Szilvás lepény ... (beszélgetős fórum)
Hozzávalók:
* 12 szelethez:
* 50 dkg szilva (mélyhűtött)
* 12 dkg sütőmargarin + a tepsihez
* 10 dkg kristálycukor
* 1 tasak vaníliás cukor
* 1 citrom reszelt héja
* 3 tojás
* 18 dkg liszt
* 1 tasak sütőpor
* 1 dl tejföl
* 5 dkg porcukor
* 1 mokkáskanál őrölt fahéj
* 1 evőkanál zsemlemorzsa a szórásához
Elkészítés:
A szilvát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, és utána kimagozzuk.
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromhéjat, és állandó keverés mellett - egyenként - két tojást. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a tojásos masszához adjuk, és simára keverjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Margarinnal kikenjük, zsemlemorzsával meghintjük a tepsit, a tésztát belesimítjuk, és a tetejét kirakjuk a szilvával. A tejfölt a megmaradt tojással, a porcukorral, a fahéjjal simára keverjük, és a szilvára öntjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.
Én ezt is szoktam sütni, hasonlítsd össze az általad említett recepttel.
Az általam használt receptben 30 dkg liszthez, 25 dkg margarin, 0,5 dl. tej kell, 2 tojássárgával ...
Ha az arányokat nézzük szerintem nem rossz.
mi az hogy 164 vaniliás cukor?
és a 162 dl víz?????????
Olvastam egy nagyon jó szilvás lepény receptet,de szerintem valami hibás a leírásban.
11dkg liszt
5 dkg margarin
3dkg cukor
1/4 sütőpor
164vaniliás cukor
1tojás
162dl szóda
só
30dkg szilva
3dl tejföl
Szerintetek nem kevés a liszt?
További ajánlott fórumok:
- Hol tudnék gyorsfagyasztott szilvás gombócot vásárolni? (olyat ami fini is:D)
- Ki, mivel eszi a szilvásgombócot? Én csak simán, prézlivel szeretem, mások fahéjas cukorral. Egyéb ötlet?
- Mit érdemes megnézni Szilvásvárad, és 30km-es körzetében szerintetek, ami gyönyörű
- Angliában kapható fagyasztott szilvás gombóc?
- Tud valaki Szilvásvárad vagy környékén olcsó nyaralást?
- Miért nem ragadt rá a szilvásgombócra a morzsa?