Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készül a nudli? fórum

Hogyan készül a nudli? (tudásbázis kérdés)


1 2
2011. jan. 24. 17:50
A gombóclevest régen a tészta főzővizéből készítették (legalábbis felénk) ☺
35. 9f98008a3b (válaszként erre: 32. - Kiraroli)
2011. jan. 24. 17:49
No legközelebb kiprónbálom!
2011. jan. 24. 17:49
mi a nudlira pirítunk apróra vágott szalonnát meg kolbászt és azt tesszük rá!de van aki pirítot morzsával és cukorral szereti
33. 2104cc91e8 (válaszként erre: 29. - 223cf40dc0)
2011. jan. 24. 17:47

Bizony, bizony, és milyen nagyon finom ☺


Ők a gnocchi-t (nyokki) készítik szívesen, ami

megszólalásig a mi nudlink :)))

32. kiraroli (válaszként erre: 16. - 9f98008a3b)
2011. jan. 24. 17:47
én kinyújtom laposra, vékony csíkokat vágot, amit aztán a kezemmel kigömbölyítek kogy ne legyen szögletes, és azt felvágom a megfelelő méretre. így soooookkkkal gyorsabb!!!!!
31. d@nu
2011. jan. 24. 17:47
Alaprecept: olajon hagymát megdinsztelsz, pirospaprikát szórsz rá, felöntöd vízzel, összeforralod (elvileg szét kellene főzni benne a hagymát, de mire való a botmixer? :) ), felöntöd a krumpli főzőlevével (ha nem héjában főzted, ha abban, akkor sima vízzel), só, bors, ha szereted kömény, esetleg leveskocka és amikor felforr, ebbe főzöd bele a nudli tésztájából készült gombócot.
30. 2104cc91e8 (válaszként erre: 25. - Ncilány)
2011. jan. 24. 17:46

Igen, van aki így, van aki úgy :))


Én úgy tanultam, ha vizes a krumpli, akkor több lisztet vesz fel és így keményebb lesz a tésztánk :)))

29. 223cf40dc0 (válaszként erre: 21. - 2104cc91e8)
2011. jan. 24. 17:46
az olaszok erre is paradicsomszószt + parmezánt tesznek
28. 9f98008a3b (válaszként erre: 19. - 3f54929e3a)
2011. jan. 24. 17:46
Szívesen! ;)
2011. jan. 24. 17:44

Hoztam Neked egy leves receptet, hátha ez jó lesz :))

(Itt találtam a receptek között)



Bácskai gombócleves

Kategória: Levesek, levesbetétek

Hozzávalók: 30 dkg főtt áttört burgonya,

15 dkg liszt,

5 dkg zsir

3 tojás,

örölt bors,

reszelt szerecsen dió

5 dkg füstölt szalonna

1 nagy hagyma

pirospaprika

20 dkg sárgarépa

1 cs.leveszöldség

20 dkg füstölt kolbász

petrezselyem

örölt bors

reszelt szerecsendió

3 gerezd fokhagyma

Elkészítés: A burgonyából ,lisztből,tojásból,a zsírral borssal,szerecsendióval tésztát készitünk,és diónyi gombócokat formálunk.A kockára vágott szalonnát megsütjük,hozzáadjuk az apró kockára vágott hagymát,és megpároljuk.Megszórom pirospaprikával,kb 1 dl vizzel felengedem,és jól összeforralom.Belerakom a kockára vágott zöldségeket,a karikára vágott kolbászt,vegetát.Felengedem vizzel,és ha forr,belerakom a gombócokat.Borssal,

szerecsendióval,fokhagymával ízesitem.Végül megszórom a petrezselyemmel.

Tanácsok: Van amikor csak vegetával készitem!

Felvitte: smudlaagi54, 2009-01-31, 21:45

26. 9f98008a3b (válaszként erre: 22. - Ncilány)
2011. jan. 24. 17:44

Én nem szoktam.

Anyósom szokott paprikás rántást csinálni, és ezzel felengedni, csak akkor ugye kevesebb sót a krumplihoz, mert sózott már így el rántott levest! :)

Meg tesz bele pici ételízestőt is.

2011. jan. 24. 17:42
Nem héjába főzte az apósom...
24. 3f54929e3a (válaszként erre: 21. - 2104cc91e8)
2011. jan. 24. 17:42
Köszi:)
23. Ncilány (válaszként erre: 20. - 3f54929e3a)
2011. jan. 24. 17:41
A krumplit amibe megfőzted, nem öntöd ki. Pontosabban egy másik edénybe... ezt használtuk.
22. Ncilány (válaszként erre: 16. - 9f98008a3b)
2011. jan. 24. 17:39
A finom levét felhasználod leves pótléknak??
2011. jan. 24. 17:39

A nudli úgy készül, hogy héjában megfőzzük a krumplit és meghámozva, krumplinyomón áttörjük és hagyjuk kihülni.

Ezután (Én megmérem) és a krumpli súlyának 1/3 része liszttel, sóval, 1 tojással összegyúrom.

Gyúródeszkán hosszú rudat sodrok a két tenyeremmel(ha sok, több részben sodrom) és nem egész kisujjnyi darabokra vágva megsodrom a lisztes deszkán. Közben enyhén sós vizet forralok és kifőzöm a nudlit. Amikor mind feljött a víz színére, megfőtt. Persze kevergetni kell néha.

Pirított morzsára (vagy cukros-daráltdióra) kell kiszedni, jól lecsöpögtetve.

Porcukorral tálalni.


De! Hallottam már sósan, hagymásan is készíteni!!


Sik sikert kívánok ♥

2011. jan. 24. 17:38
Es akor valaki megtudna mondani mi a gomboc leves alapja?
19. 3f54929e3a (válaszként erre: 16. - 9f98008a3b)
2011. jan. 24. 17:37
igen ez kellett köszi:)
18. d@nu (válaszként erre: 15. - 3f54929e3a)
2011. jan. 24. 17:37
Mert lehet, anyud maradékból készítette. A gombóclevesnek magáért a gombóclevesért :) kevesen állnak neki szerintem. :)
2011. jan. 24. 17:36
Az apósom szokott főzni ( már rég nem él ). Ő szokott ilyent csinálni. De nem nudli volt. Csak a tésztája. Kicsi gombócokat rormált. A krumpli leve, amibe főtt sose öntötte ki ( mármint a mosógatóba ). Azt hiszem kevés hagymás rántást csinált. Rá ezt a krumpli vizet. És talán még pótolta hogy 4 - 5 nek együltőre való mennyiség legyen..
16. 9f98008a3b (válaszként erre: 1. - 3f54929e3a)
2011. jan. 24. 17:35

Szia!

Olyan krumplit válassz, ami szétfővő.

Megfőzöd sós vízben, összetöröd, kihűtöd.

Utána mennyiségtől függően-kb 60dkg.-hoz 2-3 tojást keversz, ( én a dagasztóssal csinálom, mert annyira ragasz), és szépen elkezded adagolni a lisztet.

egy idő után kézzel gyúrod bele a lisztet a deszkán, és szerintem akkor a jó, ha frankó kis ruganyos tésztát van.

Ebből gombócokat veszel, vagy egy nagy rudat sodorsz, és abból szelsz, amit egész ujjnyi vékonyra sodorsz ki. Ebből vágsz 2-3 cm-es darabokat, és lisztes kézzel megsodrod a két tenyered között.

Egész babra munka, de megéri.

nudlikat belisztezni, nem egymásra pakolni,mert a francos krumpli iszonyat, mennyire tud ragadni! :)

lobogó, jó sós vizben kifőzöd, kb 5-6 perc, közben picit átkevered.

Pirított morzsát, vagy darált mákot szórunk, rá, összerázzuk.

No meg az isteni baracklekvár.

Nos?

Érthető? ;)

15. 3f54929e3a (válaszként erre: 13. - D@nu)
2011. jan. 24. 17:35
Az is lehet latod köszi. Mikor kicsi voltam csak nudli leves volt:)
14. 3f54929e3a (válaszként erre: 12. - Night Angel)
2011. jan. 24. 17:34
Mindkettöre.
13. d@nu (válaszként erre: 2. - 3f54929e3a)
2011. jan. 24. 17:34
Ha egyre gondolunk, akkor szerintem gombóclevesként keresd.
2011. jan. 24. 17:34
Konkrétan a nudli elkészítésére vagy kíváncsi vagy a leves elkészítésére?
2011. jan. 24. 17:32
Lehet,hogy saját "gyártmányú"leves akkor:)
10. 3f54929e3a (válaszként erre: 9. - C6766641b8)
2011. jan. 24. 17:31
Nem azokban nudlik uszkaltak:)
2011. jan. 24. 17:30

Mondjuk nudli levesről nem hallottam:)

Arra gondolsz ami a levesben szokott úszkálni?Mert annak csipetke a neve:)

Ha egyre gondolunk.

8. 4b138bec0c (válaszként erre: 7. - 3f54929e3a)
2011. jan. 24. 17:30
Ja, értem, sajnálom.
7. 3f54929e3a (válaszként erre: 5. - 4b138bec0c)
2011. jan. 24. 17:30
Mert eleg messze van szegenyke es nem veszi fel a telefont sem.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook