Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Sütés főzés praktikák fortélyok

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

319. varbóc2017-08-21 06:20
A hétvégén kb 10 kiló különböző fajta paradicsomot kaptam. Gondom van vele, mert sok és eltenni én nem szoktam. Főzni nem akarom, tehát a kérdés: hidegen, tartósítószer nélkül eltett paradicsomlé recept létezik e?

318. hópihe142017-08-09 06:49
Köszi! Megnéztem a vinetát is, azért nem csinálok, mert nálam a nagy-nagy csábító a kenyér. Képes vagyok akár üres kenyeret is befalni, nemhogy még bármilyen finomsággal megkenni. :))

Jó lesz nekem ez a muszaka az egyikből még a héten, a másikat, amit kaptam, azt úgy gondolom majd a gombapörkölthöz hasonlóan egy jó adag nokedlivel a jövő héten.

És ami van jó darab cukkinim, azt karikára szelve sütöm meg. A héten találtam egy jó kis receptet, azt fogom kipróbálni:

[link]

Köszi nektek!
(válasz zsemlebuci 317. hozzászólására)


317. zsemlebuci2017-08-08 19:32
Vineta, mi imádjuk!
(válasz hópihe14 309. hozzászólására)

316. varbóc2017-08-08 19:00
Ha már szóba került: a patisszon rántva, töltve főzeléknek, levesnek egyaránt kitűnő. Ugyanakkor kiváló savanyúságnak is.

315. hópihe142017-08-08 16:35
Mert más egyéb tökféléből töltött kaját szoktam csinálni, de ez azért mégsem egészen az. Egy marék darált húst megér, ahogy néztem a fűszerezést, egyebeket, valóban úgy néz ki, hogy ez a jó magyar gyomornak való kaja lesz! :))
(válasz Bözsi néni 313. hozzászólására)

314. Bözsi néni2017-08-08 16:33
Ja, és a rántott padlizsán is finom, meg lehet csinálni lasagne-t padlizsánnal... vagy grillezed a padlizsánt (más zöldségekkel is akár) és köretnek eszed húshoz.
(válasz hópihe14 309. hozzászólására)

313. Bözsi néni2017-08-08 16:31
Szívesen. Én nagyon szeretem.
(válasz hópihe14 311. hozzászólására)

312. bozsu552017-08-08 16:27
Én padlizsánból csak krémet szoktam készíteni pirítósra.Naponta többször is meg tudnám enni,jó sok fokhagymával.Rengeteget találsz a neten.

311. hópihe142017-08-08 16:15
Köszi, a muszakát megnéztem, egészen jól hangzik...
(válasz Bözsi néni 310. hozzászólására)

310. Bözsi néni2017-08-08 16:00
Például a muszaka. Ugyan nem magyar étel, de nagyonis magyaros paraszt-gyomorba való:D

Vagy töltött padlizsán.
(válasz hópihe14 309. hozzászólására)

309. hópihe142017-08-08 14:41
Ötleteket kérek padlizsán elkészítésre.
Persze van a rántott, meg rakott, meg pörköltnek.

Ezeken kívül valakinek valami egyszerű és nagyszerű, ami gyorsan készen van, és olyan "jó magyaros paraszt-gyomorba" való, mint az enyém is! :))

308. hópihe142017-08-05 07:47
Van alma-körte vegyes kompót a hűtőben, + kovászos cukkini, + körte, és barack még pár szem. A dinnye tegnap elfogyott.
Eldöntöttem, holnap rakott cukkinit készítek a rakott krumpli mintájára. A cukkinit uborka gyalun szoktam leszelni, és egy pár virslit közé karikázok, tejföllel nyakon öntöm, amikor már bedugom a sütőbe, ott is lehet hagyni, attól kezdve nem fogok ott ácsorogni, melegedni mellette.

307. varbóc2017-08-05 06:35
Ebben a nagy melegben elkelt egy kovászos uborkaleves is. A recept a Lidl konyhájából való, Mautner Zsófi ajánlata. Én megpróbáltam és nagyon finom....

306. hópihe142017-08-04 16:54
Köszi! Aranyosak vagytok, lehet gondolkodni, válogatni az ötletekből! :))


305. lovelyly2017-08-04 16:25
Egy óriási görögdinnye :)
(válasz hópihe14 302. hozzászólására)

304. andi60202017-08-04 16:21
Én hoztam a Kentuckyból egy 30 db-os csirkeszárnyat

ja, de az hús :)
(válasz hópihe14 302. hozzászólására)

303. Bözsi néni2017-08-04 16:16
Hideg tésztasaláta. Csak a tésztát kell kifőzni hozzá. És görög gyümölcsleves - nem kell főzni, és egy nagy tállal lehet belőle készíteni, rá lehet járni.
(válasz hópihe14 302. hozzászólására)

302. hópihe142017-08-04 14:48
Azon járt az agyam, mit is kellene vasárnapi ebédnek. Meleg van, húst nem kívánok, de azért ízben valami ahhoz hasonlót...
Van egy nagyobb méretű cukkinim, talán a feléből tejfölös paprikást kellene készíteni, a gombapörkölt, tojáspörkölt mintájára, egy kis nokedlivel. Van még kovászolt cukkini is hozzá savanyúnak.

Valakinek valami más ötlete, ami gyorsan kész, hogy ebben a melegben ne kelljen a konyhában nekem is megfőnöm??? :))

301. hópihe142017-08-01 07:56
Ha megcsinálod, írd meg, milyen lett!
(válasz varbóc 300. hozzászólására)

300. varbóc2017-08-01 07:37
Köszönöm a tippet !
Valóban a kis patisszonok lesznek a legjobbak !
Szép napot mindenkinek !
(válasz hópihe14 299. hozzászólására)

299. hópihe142017-07-31 09:55
Sajnálom, de ez most nem jött össze, nem lett belőle kovászolni való.
Egyébként azon gondolkodtam, hogy teljesen más lesz az eredmény, ha felszelt patisszont, vagy azt a takaros, kisméretű patisszont kovászoljuk! Szerintem inkább ez utóbbit kellene megpróbálnod!
(válasz varbóc 294. hozzászólására)

298. varbóc2017-07-29 04:57
Köszönöm !
Kipróbálom !
Egyébként sok bográcsos receptet töltöttem fel, úgy vélem érdemes annak megnéznie, aki szereti a szabad tűzi ételeket !

297. fehérke1112017-07-28 15:02
Jaj, valamit elrontottam, próba:

[link]
(válasz fehérke111 296. hozzászólására)

296. fehérke1112017-07-28 15:00
Találtam egy ilyet, nem kovászolt, de a fűszerezése izgalmasnak tűnik :-)))

[link]
kaposzta%2F&usg=AFQjCNGEgD2PRfhFM0rp2pLiq4KkQpwTJA
(válasz varbóc 283. hozzászólására)

295. hópihe142017-07-28 07:01
Tegnap lent jártam a piacon, és szinte mindenhol a kisebb, max. közepes méretű káposztát vásárolták az asszonyok. Ismerőstől kérdem, igen, ő is kovászolni akarja... :))

294. varbóc2017-07-28 05:29
Rendben !
Előre is köszönöm !
(válasz hópihe14 291. hozzászólására)


293. hópihe142017-07-27 14:08
Ez az: a spenót, a tökfőzelék, és a finom-főzelék, ami nem megy le a torkomon, amióta felnőttem.
Fogalmam sincs, hogy mitől finom, meg kinek finom akármelyik is! :))
(válasz fehérke111 292. hozzászólására)

292. fehérke1112017-07-27 12:11
Újnak nem új, de még mindig kovászolós :-)
A sima, mezei főzőtököt olvastam valahol - legyalulni, kovászolni - állítólag nagyon finom, pikáns ízű belőle a tejfölös, kapros tökfőzelék. (Nem próbáltam, de jól hangzik :-)))
(válasz hópihe14 285. hozzászólására)

291. hópihe142017-07-27 11:28
"Szerencséd, hogy öreganyámnak szólítottál!" :))

Van egy patisszon, amit vasárnap akarok kirántani. Ha úgy maradna belőle, hogy rántani sok lenne, akkor esetleg megpróbálom. Majd szólok, hogy mi a helyzet.
(válasz varbóc 289. hozzászólására)

290. fehérke1112017-07-27 08:06
De jó!
Én csak egy részét hámoztam meg, de nem kellett volna, mert nagyon jó a héjával is - mint az uborka (igaz, hogy ez nagyra nőtt, de zsenge, friss cukkini volt, tehát nem öregedett meg).
(válasz hópihe14 288. hozzászólására)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11