Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Munkaviszony megszüntetése a munkavállaló részéről-milyen jogi következményekkel jár?

Kategória: Összes fórumtéma » Egyéb témák » Közösségi témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2

31. neon parádé2014-03-26 23:13
Jobb a közös megegyezés ha van rá mód!!!Abban, mint a nevében,minden a megegyezésen múlik.

30. neon parádé2014-03-26 23:10
Vagy ha azonnali hatállyal lépsz ki,akkor kifizettetheti veled az egy hónapot és másnap már nem kell bemenned.


29. neon parádé2014-03-26 23:08
Mivel a 3 hónap próbaidőd letelt,a Mtk. szerint 1 hónap a felmondási időd.Elvileg ilyenkor le kellene ezt dolgoznod.Esetleg a munkáltató eltérhet ettől...

28. andybaby2014-03-26 22:54
Sziasztok!
4.-én lesz , hogy 4 hónapja dolgozom egy cégnél. Határozattlanra vagyok felvéve.Ha felmondok van e felmondási időm? Vagy felmondok és annyi..?
Köszönöm, C

27. Zsuzsika19612013-11-11 10:00
Sziasztok!
Munkaviszony munkáltató általi megszüntetésésvel kapcsolatban lenne kérdésem. A helyzetem röviden annyi, hogy a munkáltatóm visszamenőlegesen szüntette meg a munkaviszonyomat. Október 18-án vettem kézhez a levelet, amelyben közölték, hogy szeptember 1-től mondanak fel, október 31 az utolsó munkanapom, és október 1-től fementenek a munkavégzés alól. Az a szép ebben, hogy október 11-12-13án rendkívüli munkát végeztem (-tünk) én személy szerint napi 15 órát voltam munkában ez idő alatt. Természetesen nem önszántamból. Levélben visszautasítottam ezt a felmondást hivatkozva a dátumokra, és kértem, hogy vonják vissza hivatalosan. Levelem postázásával párhuzamosan olyan üzenetet kaptam (telefon , és e-mail) melyben közölték, hogy adminisztrációs hiba folytán küldték ki a felmondást, annak minden példányát szolgáltassam vissza. Úgy gondolom nem ez a módja a visszavonásnak, ráadásul azt érzem, ha visszaadom, akkor későbbiekben, ha szükséges nem tudok mi alapján jogorvoslatért folyamodni. A kérdésem, hogy mennyi időm van, ügyvédhez bírósághoz fordulni ez ügyben, illetve meddig várhatok, dolgozhatok nyugodtan, úgy hogy ezért fizetést is kapjak... Az átvételtől számított 30 napos fellebbezési idő vonatkozik-e az érvénytelenségre, vagy az az indoklással kapcsolatos fellebbezésre adott határidő. Jelenleg is dolgozom, mert azt gondolom nem tekinthető érvényesnek az október 31-i határidő, azonban tájékoztatást, választ munkáltatómtól nem kaptam. (18-án telik le a 30 nap)
Köszönöm a választ előre is.

26. andi02212011-12-14 17:55
Itt érthetően le vannak írva a dolgok, nem kell hozzá jogásznak lenni. :) [link]

25. Mana1112011-12-12 14:41
Sziasztok!

SOS segítséget kérnék. December 5.-én felmondtam, rendes felmondással 30 napos határidővel . Mivel utánajártam, azt gondoltam, hogy 2 hetet letöltök, december 16-ig, aztán a második két hétre felmentést kapok. A felmondásomkor volt 7 nap szabadságom, és azt gondoltam, hogy azt kifizetik, mert a törvény szerint ha ledolgozom a két hetet, a felmondási időre már nem adhatják ki a szabit.
Ma viszont a cég könyvelője azt mondta, hogy a munkavállalói rendes felmondásra nem ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a munkáltatói felmondásra.
Ezzel kapcsolatban tudna valaki felvilágosítást adni, hogy akkor most hogy van.

Köszi előre is!
Mana

24. alanna2007-12-03 16:40
Szia!

Nép ügyvédje: 1/4502590.
Itt telefonon is fel lehet tenni általános kérdéseket és szakember válaszol.
(válasz Robertsohc 23. hozzászólására)

23. Robertsohc2007-10-12 19:13
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!NAGYON NAGY SEGÍTSÉG KELLENE NEKEM!BEADTAM A FELMONDÁSOMAT (RENDES) ÉS A FŐNÖKÖM NEM ENGED EL. ILLETVE RAGYSZKODIK A FELMONDÁSI IDŐ TELJES LETÖLTÉSÉHEZ!NAGYON KIBÍRHATATLAN MUNKAKÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT DOLGOZTAM EDDIG,ÁLLANDÓAN MEGALÁZÓ HANGNEMBEN BESZÉLT VELEM,DE UGY GONDOLTAM,RENDES FELMONDÁSSAL VAGY KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL SIKERÜL MEGSZABADULNOM TŐLE.SAJNOS EZ NEM SIKERÜLT.A KÉRDÉSEM A KÖVETKEZŐ:SZERINTETEK BEADHATOM a rendkívüli felmondásomat így,hogy már a rendes felmondási időn táppénzen vagyok?NAGYON MEGKÖSZÖNNÉM A SEGÍTSÉGET KÉRLEK ÍRJATOK!ROBERT

22. sasnori2007-09-27 11:09
köszi a hozzászólásokat. Úgy néz ki hogy megoldódik a helyzet. Elengedtek, bár 3 hét felmondási idővel.

21. sasnori2007-09-27 07:58
"Felmentési idő: a munkáltató rendes felmondása esetén köteles a munkavállalót a munkavégzés alól, a munkavállaló kívánságának megfelelő időben és részletekben felmenteni. A felmentési idő mértéke a felmondási idő fele."
Ez azt jelenti hogy ha nekem törvény szerint van 30 nap felmondási időm (ez ugye nem munkanap? ) akkor rendes felmondás idő esetében köteles a felét elengedni? Ami azt jelenti hogy 15 nap azaz 3 hét a kötlező felmondási időm?
Csak így nem közös megegyezéssel lesz.

Jaa és nem közalkalmazott vagyok.

20. csidar2007-09-26 23:29
Ha közalkalmazott vagy nagyon nehéz! Ugyanis van egy új közalkazotti törvény, amely szerint ha nem tudsz megegyezni közös megegyezésben kifizettik Veled a hátralévő felmondási időra járó munkabéred! Én majdnem így jártam!!!

Üdv!
(válasz sasnori 18. hozzászólására)

19. pitzburg2007-09-26 20:40
Rendes felmondás: a határozatlan idejű munkaviszonyt mind a munkavállaló, mind a munkáltató felmondással megszüntetheti. A felmondás egyoldalú jognyilatkozat, amelynek érvényességéhez a másik fél egyetértése vagy elfogadása nem szükséges.
A munkáltató köteles felmondását megindokolni. Az indokolásból a felmondás okának világosan ki kell tűnnie. A törvényi követelménynek az indokolás akkor felel meg, ha tartalmazza azokat a konkrét tényeket, illetve körülményeket, amelyekre a munkáltató a felmondást alapította. Vita esetén a felmondás indokának valóságát és okszerűségét a munkáltatónak kell bizonyítania. A felmondás indoka csak a munkavállaló képességeivel, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartásával, illetve a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. A munkáltató személyében bekövetkező változás - jogutódlás - önmagában nem szolgálhat a határozatlan idejű munkaviszony rendes felmondással történő megszüntetésének indokául. A munkavállaló munkavégzésére vagy magatartására hivatkozással történő munkáltatói felmondás előtt lehetőséget kell adni a vele szemben felhozott kifogások elleni védekezésre, kivéve, ha az eset összes körülményeiből következően ez a munkáltatótól nem várható el. Nem kell indokolni a felmondást, ha a munkavállaló öregségi nyugdíjra szerzett jogosultságot, illetve előrehozott öregségi nyugdíjban vagy szolgálati nyugdíjban részesül. Szintén nem kell indokolni a vezető állású munkavállaló rendes felmondását sem.

A munkavállaló rendes felmondással bármikor, indokolás nélkül megszüntetheti a határozatlan idejű munkaviszonyát.

Felmondási idő: a felmondási idő a felmondás kézhezvételét követő naptól a munkaviszony utolsó napjáig eltelt idő. A felmondási idő kezdete a felmondás közlését (kézbesítését) követő nap. A felmondási idő legalább 30 nap, az egy évet azonban nem haladhatja meg.

A 30 napos felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött

három év után 5 nappal,
öt év után 15 nappal,
nyolc év után 20 nappal,
tíz év után 25 nappal,
tizenöt év után 30 nappal,
tizennyolc év után 40 nappal,
húsz év után 60 nappal
meghosszabbodik.

A vezető állású munkavállalókra nem vonatkoznak a felmondási idő szabályai .

Felmondási tilalmak: A munkáltató nem szüntetheti meg rendes felmondással a munkaviszonyt az alábbiakban meghatározott időtartam (felmondási védelem) alatt:

a betegség miatti keresőképtelenség, legfeljebb azonban a betegszabadság lejártát követő egy év, továbbá az üzemi baleset vagy foglalkozási megbetegedés miatti keresőképtelenség alatt a táppénzre való jogosultság időtartama alatt,
a beteg gyermek ápolására táppénzes állományba helyezés időtartama alatt,
a közeli hozzátartozó otthoni ápolása vagy gondozása céljából kapott fizetés nélküli szabadság időtartama alatt,
a terhesség, a szülést követő három hónap, illetve a szülési szabadság időtartama alatt,
a gyermek ápolása, illetve gondozása céljára kapott fizetés nélküli szabadság időtartam alatt,
a sor- vagy tartalékos katonai szolgálatnak a behívóparancs, a polgári szolgálatnak a teljesítésre vonatkozó felhívás kézhezvételétől számított időtartama alatt.
A felmondási tilalom azt jelenti, hogy a védelmezett időszak alatt lehet ugyan a felmondást a munkavállalóval közölni, de a felmondási idő a tilalom időszaka alatt nem kezdődik meg. Az ezt megelőzően (pl. betegállományba vonulást megelőzően) közölt felmondásnál a munkaviszony az általános szabályok szerint (a felmondási idő elteltével, a betegállomány tartama alatt) szűnik meg.

Ha a felmondási védelem fentiek szerinti időtartama meghaladja a tizenöt napot, de nem éri el a harminc napot, a felmondási idő csak a védelem lejártát követő tizenöt nap elteltével kezdődhet el. Amennyiben a védelem időtartama meghaladja a harminc napot, a felmondási idő csak a védelem lejártát követő harminc nap elteltével kezdődhet. (E szerint, ha valaki például 10 napig van táppénzen, akkor már a munkába állásának első napján elkezdődhet a felmondási ideje. Amennyiben a betegség 18 napig tart, akkor csak a munkába állását követő 16. napon kezdődhet a felmondási ideje, ha pedig 31 napi betegség után áll munkába, a felmondási idő a munkába állását követő 31. napon kezdődhet.)

A felmondási tilalom nem vonatkozik azokra a munkavállalókra, akik a felmondás közlésének időpontjában öregségi nyugdíjra jogosultságot szereztek, illetve előrehozott öregségi nyugdíjban vagy szolgálati nyugdíjban részesülnek, valamint a vezetők munkaviszonyának rendes felmondással történő megszüntetésére.

Felmondási korlátok: különösen indokolt esetben szüntetheti meg a munkáltató rendes felmondással a munkavállaló munkaviszonyát az öregségi nyugdíjra való jogosultság megszerzését megelőző öt éven belül. A közvetlen felsőbb szakszervezeti szerv egyetértése kell a szakszervezet választott tisztségviselője munkaviszonyának rendes felmondással való megszüntetéséhez. Ez utóbbi védelem vonatkozik az üzemi tanács tagjára és a munkavédelmi képviselőre is.

Felmentési idő: a munkáltató rendes felmondása esetén köteles a munkavállalót a munkavégzés alól, a munkavállaló kívánságának megfelelő időben és részletekben felmenteni. A felmentési idő mértéke a felmondási idő fele. (A töredéknapot egész napként kell figyelembe venni.) A felmentés időtartamára a munkavállalót átlagkeresete illeti meg. Nem jár átlagkereset arra az időre, amely alatt a munkavállaló munkabérre egyébként sem lenne jogosult. Amennyiben a munkavállalót a felmondási idő letelte előtt a munkavégzés alól végleg felmentették és a munkabér fizetését kizáró körülmény a felmentése után következett be, a már kifizetett munkabért nem lehet visszakövetelni. A felmentés tartamára kifizetett átlagkereset akkor sem követelhető vissza, ha a munkavállaló a felmentési idő alatt munkavégzéssel járó jogviszonyt létesít.

18. sasnori2007-09-26 15:48
már badtam a felmondást közös megegyezéssel, de nem fogadja el, csak 5 hét felmondási idővel , ami nagyon sok


17. pitzburg2007-09-26 15:42
viszont nem kell megijedni a fenyegetéstől(mármint,hogy beperel)mivel azzal, hogy nem enged el,neked is okozhat károkat,ami miatt beperelheted.
szerintem írd meg a felmondólevelet,add neki oda.
ha már várnak egy új munkahelyen,akkor ott megértőek szoktak lenni a felmondási idő letöltését illetőleg.
(válasz sasnori 16. hozzászólására)

16. sasnori2007-09-26 15:35
köszi
Tehát az esetemben nem megoldás a rendkívüli felmondás.
(válasz Jay néni 15. hozzászólására)

15. Jay néni2007-09-26 15:07
"A munkavállalói rendkívüli felmondás jogkövetkezményei

A munkavállaló rendkívüli felmondása esetén a munkáltató kötelezettségszegő magatartása valósul meg, aminek következtében kényszerül a munkavállaló a munkaviszonyát felmondani. A munkavállaló rendkívüli felmondása a munkaviszonyt a munkáltató hozzájárulása nélkül megszünteti. Jogszerű munkavállalói rendkívüli felmondás esetén a munkavállaló nem kerülhet hátrányos helyzetbe, és így az Munka Törvénykönyvében felsorolt juttatások maradéktalanul megilletik.

Ha a munkáltató a munkavállaló rendkívüli felmondásának indokát nem fogadja el, illetőleg annak jogszerűségét más okból vitatja, a munkavállaló csak úgy részesülhet a rendkívüli felmondáshoz kapcsolódó jogkövetkezményekben, ha pert indít, és bíróság előtt bizonyítja a rendkívüli felmondás jogszerűségét. Amennyiben a munkavállaló a munkáltató ellen pert indít, a keresetindításának nincs halasztó hatálya a végrehajtásra, vagyis a rendkívüli felmondással élő munkavállaló munkajogi státusa nem marad esetleg hosszú ideig függő helyzetben. Ezáltal megnyílik a lehetőség arra, hogy például a jogvita (per) alatt is részesülhessen munkanélküli-ellátásában.

Ha a határozatlan idejű munkaviszonyt a munkavállaló szünteti meg rendkívüli felmondással, a munkáltató - a munkavállaló elmaradt bérén és egyéb járandóságain túlmenően - köteles annyi időre járó átlagkeresetet a munkavállaló részére kifizetni, amennyi a munkáltató rendes felmondása esetén neki járna, továbbá megfelelően alkalmazni kell a végkielégítés szabályait is. Mindezek mellett a munkavállaló követelheti a felmerült kárának megtérítését is . Határozott idejű munkaviszony munkavállalói rendkívüli felmondással történő jogszerű megszüntetése esetén a munkáltató kötelessége, hogy a munkavállaló választása szerint elmaradt munkabért és kártérítést, vagy a le nem töltött időre járó átlagkeresetet fizessen a munkavállaló részére (BH 1996/452.). Kártérítés címén a munkavállaló a tényleges kárt, az elmaradt vagyoni előnyt és - a perköltségben megtérülő költségeket ide nem értve - mindazokat a költségeket igényelheti, amelyek az őt ért vagyoni és nem vagyoni hátrány csökkentéséhez vagy kiküszöböléséhez szükségesek . "

