Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A kelesztőtál helyettesíthető más, fedeles műanyagdobozzal? fórum

A kelesztőtál helyettesíthető más, fedeles műanyagdobozzal? (tudásbázis kérdés)


27. Anika70 (válaszként erre: 27. - Zsci)
2010. dec. 1. 06:17

Rendben:-)


Majd jövő hét után tudom kipróbálni, akkor leszek pár nap szabadságon:-)


De referálok, megígérem:-D

26. Anika70 (válaszként erre: 24. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 27. 14:26
Köszönjük:-) Nagyon fogunk igyekezni:-)
25. Pen80 (válaszként erre: 23. - 6b006fc769)
2010. nov. 26. 14:31

ilyenkor én is :)

én is kipróbálom azt a receptet :)

24. 1bd96d04b9 (válaszként erre: 23. - 6b006fc769)
2010. nov. 26. 13:54
Hajrá lányok, szerintem sikerülni fog!! Nem nagy ördöngösség, és a család imádja. Legalábbis nálunk... :)))
2010. nov. 26. 12:44

tökéletesen megfelel bármilyen nagy tál fedéllel (vagy konyharuhával) én a radiátor közelébe szoktam tenni.


Azt a kenyeret nekem is ki kéne próbálni:)

22. Pen80 (válaszként erre: 12. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 26. 12:19
Na, már van válasz, látom, de igen, egy sima tál is jó. Szerintem csak azért van kelesztőtál nevű is, hogy drágábban lehessen eladni.
21. Anika70 (válaszként erre: 19. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 26. 11:14

Én is félve fogok hozzá, bár sok mindent sütöttem már a kenyéren kívül::-)

Mindíg gondoltam, hogy meg kellene próbálni, de soha nem mertem:-(


Most viszont nagyon belelkesedtem a receptedtől:-)

20. Anika70 (válaszként erre: 17. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 26. 11:12

Köszönöm szépen!


Kipróbálom, úgyis lesz időm az ünnepek alatt:-)

19. 1bd96d04b9 (válaszként erre: 15. - Anika70)
2010. nov. 25. 10:17
Ja, a tészta összeállítása után hagyom klni fél órát (vagy többet, ezt kén meggyorsítani, ha lehet), aztán átgyúrom, megint kel , addig melegszik a sütő, és 175 fokon 45 percig sütöm. És néha sikerül is :))))
18. 1bd96d04b9 (válaszként erre: 17. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 24. 15:37
Ja, liszt lehet bármilyen, teljes kőrlésű, vag yamit szeretsz
17. 1bd96d04b9 (válaszként erre: 15. - Anika70)
2010. nov. 24. 15:35

Én azt szoktam készíteni, gyorskenyér. Kb 1,5-2 óra alatt kész.

50 dkg liszt (finom)

15 dkg rétesliszt

10 gr élesztő

3 tk só

3 tk cukor

1/2 ek ecet

3,5 dl langyos víz

2 ek olaj


Én az olajat el szoktam hagyni, úgy is finom. és múltkor az ecet is kimaradt, de akkor is jól sikerült.. :)) A sóval-cukorral vigyázz, mert szerintem egy kicsit sok, de meg kell kóstolnia tésztát, akkor be tudod kalibrálni, miből menniy kell

16. Anika70 (válaszként erre: 14. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 24. 15:29

Az oldala átlátszó, de a teteje nem.....

Itt csak az a lényeg, hogy le legyen takarva a tészta...

Ezt valóban egy konyharuha is megteszi:-)

15. Anika70 (válaszként erre: 14. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 24. 15:27

Semmiben sem különbözik. Sima műanyag tál, ugyanolyan tetővel, mint bármelyik ételtartó.

Csupán a nevükben van különbség:-)


Viszont ha van jó kenyér recepted, szívesen veszem:-)

14. 1bd96d04b9 (válaszként erre: 13. - Anika70)
2010. nov. 24. 15:21
És hogy látod, miben különbözik a sima doboztól? Más anyagú? Vagy mi? Bocsi, de zöld vagyok a témához...
13. Anika70 (válaszként erre: 12. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 24. 15:16

Az én kelesztőtálamat kb. ezer forintért vettem tavaly....


Igaz nincs márkaneve, de kelesztőtál és tökéletesen bevált:-)

12. 1bd96d04b9 (válaszként erre: 8. - Pen80)
2010. nov. 24. 15:15
Szóval egy sima lezárható tál is megfelel a célra? Tupperest néztem, de aaaannyira drága.. és kenyérsütésre használnám.
2010. nov. 24. 15:08
Ha gyorsan szeretnél keleszteni, a lisztet egy percre beteheted a mikróba, de kézzel keverd át nehogy túl meleg legyen, így gyorsabban fog megkelni.
2010. nov. 24. 15:07
én nem használtam sosem. Vagy jól záró műanyagot használok vagy beteszem a meleg mikróba a tésztát. 20-25 percre.
9. 1bd96d04b9 (válaszként erre: 3. - Vikucka)
2010. nov. 24. 15:07
Ennyi erővel a sütő langyosan is jó, nem? Amúgy a tálbvan gyorsabban megkel tényleg?
8. Pen80 (válaszként erre: 5. - Nikletty)
2010. nov. 24. 15:07
Nekem nincs kelesztőtálam, nagy műanyag tál, konyharuhával letakarva, meleg helyen (tűzhelyen úgy, hogy az alatta lévő sütő bekapcsol és nyitva az ajtaja pl - a meleg felfelé száll és secperc megkel bármi)
7. 4300750b82 (válaszként erre: 1. - 1bd96d04b9)
2010. nov. 24. 15:06
Nekem is van tálam, de nem használom! :) Én simán a bedagasztott tésztát tálastól beteszem a mikróba. Ott meleg huzatmentes helyen van!
2010. nov. 24. 15:02

A nagynéném bármibe beleteszi és letakarja egy konyharuhával...

Mi megvettük a kelesztőt,azt hittük csak az jó :S

Nekem is ki kellett volna kérnem tapasztaltabb emberkék véleményét :)

2010. nov. 24. 15:01
szia amíg nekem nem volt, addig műanyag keverőtál és letakar konyharuhával
2010. nov. 24. 15:01

Persze!


Az a lényeg, hogy elég nagy legyen, elférjen benne a megkelt tészta:-)

2010. nov. 24. 15:01
szerintem simán. Nekem sem kelesztő tálam van, hanem sima tálam fedéllel. A titok, hogy a hely ahol keleszted a tésztát, az meleg legyen, és ne legyen huzatos.
2010. nov. 24. 15:00
Vagy van valami speciális, amit tud, amit a másik sima doboz nem??
2010. nov. 24. 15:00
A kelesztőtál helyettesíthető más, fedeles műanyagdobozzal?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook