| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Én hogy csináltam:
Van egy kutam, amit csak öntözésre használok. Zárt a teteje, oda volt kötve az eggyik kutyám, na ő rendesen kitaposta a füvet ahogy futkozott körbe-körbe. A kutyika elkerült a kúttól, és a helyére csináltam a sziklakertemet. Először is tettem le 3 autó gumit(külsőt)amibe futós növényeket ültettem, amit a kútra szeretnék futtatni. Ezek köré csináltam a sziklakertet, felástam a kijelölt részt, a földet felkupacoltam, beleültetgettem egy fórum tagjaitól kapott sziklakerti évelőkkel, meg nekem is volt amit tudtam ültetni, és a kisebb-nagyobb köveket csak eztán tettem a növények köré. nem közvetlen a növények mellé. mert ugye szaporodni fognak, kell a hely nekik a terjeszkedésre. Ha valaki segit hogyan kell feltenni képet, akkor szivesen megmutatom! | ||
| ||
| Ha a kövek alját betemeted földdel, olyan hatása lesz mintha nagyobbak lennének.
Én megszórtam apró fehér kavicsokkal, nagyon mutatós lesz tőle. | ||
| ||
| nekünk van elég régóta sziklakert és fűszernövényeket termesztünk benne
:) | ||
| ||
| ugyanazt javaslm amit aebal uzen, plussz megfelelo viragokkal beultetni | ||
| ||
| De fontos az is, hogy a víz ne csorogjon le a növényekről. Legjobb egy-egy kis teraszt csinálni és az oldalát kővel jól kitömni, ami megtartja a vizet és nem csorog lefelé. | ||
| ||
| földbe 1 sor kő 1 sor szikla ezeket ismétled csak egyre kevesebb kővel | ||
| ||
| én nagy termésköveket szedettem össze azt beöntöttem finom homokkal és földel a homok sokáig tartja a nedvességet nem szárad ki olyan hamar. | ||
| ||
| Legjobb ősszel csináli a sziklakertet mert télen jobban le ülepszik, fólia és arra sódert rakni , és utána a földet, majd a köveket és utána a kövek közé még földet szórni, tavasszal meg be ültetni | ||
| ||
| a leanyom nagyon szep szikla kertett csinalt hamarosan kuldok kepet csak meg nincs felrakva/toltve/ | ||
| ||
| a megfelelő növények gyorsan nőnek, tavasszal nemgyőzöm ritkítani. nemcsak szikla illetve nagy kövek kellenek, hanem KAVICS. amerre járunk, összeszedjük az utszélén nagyot-picit egyaránt. | ||
|
| ||
| igen a fólia nagyon praktikus. mi nemtettünk alá semmit és a vakond feljött. | ||
|
| ||
| Az a lényeg, hogy ne egy kőkupacot csinálj, hanem úgy kell elásni félig legalább a köveket, mintha a természetben látnád őket. Képeken látni szépeket. Ha nagy a kert, akkor nagy kőtömböket is használhatsz, ha csak kis helyed van, akkor kisebbeket, de ne legyen halom kinézete. Földdel kitöltöd a réseket, belocsolod, és vársz, had ülepedjen, pár nap múlva lehet a növényeket betelepíteni. Nekem van benne pl. kis tuja, sziklakertbe való kis növésű, kis télizöld meténg, varjúhájak, sziklakerti szegfűk, kakukkfű, hagymás növények tavaszra, nyuszifül, buxus - a többi nem jut eszembe. Minden évszakban virágozzon valami, télen is legyen zöld benne, úgy biztosan nagy örömödet leled benne. | ||
| ||
| Ahova a sziklakertet tervezted, teríts le erős fóliát olyan alakúra vágva, amilyet szeretnél.
Erre kell a földet szórni, majd rárakni a köveket, földdel beszórva. Utána a növények, amelyek évelőek legyenek, így nem kell utána ültetni. Én így csináltam és bevált. A fólia felfogja a földből növő gazt, így csak addig kell gyomtalanítani, amíg a sziklakerthez használt földből ki nem írtod a gyomokat. | ||
| ||
| Én annyit tudok a sziklakertről, hogy sok kő kell hozzá, több mint gondolnánk. Én tavaszal kialakítottam, de kevés kővel, sokat kínlódok a gyomtalanítással, mert a beültetett növények még fiatalok, nem terjedtek el. | ||
| ||
| tipp: www. sziklakert. lap. hu | ||
| ||
| Hogyan készítsek sziklakertet? | ||