magyarorszag.hu

14. Jay néni2007-09-26 15:05
"A rendkívüli felmondás jogának gyakorlása

A rendkívüli felmondás súlyos jogkövetkezmény, amellyel sem a munkáltató, sem pedig a munkavállaló nem élhet korlátlan ideig. A rendkívüli felmondás kizárólag az azt megalapozó okról való tudomásszerzéstől számított 15 napon belül (szubjektív határidő), legfeljebb azonban az ok bekövetkeztétől számított 1 éven belül - bűncselekmény elkövetése esetén a büntethetőség elévüléséig - (objektív határidő) gyakorolható . Vezető állású munkavállaló esetén az objektív határidő nem 1, hanem 3 év . (Arra vonatkozóan, hogy a büntethetőség mikor évül el, a Büntető Törvénykönyv rendelkezései adnak iránymutatást. A büntethetőség olyan bűntett esetén, amely életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, 20 év alatt, egyéb bűncselekmény esetén pedig a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de legalább 3 év alatt évül el .)

A gyakorlatban nagy jelentősége lehet annak, hogy rendkívüli felmondás esetén a szubjektív határidő mikor kezdődik. Mint ahogyan arra a Legfelsőbb Bíróság több eseti döntésében is rámutatott, ez a szubjektív határidő akkor kezdődik, amikor a munkáltatói jogkör gyakorlója teljes körűen mindazoknak az ismereteknek a birtokába jut, amelyek alapján a rendkívüli felmondási jog gyakorolhatóságáról, vagyis a kötelezettségszegés tényéről, a vétkesség súlyára és a kötelezettségszegés mértékére vonatkozó törvényi feltételek meglétéről állást tud foglalni. Az azonos vagy hasonló jellegű kötelezettségszegések esetén a rendkívüli felmondási jog gyakorlására nyitva álló határidő az utolsó kötelezettségszegés tudomásra jutásával veszi kezdetét. Ennek számításánál a munkavállaló magatartásáról való tudomásszerzés időpontja az irányadó. Abban az esetben, ha a rendkívüli felmondás gyakorlására testület jogosult, a tudomásszerzés időpontjának azt kell tekinteni, amikor a rendkívüli felmondás okáról a testületet - mint a munkáltatói jogkört gyakorló szervet - tájékoztatják .

Ha a rendkívüli felmondás jogát nem az arra jogosult személy gyakorolta, és a munkaviszony ilyen módon történő megszüntetésére hatáskörrel rendelkező szerv csak utóbb - a jogvesztő határidőn túl - erősíti meg e jogosulatlanul tett intézkedést, a rendkívüli felmondást érvénytelennek kell tekinteni (BH 1997/100.)."

magyarorszag.hu

13. Jay néni2007-09-26 15:04
"Rendkívüli felmondás okai

A Munka Törvénykönyve nem határozza meg taxatív módon a rendkívüli felmondási okokat.

Kimondja, hogy a munkáltató, illetve a munkavállaló a munkaviszonyt rendkívüli felmondással megszüntetheti, ha a másik fél

a munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségét szándékosan vagy súlyos gondatlansággal jelentős mértékben megszegi, vagy
egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi. Ettől érvényesen eltérni nem lehet .
A kötelezettségszegésnek tehát egyszerre kell lényegesnek, illetve jelentős mértékűnek lennie, továbbá szükséges az is, hogy a munkavállaló, illetve a munkáltató szándékosan vagy súlyos gondatlansággal járjon el."

magyarorszag.hu

12. sasnori2007-09-26 14:35
ilyen diszkriminációs okot nem tudok :( hazudni meg nem akarok. De itt sem akarok dolgozni.
csak jó lenne tisztába lenni a jogaimmal.
(válasz Jay néni 11. hozzászólására)

11. Jay néni2007-09-26 14:07
Rendkívüli felmondással felmondhatsz, de nagyon jó indokot kell találnod. Faji-, nemidiszkrimináció stb. Ha ilyen "jó" indokod van a per eszükbe sem fog jutni.
Amúgy beperelhetnek, bár a munkaügyi perek 80-90 %-át a munkavállalók nyerik.
(válasz sasnori 9. hozzászólására)

10. E-sztike2007-09-26 12:47
Sziasztok
1992. évi XXII Törvény
Ez a Munka törvénykönyve.
A www.magyarorszag.hu oldalon ha beírod ezt a tv-t, megtalálsz mindent a felmondással kapcsolatban.

9. sasnori2007-09-26 12:18
tehát közös megegyezés-felmondási idővel jár.
de ha én rendkívüli felmondással lépek le, akkor azonnali hatállyal megszűnik a munkaviszony, de beperelhet a munkáltató engem?

8. Hegemónia2007-09-26 11:58
Ha a Munka törvénykönyve alá tartozol, akkor abban tudod megnézni, hogy mennyi időre kötelezhetnek. Én köztisztviselő vagyok. És ha én lemondok erről a jogviszonyról, mert el akarok menni, engem két hónapra is kötelezhetnek. Persze az ember betegállományba is mehet, de én a magam részéről nem tartom túl etikusnak... A legjobb a közös megegyezés, de ha nem megy....

7. emagdi2007-09-26 11:46
a munkáltató ragaszkodhat a felmondási idő letöltéséhez.
ELVILEG tényleg perelhet károkozásért, de ez a gyakorlatban elég nehézkes, és nem hiszem hogy megérné nekik a huzavona (hacsak nincs sok unatkozó jogász nálatok).
Egyszerűen mondj fel, vagy írjatok közös megegyezést, aztán betegedj meg.
Amúgy az a nagy helyzet, hogy a munkáltató baromira nem tud mit csinálni veled, ha holnaptól egyszerűen csak nem mész be..... max a béredet nem fizeti ki, és ő mond fel rendkívüli felmondással... ezért időzítsd úgy a dolgaid, hogy fizetés után legyen amikor már nem mész:)))
(válasz sasnori 5. hozzászólására)

6. pitzburg2007-09-26 11:25
fennt van a neten a munkatörvénykönyv és abban választ kaphatsz.
Felmonólevélben nem vagy köteles megindokolni,hogy miért mondassz fel.
a felmondási idő letöltése pedig kötelező.de két évvel ezelőtt még úgy volt,hogy csak a felét vagy köteles letölteni a másik felét el kell engedjék.de arra is jár az alapbér.
mondom:ez két éve volt,érdemes a neten utánanézni!
(válasz sasnori 5. hozzászólására)


5. sasnori2007-09-26 11:21
köszi a válaszokat. Indoknak mit kell írni hogy azonnali hatállyal legyen? Családi ok???
Az hogy 3 hónapig nem kapok munkanélküli járadékot-nem számít, mert lenne új munkahely.
de a munkáltatóm bírósági perrel fenyegetőzik hogy fizetnem kell, mivel anyagi kárt okozok azzal, hogy nem végzem tovább a munkámat.

4. Stuncogo2007-09-26 11:10
Hát, én úgy tudom, ha a munkavállaló mond fel, akkor nem kap munkanélküli segélyt. Ez egyébként csak közös megegyezésnél jár. De a felmondási idő maximum 4 hét lehet, és ennek is csak a felét vagy köteles letölteni. Elmehetsz táppénzre is. Egyik ismerősömet nem engedték el, felmondási ideje volt. Úgy oldotta meg, hogy a 2 hetet letöltötte, másik 2 hétre elment táppénzre, de táppénz alatt már betanulni volt az új munkahelyén. A szerződését pedig úgy írták meg,amikortól az előző munkaviszonya megszűnt. Remélem érthető amit írtam!
(válasz sasnori 2. hozzászólására)

3. Donyta2007-09-26 11:07
Szia! Én amennyit tudok. Megkapod, de amit eddig kaptál el is veszíted. A másik, ha nem találsz azonnal új munkahelyet, nem jelentkezhetsz a munkaügyi központban 3 hónapig. (nem illet meg az ellátás) A biztosításod érdeklődd meg (telefonon) meddig veheted igy igénybe. Szerepelni fog a munka megszüntetésénél a rendkívüli felmondás, amit a következő munkahelyen látni fognak. Többet nem tudok a témáról.

2. sasnori2007-09-26 10:51
a rendkívüli felmondás a munkavállaló részéről mit von maga után?
Ugyanis nem akarnak közös megegyezéssel elengedni, csak 5 hét felmondási idővel.

1 2