Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Az Apa szerepe a gyermekek életében

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Egyéb babás témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

16. o.melinda2008-09-07 16:46
Általában a férfiaknak addig jó a gyerek,míg nincs vele baj.Csak játszani kelljen vele,max.a cumisüveget odaadni,tisztábatenni.
Ha sír,vígasztalni kell,vagy fáj valamilye,akkor már anya a soros.

15. maya802008-06-24 10:37
Én sajnos egyedül nevelem a kislányomat, aki most lesz kilenc hónapos. Az édesapjára nem sokat számíthatunk...


14. Dimitrova2008-05-10 19:35
Férjem és lányom között nagyon nagy a szerelem... Persze az oroszlán-része a gyermeknevelésben rám szakad, de olyan jó őket együtt látni játszani... Valahol olvastam: A szülő a gondoskodásban, a gyerek pedig a játékban méri a szeretetet... és ez így igaz!

13. Jutka22007-04-07 18:03
Nálunk kicsit talán rám hallgatnak jobban,apa eddig messze dolizott ,ritkán látták,ő sem szigoroskodott ha velük lehetett.szóval vele nagyon tekergők...:-)))

12. zolko962007-04-04 14:37
Nem sok ideje van rá, de este munka után mindíg megszeretgeti őket próbál a kedvükben járni, az esti puszi sem marad el.De azért néha az agymosást is ő végzi rá jobban hallgatnak.

11. Jutka22007-03-30 22:17
Na azért kakis pelust párom sem sokat cserélt:-))

10. Jutka22007-03-30 22:16
Régi téma,de véletlenül idekattintottam,és talán nem is baj hogy előkerül.Elváltam,régiapától sok macerát kaptam annak idején gyerekügyben,segítséget semmit.Most 6éves a fiam,viszi rendszeresen,nincs apahiánya,annál is inkább,mivel új párommal neveljük már 4 éve.Oviba sokszor visszakérdez mikor apát emlegetnek.melyik?Valahogy igy lett neki,nekünk természetes.Sokaknak furcsa,de kisfiamnál nem látom hogy gondot okozna.Sőt.tudom lassan kérdezgetni kezd majd,az ő szintjén szoktam is őszintén felelni mindenre.Nem értünk mindenben egyet édesapjával,de ez soha nem a gyereken csattan,megbeszéljük az őt érintő kérdéseket,és remélem jól döntünk.Szerintem nagyon fontos az apa szerepe a gyerek életében,ezt saját magunkon és fiaimon tapasztaltam meg.


9. Hoxa2006-05-04 14:19
Én is mindenben számíthatok Speedzre, kivéve talán a kakis pelus cseréjét :))))

Nagy segítség, hogy amikor már én hulla fáradt vagyok, képes hajnalban, vagy éjjel is segíteni az altatásban, ringatásban, pedig ő sem alhat bármikor, mennie kell melóba. Szokta is mondani, hogy ő mindig bőgő gyereket kap a kezébe :)))

8. Gigi...262006-04-20 13:28
Igazán az elejéhez nem tudok hozzászólni, mert az én kisfiaménál rosszabb apukát el sem tudtok képzelni: nem is látta több, mint 4éve!!(ennyi idős a kisfiam)
Viszont több,mint 2éve vagyok együtt mostani párommal, aki nagyon jól kijön a gyerkőccel.Igazán szeretik egymást, és Balázska ha együtt vagyuk hármasban is, csak rajta lóg. Közös családi vállalkozásban dolgozunk, így nekem marad több időm a gyerekre, de ha feltűnik a színen "apuci", akkor egyfolytában mesél neki.. Néha azon vitatkozunk Balázskával, hogy ki is beszéljen a páromhoz:)
Megtapasztaltam mit jelent az, hogy egy gyereknek szüksége van apára is!

7. kisgé2006-04-19 13:00
Igen, azt mondják, a férfiak nem tudnak mit kezdeni egy csecsemővel, mert a baba csak sír és eszik, meg alszik. Később, ha már kommunikálnak, akkor már tudnak velük játszani. Szerintem sok jó apa van, attól függetlenül, hogy a család együtt marad, vagy sem.
Az én apám is jó apa volt, pedig nem szerette a gyerekeket látszólag, 4 éves voltam, mikor elváltunk, de amíg élt és nem lett nagyon alkoholista, sokat törődött velem, nagyon szerettem, jó barátok voltunk.:)))
(válasz molntak 5. hozzászólására)

6. katesz2006-04-19 12:08
Nàllunk viszont pont a fèrjem az aki sokkal otletesebb jàtèkokat talàl ki a gyereknek.A furdetèst mindig az csinàlja aki èppen ràèr.Szerencsès vagyok,mert a gyerek szuletèse òta mindig szàmithattam a segitsègère az etetèstol kezdve a pelenkàzàsig mindenben.Persze ha nèha el akar menni a haverokkal akkor sincs semmi gond,mert neki is jàr egy kis kikapcsolodàs,de ezt nem neveznèm menekulèsnek.

5. molntak2006-04-19 11:54
Mondjuk szerintem azt tény ként kezelhetjük, hogy a férfiak nem annyira kreatívak a gyerekkel való játszásben mint a nők. Sokkal kevesebb ötletük van a gyerekek figyelmének a lekötésére.
(válasz kisgé 4. hozzászólására)


4. kisgé2006-04-19 11:49
Én nem vagyok anyuka még, de nagyon sok helyről hallok panaszt. Na meg a Frei dossziéban is volt, hogy Európában, a aférfiak 5%-a segít a gyerek nevelésben...:(
(válasz _kleo_ 2. hozzászólására)

3. molntak2006-04-19 11:33
Nnnna, hol is kezdjem. Nálunk sosem volt menekülés. Voltak időszakok, amikor én úgy éreztem, hogy a párom semmit sem segít, de ez voltaképpen abból a félreértésből adódott, hogy én nem szóltam, hogy bármit is csináljon, ő meg úgy gondolta nagyon jól elboldogulok egyedül és nincs szükségem segítségre.
Azért nagy átlagban nálunk az a helyzet, hogy minden nap délután, nagy közös séta van hármasban összekapcsolva a vásárlással és egyéb elintézni valókkal, fixen apa fürdet, este választhat elmosogat, vagy megeteti a gyereket. Van, hogy ő fekteti le, van hogy én. Ha megkérem, hogy most csak ketten menjenek le sétálni, had legyek kicsit egyedül, akkor leviszi egyedül a gyereket. Nálunk apa jár mostanában edzeni, de ha megkérem, hogy most ne menjen, mert úgy érzem nem birok a gyerekkel, akkor gond nélkül itthon marad. Alapvetően, ha kérem, hogy valamit csináljon meg azt megcsinálja minden gond nélkül. De, ha nem szólok, hogy mondjuk mosogasson el, akkor felőle ott állhatna a mostlan három hétig is.
Végülis így bele gondolva rendes férjem van:)
(válasz _kleo_ 2. hozzászólására)

2. _kleo_2006-04-19 10:47
Kivancsi lennek, a tobbi gyakorlo vagy gyakorlott anyuka hogy latja az apaszerepet. A ti ferjeitek hajlamosak a munkaba, sportba, baratikorbe menekulni a gyerek elol?

1. Hoxa2006-04-14 10:51
Sok édesanya elbeszéléséből kitűnik, hogy a férj a gyerek megszületése után egyre több időt tölt házon kívül. Mintha a munkába menekülne, mivel így távol kerülhet a gyereksírástól, a gondterhelt anyától és a kellemetlen házimunkától. A nők megértőbb része a túlzott mértékű felelősségvállalással magyarázza ezt a menekülést.

A fórumhoz tartozó cikk már nem aktív, így további szövege nem olvasható.