Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal? fórum

Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal? (tudásbázis kérdés)


2010. nov. 18. 22:22
Megcsináltam végül és tök jó lett. Van összehasonlítás, mert két adag sütemény lett. Egyikben vaj, másikban margarinnal és én például nem érzem a különbséget :)
2010. nov. 18. 08:48
Én szoktam helyettesíteni,a tészta ugyanolyan jó,krémeknél pedig már csináltam olyat amibe margarint írt a recept és az is finom volt.
15. Kriszti1212 (válaszként erre: 14. - Gy.Ibi)
2010. nov. 17. 22:29
Köszi, amit írtál. Én mondjuk nem a dobozos margarinra gondoltam, hanem pont a kocka Rama-ra. Ha olyan van, hogy margarinos a krém valamilyen sütibe, akkor kiadom érte azt a pár forinttal többet is, mert tudom, hogy jó lesz tőle a krém. Csak most nem voltam benne biztos, ezért kérdeztem. De neked is köszönöm a hozzászólásod.
14. Gy.Ibi (válaszként erre: 7. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 14:24

Inkább olajat tennék bele,mivel a margarin is növényi olaj,csak vegyi anyagokkal megkeményítik.Én ezért nem is használom.

Az újabb receptekben már vajat vagy olajat írnak.

Kivéve ami Rama reklámos.Azt hiszem azt már nem hidrogénezik,akkor egy fokkal jobb.

2010. nov. 17. 14:03
Oké, köszönöm mindenkinek :)
12. Sirga
2010. nov. 17. 14:03
Néhányszor helyettesítettem már - így, 1:1 arányban -, és semmi baja nem lett. :)
11. c38e379cec (válaszként erre: 7. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 14:02
A kakaós sütibe nyugodtan keverj zsírt, nem érezhető, sőt talán még finomabb is lesz.
10. Kriszti1212 (válaszként erre: 9. - C38e379cec)
2010. nov. 17. 14:02
Köszönöm szépen.
9. c38e379cec (válaszként erre: 1. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 14:01
Margarinból pár dekával több, zzsírból pár dekával kevesebb kell, mint a vajból.
2010. nov. 17. 14:01
Lehet,de nem lesz olyan finom.
7. Kriszti1212 (válaszként erre: 6. - 1617f44160)
2010. nov. 17. 14:00
Egyszerű kakaós süteményről van szó. Köszi
2010. nov. 17. 13:57
a süti fajtájától függ, de szerintem igen.
2010. nov. 17. 13:55
Én szoktam. sőt, olívaolajjal is :)
2010. nov. 17. 13:54
Szerintem is igen!
2010. nov. 17. 13:54
Persze...
2. hessy (válaszként erre: 1. - Kriszti1212)
2010. nov. 17. 13:53
Simán!
2010. nov. 17. 13:51
Süteményreceptben vaj/zsír helyettesíthető-e ugyanannyi mennyiségű margarinnal?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook