Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mézes dióba, dión kívül mit tehetek? fórum

Mézes dióba, dión kívül mit tehetek? (tudásbázis kérdés)


2011. jan. 6. 16:29
szerintem azt teszel bele amit akrasz..a végén még kitalálsz valami új ételt :P
24. 48aad0a7c4 (válaszként erre: 23. - Csillagv)
2011. jan. 6. 11:56
Nem szoktam semennyire felmelegíteni, a magok pedig mindig a tetejére mennek - legalább is nekem.
23. csillagv (válaszként erre: 21. - 48aad0a7c4)
2010. nov. 21. 23:13
De most, akkor kicsit kell melegíteni vagy mégse? Köszönöm mindenkinek a segítséget.
22. martin3 (válaszként erre: 21. - 48aad0a7c4)
2010. nov. 19. 13:21
ok ez így igaz, én melegebbre gondoltam, ami már pl forró olyan 70-80fok
21. 48aad0a7c4 (válaszként erre: 19. - Martin3)
2010. nov. 19. 13:12

Az ásványi anyag nem megy tönkre a hőtől.

Kb. 40-50 fokra szabad melegíteni, mert így megmarad a C vitamin és az enzimek.

2010. nov. 19. 11:55
Értem, köszi a tanácsokat.
19. martin3 (válaszként erre: 18. - Martin3)
2010. nov. 19. 11:52
a mézet meg ne melegítsd mert kimegy a vitamin és ásványi anyag vagyis a lényeg
18. martin3 (válaszként erre: 14. - Csillagv)
2010. nov. 19. 11:51
nem én simán beleteszek egy kis üvegbe pár aszalékot a szilvából és a kajsziból és a dióból és ráöntöm az akácmézet. de ne túl sok aszalékot tegyél bele,mert beszívja a mézet, néha utána kell tölteni a mézet. kb 1 hónapig érlelem, annál tovább nem bírom, mert megeszem, imádom. és a gyerekeknek is ezt adom szerintem tök jó immunerősítő
2010. nov. 19. 11:46
igen, arra gondoltam:) Kösz az infót.
16. k_nm
2010. nov. 19. 11:45
mondjuk mézet :-)
15. martin3 (válaszként erre: 1. - Csillagv)
2010. nov. 19. 11:42

szia! arra gondolsz, amikor mézbe tesznek különböző dolgokat?

a legtutibb a méz+ aszalt kajszi+ aszalt szilva+ felezett dió. isteni. Amúgy ezt egy magyar termelő is csinálja(onnan van az ötlet), a termék a Fruit de Bereg, van ilyen termékük is illtve 100%-os gyümölcslekvárjaik(szilva, som, barack, szeder stb) a mézes neve, ha jól emlékszem méz és aszalt gyümölcs mézfürdőben, de lehet nem így van, esetleg nézd meg a neten!

2010. nov. 19. 11:36
a mézet fel kell melegíteni mielőtt beleöntöm az üvegbe? Elég ha forró vízbe állítom és utána öntöm? Vagy mikróban melegítsem?
2010. nov. 19. 11:29
és ezeket teljesen az üveg tetejéig kell rétegezni ugye? Mert ha nem, és keveset teszek bele, akkor lebegni fognak a magvak. Jól tudom?
2010. nov. 19. 11:25

Aszalt gyümi, mindenféle mag..

Rétegesen rakd, és tök jól fog kinézni! :)

2010. nov. 19. 11:24
Citromhéj, narancshéj, fahéj ...
2010. nov. 19. 11:24
Én dió mellé még szezámmagot és mandulát szoktam.
9. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 8. - Csillagv)
2010. nov. 19. 11:22
Én akáccal csinálnám, az a mézek kitálynöje (számomra). :D
2010. nov. 19. 11:17
Oké :) Virágmézzel is finom lesz? Mert azt olvastam, hogy akáccal kell csinálni.
7. 7777ff52ae (válaszként erre: 6. - Csillagv)
2010. nov. 19. 11:16
Mehett minden, fűszereket is tehetsz bele.
2010. nov. 19. 11:14
mogyoróra is gondoltam már. Akkor mogyoró, dió, mazsola, bármilyen aszalt gyümölcs? Ezek finomak így együtt a mézzel? Vagy valamit hagyjak ki belőle? Köszönöm a válaszokat.
2010. nov. 19. 11:12
Még nem próbáltam,de esetleg mogyoró,mazsola.
4. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 2. - Csillagv)
2010. nov. 19. 11:10
Én törökmogyorót is tettem bele, amikor készítettem néhány éve.
2010. nov. 19. 11:09
dejót
2010. nov. 19. 11:08
mazsola és aszalt gyümölcsök mehetnek bele a dión kívül?
2010. nov. 19. 11:08
Mézes dióba, dión kívül mit tehetek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook