Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Fórum - Spirituális idézetek

Kategória: Összes fórumtéma » Szex & Psziché » Egyéb test és lélek témák


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!


1902. maryjane892016-05-24 23:27
"Ugye azt mondják, hogy a pokolhoz vezető út jó szándékkal van kikövezve. Nem így van. Nincs pokol, ami majd életed után vár rád. A szenvedéshez és a jóléthez vezető út egyaránt szándékkal van kikövezve. A jólét felé tartó út kérdéses szándékkal van tarkítva, a 'rosszlét' felé az ösvény pedig kétségtelen szándékkal tarkított."

Teal Swan

1901. maryjane892016-05-24 23:12
"Ha az univerzummal összhangban vagy, sokkal érdekesebb látni azt, hogy mit valósít meg a számodra mint azt, ami te próbálsz megvalósítani."

Adyashanti


1900. maryjane892016-05-24 23:07
"A megvilágosodás egy destruktív folyamat. Semmi köze ahhoz, hogy jobb legyek vagy boldogabb. A megvilágosodás az igaztalannak a szétmorzsolódása;
külső látszaton való keresztüllátás, az igaznak vélt megsemmisítése."

Adyashanti

1899. maryjane892016-05-21 12:10
Az utálat a Félelem és Sértettség mellékterméke.

Amikor irigyelünk valakit, Félünk, hogy mi nem kaphatjuk meg azt, amit akarunk. Az a hit, hogy mi nem tudjuk megszerezni azt, amit akarunk, és ők meg igen okoz, Fájdalmat okoz.

Az irigység instant módon átfordul utálatba.

Teal Swan

1898. maryjane892016-05-21 12:03
Megtanultok elnyomni a belső hangot, mert azok, akik körülvettek, nem hallgatták meg. Mert úgy bántak vele, mintha nem lenne fontos, ezért magunk is arra a következtetésre jutottunk, hogy tényleg nem számít se a belső hangunk, sem mi magunk. Végső soron mi történt? Az ő hangjuk hangosabban szól bennünk, mint a sajátunk.

Teal Swan

1897. maryjane892016-05-21 11:56
Ha a szellem mélyen el van nyomva, a belső kritikus inkább megöli a fizikai testet, legyilkol belülről minden szervet, mintsem hogy hagyná, hogy a belső gyerek tovább aludjon.

Pamela Aaralyn

1896. *Zolcsika*2016-05-21 01:41
"A feszültség állapotában nagyobb a lélek teljesítőképessége. Nem mindegy azonban, hogy -e feszítő energiák öntudatlanul a mélység felé mozognak -e, vagy fejlődésed értékes hajtóerőiként tudatosan tereled azokat magasabb célok felé."

/Szepes Mária/

1895. *Zolcsika*2016-05-21 01:00
"Másokkal tartasz? Vagy az élen haladsz? Vagy a magad útját járod? ... Az embernek tudnia kell, mit akar, és egyáltalán hogy akar."

/Friedrich Nietzsche/

1894. *Zolcsika*2016-05-17 23:43
"A kegyelem a lélekben Krisztustól származik, ahogy a fény, amely az üvegen napsugárként csillan, a Napból."

/Jonathan Edwards/

1893. *Zolcsika*2016-05-17 23:40
"A felébredés során lévő külső-belső átalakulás nem a tökéletes életről, tökéletes párkapcsolatról, tökéletes munkáról, tökéletes barátságról szól, hanem a teljességről. Nem arról szól, hogy pontosan olyanok a dolgaink, amilyennek szeretnénk őket, hanem arról van szó, hogy elfogadjuk őket olyannak, amilyenek. Ettől az összhang érzete alakul ki bennünk, így folytonosság alakul ki a felébredés, felismerés és annak kifejeződése között."

/F. Beatrix/

1892. *Zolcsika*2016-05-14 08:49
"A koncentráció és a meditáció aktív folyamata lehetővé teszi az elme nyugalmának megszerzését s belső békénk elérését. Technikailag e folyamat az elme egy pontra való rögzítését jelenti, amelyet bizonyos szinten tudattalanul mindenki alkalmaz a héköznapok során. Legtöbbünknek megvannak a saját módszerei a megnyugvásra, mint pl. a feszültséget okozó külső tényezők mellett a figyelem elterelése, a gondolatok semleges vagy pozitív irányba való irányítása stb. Ennek köszönhetően belső békénk, nyugalmunk kis időre helyre áll, kiegyenlítettebbé válik, s ebben a helyzetben egyfajta örömöt tapasztalhatunk. Ezek a folyamatok azonban az elménk nyughatatlan természete miatt csak rövid ideig hatásosak. Ha tartós eredményre vágyunk, a koncentráció és a meditáció folyamatával edzenünk kell az elménket arra, hogy képes legyen hosszú ideig egy irányba fókuszálni. Tulajdonképpen a meditáció folyamatában tanuljuk meg uralni az elménket (elménk tavának hullámait elcsendesítjük). Ennek az uralomnak a célja az, hogy a környezetünkből ránk zúduló, s az önmegvalósítás folyamatát gátló megannyi hatás ellenére is képesek legyünk szívünkben a transzcendencia felé fordulni. Ez a kulcs az élet végső igazságainak, Isten és önmagunk lelki természetének megértéséhez. Ez az, amely egyedül képes teljes, megzavarhatatlan boldogságot adni."

/Gaura Krisna Dásza - Dr. Tóth-Soma László/

1891. *Zolcsika*2016-05-14 08:46
"Az elme jól kontrollált állapotában (niruddha) egyáltalán nincs zavar, mert a szattvikus (a jóság minőségében levő) energia tisztán hatja át. Ennek a tudatállapotnak a megvalósulásakor az elme zavartalan tükrében a torzításmentes tapasztalás révén megnyilvánul az eredeti tudat, s az ember képes lesz arra, hogy felfedezze saját igazi természetét s a Legfelsőbb Úrral való kapcsolatát. Ez az elme elcsendesítésének tényleges célja."

/Gaura Krisna Dásza - Dr. Tóth-Soma László/

1890. *Zolcsika*2016-05-14 08:46
"Az egy pontra szegezett (ekagra) és jól kontrollált (niruddha) állapotában az elme rögzült, s nincsenek benne változások. Ekkor főként a jóság (szattva) van túlsúlyban, amely az anyagi természet világos aspektusa. Ez a békével teli állapot már nagyon közel van a teljes nyugalomhoz, amelyben a dolgok valódi természete ténylegesen feltárulhat. Az elmének ezen állapotai a legkedvezőbbek a koncentráció és a meditáció gyakorlásához. A jóga egyik fontos célja többek között éppen az, hogy az egy pontra szegezett és jól kontrollált elmeállapotot olyan hosszú ideig és olyan szilárdan fenntartsa, amennyire csak lehetséges."

/Gaura Krisna Dásza - Dr. Tóth-Soma László/

1889. *Zolcsika*2016-05-14 08:45
"Nyugtalan állapotában (viksipta) az elmét a szenvedély uralja, ez a zavart elme előrehaladott állapota, amely komoly akadályként áll a fejlődés és az önvaló felfedezésének útján. Ezeken a szinteken az ember fájdalmat, nyomorúságot és mindenféle kellemetlen érzést tapasztal. Állandóan szenved, s mindig tanácstalan saját valódi érdekét illetően."

/Gaura Krisna Dásza - Dr. Tóth-Soma László/


1888. *Zolcsika*2016-05-14 08:44
"A szenvedély túlsúlya miatt az elme hiperaktívvá válik, a tudatlanság miatt pedig elveszíti a jót elfogadó s a rosszat elutasító, megkülönböztető képességét. Így egyik helyről a másikra ugrál, s csapong anélkül, hogy bárhol megnyugodna. Állandóan zavarják a külső ingerek, de nem tudja, hogyan különböztesse meg a jótékonyakat a haszontalanoktól. Érthető, hogy nem csupán a lelki életben, de a hétköznapi tevékenységeink során is nagy akadályt jelent a zavarodott elme."

/Gaura Krisna Dásza - Dr. Tóth-Soma László/

1887. *Zolcsika*2016-05-14 08:43
"A szenvedély (radzsasz) és a tudatlanság (tamasz) együttes túlsúlya okozza az elme zavarodottságát (ksipta)."

/Gaura Krisna Dásza - Dr. Tóth-Soma László/

1886. *Zolcsika*2016-05-14 08:28
"Aki meditál, egy idő után azt veszi észre, hogy egyre kevesebbet aggódik a körülötte levő helyzetek, dolgok miatt. A meditáció, az abszolút megismerése stabilitást biztosít. A meditáció gyakorlása során elménk a gondolkodás finomabb szintjeit megismeri, ennek során megvetjük a lábunkat ezen szinteken, megismerjük ezen szintek törvényszerűségeit, és elménk ezen szintekről tud működni. Ez által akkor is megtartja az egyensúlyát mikor a megnyilvánulás durva szintjein folyik az aktivitás, folyik a folyamatos változás."

/Szin Csaba/

1885. *Zolcsika*2016-05-14 08:25
"Ahogy nő az elmének a nyugalma, úgy növekszik a mentális erő is. E nyugalmi állapotnak a csúcsa a Samadhi, ebben a nyugalmi állapotban a személyes én tudat eltűnik."

/Patanjali/

1884. *Zolcsika*2016-05-14 08:22
"Mi is történik a meditáció folyamán? A teremtés leírásánál azt láthattuk, hogy az elme egyre durvább ás durvább szinteket tapasztal, a meditációban viszont egyre finomabb és finomabbakat. Ami egyre finomabb lesz, az nem más mint az elme vibrációja. A vibráló tudat egyre csendesebb lesz, majd még csendesebb, és végül teljesen nyugodt, vibráció mentes. Ez a Tiszta Tudat állapota, ami nem más mint a világon minden teremtett dolognak a forrása. Ez tiszta intelligencia, a lét állapota. Tehát ami a meditációban történik az nem más, mint ahogy a teremtés vibráló állapotának kevésbé, majd teljesen vibráció mentes állapotába jut el az elménk, majd a vibrációmentes állapotot elérve egybeolvadunk a teremtés alapját szolgáló intelligenciával. Ez a Tiszta Tudat a teremtés alapja, ezért ez univerzális, kozmikus. Ebből kijőve az elme individuális, egyéni lesz."

/Szin Csaba/

1883. *Zolcsika*2016-05-14 08:21
"Mivel a meditáció során belemerülünk a tiszta boldogság állapotába, egy idő után ezzel a boldogság állapottal is átitatódik elménk, már nem csak a meditációnk során, hanem napközben is érezni kezdünk boldogság hullámokat. Mi az elmondottakra a bizonyíték? Bármely ország meditálói ugyanarról a boldogság érzésről számolnak be. Miért? Azért mert ugyanaz a spirituális egység terjeszkedik, bontja ki magát mindenhol a teremtés folyamatában, az a tiszta boldogság amely egy és ugyanaz mindenki számára mindenhol. A másik dolog ami mindenki számára egy és ugyanaz, az nem más mint az abszolút Lét állapota, a legfinomabb, transzcendentális aspektusa életünknek."

/Szin Csaba/

1882. *Zolcsika*2016-05-14 08:21
/Szin Csaba/
(válasz *Zolcsika* 1877. hozzászólására)

1881. *Zolcsika*2016-05-14 08:19
Javítva:

/Szin Csaba/
(válasz *Zolcsika* 1880. hozzászólására)

1880. *Zolcsika*2016-05-14 08:13
"Mivel a meditáció során belemerülünk a tiszta boldogság állapotába, egy idő után ezzel a boldogság állapottal is átitatódik elménk, már nem csak a meditációnk során, hanem napközben is érezni kezdünk boldogság hullámokat. Mi az elmondottakra a bizonyíték? Bármely ország meditálói ugyanarról a boldogság érzésről számolnak be. Miért? Azért mert ugyanaz a spirituális egység terjeszkedik, bontja ki magát mindenhol a teremtés folyamatában, az a tiszta boldogság amely egy és ugyanaz mindenki számára mindenhol. A másik dolog ami mindenki számára egy és ugyanaz, az nem más mint az abszolút Lét állapota, a legfinomabb, transzcendentális aspektusa életünknek."

/Patanjali/

1879. *Zolcsika*2016-05-14 08:11
"A folyamat eredménye a Boldogság, az Önvaló megismerése, és az elért nyugalom állapota békét teremt a szenvedés megszűnése által, mely béke a boldogulás legfelső formája. Ezen a világon bárki, aki magasabb tudatállapotot kíván elérni, így vagy úgy, de ezt az utat követi."

/Patanjali/

1878. *Zolcsika*2016-05-14 08:10
"Aki a koncentrációs technika által megvalósítja az érzékszervei feletti uralmat, és minden tekintetben elsajátítja az erkölcsösséget, az megszabadulhat a gyötrelmektől is. Aki sikeresen tudja kezelni a koncentrációt, már az életében teljes szabadságot élvezhet. A teljes szabadság elérése, csak koncentrációs folyamat által érhető el. A szabadság az egyik legfőbb értéke a koncentrációs folyamatnak."

/Patanjali/

1877. *Zolcsika*2016-05-14 08:08
"Mi is történik a meditáció folyamán? A teremtés leírásánál azt láthattuk, hogy az elme egyre durvább ás durvább szinteket tapasztal, a meditációban viszont egyre finomabb és finomabbakat. Ami egyre finomabb lesz, az nem más mint az elme vibrációja. A vibráló tudat egyre csendesebb lesz, majd még csendesebb, és végül teljesen nyugodt, vibráció mentes. Ez a Tiszta Tudat állapota, ami nem más mint a világon minden teremtett dolognak a forrása. Ez tiszta intelligencia, a lét állapota. Tehát ami a meditációban történik az nem más, mint ahogy a teremtés vibráló állapotának kevésbé, majd teljesen vibráció mentes állapotába jut el az elménk, majd a vibrációmentes állapotot elérve egybeolvadunk a teremtés alapját szolgáló intelligenciával. Ez a Tiszta Tudat a teremtés alapja, ezért ez univerzális, kozmikus. Ebből kijőve az elme individuális, egyéni lesz."

/Patanjali/


1876. *Zolcsika*2016-05-13 00:36
"A fény a látható emlékeztetője a Láthatatlan Fénynek."

/T. S. Eliot/

1875. *Zolcsika*2016-05-13 00:34
"Törekedjetek fáradhatatlanul" - mondotta Buddha, az Örökre Felébredett, tanítványainak. Törekszel -e fáradhatatlanul az anyag vak álma fölé emelkedő Örök Éberségre?"

/Szepes Mária/

1874. *Zolcsika*2016-05-08 11:38
Mindent priviben. Ide csak idézetet, jó?
(válasz Mutáns Jane 1872. hozzászólására)

1873. Mutáns Jane2016-05-08 01:35
Jól jönne. Érdekes ráébredni, hogy nekem nemcsak a gyerekkorom, de a kamaszkorom, meg a tinikorom is meditatív állapotban telt. Szerintem ezzel összefügg az, hogy rövidlátó vagyok (állandóan a belső képekkel voltam elfoglalva, a külső valóság valahogy nem igazán érdekelt).
(válasz *Zolcsika* 1871. hozzászólására)