Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Sütés főzés praktikák fortélyok

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

288. hópihe142017-07-26 08:01
Jelentem a kovászos cukkinim (az én ízlésem szerint) tökéletes lett. Én meghámoztam, és igyekeztem kb. olyan vastag cikkekre szelni, mint a normál kovászolni való uborka vastagsága. Ha vastagabb, akkor sokáig kell hagyni, hogy beérjen, de így, viszonylag vékonyabbra szelve 2 nap alatt készen is lett, és még mindig roppanós maradt.

287. varbóc2017-07-26 05:59
köszönöm a jó tanácsot !


286. fehérke1112017-07-24 10:31
Nekem mindig jól sikerül - szeretjük nagyon, és amolyan nyári töltött-, husis, akármilyen káposztának, vagy nyersen savanyúságnak is finom. Jó pár éve ezt is krumplival (öregkrumplival) készítem, mint a kovászos uborkát.

Egész fejeket még nem kovászoltam: a káposztát legyalulom, vagy szálasra vágom, néhány levelet egészben próbálok menteni a töltelékhez.
Az 5 literes üveg aljára teszek kaprot, néhány vastag szelet krumplit, beletömködöm a káposztát. Ugyanolyan sós levet forralok, mint az uborkához: literenként egy púpos evőkanál sót* teszek. Ha felforrt, egy-két percig puhítom benne a káposztaleveleket. A leveleket utána összehajtogatom, ráteszem a káposzta tetejére, mehet rá a többi krumpliszelet, ízlés szerint fokhagymagerezdek. A langyosra hűlt sós lével feltöltöm, mehet napozni.
* Ehhez is a közönséges, durva asztali sót használom, a feketeség leülepszik a fazék aljára, az nem kerül a lébe.
(válasz varbóc 280. hozzászólására)

285. hópihe142017-07-22 10:30
Valakinek valami új, nyári receptje???

284. hópihe142017-07-22 07:04
Hát meglehet, hogy nemzeti titok-ként őrzik a fűszerezést.
(válasz varbóc 283. hozzászólására)

283. varbóc2017-07-21 14:35
Ezt a megoldást már ismerem, sőt ajánlani is tudom, de csak kisebb fejekhez. Ugyanakkor eddig csak az édes fejes káposztát készítették - és én is csak azt ismerem. Bajor földön lila káposztából készítenek kovászoltat és Nürnbergben ettem is ilyen készítményt, ami különleges volt. Igaz, hogy a fűszerezését nem mondták el és éppen ez az, ami engem érdekelne....
(válasz hópihe14 281. hozzászólására)

282. hópihe142017-07-21 10:43
Tegnap cukkinit raktam össze kovászolni. Még az erkélyen sütkérezik.

Ma a maradék cukkiniből rácpontyot készítettem. A cukkinit a krumpli helyett, a ponty helyett paradicsomos hering-konzerv ment bele 2 dobozzal. Ettől függetlenül a nyers paradicsom és minden egyéb is bele.
Ahogy megkóstoltam: visszatapsolós lesz, kellemes, savanykás ízű, ilyen melegben pont jó.

281. hópihe142017-07-21 10:38
Valahol azt olvastam, hogy ugyanúgy csinálja mint a kovászos uborkát. A káposzta közepéről a torzsát kivágja, hogy ne csak kívülről, de belülről is kezdjen érni, és lehetőleg kisebb fejeket választ, hogy biztosabb legyen az eredmény.
Még nem próbáltam, elvileg jónak kell(ene) lennie.
(válasz varbóc 280. hozzászólására)

280. varbóc2017-07-21 07:39
Jófajta kovászolt káposzta receptje kinek van?

279. fehérke1112017-07-20 15:16
Köszi! Holnap kipróbálom :-)

Sajttálat szoktam "cifrázni" ezekkel a kis mütyürökkel, + némi zöld levélke, jól mutatnak nagyon.
(válasz hópihe14 278. hozzászólására)

278. hópihe142017-07-20 15:03
Hosszát kb. 10-12 cm-re, a szélességét kb. mint a makaróni. Először lapokra szelem, majd a lapokat egymás tetejére rakva, nagykéssel. Ha egy kicsit elcsúszik, és itt-ott szélesebb, keskenyebb lesz a csík: a lenyelt kaja nem beszéli ki. :))

Köszi a paradicsom infót, majd még meggondolom. Valóban volt ott apró sárga is, először azt hittem, hogy az óna-bóna nevű gyümölcs, de mondta az árus, hogy az is paradicsom.
Az igazság, hogy paradicsom-tálat nem igazán szoktam csinálni, meg tudom én azt enni úgy is, mint az almát-körtét...
(válasz fehérke111 277. hozzászólására)

277. fehérke1112017-07-20 14:52
Pihe, ez a cukkini tészta nagyon izgalmasan hangzik! Nyersen milyen méretűre vágod a csíkokat?

Sárga miniparadicsomom volt tavaly, meg tavaly előtt is kétféle: teljesen gömbalakú az egyik, a másik pedig körte alakú. Sajt tálon nagyon jól mutatott, piros minikkel körül rakva.
Ilyen téglavörös színűt még nem láttam.
Most megint van két tő fekete paradicsomom, az egyiket itt biztatom cserépben a teraszon :-), a másik kint van a kertben a pórnéppel :-)))
(válasz hópihe14 275. hozzászólására)

276. hópihe142017-07-20 13:33
Most találtam, aki gondolja:

[link]

Nekem szinte mindegyik recept nagyon tetszik!

275. hópihe142017-07-20 11:49
Sikerült időben elindulnom ma reggel a piacra. Vettem is jól megtermett cukkinit. Kétharmad részét felcikkeztem (2x, kb. 10-12 cm hosszban) és összeraktam, mint a kovászos uborkát. Most az erkélyen sütkérezik. Majd a maradék 1/3-ad részt valamelyik nap cukkini-tésztának megcsinálom dióval.
Csíkokra vágom mint a makarónit, és teljesen üres serpenyőben láng fölött kisütni a vizet belőle, utána mehet rá a sajtos-tejföl, vagy dió, vagy amit akarunk.

Ismeritek? Olyan alakú paradicsomot láttam, mint a villanykörte, csak nem annyira égő-piros, hanem inkább csak tégla-vörös színű volt. Kb. öklömnyi nagyságúak. Valaki ismeri, evett már olyat?


274. varbóc2017-07-20 05:01
Ma friss zöldségek lesznek a piacon. Kovászolni való uborkát szeretnék készíteni a hét végére....

273. hópihe142017-07-19 10:44
Én is kipróbálnám, ha holnap sikerülne időben ébrednem, és még kora reggel kimennék a piacra. Ott tudnék venni tisztességes méretű cukkinit.
(válasz fehérke111 272. hozzászólására)

272. fehérke1112017-07-19 07:27
Nekünk nagy ízlik, én már kipróbáltam! Szerintem ugyanott láttuk :-)))
(válasz hópihe14 270. hozzászólására)

271. varbóc2017-07-19 04:25
A csak 3-4 centi átmérőjű patisszonokat szoktam eltenni télire, savanyúságként. Igen-igen finom sültekhez. Akkor az igazi, ha a blansírozás - előfőzés - után fokhagymás, kapros felöntőlevet készítünk és abban tesszük el.

Köszönöm a jó ötleteket !
(válasz hópihe14 269. hozzászólására)

270. hópihe142017-07-18 07:48
Valahol olvastam, hogy a túlérett, túlnőtt cukkinit kb. 10 cm-es db-okra vágják, majd hosszában felcikkezik, és mint a kovászos uborkát készítik el.
A hét közepétől ismét itt a nagy meleg, akkor kipróbálom, kíváncsi leszek rá!

269. hópihe142017-07-18 07:38
A patisszon a legkeményebb húsú tökféle. Imádom!
Először vágódeszkán nagy késsel kb. 0,5 - 1,0 cm vastag szeletekre vágom. Utána már nagyon könnyű kis késsel hámozni, és a magházat kikanyarítani a szeletek közepéből.

Rántva igen-igen hasonlít a rántott szürke-harcsához. Imádom.
Persze felkockázva akár pörköltet tejfölös habarással mint a gombát, akár lecsónak, vagy rántottához.

Töltött patisszont ettem egy helyen:
vízszintbe ketté vágva, a közepét kiszedték és megtöltötték, egyik felét a szokásos darált húsos töltelékkel, a másikat vega-módra: borsó-kukorica-paradicsom, egyéb apróságok.
Jó volt mindkét fele!!!
(válasz varbóc 268. hozzászólására)

268. varbóc2017-07-18 07:13
Kedves Bözsi néni !
Köszönöm mindkét receptet.
Jó lenne a patisszon elkészítéséről is hallani !
Szép napot mindenkinek !!
(válasz Bözsi néni 266. hozzászólására)

267. Bözsi néni2017-07-17 17:10
Cukkinis tojáslepény:

50 dkg cukkini
6 tojás
4 szál újhagyma v. egy vöröshagyma
5 dkg reszelt sajt
bazsalikom, bors, só

Pirítsuk meg a felszeletelt hagymát 4 evőkanál olajban, adjuk hozzá a cukkinit. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk még 5 percig.
Keverjük össze a tojásokat sóval, borssal, a sajttal, és a bazsalikommal, majd adjuk hozzá a cukkinit is.
Töltsük egy kerek sütőformába és süssük 200 fokon 15 percig.
Hidegen és melegen is tálalhatjuk.

Lehet kis krumplit is reszelni bele, nem rontja el.

266. Bözsi néni2017-07-17 17:09
Parancsára :-)

Cukkinis rakott palacsinta:

Sűrűbb palacsintatésztát kell csinálni, belekeverni a lereszelt, kinyomkodott cukkínit, majd kisütni a palacsintákat. Kevés bacon v. más húsos szalonnát kis kockákra vágva megpirítani. A palacsintát tűzálló tálra rakjuk, megkenjük tejföllel, megszórjuk pirított szalonnával, kevés reszelt füstölt sajttal. Így rétegezve rakjuk egymásra a palacsintákat,, majd a tetejére tejföl és reszelt sajt kerül. Előmelegített sütőben, közepes lángon 10-12 percig sütjük, majd cikkekre vágva tálaljuk.
(válasz varbóc 265. hozzászólására)

265. varbóc2017-07-17 05:51
Érdekes és jó recept. Cukkini és patisszon recepteket is jó lenne látni, de azt kevesen szeretik, pedig nagyon finomak...

264. hópihe142017-07-01 15:24
Töltött tök (Ahogyan én készítem)
A fehér tököt hosszában ketté vágom, hajától, belétől megfosztom, pici sóval megpörgetem.
Darált húst hagymán átforgatva, sóval-borssal ízesítve, kevés vízzel födő alatt puhára párolom, majd a készre főzött rizst (bulgurt) hozzá kavarom. Ez megy töltelékként bele a félbe vágott tökbe.
Karikára szelt sült krumpli a köret.

Először a tepsit/jénait vastagon kikenek tejföllel, bele a készre sütött krumplit, rá a tököt, a tetejére ismét tejföl + reszelt sajt, és csak annyi időre kell a sütőbe/mikróba tenni, hogy a tejföl alól a sült krumplival, fölül a reszelt sajttal összesüljön.

No ez lesz nálam vasárnap-hétfőn.

263. hópihe142017-07-01 15:20
Karfiol pörkölt (Ahogyan én készítem)
Hagymát-zöldpaprikát dinsztelek, majd bele a karikára szelt répa-gyökér, az apróra vágott petrezselyem, és a rózsákra szedett karfiol. Átforgatom, törtpaprikát rá és felöntöm vízzel. Só-bors bele. Amikor kész, tejfölbe lisztet, és azzal besűrítem. Főtt rizs, (bulgur) tészta köret illik mellé.

Ha te (akárki) másként csinálja, szívesen veszem a receptjét.


262. hópihe142017-06-30 14:45
A kakast körberaktam négybe vágott fehér hagymával, + hasábba szelt krumplival, egy pohár fehért bort neki, (fóliában) beborítva megpuhít, utána fólia le, piros ropogósra sütni... az ágyikó legyen előkészítve. Kidőltem!
(válasz varbóc 260. hozzászólására)

261. varbóc2016-12-07 08:57
konyakkal készített már valaki sült húst?

260. varbóc2016-02-17 06:07
Húsok borral való sütéséhez milyen jó ötleteitek vannak?

259. varbóc2015-12-21 05:31
küldjetek ötleteket

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10