Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Keresem a legeslegfinomabb, legtovább puha, nagyon mákos bejgli receptjét! Előre is köszi! :) fórum

Keresem a legeslegfinomabb, legtovább puha, nagyon mákos bejgli receptjét! Előre is köszi! :) (beszélgetős fórum)


2010. dec. 14. 08:10
Köszönöm a tippeket:).
4. 3da8f53e4a (válaszként erre: 2. - Emi75)
2010. dec. 13. 18:14
így igaz:) Nagyon finom lesz tőle a töltelék, nekem is meg van a receptje...
2010. dec. 13. 16:09

Egy tuti jó bejgli recept


1 kg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg zsír, 20 dkg porcukor, 2 db tojás, 1 dkg élesztő, 2 dl tej.


Élesztőt egy kevés cukros tejbe felfuttatom, amíg elkészül a lisztet a vajjal, és zsírral elmorzsolom, majd hozzáadom a többi hozzávalót. Összegyúrom, jól kidolgozom, sima ruganyos tésztát kapok, majd pihentetem, vagyis kelesztem.


Míg a tészta pihen, elkészítem a tölteléket.


Mák töltelék: 2,5 dl tejet felforralok, 40 dkg darált mákot leforrázom a forró tejjel, belekaparok egy pici vaníliát, hozzáadok 25 dkg cukrot, egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat, összekeverem és hagyom kihűlni, hideg legyen.


Dió töltelék: 2 dl vizet felforralok 20 dkg cukorral, belekaparok egy pici vaníliát, majd összekeverem 40dkg darált dióval, teszek hozzá 4dkg morzsát, egy kis fahéjat és reszelt citromhéjat, ezt is hagyom kihűlni.


A megkelt tésztát megmérem és 8 egyenlő részre, osztom, ugyanígy járok el a töltelékkel is, 4 diós és 4 mákost készítek.


A tésztát téglalap alakúra nyújtom és megkenem a töltelékkel, majd zsírozott tepsire teszem, megkenem tojássárgájával, hosszába.


Kelesztem még kb félórát , ha letelt, akkor keresztbe is megkenem tojássárgájával, hústűvel egy két helyen megszurkálom és 200 fokos forró sütőbe teszem, készre sütöm.


A töltelékbe én teszek mazsolát, de csak magnélkülit, mert azt szeretem.


Alufóliába csomagolom, ha kihűlt… már alig várjuk, hogy szent este legyen és megvágjuk a vaníliás porcukorral megszórt, illatozó finom bejglit.

2010. dec. 13. 15:57
a töltelékhez tudok jó tippet, tegyél bele néhány kanál házi baracklekvárt, meg kevés reszelt citromhéjat. akár a diósba akár a mákosba. nagyon gazdag íze lesz tőle. és a darált diót és mákot is forró tejjel kell leforrázni.
2010. dec. 13. 15:52
Keresem a legeslegfinomabb, legtovább puha, nagyon mákos bejgli receptjét! Előre is köszi! :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook