Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől törik szét az isler(nyers) tésztám? fórum

Mitől törik szét az isler(nyers) tésztám? (tudásbázis kérdés)


24. gne2
2011. ápr. 16. 21:32

Szerintem ebből már nem lesz jó süti. Ha vendégeknek szánod, inkább gyúrj egy újat, mint olyanba pazarolj anyagot, amit aztán ki kell dobni. :(

Esetleg reszelt sütinek még elmegy, de az íze nem lesz az igazi, mert a liszt felszívta a vajat.

23. t.Ili (válaszként erre: 21. - Suzanne7)
2011. ápr. 16. 21:22
Tejföllel!
22. salabakter (válaszként erre: 21. - Suzanne7)
2011. ápr. 16. 21:22
Csak tojásfehérjével.de igazi már soha nem lesz!
2011. ápr. 16. 21:15
szóval akkor valami folyadékkal feltudom javítani?
20. Kittidora (válaszként erre: 18. - Gne2)
2011. ápr. 16. 21:14
de jó ötlet!
19. gne2
2011. ápr. 16. 21:14

Linzer:

15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 40 dkg liszt, 4 tojás sárgája, 1 cs sütőpor.

Gyorsan összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk, sütjük, lekvárral ragasztjuk össze.

18. gne2 (válaszként erre: 17. - Kittidora)
2011. ápr. 16. 21:14

Én le szoktam reszelni, úgy a leggyorsabb, és nem olvad meg. :)

Mindjárt bemásolom az anyukám receptjét, nekem ez mindig sikerül.

17. Kittidora (válaszként erre: 16. - Gne2)
2011. ápr. 16. 21:12
igy ,igaz,én szeretem ,ha puha,nem jéghideg,én igy is meg tudom csinálni,de ez rutin kérdése
16. gne2 (válaszként erre: 7. - Suzanne7)
2011. ápr. 16. 21:10
A linzertésztához mindig hideg vaj kell, és gyorsan összeállítani, nem szabad sokáig gyúrogatni. Ha megolvad a zsiradék, akkor nem lesz jó. :(
15. Kittidora (válaszként erre: 12. - Suzanne7)
2011. ápr. 16. 21:09
az a baj,hogy ezt látni kellene,de szerintem igen,csak a folyadákokkal tudsz már rajta segiteni,tojással,vagy pici tejjel,ha kicsit jártassabb vagy,akkor menni fog.
14. Kittidora (válaszként erre: 10. - Diegóóó)
2011. ápr. 16. 21:08
de igen a,porcukrot ,lisztet össze kell szitálni,abba a puha vajat,ezt morzsolni,majd a diót,tojást.stb
2011. ápr. 16. 21:07
rengeteg a dió,tiszta olaj a tészta,ezért nem áll össze,tegyél bele tojás sárgáját.
12. suzanne7 (válaszként erre: 10. - Diegóóó)
2011. ápr. 16. 21:06

lehet ezzel szúrtam el:(

Vajon feltudom még javítani?

2011. ápr. 16. 21:05

Az én receptem:

-35dkg finom liszt

-15dkg porcukor

-15dkg dió

-25dkg rama

-2db vaníliás cukor

2011. ápr. 16. 21:04
Itt nem morzsolni kell a vajat a liszttel?Lehet hülyeséget írok...:)
2011. ápr. 16. 21:02

Pontos recept,hasonlisd össze,hogy te hogy csináltad,és rá jössz.

Ha isler

30dkg liszt,20dkg margarin,10dkg porcukor,5dkg darált dió,1 tojás sárgája,csipet só,2dkg vaniliáscukor.

Nemsokáig gyúrjuk,ha esetleg sokat lisztezed széteshet,ezt javithatod tojásfehérjével,hütöbe,foliába minimum egy órát pihenjen.(cukrász vagyok)Remélem tudtam segiteni

8. suzanne7 (válaszként erre: 7. - Suzanne7)
2011. ápr. 16. 21:02
*hozzávalóval
2011. ápr. 16. 21:02
Lágya a tésztám,így valószínű az lehet a baj,hogy előtt megolvasztottam a vajat nem?:SIgaz vártam míg kicsit visszadermed úgy kevertem csak össze a többi hozzáva
6. suzanne7 (válaszként erre: 3. - Gne2)
2011. ápr. 16. 21:01
Nem tudom,hogy túlgyúrtam-e,mert még soha nem csináltam islert:).Ha túlgyúrtam mi a teendő?Hagyjam még legalább egy órát hűtőben?
2011. ápr. 16. 21:00
tegyél bele egy kevés vizet, de mindig csak keveset egyszerre
4. t.Ili (válaszként erre: 2. - Suzanne7)
2011. ápr. 16. 20:59
Én fele zsírt,fele margarint szoktam,és tejfölt használok,attól lágyabb lesz sülés után!
3. gne2
2011. ápr. 16. 20:58
Nem túlgyúrtad? Olyankor a margarin (vaj) megolvad, és morzsálódik, nem áll össze.
2011. ápr. 16. 20:55
Több liszt kell bele?Pihentettem hűtőben több mint egy órát,de ez nem segített!Tudnátok valami hasznos tippet adni?
2011. ápr. 16. 20:54
Mitől törik szét az isler(nyers) tésztám?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook