Sütés főzés praktikák fortélyok (beszélgetős fórum)
Mire gondoltatok? A csokireszelékre? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
...mert én még így hallottam.
Mi a különbség a szódabikarbóna és a sütőpor működése között?
Annyi mézes receptet olvastam szódabikarbónával, de nem tudom, az úgy milyen lesz. Végülis megcsináltam sütőporral.
A szegfűbors egy fűszer, de nem a szegfűszeg. :) Soha nem használtam még, így tanácsot nem tudok vele kapcsolatban adni, de a neten utánaolvashatsz. Ezt a részletet a wikipédiából másolom, az utolsó mondata érdekes lehet, ha esetleg szeretnél ilyen fűszert használni, de éppen nincsen otthon vagy nem kapsz..
"Íze a borséra emlékeztet, illatában mintegy a szegfűszegé, a szerecsendióé és a fahéjé keveredik. Ráncos héja sötét- vagy vörösesbarna, illata aromás, íze gyengén égető. Illóolajat, gyantát, zsíros olajat tartalmaz.
Csak mérsékelten, más fűszerekkel együtt szabad használni, mert egyes fűszereket kiemel, másokat könnyen elnyomhat. Pácok, szószok, pástétomok, halételek, vagdalt húsok, saláták, sütemények kolbász- és húsáruk, gyógyteák, likőripari termékek illatosítására, ízesítésére. Fűszerkeverékek alkotórésze lehet.
Skandináviában és Németországban heringételekhez, Európa többi országában főleg édességek, befőttek, karácsonyi sütemények ízesítésére használjuk. A forralt borban a szegfűszeg alternatív fűszere. A chutney szószokba és egyes currykbe és a potpourri fűszerkeverékbe is teszik.
Szükség esetén helyettesíthetjük egy rész szerecsendió, 2 rész fahéj és 2 rész szegfűszeg keverékével."
A tortadarát díszítéshez használják, kb. 1 mm átmérőjű, 5-10 mm hosszú hengereket/rudacskákat képzelj magad elé. :DD Alap a Rokokó tortadara, ez csokis, ezáltal megadja az alaphangulatot, azaz nem mindegy, mit is díszítesz vele (mondjuk csokitortára éppen megfelel... :D). Én ehelyett sokszor színes szórócukrot használok.
Köszi!
Lenne újabb kérdésem is:
Mi a szegfűbors és a tortadara?
Sziasztok!
1 kiskanál gyömbér kb. mekkora darab friss gyömbérnek felel meg?
Szió!
Én is szeretném a receptet. Lehet? :)
Kösziiiiiiiiii! :DDDDDDDDDDDDDDD
Azt hiszem, nálunk nem lesz ilyen probléma, véremet adtam hétvégén, mire minden kotnyeleskedőt elkergettem a tálca mellől. :D
OK, mén a recept! ;DDDDD
Én a tavaly karácsonyinak a végét most használtam el kb. 3 hete. Ha megdobáltam volna vele valakit, biztosan kék-zöld lett volna, de a diákkenyérben gyönyörűen visszapuhult. :DDDDD
Szió Kedveské(i)m! :D
Másnap üvegbe teszed????? Akkor mindegy a receptem, küldd a tiédet! :DDDDDDDDDDDDD Csinálok hétvégén egy új adagot... Ennek a felét már úgyis megettük. :DDDDDDDD
Hi Darling!
Én szoktam!
Másnap már beteszem üvegbe, és nem is szokott összeragadni.
Mi volt a recept?
Szia!
Lehet "furcsa" szaga, de ettől még ne romlott.
Ha megromlik a hús, annak egyéb jelei is vannak, nem csak a szag: nyálkás-fehéres réteg keletkezik rajta, ami ragad; elváltozik a színe, már nem lesz olyan szép rózsaszín.
Én is találkoztam már ilyennel, hogy a hús jó volt, de nem a megszokott illata volt. Én mindig megmosom, majd leszárítom a húsokat elkészítés előtt.
Ha nem látsz rajta más gyanús jelet, akkor szerintem elkészítheted, a főzés során eltűnik ez a "tápos szag".
Szerintem egyszerűen csak rossz választás az a sütőpapír, amit használsz. (Megkockáztatom, hogy nem is sütőpapír, ma már mindent mindennek el mernek adni...) Próbálj ki egy jobb minőséget, amit én használok, azt pl. aprósütemények esetében többször is fel lehet használni, tehát igazából nem is olyan költséges.
Vajazni ne vajazd a sütőpapír alatt, maximum felette, de akkor meg már nincs is értelme a papírnak.
Fogalmam sincs,milyen fajta,de biztos,hogy a legolcsóbb.Kekszek,pogácsák,sőt egyszer piskóta alá is raktam,de az is csak darabokban jött le a papírról:(
Legutóbb hercegnőburgonya alá raktam,s ki kellettt dobnom az egészet.
Esetleg ki kell vajazni a tepsit,s úgy mehet rá a sütőpapír?
Ez érdekes: én nagyon szeretm a sütőpapírt, mondjuk eddig csak jó tapasztalatom volt vele. Csak le kellett húzni a piskótáról, és tényleg nem kellett alá zsiradék. Pogácsa alá is teszek, hogy ne kelljen sokat mosogatni utána :)
Milyen fajtát használtál?
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi sütés-főzés / Mi lesz a karácsonyi menü?
- Kezdő és haladó konyhatündérek csevegjünk a sütés-főzés rejtelmeiről!
- Teafőzési praktikák ill. minden ami a tea főzésével kapcsolatos!
- Formatorták, praktikák a sütésben
- Tudatos jövőtervezés-házi praktikák, tanácsok, ötletek, sütés-főzés-háztartás
- Ide szeretném összegyűjteni azokat a tapasztalatokat, recepteket, fortélyokat, amelyek a pároló edényben való főzéssel kapcsolatos