgokat mondott.A Marivdan is létező személy volt,és ez a Méry akit Szulejmán feleségül vett,az egy ruszin rabszolganő volt igazából is.Nem kitalált figura.Csak nem tudom elképzelni,hiogy azt a hatalmas hodályt,hogy fütötték fel,a háremnél,el sem birom képzelni.Tavaly ott is voltunk.Most 11-12 Szamosújvár,Kolozsvár úton voltunk.Kiváncsi voltam,mert jártam arra 35 évvel ezelőtt.Fárasztó,de mire a 3-ik temetőben ráleltünk Rózsa Sándor sirjára,nem semmi volt.De arra,hogy az emberfia lásson is valamit kényelmesen arra magánzóként kell menni.Arra semvolt idő,hogy a rokonomat odahivjam valahova,mert kiszámithatattlan az egész.A Házsongárdi temetőre is kiváncsi lennék,ott is van sok magyar.Az egészséggel annyira nincs baj,volt épp iskola szünet,meg unoka,mondtam,ha hazamész egy hétig ki se kelek az ágyból,mert pihenek.Köszi O.Eta az érdeklódésedet.

12629. O.Eta2014-11-12 13:16
Na végre zsazsanéni,hogy hallatsz magadról!Hiányoztak az információid.Mit írnak a török lapok kedvenceinkről?Várjuk híreidet,jó egészséget.

12628. zsazsanéni2014-11-12 10:23
A rádióban volt szó a Szulejmánról,s ott mondták,hogy film fog készülni a janicsárokról is.Kiváncsi leszek,hogy ott mit fognak majd kitalálni.?

12627. Érsekházi2014-11-11 13:57
Nagyon érdekelt a 84 rész,későig fennmaradva
sikerült megnéznem .
Ebben most sok minden történik .
Ez a Belgin egyre idegesítőbb levakarhatatlan a mini szoknyájában . Mahir miért türi el , hogy a nyakán lógjon pl: a kórházba is odatolja a képét ez a nő . Sőt a 85.előzetesben is látszik Mahir oldalán virít megint , nagyon ellenszenves .
Jó sokan vannak ezek az alvilági figurák a félszemű is feltünt újra.
Nazif papa szerencsére túlélte . Ayten jól elintézte Nechdetet , így eltud válni tőle.
Mehmet S megint keveri a kártyáit és vajon Kerime meddig nyel , mikor borítja ki a bilit ..., mert szenved és a lányán sem tud segíteni ,pedig biztos elmondaná neki amit tud.
Mahir most aztán jól benne van a slamasztikában.
A 85 előzetesben látni Yasin veri Osmant , biztos megtudja , hogy mi van közöttük Songüllel.
Izgalmas részek .

12626. Gabriella Tünde2014-11-10 21:09
Hálás vagyok a forditásért,köszönöm.Nagyon izgatott voltam, hogy mit mondott Belgin, de nem találtam rá utalást.Azt hiszem a mai részben lesz, hogy Mahir mérgesen leteremti, amikor mennek el a biróságról. Szerintem azért, mert Feridénél olyan látszatot mutatott, hogy a szeretője. Most már értem.Köszi.
(válasz szinten_fan 12624. hozzászólására)

12625. Érsekházi2014-11-10 16:51
Nagy köszönet a fordításért , a találgatásoknak vége , így érthetőbb a folytatás is .
Bonyolódnak az események , leginkább rossz dolgok történnek , sajnos .
(válasz szinten_fan 12624. hozzászólására)

12624. szinten_fan2014-11-10 11:32
A karadayi kovetkezo, 84. reszenek tartalmi elozetese:

Mig Mehmet Saim (Feride apja) orommel fogadja Feride donteset, hogy egy masik birosagra kerne az athelyezeset, Kerime (Feride anyja) ne makar beleegyezni, hogy a lanya elmenjen messzire...
Feride eleteben eloszor segitseget akar kerni az apjatol az athelyezesi folyamat felgyorsitasara. Mehmet Saim pozitiv valaszt ad lanya keresere.
Feride egyetlen vagya, hogy ne kelljen abban a tudatban elni, hogy barmikor osszetalalkozhat Mahirral, es tanuja legyen annak ahogy uj eletet kezd valaki massal. Kinevezik vajon Feridet egy masik birosagra?

Ami Mahirt illeti, o nem tud arrol, hogy Feride egy masik birosagra keri at magat, mert o kozben elerte a celjat, es sikerult neki egy asztalhoz ulnie a kabadayikkal (gengszter vezerekkel).
Mahir, aki hivatalosan is a kabadayik partnere lett, most be akarja biztositani a bizalmukat, es mindegyikkel barataagot akar kotni. Sarı Cemal-nak, aki nem tudja megemeszteni ezt a helyzetet, egy egesz mas terve Mahir-ral. Vajon milyen jatekot (tervet) eszelt ki Sarı Cemal, Mahir eltuntetesere (elpusztitasara)?
Nazif, aki veletlenul eszrevesz egy szerelmes verset egy tankonyvben, amit Osman hozott Songülnek, gyanut fog, hogy van valami kozottuk.

A kovetkezo reggel, amikor Osman es Songül az iskolaba indulnak, megfigyeli ahogy talalkoznak es koveti oket. Mikozben koveti oket, Nazif szamara bebizonyosodik, hogy a ket fiatal szerelmes egymasba... Nazif szamara ez a felismeres az utolso csepp a poharban mindazok utan, amiken keresztulment eddig, es ezt a szive mar nem birja el, osszeesik. Osszes gyermeke es szerettei eljonnek hozza a korhazba. A Kara csalad a korhaz folyosojan imadkozik, hogy ne kapjanak fajdalmas hireket az apjukrol.

12623. szinten_fan2014-11-10 10:52
sziasztok,
a mult heten utaztam es el voltam havazava. Bar kovettem a karadayi-s hireket, irni nem volt idom.
Az angol forumon ugy irtak, hogy Belgin a kihallgatas utan odament Feridehez, es azt mondta, hogy vaaloban igaz, hogy milyen jo birono is o, Mahir mindig is mondogatta neki. Elotte a kihallgatas alatt konkretan a szeretojenek nevezte Mahirt, hogy milyen jo, hogy a szeretoje megmentette akkor a loveskor. Ugyhogy meg egyet oda aakrt szurni a vegen is. Feride ossze tudta magat szedni annyira, hogy azt valaszolta neki, hogy o csak tette a dolgat, ahogy mindig.


12622. O.Eta2014-11-09 16:57
Sokan várjuk a tájékoztatást, a mankót, mert nagyon a sötétben tapogatózunk. Hálás köszönettel!

12621. Gabriella Tünde2014-11-09 15:58
Kedves szinten_fan!Az előző részben nagyoon kiváncsi vagyok, hogy a biróságon Feride szobájában a kihallgatás után mivel búcsuzott el Belgin, mit mondhatott olyan szemtelen hangnemben Feridének? Mit mondott Mahir Benginnek? Mahir nagyon zavart volt. Ha esetleg találkoztál volna,légyszi velünk is oszt meg.Benned bizunk, mert Te az angolból le tudod jól forditani.Előre is köszi!!!!

12620. Sofi102014-11-08 22:14
Berguzar a héten megint Prágaba volt, reklámot forgatot Panthene termékekre, vele voltak Halit és a kis Ali.
[link] Alit nem látni, mert o fenyképezet

12619. mankos2014-11-06 09:50
Értettem hogy mire gondolsz és nem azért írtam, mert félreértettelek, bocsi :-)
Szerintem addig jó (nekem legalábbis) amíg az ilyen tehetséges színészek nem kerülnek ott oda.
Nálam a hollywood nem egyenlő a tehetséggel, sőt .
Nagyon nagyon kevés a jó amerikai film, főleg mostanában.
Az olyan európai vagy más színészek, akiknek nem angol az anyanyelvük kissé különösnek számítanak, legfőképpen ezért szokták rájuk lecsapni
(Russell Crowe-nak szerintem nem igazán ide tartozik, ő új zéladni és angolul beszél. Egyébként őt szeretem, mert van benn tartás és nem hagyta magát "hollywoodosítani" Nemkülönben jó színész és jó pasi)
(válasz csatret 12617. hozzászólására)

12618. O.Eta2014-11-06 00:25
Az érvelésed logikus, de összeszorul a szívem,hogy ez a tiszta, szép szerelem ilyen szomorú véget érhet.Aforgatókönyv íróknak kificamodott ízlésük , érzelmük lehet ,ha ezt a verziót választják befejezésül.

12617. csatret2014-11-05 23:31
Sajnálom, hogy félreértettetek. Az általam említett spanyol és ausztrál színészek pl. Russel Crown (nem tudom, jól írtam-e a nevét)egyáltalán nem sorozatokban, és főleg nem mellékszerepeket játszanak, hanem nagyon is főszerepeket. És attól, ha az amerikai TV-csatornákon lejátszanák a török TV-filmeket, még nem lennének beszippantva, hanem megismernék és elismerhetnék őket - érdemeik szerint. Kizárólag az ő érdekükben gondoltam azt, amit írtam. Kenan nyilván nem véletlenül ment ki korábban Amerikába nyelvet gyakorolni. Feltételezem, örömmel venne egy igazán megfelelő felkérést; akármit biztos el sem vállalna.

Én úgy láttam, hogy Mahir sajnos tudatosan lopta el a teherautót - a rendőröket elaltatva - és bizony a játékbarlang előtt parkolt le, majd ezt követően belépett a belső terembe, az ismert gengszterek közé. Lehet, hogy tévedek (mivel nem értjük a szöveget),de lehet, hogy ez volt az ára, hogy a többi gazember befogadja a brancsba, vagyis ez lehetett Mahir "belépője" - és előzetesen pont ezt beszélhette meg az egyikükkel, akivel kezet is fogott. Mahir lélekben soha sem lesz gengszter, egy csupaszív ember, aki mindenkor a gyengéket és rászorulókat védelmezte. De mégis tudatosan választotta ezt az igenis kétes életformát, mert reményei szerint csakis ennek révén juthat a robbantás elkövetőinek nyomára. Ez annyira erős lelki kényszerként élhet benne, hogy képes volt lemondani a boldog családi életről is, amiben Feride mellett lehetett volna része. Persze én is nagyon-nagyon azt kívánnám, ha a rettenetesen sok szenvedés és viszontagság után a két szerelmes végül boldog lehetne. Bár nincs sok realitása, de azért bízni kell a csodában. Mindenesetre szegény Feride most igen nagy lelki sérülést szenvedett, másrészt nem vitatható, hogy Mahir az elkövetkezendő 7 hónapban valami büntetendőt csak el fog követni, hiszen pont Feride fog ítélkezni fölötte, és mintha Mahir be is ismerne valamit. (Emlékezzetek az elmúlt évad záró jelenetére!)Én abban reménykedem, még ha börtönbe kerül is, onnan kijőve Feride megbocsát, és végül csak egymásra találnak.

12616. Érsekházi2014-11-05 21:03
Van már 84/2 előzetes .
Már 4x megnéztem a lépcsős jelenetet , olyan nagyon szomorkásak , de olyan helyesek .

12615. Érsekházi2014-11-05 20:04
Korrigálok : Ha nem is rendőrség , de valami egyenruhás őrök voltak akiktől elvitte az árut Mahir a teherautóval.

12614. Érsekházi2014-11-05 19:57
Valószinü a teherautót Mahir a gengszter játékbarlanghoz vitte. Ott parkolt le vele. Azt birom folyton úgy mondják kamion , közben egy teherautó .
Úgy tünt rendörség vigyázott rá . ami elött Mahir árulta a szendvicset és kivárta a megfelelő alkalmat . Fura , hogy minden rendőr kidölt a sorból elaludt . Lehet Mahir keze volt a dologban , valamit rakott a szendvicsbe ? Mahir estétől reggelig olvasta a naplót , elis érzékenyült , közben megint szép dallam szólt . Most ezek után mi lesz velük?, én akkor is mégis úgy érzem vissza találnak egymáshoz , nagyon reménykedem ,hogy így lesz.
(válasz O.Eta 12611. hozzászólására)

12613. mankos2014-11-05 19:09
Szerintem addig jó, amíg az ilyen tehetséges színészeket nem szippantja be Hollywood. Mert ott max egy sorozatban egy külföldi karakter(lsd Goran V. és az ER) vagy mellékszerepek várnak rájuk.
(válasz csatret 12610. hozzászólására)

12612. mankos2014-11-05 19:03
Ha a mentés gombra kattintasz, akkor automatikusan oda kerül.

Szerintem Mahir nem gengszter és soha nem is lesz az, inkább valami helyi Robin Hood féle jó és igazságtevő.
( a kuplerájba is csajt menteni ment és még csak rá se nézett a "melós csajokra")
(válasz O.Eta 12611. hozzászólására)

12611. O.Eta2014-11-05 18:25
mankos! Hogy kell elrakni a "lejátszási listához",hogy ne kelljen állandóan visszakeresni a linket?Különben nagyon jó.Most este újra végignéztem a83. epizódot.Kérdezem,milyen bűncselekményt követett el Mahir?Elaltatta az őröket, elvitte a szállítmányt,ha jól láttam a Rendőrségre.Ezzel vált volna gengszterré?Ha vegkép elhal a szerelmi szál Mahir és Feride között érdektelenné válik a film,ez a vonal tette naggyá aKaradayit


12610. csatret2014-11-05 12:55
Ami Berget illeti, szerintem most sokkal szebb, mint pár évvel ezelőtt. Hozzá fogható tüneményes mosolyt még senki arcán nem láttam. Ő úgy bűbájos, hogy mellette sugárzóan intelligens, színésznői teljesítményéről nem is beszélve! A mostani gálán is csodálatosan nézett ki, de osztom a véleményeteket, hogy kevesebb rúzs a száján jobb lett volna.
Na és Kenan, róla is csakis a leges legfelsőbb fokon lehet beszélni, igen nagyon szeretem! Annyira dühítő, hogy az egész világ filmiparát az amerikaiak uralják, és csak azokból lesznek világhírűek, akik kikerülnek Hollywoodba. Lásd Banderas, Pénélopé Cruz, meg az ausztrálok, élükön Nicole Kidmennel és a többivel. Hol lenne az ő ismertségük, ha csak a hazájukban maradnak? Ideje lenne, hogy egy amerikai TV-társaság megvásárolja az Ezelt és a Karadayit, és az ottani nézőknek is leeshetne az álluk, hogy Berg és Kenan milyen Istenáldotta tehetségek, színészóriások, és a többi török színész is kivétel nélkül remek a saját szerepében. (Persze ugyanez vonatkozik általában a magyar színészekre is! De hát ők is maradnak az ismeretlenség homályában.)Erről jut eszembe, egy évvel ezelőtt írtam egy ajánlott levelet az RTL Klubnak, kérve, vásárolják meg a Karadayit, biztosan nagy nézettsége lenne a két már jól ismert főszereplő miatt. Mondanom sem kell, egy árva szóval nem válaszoltak!...
Tegnap este láttam a 83. bölümöt. Hát, Mahir elkövette az első tényleges bűntényt, és ezzel elindult az általa választott lejtős úton. Innen már csak egyre lefelé mehet. Félő, egyszer olyan szituációba kerülhet, hogy még valamilyen gyilkosságba is belesodródik, akaratán kívül. A mostani részben is látszott, legszívesebben megfojtotta volna Belgint, ezt a kis pimasz bestiát, aki ilyen rémes helyzetbe hozta. (Úgy láttam, Kenannak most megint nagyon fáradt volt az arca, remélem, nem beteg. Az igazat megvallva, érte sokkal jobban aggódom, mint Mahir sorsáért...)Kedves Lányok, bármilyen szomorúan hangzik is, attól tartok, ne nagyon reménykedjünk a pozitív végkifejletben. Egy bírónő és egy gengszter-bűnöző = nem igazán nyerő páros... Törökországban nem nézhetnek nagy jövő elébe. Lenne egy ötletem: esetleg a story végén kivándorolhatnának Ciprusra, ott nem ismerné őket senki. (Szívesen beszállnék a forgatókönyvírókhoz, lennének elképzeléseim; Kár, hogy erre nincs semmi mód.)Egyébként van már egy megjelent könyvem és rengeteg történet a fejemben - valószínűleg ott is marad. Nem akarlak ijesztgetni Benneteket, nem fogom őket itt ismertetni - és elnézést, hogy elsőre ilyen hosszan írtam. (Így van ez egy "írónővel"...) De reszkessetek, mert fogok még jelentkezni: rengeteg téma van belém rekedve az elmúlt 3 év óta!

12609. csatret2014-11-05 11:35
Sziasztok, új lány vagyok. Régóta olvaslak Bennetek, és nagyon hálás vagyok a sok jó információért. Eddig csak gondolatban leveleztem Veletek, de most már a tettek mezejére lépek.
Kezdetként, bár ez nem kifejezetten Fórum-téma, de talán van, akit érdekel: valószínűleg sokan tudtok róla, minden hónap első szerdáján este 7-kor a Török Kávéházi Estek keretében érdekes rendezvényeket tartanak. A mai előadás címe: "A francia kultúra hatása az oszmán birodalomra". Yunus Emre Török Kulturális Intézet, Andrássy út 62.
Esetleg a későbbiekben egyszer ott össze is futhatnánk, ha lenne kedvetek találkozni.

12608. O.Eta2014-11-04 22:54
A FB-on fent van a Karadayi 84. Bölüm Frafman 'óra 48 perc hosszan .Ilyen még nem volt .Ekkorát hibáztak volna ?

12607. mankos2014-11-04 22:53
Szívesen:-)
Elrakod a "lejátszási listákhoz" ezt:
[link]

Ide mindig felkerülnek az új részek
(válasz O.Eta 12606. hozzászólására)