Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mitől lehet keserű a tejszínes ananászos csirkemell? fórum

Mitől lehet keserű a tejszínes ananászos csirkemell? (tudásbázis kérdés)


2012. okt. 28. 17:24
Én ma készítettem ananász szószt a sült csirkéhez, és semmi probléma nem volt, pedig tejszínnel csináltam. Szerintem a tejszín volt rossz neked. Az keserű, ha romlott.
21. mirli
2012. okt. 28. 17:17

sziasztok!

Én ma rájöttem a megoldásra:)

az ananászban proteáz található, egy fehérjebontó enzim, a neve, bromelin.

Mivel tej és tejtermék is fehérje, így ha a kettő találkozik, az ananász enzimjei aktiválódnak és szépen lebontják a fehérjét. A lebontott fehérje ízét csak innen ismerem, a szagát máshonnan is lehet... Gondoom, ha meleg tejbe/tejtermékbe keverik az ananászt, az ideálisabb hőmérséklet az enzim aktiválódásához, így az felgyorsítja afolyamatot... Szóval nem kell őket közvetlenül keverni!

2012. okt. 19. 22:00
Én ma csináltam gyümölcsrizst és tettem bele friss ananászt (nem konzerv) érett is volt, de olyan keserű lett töle az egész rizs hogy a wc-ben végezte a desszertem. Megkóstoltam, a benne lévő ananász volt a legkeserűbb tehát azzal van a bibi, nem szabad tejjel, tejszínnel keverni.
2012. jún. 8. 18:08
100% hogy az ananász miatt, én vnap turmixot csináltam belőle,és ihatatlan lett. (nem,nem volt romlott a tej)
18. Tücke
2011. jan. 28. 07:11
nincs mit:) remélem összejön én is szeretem nagyon:)
17. ildikó0628 (válaszként erre: 16. - Tücke)
2011. jan. 27. 19:34
köszi a tanácsokat, és nem adom fel kísérletezek vele, mert annyira rá vagyok kattanva:))))))
16. Tücke
2011. jan. 26. 19:15
akk tény és való fűszer lehetett a gond
15. ildikó0628 (válaszként erre: 14. - Tücke)
2011. jan. 26. 18:39
finom édes volt
14. Tücke (válaszként erre: 11. - Ildikó0628)
2011. jan. 26. 18:37
kül ha nem elég érett azu ananász akkor maga a gyümölcs is keserű itt ott
13. Tücke (válaszként erre: 12. - Eferzsike)
2011. jan. 26. 18:36
:DDDDDDDDDDDD biztos a kedves gyereke volt:DDDD
2011. jan. 25. 18:50

Én is a tejszín frissességében kételkedem. Esetleg nem esett bele valami nem oda való ?

Egy ismerősömnek lila lett a húslevese.Nem jött rá, hogy miért. Leszűrte az egészet és benne volt egy lila színes ceruza.Valamilyen úton - módon bele került.

11. ildikó0628 (válaszként erre: 10. - Jozsi.38)
2011. jan. 25. 18:15
köszi:)))
2011. jan. 25. 06:12
nézd át a fűszereid, valamelyiknek lejárt a szavatossága azért lett keserű. én már jártam így csak másik étellel. kóstold végig őket akár ha muszáj
2011. jan. 24. 19:25
ha nem konzervből csinálod akkor jó érettnek kell hogy legyen az ananász
8. ildikó0628 (válaszként erre: 7. - Tücke)
2011. jan. 24. 19:05
Pedig arra gondoltam, lehet hogy azért mert nem konzervből csináltam, de akkor mégsem az miatt :(((
2011. jan. 24. 18:50
nekem nem szkott az lenni se a konzerv ananásszal készített se a sima ananásszal amit megveszek a bevásárlóközpontokban
2011. jan. 24. 18:42

Nem volt régi a tejszín, dobozos főzőtejszín volt.

De mondjuk nekem az ananász turmix is kesernyés szokott lenni.

2011. jan. 24. 18:38
ha a tejszín jó akkor nem kell hogy keserű legyen
2011. jan. 24. 18:36
A tejszín ha megromlik, nem savanyú, hanem keserű.
2011. jan. 24. 18:35
Tejszín nem volt régi??
2011. jan. 24. 18:34
Romlott alapanyag!???
2011. jan. 24. 18:32
Mitől lehet keserű a tejszínes ananászos csirkemell

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook