Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz? fórum

Te hogyan csinálod a tojásfehérjét, amikor mézes sütit díszítesz? (tudásbázis kérdés)


1 2
39. 6f731e9185 (válaszként erre: 37. - Manna74)
2010. dec. 14. 22:20
nem kentem be:D
38. Gy.Ibi
2010. dec. 14. 22:00

Én nem használok tojásfehérjét nyersen,mivel felénk nincs szalmonella ellen kezelt.Porcukrot kavarok ki citromnak a levével,azzal díszítem.

A tésztát se teszem hűtőbe,addig pihen csak hűvös helyen,amíg előkészülök a sütéshez.Rögtön ehető és később se lesz kemény.A tetejét sütés előtt tejföllel kevert tojássárgával kenem le,szép fényes lesz.

37. Manna74 (válaszként erre: 33. - 6f731e9185)
2010. dec. 14. 10:46

Sütés előtt bekented a tésztát tojással, hogy szép, fényes legyen?

Sszerintem a máz miatt potyogott le a díszítés.

36. 0a969f72e1 (válaszként erre: 15. - F8528030f9)
2010. dec. 12. 12:04

Szia! Tudsz segíteni, hogy hol lehet venni díszítő cukormázat? Vagy mi a márkája? Tudom, hogy nem lehet leírni, de csak úgy megközelítőleg...:)

Köszönöm!

35. d2299ac778 (válaszként erre: 34. - F8528030f9)
2010. dec. 6. 10:09
Igen!Ebben osztom a véleményed!:D
34. f8528030f9 (válaszként erre: 33. - 6f731e9185)
2010. dec. 6. 08:26
Ezért jó a bolti!!!:)Már alig várom hogy kipróbálhassam a receptet.Majd írok hogy hogy sikerült!!!
2010. dec. 5. 19:27
Ja...ma reggelre amikor pakoltam át lepergett a fele:(
32. 6f731e9185 (válaszként erre: 31. - Kotheo)
2010. dec. 5. 08:47

Szia, tegnap megcsináltam, de nem ilyen bonyolultan mint te:)


csak kb szemre tojásfejérjét összekevertem kb 200 g porcukorral és ezzel díszítettem...


Jó omlós lett és nagyon fini...

31. kotheo
2010. dec. 4. 22:54
A habot színezni is lehet. Amikor kemény, de még kinyomható a hab a nylon zacskón át, tegyél bele egy porszemnyi piros ételfestéket- szép rózsaszínt kapsz. Fehérrel és rózsaszínnel diszíteni a mézesen olyan babás!
30. kotheo
2010. dec. 4. 22:51
Tégy fel egy fazék vizet forralni. Erre a fazékra tegyél egy olyan üstöt (én fémet szoktam) amiben föl lehet verni a tojásfehérjét és a gőz nem jön ki mellette- tehát passzentos. 1 tojásfehérjéhez 10dkg porcuki kell. Ezeket addig keverd géppel gőz fölött, míg az edény oldalára már jól rátapad, ill. meglátszik a habverő mintája a tojásfehérje habon! (Keménynek kell lennie!) Végy egy nylon zacskót és vágd ki az egyik sarkát (nagyon picit, vagy tűvel szúrd ki erősen)ebbe tégy a masszából, amit közben végy le a fazékról. Ami megmarad a habból (a zacskót jobban vágd ki és óvatosan rajzolj vele csókokat, karikákat egy rámával megkent sütőlapra, ha van diód, vagy mogyoród szórd rá a tetejükre. Ha karikákat csinálsz, az jó a fára is és nassolni is. Szárítsd meg sütőben, vagy a cserépkályha tetején. Nem szabad hideg, párás helyen tárolni- csak meleg száraz helyen és akkor nagyon finom omlós lesz.
29. 6f731e9185 (válaszként erre: 20. - F8528030f9)
2010. dec. 2. 22:29
nem mértem le, mert nincs mérlegem...csak úgy szemre kb...:D
2010. dec. 2. 21:47
Kicsit elkalandoztunk!!!További jó sütést és evést.Még1x köszi a receptet.Puszantás.Jó éjszakát!:)
27. 23c6efbd66 (válaszként erre: 26. - Lilimami)
2010. dec. 2. 21:46
Hmmmm...ez finomnak tűnik... Lehet megcsinálom. :)
26. Lilimami (válaszként erre: 25. - 23c6efbd66)
2010. dec. 2. 21:45

Nem tudom még :) Limara blogján olvastam, sőt, láttam, merthogy olyan isteni képek vannak fent..

Úgyhogy folyt a nyálam, muszáj volt valamelyiket megcsinálnom, pedig nem vagyok sütis.


A blog:

[link]

25. 23c6efbd66 (válaszként erre: 24. - Lilimami)
2010. dec. 2. 21:41
hagymás pogácsa? finom? :)
24. Lilimami (válaszként erre: 22. - F8528030f9)
2010. dec. 2. 21:31
Köszi. Most a hagymás pogácsa tésztájára várok, még aludnia kell 2x a hűtőben.
2010. dec. 2. 21:30
Akkor holnap én is megveszem a hozzávalókat!Mennyi lett belőle?
22. f8528030f9 (válaszként erre: 21. - Lilimami)
2010. dec. 2. 21:27
Egészségedre!!!egyél helyetem is!!!
2010. dec. 2. 21:25

[link]

Előbb sütöttem, most itt nyomom magamba :)

Nekem nagyon hamar megsült, 5-6 perc múlva ki is vettem. Nagyon finom lett, és tényleg puha!

20. f8528030f9 (válaszként erre: 19. - 6f731e9185)
2010. dec. 2. 21:23
oké.Átolvastam,beraktalak kedvencnek ha nem baj.A mézet pontosan leméred?
19. 6f731e9185 (válaszként erre: 16. - F8528030f9)
2010. dec. 2. 20:59

benne van a nyilvános naplómban...

ha készen lesz be is teszem a képet:)

18. 6f731e9185 (válaszként erre: 16. - F8528030f9)
2010. dec. 2. 20:58

szia, én most csináltam egyet, de még a hűtőben pihen...

elküldöm neked.

Állítólag ez a legjobb...

holnap sütöm...

2010. dec. 2. 20:57

Köszönöm szépen:)

Mostmár tiszta minden:)

2010. dec. 2. 20:57
Már nekem csak egy tuti mézeskalács recept kell,olyan ami meg is puhul.Ha tud valaki ilyet,írjon privibe!
2010. dec. 2. 20:54
Sziasztok!Bocsika,de van jobb megoldás.Díszítő cukormáz néven fut a boltokban.Illetve ha színes kell akkor dekor toll a neve.Én idén ezeket fogom használni.
14. 23c6efbd66 (válaszként erre: 11. - 6f731e9185)
2010. dec. 2. 20:53
Igen, még folyékonyan :D
13. 23c6efbd66 (válaszként erre: 9. - 6f731e9185)
2010. dec. 2. 20:53

Díszítõ cukormáz készítése:

1 tojásfehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot adjál, hogy összekavarva igen sûrû anyagot kapjál.(Habverõvel nem szabad verni!)Kanállal rakj kicsi mennyiséget nejlonzacskóba, a minek sarkára kicsi lyukat vágtál. Úgy rajzolj, mint a ceruzával. Színezheted kakaóporral is a cukormázt. Elõre el lehet készíteni, és ajándékozz mindenkinek, akit szeretsz!


Nekem behozza

2010. dec. 2. 20:52
1 tojásfehérje és 15 dkg porcukor :)
11. 6f731e9185 (válaszként erre: 10. - Szilvamama)
2010. dec. 2. 20:52
De ugye még folyékonyan kell rányomni a sütire?:D
2010. dec. 2. 20:51
20 dkg porcukrot 1 tojásfehérjével kikeverni, száradni hagyni!
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook