Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Hipno szülés

Kategória: Összes fórumtéma » Babák & mamák » Vajúdás és szülés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

8. gyopár2012-08-25 01:45
Él még ez a topik? Engem érdekelnének a tapasztalatok.

7. kiscicalany2011-03-12 08:29
Szia!

Elsősorban a szülésznővel beszéltem magáról a szülésről, és jeleztem, hogy nem tervezek semmit, majd akkor és ott látjuk, hogy boldogulunk. Persze nem zárkóztam el semmi elől, hiszen nem tudtam milyen lesz:)

Fontos, hogy úgy menj oda, hogy ne zárkózz el semmi elől, nem tudhatod, hogy milyen a fájdalomküszöböd, és lehet, hogy ott és akkor fogod kérni a fájdalomcsillapítást.

A könyvben azt írják, hogy nem fáj a szülés, csak lélegezd lefelé a babát, na majd mikor nem kapsz levegőt jóformán, akkor próbáld meg lefelé lélegezni:)) Nekem két fájás között eszembe jutott, hogy lefelé lélegzem, de mikor jött a fájás, levegőt se bírtam venni!

Ha még javasolhatok valamit, akkor 36. héttől igyál napi egy bögre málnalevélteát, és szedj homeos bogyókat, én szülésnél is szedtem, és nem egész 4 óra alatt 1 cm-ről tágultam ki annyira, hogy lehetett nyomni.
(válasz Renaa10 6. hozzászólására)


6. Renaa102011-03-10 18:56
De jó! :) Büszke lehetsz magadra, én sem akarok EDA-t.
Abból a szempontból szerencsém van, hogy kismama jógáztam sokáig, és tanultam autogén tréninget, ami könnyebbé teszi a Mongan-féle relaxációs technikák elsajátítását.
Egyébként a 34. hétben járunk Babucival, a héten szereztem be a könyvet... Most fogok neki állni a gátmasszázsnak, az intim tornát pedig már a jógának köszönhetően egy ideje gyakorolgatom! Szóval tudatosan készülök a könnyű szülésre :)

A dokid nem akarta rád erőltetni a fájdalom csillapítást? Már a szülés előtt mondtad neki esetleg, hogy mit és hogyan szeretnél?
(válasz kiscicalany 5. hozzászólására)

5. kiscicalany2011-03-10 16:20
Szia!

Még mindig:) Persze akkor ott az utolsó percekben eszembe jutott, hogy legközelebb kérek valami fájdalomcsillapítót, de most megint úgy vagyok vele, hogy kibírtam, hát kibírom máskor is.

De az biztos, hogy hamarabb kezdek gyakorolni, mert úgy látszik, ez nem volt elég:)
Te is babát vársz, vagy csak tervezitek még?
(válasz Renaa10 3. hozzászólására)


4. Renaa102011-03-10 14:53
Sehol senki? :(

Pedig olyan jó lett volna beszélgetni valakivel erről a témáról..

3. Renaa102011-03-10 13:18
Szia!

Köszi, hogy ezt megosztottad velem :)
Kár, hogy nálunk még nincs hagyománya ennek a módszernek, sokkal könnyebb lenne véghez vinni, ha kapnánk támogatást.

Egyébként még mindig a természetes szülés híve vagy? :))
(válasz kiscicalany 2. hozzászólására)

2. kiscicalany2011-03-10 13:04
Szia!

Én olvastam, többször is, hetekkel a szülés előtt pedig gyakoroltam a légzéstechnikákat.

A légzés a vajúdásnál segített, a vége felé, mikor egyik fájás éri a másikat, képtelen voltam úgy lélegezni, ahogy a könyv írta:( A kitolási szaknál meg aztán végképp nem, pedig akartam, fájdalomcsillapítót is csak a legvégén kértem, de addigra meg már lehetett nyomni.
Szóval a természetes szülés híve voltam, nagyon kemény volt, de túl vagyunk rajta:)
(válasz Renaa10 1. hozzászólására)

1. Renaa102011-03-10 12:58
Sziasztok!
Azoknak a kismamáknak, vagy kisgyermekes anyukáknak a véleményét várom, akik olvasták Marie F. Mongan: Szülés, ahogy én irányítok című könyvét! Esetleg alkalmazni is tudták a módszert. És várok ide mindenkit, aki a természetes szülés híve! :)