Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Nem tudom mit süssek holnapra! 8-en leszünk!

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

16. buciildi2010-12-30 21:24
sajtos csiga-hamar megvan és nagyon finom!
sonkás sörkifli-macerásabb, de az is finom:-)

15. noraelizabet2010-12-30 21:05
Sziasztok! Novemberben találtam egy receptet a neten Kekszes Krémes.Holnap is az lesz már meg is csináltam,mert kell puhulnia.Sütni nem kell csak a krémet elkészíteni(főzni),egyszerű gyors és finom.November óta a családom kedvence lett és most csináltam meg hetedjére.

Kekszes krémes

Hozzávalók :

1 cs. kocka alakú háztartási keksz
1,5 cs. vaniliás pudingpor
2 db tojás
7 evőkanál cukor
1 evőkanál liszt
12.5 dkg margarin
7,5 dl tej
fél csomag zselatin

Tepsi alját ( 30*22cm ) kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá :

Krém : A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. A tűzről levéve, addig amíg forró, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük ( nem öntjük! ) és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és gyönyörűen lehet szeletelni.

Tekintettel hogy 8 fő lesz duplán számítsátok a hozzávalókat 1 cs 500 g-os kockaalakú háztartási keksz elég.
BúÉk!


14. Zsóka542010-12-30 15:17
elnézést, a zsír mennyiségét elírtam; az 1-gyel kevesebb .(
(válasz Zsóka54 13. hozzászólására)

13. Zsóka542010-12-30 15:16
Babos pogácsa

40 db pogácsa készítéséhez

finomliszt 100 dkg
főtt tarkabab 40 dkg
zsír 401 dkg
élesztő 5 dkg
tejföl 2 dl
egész tojás 2 db
só 2 dkg
őrölt bors 5 gr
Elkészítés: A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk a zsírt, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsot. Ebből lágy kovászt készítünk, melyet 10-15 percig pihentetünk. Ezután hozzágyúrjuk a lisztet, majd 10-15 percig újból pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 cm vastagságúra kinyújtjuk, tetejét késsel megvagdossuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét izlés szerint egy-egy szem egész főtt babbal díszítjük, felvert egész tojással megkenjük. Közép meleg sütőben 20-25 percig sütjük.

12. Babcy762010-12-30 15:12
Hú, ez jónak tűnik!!!
(válasz Zsóka54 10. hozzászólására)

11. Babcy762010-12-30 15:12
Szia!!!
Süss "Tarka-barka" sütit,egyszerű,és nagyon szapora,ráadásul kinézetre is rendben van,édesnek én ezt sütök,és Néger-kockát.Ha érdekel,leirom Neked a recit.
B.
(válasz Hnora23 1. hozzászólására)

10. Zsóka542010-12-30 14:49
Az előbb olvastam, jónak tűnik nagyon:

Túrós-szalonnás csiga

35 dkg liszt
20 dkg margarin
1 cs. sütőpor
2 tojás sárgája
2-3 evőkanál tejföl


A töltelékhez

15dkg húsos füstölt szalonna
20 dkg tehéntúró
2 tojás fehérje
2 evőkanál tejföl
1 füstölthús kocka

Elkészítés

A lisztet a margarinnal, sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadunk két tojássárgát, egy kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A szalonnát apró kockára vágjuk, a túróval tejföllel elkeverjük. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük. 3 cipóba osztjuk a tésztát, keskeny hosszú csíkká nyújtjuk. A töltelék 1/3 részét rákenjük feltekerjük mint a beiglit, majd kb 1-1, 5 cm darabokra vágjuk, és belefektetjük a tepsibe. Előmelegített sütőben sütjük addig amíg elkezd pirulni a teteje.


9. Zsóka542010-12-30 14:46
A naplóban találsz egy neked valót: babos pogácsa... frissen fönséges - és bőséges! Bor-sör-pezsgő korcsolyának is tökéletes.
(válasz Hnora23 1. hozzászólására)

8. Gemini842010-12-30 14:21
[link]

7. wixyke242010-12-30 14:21
szia!Nézz bele a naplomba-ilyen-olyan receptek, en kenyértortat keszitek;-)

6. kisnejulcsi2010-12-30 14:19
Sajtos rudat , vagy kiflit , vagy pogácsát :)

csinálj keksztekercset ma elkészül és tedd a fagyóba éjszakára .

Kiadós a zserbó ios , ha kell a recept ,bármelyiket leírom:)
(válasz Hnora23 1. hozzászólására)

5. Binky2010-12-30 14:17
Bocsi, ha meg édesség volt a kérdés, akkor csinálj szerintem fánkot:)
Az is ilyen újévi cucc, és egérke sem nehéz, vagy egy ricottafánk, viszont nagyon finom.
(válasz Binky 3. hozzászólására)


4. Fülemüle012010-12-30 14:17
Vegyél leveles tésztát és azt töltsd be például virslivel, sajttal, vagy májastöltelékkel, amit kedveltek! :)

3. Binky2010-12-30 14:17
Virsli az tipikus meg a lencse, semelyiket sem túl melós megcsinálni. Esetleg csinálhatsz szendvicskéket is, megpirítod a kenyereket, kinyomóformával még valami jó kis formákat is csinálhatsz neki és megpakolod valami joghurtos salátával, vagy valami töményebb krémmel.
Ha van fondütök, azt is elő lehet venni.

2. Tündérke222010-12-30 14:16
[link]

Ezen az oldalon sok jó recept van én is innét szoktam sütni, pl.: a gesztenye rolád egyszerű és finom.

1. Hnora232010-12-30 14:13
Nem tudom mit süssek holnapra! 8-en leszünk! Lécci segítsetek.