Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért nem ragadt rá a szilvásgombócra a morzsa? fórum

Miért nem ragadt rá a szilvásgombócra a morzsa? (tudásbázis kérdés)


2011. jan. 19. 21:03
Köszönöm!!
13. golyó68 (válaszként erre: 1. - Fügemag)
2011. jan. 18. 13:04
Szia! Amikor megfőtt, én olvasztott vajban szoktam megforgatni, majd morzsába, dióba...stb. Kizárt, h ne ragadjon rá.
12. Mari20
2011. jan. 18. 12:47

szia drága

nem tudom hogy készitetted a szilvás gombocot

de meg kell főzni a gombocot és amikor a viz tetejére feljön, akkor szürővel kiszedni picit lecsöpögtetni a viz felett, és ekkor kell a zsemle morzsába rakni és meghempergetni.


Az ki van zárva hogy nem ragad rá.

ötlet: én már próbáltam kókusz reszelékbe is és mákos bundát is ... ki


sok sok sikert...

11. salabakter (válaszként erre: 7. - Fügemag)
2011. jan. 18. 12:31
Mindig előre meg kell pirítani a morzsát zsíron,"mert olajon avas szaga van",és rögtön arra kell szűrni a gombócot.
2011. jan. 18. 12:28

Míg forr, addig kellene megcsinálni a morzsát, hogy a vízből kivett forró gombócokat rögtön bele tudd forgatni, s úgy tapad rá...:D


Amúgy ha megint a forró vízbe belerakod, majd kiveszed, szerintem rátapad a morzsa..Bár még így nem próbáltam...

2011. jan. 18. 12:26
Forrón - ahogy a vízből kiveszed szűrővel picit lecsöpögteted - kell a morzsába rakni, mert különben kihűl és nem tapad!
2011. jan. 18. 12:19
Én személy szerint búzadarával szoktam készíteni a szilvásgombócot. Ami, ha jól kifakad, akkor rátapad a meg főt gombócra, amit forrón gurgatunk bele.
7. Fügemag (válaszként erre: 6. - Bafa4)
2011. jan. 18. 12:18
Egy picit hagytam hűlni ,de csak addig, amíg megcsináltam a morzsát.Most kanállal rányomkodtam picit, elég furán néz ki de ehető:DD
2011. jan. 18. 12:16

Szia!

Lehet,hogy nem rögtön,forrón raktad a pirított morzsára?Ha kicsit kihűl,már nem ragad rá.

2011. jan. 18. 12:16
Én meg szoktam forgatni kevés olajban így nem tapadnak össze, és a morzsa is rá ragad.
2011. jan. 18. 12:14
hát, ha nem is lobogó, de forrásban lévő vízbe tettem bele...itt a baj???
2011. jan. 18. 12:08
bocsi:ázott
2011. jan. 18. 12:08
Szia,szerintem sokáig főzted és ázptt a vízben a gombóc...de lehet,hogy tévedek.Lobogó vízbe főzted?
2011. jan. 18. 12:06
Miért nem ragadt rá a szilvásgombócra a morzsa?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook