FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Arcfiatalítás, arcplasztika

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Kinézet

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

2504. peonia532014-10-30 23:11
Szia Kolbi!

Én részemről nem fogom túlzásba vinni a vitamin szedést.
Már egy ideje leállítottam magam. Dokim is mondta mikor kérdeztem egy vitaminról, hogy jó lenne-e nekem az volt a válasza mindenki el akar adni mindent. Pár éve mondtam neki, szedünk pár vitamint, főleg multit télen. Kérdeztem melyik a legmegfelelöbb, mit érdemes venni. Ő is hasonlóan nyílatkozott mint a cikkbe amit írtál nekünk. Elég az amit megeszünk (elvileg ismer annyira hogy én minden evő vagyok sok gyümülcs, zöldség, hús) Nem vagyok sovány.
Annó szedtem ezt-azt akkor is mértékkel, 1-1 dobozzal.
Kálciumot + d vitamint doki írja fel a kezdődő csont ritkulásunkra. Most minden héten veszek mandulát (szerintem pirított) NEMRÉG NYÍLT KIS VÁROSUNKBA A..di ott veszem.
Úgy tudom az is kálcium pótló + van még mákolajunk zalából.
Dóra

Dóra
(válasz okoskolbász 2502. hozzászólására)

2503. cumus2014-10-30 22:32
Ha még kell egy kis zsir a feltöltéshez, állok rendelkezésre:). A csipömröl az egész hoxát el tudnám látni:)
(válasz Noralux 2500. hozzászólására)


2502. okoskolbász2014-10-30 22:02
Hogy könnyebben jöjjön az álom szemünkre, egy kis esti olvasnivaló...

A táplálkozás és az egészség téveszméi
2014. március 20. 22:00, csütörtök - Dr. Palla Sándor

Egyre többet tudunk a természetről, a társadalomról és magáról az emberi gondolkodásról, világunk mégis tele van tudománytalan elképzelésekkel.

Az irracionalizmus egyik oka magában az emberi elmében keresendő, amely genetikainak tűnő vonzalmat érez a miszticizmus iránt. A másik probléma pedig az, hogy a tudományos ismeretek egyre bonyolultabbá, ezért egyre kevésbé felfoghatóvá válnak a társadalom nagy többsége számára. A tudományos szakemberek is specializálódnak, csak kevesek rendelkeznek átfogónak nevezhető tudással. Továbbá, a munkájukat a színtiszta ráció alapján végző kutatók elméjét is ellephetik abszurd eszmék, ha nem a konkrét szakterületről van szó. Az emberi agy ugyanis alapvetően nem a racionális gondolkodás eszköze, hanem inkább egyfajta érdekérvényesítő gépezet. Elménk a rációt sokkal inkább használja önigazolásra és különféle egyéb ideológiák gyártására, mint a problémákra adott helyes válaszok kialakítására. Az irracionalizmus különleges területei a táplálkozással és az egészséggel kapcsolatos kérdések. Hatástalan étrend-kiegészítők, „gyógyhatású” készítmények, méregtelenítő és fogyasztó technikák, táplálkozási filozófiák bizarr egyvelege kavarog a társadalmi tudat kellős közepén.

Méregtelenítés

A méregtelenítés elméleti gyökerei a kínai gyógyászatig nyúlnak vissza, a nyugati orvoslás azonban értelmetlennek tekinti magát a felvetést is. A szervezet méregtelenítését célként kitűző terápiák ugyanis azon a téveszmén alapulnak, hogy a modern társadalom által előállított élelmiszerek és adalékanyagok káros lerakódások formájában felhalmozódnak a test különböző részeiben, elsősorban a sejtközötti állományban, a szövetekben, az izmokban, ízületekben, valamint az erek és a belek falán. Ezek a felhalmozódások egy sor betegséget okoznak, úgymint stressz, fáradékonyság, aranyér, bőrproblémák, felfúvódás, bélbajok, gombás fertőzések, vese- és májproblémák.

A méregtelenítés hívei szerint évente négy kilogrammnyi toxin keletkezik a testben, ami akár húsz kilóra is felhízhat az évek alatt. A mérgek természetére általában nincs utalás, ehelyett inkább a felhalmozódás feltételezett okait említik, amik a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a negatív érzelmi hatások és a káros szenvedélyek. Egyes elképzelések konkrétabbak, a tartósított élelmiszereket, a rovarirtókkal kezelt növényeket, a klórozott vizet, a szennyezett levegőt, valamint a háztartási és kozmetikai készítményeket teszik felelőssé. Akad azonban ez utóbbi felfogással is néhány probléma. Az egyik az, hogy egy szer csak bizonyos dózis felett fejt ki károsító hatást, ha egyáltalán. Továbbá, még ha ezek az anyagok fel is halmozódnának a szervezetben, a „méregtelenítők” akkor is hatástalanok lennének ellenük.

A szervezetnek vannak méregtelenítést végző enzimei, amelyek különféle kémiai reakciók – például hidrolízis, oxidáció és redukció – katalizálása révén semlegesítik a mérgező molekulákat. A méregtelenítés elsősorban a máj és a vese feladata, a végtermékek pedig a vizelettel és a széklettel távoznak a szervezetből. A higany, az ólom, a rovarölő DDT (ami már nincs forgalomban) elraktározódnak ugyan a testben, de ezek az anyagok nem távolíthatók el a „detoxifikáló” terápiák alkalmazásával. Számos méregtelenítésnek titulált módszer létezik, ilyenek a különféle természetes és mesterséges eredetű méregtelenítő termékek általi kúrák, étel és ital terápiák, böjt, szauna, masszázs stb. A „leghatékonyabbak” természetesen a méregtelenítő termékek, mivel ezekből van a gyártóknak hasznuk. Az alternatív piacok terápiái jó esetben ártalmatlanok – mint például a lábfürdők vagy a különböző tapaszok –, de a hashajtáson, a béltisztításon és a vizelethajtáson alapuló technikák kiszáradáshoz vezethetnek, ezért az óvatlan páciens könnyen a kórházban köthet ki. A terápia eredményeként azonban a „hasznos” és a „káros” anyagok aránya nem változik.

A méregtelenítés fő eszközei a gyógynövények: vese- és hólyagtisztító a gyermekláncfű és a petrezselyem, kötőszövet- és vértisztító a zsurló és a csalán, valamint máj és epetisztító az articsóka és a máriatövis. Ez utóbbit alkalmazza a hagyományos orvoslás is az alkoholisták májának regenerációjához, méregtelenítő hatással azonban nem rendelkezik. E terápiák eredményeként a tisztulás mellett állítólag erősödik az immunrendszer, hatékonyabb lesz a táplálék feldolgozása, és az anyagcsere is kiegyensúlyozottabbá válik. Mint látható, ezek nem egzakt, mértékegységekkel rendelkező fogalmak, ezért a hatékonyságuk nem is ellenőrizhető.

Konklúzióként leszögezhetjük, hogy a szervezetben normálisan nincs méregterheltség, a javasolt terápiák pedig egyébként is hatástalanok lennének.

Lúgosítás

A nyugati orvoslás paradigmaváltás előtt áll: a molekuláris genetika, a bioinformatika, a nanotechnológia és a nem invazív képalkotó módszerek éppen a feje tetejére készülnek állítani a modern medicinát. Az alternatív orvoslás sem tétlen, megjelent az Új Biológiának keresztelt irányzat, amely azon az eszmén alapul, hogy a betegségeinket a testünk elsavasodása okozza, magát az elsavasodást pedig a megbomlott belső harmónia. A bensőnk diszharmóniáját elsősorban a nem megfelelő táplálkozás vagy a kedvezőtlen pszichés körülmények eredményezik. Probléma lehet még az elmérgeződött környezet és a sugárzó készülékek használata is.

A lényeg, hogy a sejtek bomlásnak indulnak, a bomlástermékek tovább savasítják a már így is savas belső miliőt. Megjelennek a baktériumok, az élesztőgombák, majd a penész a szervezetben. Ezek a mikrobák mérgeket termelnek, amik tovább pörgetik az egészségügyi romlás ördögi körét – állítja Robert O. Young az új „tudomány” szellemi atyja. A mester azonban a megoldást is tudja, „A pH csoda” című könyvében lúgdiétát ajánl a gondra. Young szerint az emberi szervezet felépítése alapvetően vegetáriánus táplálkozást feltételez. Ne együnk hát sok cukrot, gyümölcsöt(!), tejterméket és húst, mert savanyítanak. Együnk gabonákat és elsősorban a dr. Young által kifejlesztett zöld porocskákat. (Vegyük észre, hogy a hús és a gabonafélék fogyasztását illetően a paleolit diéta és a pH-csoda elméletek frontálisan ütik egymást.)

Tullio Simoncini olasz orvos nem vacakol az evéssel, a lúgos kémhatású szódabikarbónát injekció vagy infúzió formájában javasolja a beadásra. Jelenleg többszörös emberölés vádjával áll a bíróság előtt, mivel a terápia már több hiszékeny páciens halálát okozta.

A lúgosító szerek – mint a Himalája só, a lucerna italpor, a búzafűpor, a kókuszvíz és a különféle orvosok nevével fémjelzett termékek – gyógyító hatásával az a fő gond, hogy a test különféle szöveteinek pH-ja egy szűk határon belül állandó. A véré például 7,37 és 7,43 közötti értékeket vehet fel. Ha egy kis eltérés mutatkozik, rosszul leszünk, sőt bele is halhatunk. Ha erőltetetten veszünk levegőt, akkor légzési lúgosodás alakul ki a szén-dioxid-szint csökkenése miatt, és előbb szédülés, majd ájulás következik be. A vér és egyéb testfolyadékok pH-szintje tehát szabályozás alatt áll, a táplálék lebontásából keletkező nem illékony savak a veséken, a savasító CO2 pedig a tüdőn keresztül távozik a szervezetből. A vizelet pH-ja azonban nem szabályozott (mivel az úgyis elhagyja a testünket), ezért ha sok húst vagy cukrot eszünk, akkor az valóban savasabb lesz. A nyál is ideiglenesen elsavasodhat miután elszopogattunk egy kis cukorkát. Ezért Young mester egészségdiagnosztikája, amely a nyál és a vizelet pH-jának mérésén alapul, enyhén szólva csalóka.

Szerencsére a terápiásnak szánt bevitt lúgok hamar elhagyják a testet, úgyhogy nem lesz idejük „helyreállítani” a sav-bázis egyensúlyt (az persze meg sem bomlott) és „kiszabadítani” a savat a zsírszövetből (mivel nem is volt ott), ami pedig e terápiák deklarált célja. A lúgosítás tehát kamu, és az elsavasodáselmélet elbukott a tudományos vizsgálatok tesztjein is. Mindhiába, az Új Biológia tanainak népszerűsége soha nem látott magasságokban szárnyal.

Zsírégetés

Az interneten rengeteg diétás tanács található, ami különféle elméletek nevében zsírégető ételeket, italokat, gyakorlatokat és nem utolsósorban pirulákat, porokat és krémeket hirdet a fogyni kívánó embereknek. A futás, az úszás, a kerékpározás és a testgyakorlatok minden bizonnyal hasznosak a fogyás és az egészség szempontjából, de hát ezt filozófia nélkül is tudjuk. Csakúgy az ételmegvonás, ami nemcsak fogyaszt, hanem számos megfigyelés által igazoltan az élethosszt is megnöveli. A diéta összetétele azonban már egy más kérdés, annak megállapítására, hogy a javasolt ételek, italok és fűszerek fogyasztása valóban zsírcsökkentő hatású-e, komoly kutatások szükségesek.

A főbb zsírégetők listája a következő: halolaj, zöld tea, kókuszolaj, fahéj, grapefruit, fehérjepor, gyömbér, torma, fokhagyma, rozmaring. Bizniszszagúbbak a gyakran celebek által hirdetett különféle diétás porok és a kis kapszulákba rejtett zsírégető csodaszerek. Ami a turmixporokat illeti, a kalóriatartalmuk alapján én inkább a testépítőknek ajánlanám. A kapszulákban elsősorban különféle zsírégetők (pl. kolin-inozitol) és egyéb szerek (pl. L-karnitin) vannak. Ez utóbbi molekula a zsírsavak szállításában játszik szerepet, és valóban segít a zsírok elbontásában, sőt az izomregenerációban is. Hogy ettől le lehet-e fogyni és egészségesebbek leszünk-e, az persze más kérdés.

Zöld tea

A kimondhatatlan nevekkel bíró különféle termogén zsírégetők állítólag csökkentik az étvágyat, gyorsítják az anyagcserét, és emelik testhőmérsékletet, és emiatt hatékonyabb lesz zsírégetés. Ha e szereknek némi kedvező hatásuk valóban van, akkor azt a koffeinnek köszönhetik, nem pedig a csodakomponenseknek. De hát a fekete ital hatóanyagát már régóta ismerjük, fölösleges azt kapszulázni, és ezerszeres tarifával árusítani. A zsírégetés pedig nyilván hamis állítás, a zsírégető krémek és az algapakolás újabb hatástalan módszerek. Kivéve, ha kombináljuk őket a csökkentett kalóriabevitellel, de ilyenkor a bőrkenegetést akár el is hagyhatjuk. Ráadásul, több illegálisan forgalmazott „növényi” termékről Csupor Dezső és kollégái a Szegedi Tudományegyetemen kimutatták, hogy szintetikus anyagokat (pl. szibutramin, fentermin) is tartalmaznak.

Antioxidáns terápia

Az „antioxidáns” és a „szabadgyök” kifejezések mára az ezoterikus egészségtan kulcsszavaivá váltak. A szabadgyökök egyébként olyan részecskék, amelyek egy vagy több párosítatlan elektronnal rendelkeznek, ezért más molekulákkal képesek kölcsönhatásba lépni. Ennek eredményeként károsul a DNS, a mitokondriumok, a sejtmembrán és az érfalak, és ez számos betegséget okozhat. Szedjünk hát szabadgyököket semlegesítő antioxidánsokat, és előzzük meg ezzel a különféle kórokat, elsősorban a szívinfarktust és a rákot, és tegyük fiatalabbá a szervezetünket is – ajánlják a különféle terápiák. Látszólag ésszerű a tanács, hiszen maga a szervezet is termel szabadgyököket semlegesítő enzimeket (kataláz és szuperoxid dizmutáz, SOD).

Sőt, az öregedés elméletek egyik legismertebbike is a szabadgyökök károsító hatásán alapul. Megfigyelték ugyanis, hogy az öregemberek szervezetében ezek a roncsoló hatású molekulák nagyobb mennyiségben vannak jelen, míg a hosszabb életű fajoknál a SOD-szintje magas. A kérdés persze az, hogy a szabadgyökök mennyisége nem éppen optimális-e az adott korban a szervezetben, azaz valamilyen haszna is lehet talán e reaktív részecskéknek. Együnk sok gyümölcsöt és moszatot, igyunk zöld teákat, de ha lehet, inkább szedjünk különféle pirulákat. A kapszulák valóban antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek a C, az E, az A-, vagy a B2-vitaminok, valamint a béta-karotin, amely az A-vitamin előanyaga. A szervezet antioxidáns tartalmának vizsgálatára már komoly műszerek is rendelkezésre állnak: a bőr karotintartalmát vizsgálják különféle berendezésekkel. A szkenner valóban a bőrkarotin aktuális szintjét méri (jó magas értéket ad egy sárgarépafőzelék-vacsorát követően), de nem szolgál információval sem a többi antioxidáns mennyiségéről, sem a szervezet egészségi állapotáról.

Az antioxidáns-história két bizonytalan szakmaisággal rendelkező tudományos publikációval kezdődött. Az egyik közlemény szerint a tüdőrák kétszeres kockázatát mutatták ki abban a kísérleti csoportban, ahol a vérplazma béta-karotin szintje alacsonyabb volt, mint abban, ahol magasabb. Nem lehet azonban tudni, hogy a csoportok kialakítása esetében a dohányosokat véletlenszerűen osztották-e el. Ez ugyanis alapvetően fontos tényező, mivel Ricard Peto 1981-ben végzett vizsgálatai óta tudjuk, hogy a tüdőrákok több mint 90 százalékát a dohányzás okozza. Egy másik vizsgálat szerint a vérplazma magasabb E-vitamin-szintje alacsonyabb szívbetegség gyakorisággal párosul.

A későbbi átfogó vizsgálatok azonban egészen más képet mutatnak. Egy Finnországban végzett kísérlet szerint 30 000 tüdőrák kockázatának kitett részvevőből négy randomizált csoportot alkottak. A csoportok tagjai eltérő kezelést kaptak: az első béta-karotint, a második E vitamint, a harmadik mindkettőt, a negyedik csoport pedig egyiket sem. Az eredmény lesújtó volt: a béta-karotinos csoportban magasabb volt a tüdőrák és a szívinfarktus előfordulása, mint a többi csoportban, az E-vitamin pedig hatástalannak bizonyult. Az ún. CARET kísérlet még rosszabb eredményt hozott: a tüdőráknak kitett személyek (dohányosok és azbeszttel dolgozók) fele béta-karotint és A-vitamint, a másik fele pedig placebót kapott. A kísérletet 18 ezer részvevővel hat évig folytatták volna, de hamarabb be kellett fejezni, mert az antioxidáns tablettákat szedők között 46 százalékkal magasabb volt a tüdőrákban való elhalálozás aránya, s 17 százalékkal nagyobb az egyéb halálok.

Azóta több antioxidáns vitaminkészítményt teszteltek, és a gyógyító hatást tekintve mind negatív eredményeket adott. Az ún. Cochrane-szemlén négy, összesen 100 000 résztvevővel való kísérlet eredményeit összegezték (ezt nevezik metaanalízisnek). A végeredmény: a magas antioxidánsszint növeli a tüdőrák kockázatát. Ez a terület azonban ma még a puha tudományok hatáskörébe tartozik, ezért lehetséges, hogy felfedezünk majd hatékony molekulákat is. Például a zöld tea antioxidánsai között találjuk az EGCG nevű anyagot, ami egyes vizsgálatok szerint valóban csökkenti a rák kialakulásának kockázatát. Átfogó elemzések szükségesek azonban a végső konklúzió kialakításához. Egy biztos, a piacon kapható szerek hatékonysága több mint kétséges, mivel ezeknél rendszerint elmaradnak a tudományos igényű tesztek.

Egy, a napokban megjelent tanulmány szerint a vitamintabletták szedése csupán pénzkidobás. A John Hopkins Egyetem és a Warwick Egyetem közös kutatása szerint a normálisan táplálkozó embereknek nincs szükségük vitaminpótlásra. Az analízisbe bevont óriási számú (félmillió) vizsgálati alany egészségét ugyanis nem befolyásolta pozitívan az extra vitamin adag. A kutatók azonban felhívták a figyelmet a túlzott vitaminfogyasztás veszélyeire. Az A- és az E-vitaminok nagy dózisban például a rák terjedését segítik elő. Ezen a területen vigyázni kell azonban a kijelentő módok használatával. A kétely általában jóval hitelesebb, mint a magabiztos mosoly.

Összegzés

A táplálkozással foglalkozó szakirodalom jó esetben is csupán féligazságokat fogalmaz meg az egészségre való hatást illetően. A fő probléma, hogy ezen a területen nagyon kezdetleges a tudásunk, amelynek okai a megfelelő vizsgálatokhoz szükséges technológiai háttér fejletlensége, a kísérletek hosszadalmassága, valamint az a tény, hogy az emberrel való kísérletek esetében a jog és etika erős korlátozó tényezők. További nehézséget jelent, hogy a vizsgált élettani vagy biokémia folyamatok és a betegség kapcsolata rendszerint nem közvetlen ok-okozati jellegű, azaz a megfigyelt molekuláris vagy fiziológiás változások nem feltétlenül vezetnek megbetegedéshez.

Rengeteg, gyakran egymásnak ellentmondó publikáció jelenik meg e témakörökben. Az ezek összehasonlításával foglalkozó metaanalízisek adhatnak majd használható válaszokat. Továbbá, a táplálkozás génkifejeződésére való hatását vizsgáló új tudományterület, a nutrigenomika a jövőben értékes információkkal szolgálhat az étrend és az egészség kapcsolatát illetően.

E témakör tudományos hiányosságai azonban másodrendű szerepet játszanak. A táplálkozással és az egészséggel kapcsolatban ugyanis a társadalmat nem a tudományos gondolkodás, hanem a különféle téveszmék uralják. Sajnos az engedélyező hatóságok félreértelmezett szabadelvűsége koncként vetette a tájékozatlan embereket a hatástalan szereket előállító ipar lábai elé. Végül a konspirációs elméletek híveihez szólok. Kijelentem, hogy ezúttal sem fizetett le a gyógyszeripar, és ezek a világot behálózó mamutcégek nem rajtam keresztül fenyegetik az étrend-kiegészítők és a gyógyhatású szerek árusítóit. Bolondok is lennének, hiszen az ő termékeiket is árusítják.

(prof. dr. Boldogkői Zsolt egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatója)

2501. Noralux2014-10-30 21:16
Igazad van a fotókkal kapcsolatban, ezt a részt most nem gondoltam végig, csak önös érdekeimet néztem :)
Megtennéd, hogy leírnád a zsírbetöltésed menetét és a tapasztalataidat?
Pl :
Altatásban vagy helyi érzéstelenítésben történt, illetve, hogy egyáltalán lehetett e választani?
Bent kellett maradnod egy napot a kórházban?
Pontosan hova töltött az arcodon - arccsont, haragos, esetleg homlok, szemöldök, szemhéj?
Belilult vagy ödémásodott utána?
Ha igen mennyi ideig tartott amíg lehúzódott?
Mennyire volt túltöltve?
Volt e azóta ismételve?
Miért választottad ezt az orvost, láttad e több munkáját is a műtéted előtt?
Húú, egy kicsit sok lett a kérdés, de még nem találkoztam a fórumon olyannal, akinek lett volna betöltés és ez engem most nagyon-nagyon érdekelne:)
(válasz elzus 2458. hozzászólására)

2500. Noralux2014-10-30 20:59
Tudsz olyan helyet és orvost aki ezt a zsírbetöltést erre a kényes helyekre (szemöldök fölé és alá és közé ) szépen megcsinálja? Ilyet keresgélek mostanság :)
(válasz Sylvia.Lilly 2483. hozzászólására)

2499. kori542014-10-30 20:33
Köszi, megyek!
(válasz Kiss Ildikó 2496. hozzászólására)

2498. Sylvia.Lilly2014-10-30 20:01
Igen, rá gondoltam, de már tudom kiről van szó. :)
(válasz MVeronika 2497. hozzászólására)

2497. MVeronika2014-10-30 19:41
A B...l Beatrix-szal lehet összekeverni :)

2496. Kiss Ildikó2014-10-30 19:31
Mutasd meg egy orvosnak és lézerrel le veszi :-)
a naplómat már 2 napja meg nyitottam
gyere kopogni :-)
(válasz kori54 2495. hozzászólására)

2495. kori542014-10-30 19:28
Köszönöm szépen, hogy megírtad :) Nekem is van az arcom egyik oldalán egy ilyen kis pukli. Én is úgy gondoltam, hgy víz vagy levegő lehet benne. Ezek szerint el lehet tüntetni :)
Műtét után nem nyitsz naplót, hogy lássuk a szépülésed eredményét? Szivesen vennénk!
(válasz Kiss Ildikó 2492. hozzászólására)

2494. Kiss Ildikó2014-10-30 19:09
Így lesz :-) nagyon köszi a bátoritást :-)
tudom hogy jó kezekben vagyok
nyugodt is vagyok, minden okés velem
nincs pánik, csak a szép végeredmény lebeg a szemem előtt
az hogy a sminkelés sokkal szebben fog mutatni
(válasz cumus 2493. hozzászólására)

2493. cumus2014-10-30 19:04
Jól teszed, hogy BB-hez mész, nem fogsz csalódni benne. Amit a Drnö javasol azt csináld és ne hallgass másra. Ha min. 50 embernek ezen a fórumon jó a tapasztalata a Drnö munkájával, csak az számitson, ne hagyd magad elbátoritani. Eddig mindenki szép lett, aki a Drnö keze alatt volt.
(válasz Kiss Ildikó 2485. hozzászólására)

2492. Kiss Ildikó2014-10-30 19:00
Olyan volt ránézésre mint egy elzáródott zsír mirigy
olyan mint a szem alatti verejték mirigy csak ez az orrom mellett volt és nem zsír van benne hanem víz
kinyomtam sokszor, meg gyógyult a seb és egy hét múlva megint tele ment vízzel
a lézerrel elmúlt
másfél éve nem nőtt vissza
a helye sincs meg, csak én tudom hol volt :-)
(válasz kori54 2490. hozzászólására)

2491. Sylvia.Lilly2014-10-30 18:53
Csak tippeltem. Az az orvos(nő), akire gondoltam, a Szilágyin dolgozik, de ezek szerint másról van szó. :)
(válasz cumus 2489. hozzászólására)


2490. kori542014-10-30 18:50
Szia Ildikó! Leírnád, hogy hogy nézett ki az a vízgöb ami szerencsésen már nincs meg ? Természetesen szorítunk a sikeres műtétedért:)
(válasz Kiss Ildikó 2485. hozzászólására)

2489. cumus2014-10-30 18:50
Ez nekem új, mióta van BB a Szilágyin? Szerintem összekeveritek vkivel.

2488. okoskolbász2014-10-30 18:44
Akkor hová mész holnap?
(válasz Kiss Ildikó 2487. hozzászólására)

2487. Kiss Ildikó2014-10-30 18:37
Ezt nem tudom hogy a Szilágyin dolgozik e :-o
(válasz Sylvia.Lilly 2486. hozzászólására)

2486. Sylvia.Lilly2014-10-30 18:33
Értem. BB ugye a Szilágyi fasoron lévő klinikán dolgozik? :)

Szerintem mindannyian szorítunk itt neked, holnap megy a pozitív energia! :)
(válasz Kiss Ildikó 2485. hozzászólására)

2485. Kiss Ildikó2014-10-30 18:25
BB-hez megyek felső szemhéj plasztikára
kívágja a felesleges bőrt , egy hónap múlva nem az alsót is meg csináltatom
tavaj tavasszal volt lézeres syringoma eltávolításom
48 darab, jól sikerült :-)
én szimpatizálok a lézerrel, volt az orrom mellett egy víz göb, csak a lézer tüntette el végleg
(válasz Sylvia.Lilly 2483. hozzászólására)

2484. Kiss Ildikó2014-10-30 18:19
Értem amit írtál és Köszönöm :-)
10 évet vártam erre a napra, 100 x átgondoltam
a szemöldököm nem csúszott le, nincs mit rajta emelni, szoktam tesztelgetni fél évente
jogos a felvetésed , olvastam erről hogy jó a szemöldöködt felvarratni
nekem a felső szemhéjamon túl sok a bőr, ki kell vágni belőle jócskán
rá lóg a szempillámra, ez már tényleg a látást zavarja
(válasz Sylvia.Lilly 2483. hozzászólására)

2483. Sylvia.Lilly2014-10-30 17:40
Kedves Ildikó, reményteljes kiscserkész vagyok, aki ott segít, ahol tud. ;)

Drukkolok nagyon a műtéthez!

Előre is elnézést kérek azért, amit most fogok írni, de igazán csak óvatosságból és segítő szándékkal írom.

Biztos mindent megbeszéltél az orvossal, akit alapos kutatás után, jól választottál, és én nem is tudom milyen a szemhéjad... Csak most hirtelen az jutott eszembe, hogy hacsak nem lóg nagyon a bőr a szemhéjon, ha nincs nagyon sok felesleg, akkor ne vágjanak ki bőrt. Ezzel lehet nagyon elszúrni ezt a műtétet, aminek jó nagy szakirodalma is van, mert ekkor van az, hogy a végén öregebbnek néz ki a szem, mint előtte volt, és a hiányzó bőrt már senki nem tudja visszaadni. Régebben rögtön vágtak ilyen esetekben, de manapság szerencsére már más a hozzáállás, és képbe jött a zsrítöltéssel kombinálás, és a kimetszés teljes elhagyása - állapottól függően.

Sokszor nem a szemhéjból kell kivágni, nem ahhoz kell nyúlni, hanem a szemöldök csúszott le a "pincébe", és ha megemelik (szépen lehet ide zsírt tölteni), akkor egyúttal a szemöldök is a helyére kerül, és a túl soknak tűnő szemhéjbőr (ami ebben az esetben azért nehéz és lógó, mert lenyomja a szemöldök) is kisimul, kitelik, mert a helyére került, megemelt szemöldök magával húzza. Ha még kell, a felső szemhéjba is lehet zsírt tölteni, de az alsóba ne!

Még egyszer hangsúlyozom, nem a frászt akarom rád hozni a műtét előtti este, csak gondoltam, százszor inkább leírom előtte, mintsem véletlenül valami baj legyen és utólag síránkozzunk.
Ugye nem baj? :)

Szabad tudni, kihez mész, és pontosan mit fognak veled csinálni?
(válasz Kiss Ildikó 2478. hozzászólására)

2482. MVeronika2014-10-30 17:23
:)
(válasz Sylvia.Lilly 2480. hozzászólására)

2481. MVeronika2014-10-30 17:20
Javasolnám a fórumozóknak, hogy mielőtt belépnek egy szobába (fórumra) olvassák el előbb a szabályzatot. Néhány pontját átfogalmaznám, hogy a gyengébbek, akik egyébként jellemzően teljesen érdemtelenül különbnek gondolják magukat másoknál: a modortalanság és a gúnyolódás azt minősíti, aki elköveti.

2480. Sylvia.Lilly2014-10-30 17:19
Jáájj, hát gondoltam én is, csak időnként le kell engem lőni, mert elkap a hév. :))Meg aztán hátha van, akinek ez is jól jön. ;)
(válasz MVeronika 2479. hozzászólására)

2479. MVeronika2014-10-30 17:08
Köszi a liposzómákat :)
Az orvosos kérdés költői volt :)
(válasz Sylvia.Lilly 2460. hozzászólására)


2478. Kiss Ildikó2014-10-30 16:50
Holnap megyek felső szemhéj plasztikára :-)
Szurkolj nekem! :-)
(válasz Sylvia.Lilly 2476. hozzászólására)

2477. Kiss Ildikó2014-10-30 16:41
Nagyon köszönöm!
Te egy igazi fórumozó barát vagy aki meg érti a másikat és segít neki :-)
(válasz Sylvia.Lilly 2476. hozzászólására)

2476. Sylvia.Lilly2014-10-30 15:54
Kimásoltam neked az egészségkalauz oldalról: :)

A Tetran kenőcs hatóanyaga, az oxitetraciklin széles spektrumú antibakteriális szer, amely egyes baktériumok (mind Gram-pozitív, mind Gram-negatív) ellen ható antibiotikum.
A Tetran kenőcs a bőr bakteriális fertőzéssel komplikált gyulladásos állapotaiban használható, pl. az alábbi esetekben:
- gyulladásos bőrbetegség, szőrtüszőgyulladás;
- allergiás bőrbetegségek;
- csalánkiütés, ekcéma, erősen viszkető, idült bőrelváltozás;
- elsőfokú égés és fagyási sérülés;
- rovarcsípést követő másodlagos fertőzések;
- orbánc.
(válasz Kiss Ildikó 2470. hozzászólására)

2475. Sylvia.Lilly2014-10-30 15:09
Szerintem 1 g-ot nyugodtan szedhetsz a liposzómásból, ez kb. 5-8 g-nyi "hagyományos" aszkorbinsavas C-vitaminnak felel meg. Attól is függ, hogy mi a cél.
A Dr. Chen termékeket nem ismerem.
(válasz szolesz 2473. hozzászólására)