Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Vízionizátorról tudtok véleményeket mondani? Milyen fajták vannak?

Kategória: Összes fórumtéma » Szépség & egészség » Egészség


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

24. Specy2012-01-20 22:20
Az ionizált lúgos a víz a következőképpen fogyaszt:
ionizált LÚGos víz + zsírSAV = a háj víz és só formájában távozik.
Mellékhatás: a kúra következtében megnő A só meg A víz vérben,magasvérnyomást és infarktust okoz.Élből.Helyből.Meg ahogy el lehet még képzelni a történést.
Kellemes fogyókúrát!

23. Várhegyi Márton2011-05-27 15:05
Leesett, mi az ORP (nem olvasok angol fizkém-szakirodalmat).

"Ha a pH változás ORP változást generál, akkor az ORP változás is generál pH változást."

A pH-változás abban az esetben módosítja a redox-/elektródpotenciált, ha van olyan elektród a rendszerben, aminek a potenciálja pH-függő. Számos ilyen van [pl. Cr+++/(Cr2O7)--, H+/H2].
A redox-/elektródpotenciál viszont nem szükségszerűen módosítja a pH-t. Miért is lenne így? Próbáld csak ki: növeld meg desztillált víz fölött az oxigénnyomást, és nézd meg, van-e pH-változás!
(válasz Várhegyi Márton 20. hozzászólására)


22. Várhegyi Márton2011-05-25 11:28
Korr.:

"A háztartási 20 %-os pl. 5 mol/dm^3 körüli"

Helyesen:

"A háztartási 20 %-os pl. 6 mol/dm^3 körüli"
(válasz Várhegyi Márton 20. hozzászólására)

21. Várhegyi Márton2011-05-25 11:25
Ez lemaradt:

"és az általad számolt különbség (0,002) sem a 2. , hanem a 3. tizedesjegynél, és annak is az elején (így még a kerekítés szabályai sem mentesíthetnek!) jelentkezett!"

A pH 2,780 és a pH 2,778 között melyik tizedesben van a különbség? A század az hányadik tizedesjegy? A tizedesjegyeknek különben sincs elejük, legalábbis a matematikában nem.
(válasz WaterMan 18. hozzászólására)

20. Várhegyi Márton2011-05-25 10:21
Látom, elindult a lejáratókampány, a szakmai hozzáértésem megkérdőjelezése fiktív adatok alapján.

"Ugye nem gondolod komolyan, hogy csak azért, mert le tudsz írni egy egyszerű kémiai egyenletet (tele hibával)"

Árnyékra vetődtél, eddig egy árva kémiai egyenletet nem írtam, ennélfogva nem is lehetett hibás.

"vagyis a hozzávetőlegesen állandó 10 mólos tömény sósav helyett gyomorsavként hozzávetőlegesen 0, 1-0, 1xxx mól hidrogénion koncentrációjú sósavoldatként meghatározva)"

Mi ez a "hozzávetőlegesen állandó pH-jú sósav"? A sósav olyan tömény, amilyenre csinálod. A háztartási 20 %-os pl. 5 mol/dm^3 körüli (a térfogatkontrakciót 10 %-nak vettem, mivel nem volt kedvem utánanézni, hogy pontosan mekkora), de ennél lehet nagyobb és kisebb töménységűt is csinálni.

"Egy orvostanhallgatónak tisztában kéne lenni azzal, hogy a gyomortartalom igen széles pH tartományt fed"

Nézd, én az egészségesekben tipikus éhgyomri 1 dl pH 2-vel számoltam. Nem értem, mi ezzel a bajod. Ha az, hogy hülyének akarsz beállítani, akkor csináld nyugodtan, a fórumozók majd úgyis leszűrik, amit le kell. Nem te vagy az első (kb. 7 éve fórumozom), aki megpróbál egy internetes fórumon lejáratni ostobaságokkal, ismerem ezt a fajtát, kötik az ebet a karóhoz még akkor is, amikor már a vak is látja, hogy értelmetlen ellenkezniük.

"Te ebből a rendkívül széles pH tartományt átfogó változóból kiemeltél egy fix értéket, és ezzel számoltál."

Igen, mint írtam, tipikus értékkel számoltam.

">>0, 1 l pH 2 sósavoldat<< a 0,1 l pH 2 gyomortartalom helyett. Megint egy csúnya csúsztatás, mert ha már megváltoztattad az általam használt meghatározást, legyél következetes!"

A mi szempontunkból semmi jelentősége, hogy pH 2 sósavval vagy gyomornedvvel számolunk. A gyomortartalom szót viszont kerülni fogom, mert félreérthető.

"Az meg hogy a tizedesvesszők helyét következetesen tologatod, vagy rosszul határozod meg"

Jól határoztam meg, te vagy dilettáns, mindjárt l is írom, miért.

"a helytelenül meghatározott „pH 2 sósavoldat” hidrogénion koncentráció SEM 0, 001, hanem 0, 01"

Ugyebár, én nem koncentrációt írtam 0,001 mol-nak, hanem az anyagmennyiséget. Nem mindegy: az agyagmennyiség dimenziója mol, az agyagmennyiség-koncentrációé meg mol/dm^3. Ezt egyébként a középiskola 9. osztályában tanítják.
(A számolásomból egyébként egyértelműen kiderül, hogy anyagmennyiség-értékekkel számoltam.)

"hiába manipuláltál az adatokkal, még így sem tudtad megcáfolni a meghatározás helyességét!"

Manipulált a fene. Egyébként ha megfigyelted, kettőnk közül egyedül én támasztottam alá az állításom számolással, te csak valami professzorra hivatkozol. (Ilyennel is találkoztam már fórumon, pont nemrég.)

">>Ez tehát "lúgosítás-t jelent…<< is butaság, mivel a vér igen hatékony és érzékeny hidrogén-karbonát – szén-dioxid pufferrendszere azonnal ellensúlyozza ezt a pillanatnyi hatást."

Ugye, világos, hogy a pufferrendszerek esetén is van pH-eltolódás, csak sokkal kisebb, mint pufferrendszer nélkül. Ne vitatkozzunk már lemi kémián!

"A másik kérdésedre is illene ismerned a választ, főleg az alapelvre: Ha a pH változás ORP változást generál, akkor az ORP változás is generál pH változást."

Mi az az ORP?

"A plusz oxigén miatti OH keletkezést meg ugye nem kell magyarázni, tisztában vagy vele, hogy a lihegés hogyan emeli a vér pH-t?"

A "lihegés" (hiperventiláció?) úgy emeli a vér pH-ját, hogy eltávolítja a szén-dioxidot a tüdőn keresztül. Ennek semmi köze az oxigénhez!

"Olyan meg nincs, hogy >>elvi hibás<<"

Te vízkémiával és vízélettannal foglalkozol, és nem ismered ezt a kifejezés?

"Ráadásul mivel a vér pH változása a hatékony pufferelés miatt nem következik be (vagyis csak pillanatnyi), még akkor sem, ha az ionizált víz generálna plusz gyomorsavtermelést (a nem ionizált vízhez képest), a leírtak még elvben sem voltak hibásak!"

Már hússzor megbeszéltük, hogy itt kis mennyiségekről van szó, így a változások is kicsik. Az, hogy mekkora a változás, a bevitt mennyiségtől, pH-tól stb.-től függ. Ezt utoljára írtam le.

A végére hagytam a legjobbat:

"Igen emlékeztet a módszered az MLM ügynökök manipulatív ügyködésére!"
(válasz WaterMan 18. hozzászólására)

19. Specy2011-05-25 00:58
Ne haragudj,de egy világfájdalom volt ezt végigolvasni.Mindenre nem reagálnék,nem nekem írtad,de nem igazán bírok elmenni mellette...

"De akár egy kiválasztott személyre vetített gyomortartalom meghatározás, >>még a teljesen üres gyomornál is<< pongyola, nagyon széles tartomány"

Amennyiben pH1-2 ebben az esetben annak számítana...

"a gyomornedv pepszin enzimet is tartalmaz"

Na itt van az,amikor meg kell jegyeznem: az élettannal kapcsolatos hiányosságaidat ne most akard pótolni...Mondod,nem jársz fel mindennap...Te nem tudtad,hogy az adatlapodon fent van,hogy mikor voltál fent utoljára?Én azt mondom,hogy ennyi ideig tartott valamit összeolvasnod.Ez a mondatod itt elég helytelen.Ámbátor tisztán látszik,hogy soha életedben nem tanultál ezekről...

"még számos más tényező is befolyásolhatja a pH-t, akár még egy illat is."

Amennyiben a kefalikus fázisra gondolsz,egy nagyon kevés befolyás történhet,de az éhomi pH jelentősen nem fog változni.

"a gyomortartalom igen széles pH tartományt fed"
"De még ha valóban módosulna a gyomor pH"

1. össze-vissza beszélsz,de minimum nem tudod miről beszélsz...
2. A gyomor pH igen csak változik a táplálkozás során
3. az éhomi igen alacsony: pH1-2,aminek igen fontos a szerepe a pepszinOGÉN esetében...Vagyis a tartomány olyan szempontból igaz,hogy digestive és interdigestive szakaszok váltják egymást,ennek megfelelően változik a pH is,de állandóra nézve nem igaz a széles tartomány.

"a „…Nettó protonkivonás történik, a gyomor vénás vérének pH-ja ilyenkor magasabb. Ez tehát "lúgosítás"-t jelent…” is butaság, mivel a vér igen hatékony és érzékeny hidrogén-karbonát – szén-dioxid pufferrendszere azonnal ellensúlyozza ezt a pillanatnyi hatást."

Relációanalízis...
Állítás(>>butaság<<): hamis
Indoklás:Önmagában igaz,ám kissé hibás is,meg hiányos is...
Abszurd példa: szódabikarbóna túladagolása például ekképpen hat,ezen folyamat által,amiről Márton írt.Na persze ha volna fogalmad arról,hogyan is lesz bennünk a HCl HCl...

"tisztában vagy vele, hogy a lihegés hogyan emeli a vér pH-t?"

Nos...hyperventilláció esetén a CO2 parciális nyomása csökken le...
Miként segít mondjuk egy nem respirációs eredetű acidosisban?Lsd: Henderson-Hasselbalch egyenlet...:O

Hallatlan,hogy van bátorságod úgy minősíteni ezekben a kérdésekben,hogy mind anatómia,mind szövettan,mind élettan,mind kórélettan tekintetében gyakorlatilag analfabéta vagy.Eszméletlen komolyan mondom...
(válasz WaterMan 18. hozzászólására)

18. WaterMan2011-05-24 23:06
Felhívom figyelmedet, hogy nekem nincs mindennap időm a fórumozásra, így ha el szeretnéd kerülni, hogy hibás és hamis információk alapján döntsenek azok, akiknek (elvileg) segíteni szeretnél, verifikáltasd olyan valakivel hozzászólásaidat, aki már szélesebb és pontosabb tudásanyaggal rendelkezik! Pályaválasztásod alapján feltételezem, hogy valódi segíteni akarás motivál, bár e néhány mondatod alapján egyre erősödik az az érzésem, hogy mégiscsak kötekedni támadt kedved. A csúsztatások, gyermekded számolási hibák, pontatlan adatok egy orvostanhallgatótól bizonyára szándékosak, főleg ilyen tömeges előfordulás esetén. Viszont ehhez a nemes pályához komoly mértékű empátia, nyitottság és alázat szükséges, és most nem erről tettél tanúbizonyságot! ! Ugye nem gondolod komolyan, hogy csak azért, mert le tudsz írni egy egyszerű kémiai egyenletet (tele hibával), már okosabb lennél egy világhírű tudósnál?
Az alapvető hibák sora már a csúsztatásoddal kezdődik:
Ezt írtam én: ….” 1 dl gyomorsav”… ( vagyis a hozzávetőlegesen állandó 10 mólos tömény sósav helyett gyomorsavként hozzávetőlegesen 0,1-0,1xxx mól hidrogénion koncentrációjú sósavoldatként meghatározva) Erre Te: … 1 dl pH 2-es gyomortartalommal…
Egy orvostanhallgatónak tisztában kéne lenni azzal, hogy a gyomortartalom igen széles pH tartományt fed, kezdve a csecsemők gyomortartalom pH tartományától a különféle állapotokon keresztül, gyomortartalom változásokon át az egészen szélsőséges helyzetekig. De akár egy kiválasztott személyre vetített gyomortartalom meghatározás, még a teljesen üres gyomornál is pongyola, nagyon széles tartomány, mert a gyomorsav (HCL és víz, vagyis sósavoldat) mellett a gyomornedv pepszin enzimet is tartalmaz, amihez mindenképpen keveredik a szájban termelődött nyálból is valamennyi, és még számos más tényező is befolyásolhatja a pH-t, akár még egy illat is. Te ebből a rendkívül széles pH tartományt átfogó változóból kiemeltél egy fix értéket, és ezzel számoltál. Ha gyomortartalom pH tartományával számolsz, akkor az eredmény is csak tól-ig tartományként adható meg, semmiképpen sem egy fix érték! A sokkal szűkebben körülhatárolható pH tartományba tartozó gyomorsav esetén is csak egy teljes nagyságrendet átfogó „…pH 5. tizedesjegyén jelentkezik csak…” meghatározást alkalmaztam.
Aztán ebből a széles pH tartományból önkényesen kiragadott értéket már így írtad le:
„0, 1 l pH 2 sósavoldat” a 0,1 l pH 2 gyomortartalom helyett. Megint egy csúnya csúsztatás, mert ha már megváltoztattad az általam használt meghatározást, legyél következetes! (Igen emlékeztet a módszered az MLM ügynökök manipulatív ügyködésére!) De ha kell, én meg simán levezetem neked ezzel a módszerrel, hogy egy részeges óceánjáró zsiráfnyakú katicabogár vagy valójában…
Az meg hogy a tizedesvesszők helyét következetesen tologatod, vagy rosszul határozod meg (nagyságrendi változást okozva), csak manipulatív szándéknak tudom elkönyvelni, főleg egy orvostanhallgatótól, de a lényeg, hogy a helytelenül meghatározott „pH 2 sósavoldat” hidrogénion koncentráció SEM 0,001, hanem 0,01 és az általad számolt különbség (0,002) sem a 2. , hanem a 3. tizedesjegynél, és annak is az elején (így még a kerekítés szabályai sem mentesíthetnek!) jelentkezett! Ennek azért van jelentősége, mert az általánosan elfogadott pH meghatározás pontossága a 2. tizedesjegyig történik, így minden manipulációd ellenére is el kellett volna ismerned, hogy az elfogadott pontosságon valóban nem mutatkozik pH különbség, vagyis hiába manipuláltál az adatokkal, még így sem tudtad megcáfolni a meghatározás helyességét!
De még ha valóban módosulna a gyomor pH, a „…Nettó protonkivonás történik, a gyomor vénás vérének pH-ja ilyenkor magasabb. Ez tehát "lúgosítás"-t jelent…” is butaság, mivel a vér igen hatékony és érzékeny hidrogén-karbonát – szén-dioxid pufferrendszere azonnal ellensúlyozza ezt a pillanatnyi hatást. Ha nem így lenne, minden adag étel elfogyasztásával generált gyomorsavtermelés brutális mértékű vér pH emelkedést is generálna!
Tehát megítélésem szerint, az alapján, amit leírtál, vagy a tudásod, vagy a szándékod méltatlan egy orvostanhallgatóhoz, ha meg az a helyzet, tessék jelezni, ha beteg, vagy kialvatlan vagy. Akkor mindenki tudja, hogy nem kell azonnal készpénznek venni, amit írtál.

A másik kérdésedre is illene ismerned a választ, főleg az alapelvre: Ha a pH változás ORP változást generál, akkor az ORP változás is generál pH változást. A különböző anyagoknál a pontos változás mértéke már igencsak eltérő, és sokismeretlenes, de törvényszerű. Érdemleges értékről meg nem írtam! Azt írtam csak, hogy ez így sokkal hatékonyabb, mint ami a vízionizátorokkal elérhető. A plusz oxigén miatti OH keletkezést meg ugye nem kell magyarázni, tisztában vagy vele, hogy a lihegés hogyan emeli a vér pH-t?

Olyan meg nincs, hogy „elvi hibás”! A vonatra is nyugodtan fel lehet szállni olyirányú félelem nélkül, hogy a párhuzamosan fektetett sínekről egyszer csak le fog futni, mert ugye a párhuzamos vonalak ELVILEG találkozni fognak… A lényeg mindig az, hogy gyakorlatilag mi történik, és mi nem! Ráadásul mivel a vér pH változása a hatékony pufferelés miatt nem következik be (vagyis csak pillanatnyi), még akkor sem, ha az ionizált víz generálna plusz gyomorsavtermelést (a nem ionizált vízhez képest), a leírtak még elvben sem voltak hibásak!
(válasz Várhegyi Márton 15. hozzászólására)

17. Specy2011-05-18 17:41
Hm...Ez szép munka volt!:)

16. Várhegyi Márton2011-05-17 15:25
És természetesen kóros pH-csökkenés egészségesekben nem jön létre, tehát ha egészséges embereknek szánt termékről van szó, akkor tökmindegy, hogy a beteg emberekre hogyan hat.
(válasz Várhegyi Márton 15. hozzászólására)

15. Várhegyi Márton2011-05-17 15:20
"Tévedsz! Nem az elvről van szó! Ez egy gyakorlati fórum, ami arról szól, hogy érdemes-e megvenni egy többszázezres ionizátort, hogy lúgosítsa a szervezetet."

Én csak arra tudok reagálni, amit írtál. A gyomorsavas érvelésed elvi hibás. Ettől még nem lesz hatékony a 9-es pH-jú víz.

"Az, hogy Te egy nemzetközileg elismert professzor számításait kijavítod 0,002-re"

Leírjam a számolás menetét? Nem nehéz:

0,1 l pH 2 sósavoldat: 0,001 mol hidrogénion
0,5 l pH 9 puffermentes oldat: 5*10^-6 mol hidroxidion
---
0,6 l, 0,001 mol - 5*10^-6 mol = 9,95*10^-4 mol hidrogénion --> 1,658*10^-3 mol/dm^3 --> pH = -lg (1,658*10^-3 mol/dm^3) = 2,780
---
0,5 l desztillált víz esetén csak hígulás van, ami 6-szoros, így a hidrogénion-koncentráció 0,01/6 = 1,667*10^-3 mol/dm^3 --> pH = -lg (1,667*10^-3) = 2,778.

delta(pH) = 2,780-2,778 = 0,002.

"azt a hamis képzetet kelti a laikus olvasóban, hogy bizony neki mégiscsak szüksége lehet egy átlag félmilliós kütyüre"

Én nem érzem, hogy ilyet sugallanék. Természetesen én sem támogatom az ilyen ionizátorok megvásárlását, mert nem látom egészségügyi hasznát. De még a lúgosítást sem támogatom, sem puffer nélkül, sem pufferrel. A lúgosítás ma leginkább a lúgosító szerkezeteket, lúgos oldatokat árulóknak éri meg.

"Az antioxidánsok jótékony hatását a vér kóros pH csökkenésére (néhány tizedről beszélünk csak!) tények, kutatások igazolták már"

A pH-csökkenés káros következményeit csökkenti, vagy a pH-t emeli? Döntsd el, melyik mellett érvelsz! Előbbi igaz (legalábbis az, hogy a szélsőségesen alacsony pH okozta sejtanyagcsere-változások megnövekedett oxidatív stresszel járhatnak, amit ELVILEG mérsékelhetnek az antioxidánsok), utóbbit meg nem tudom, ki bizonyította. Hol a publikáció?

"annak ellenére, hogy indirekt a hatásuk"

Utoljára kérdezem: Minek köszönhető a hatás? Mert eddig értékelhető kémiai indoklást nem kaptam tőled.
(válasz WaterMan 14. hozzászólására)

14. WaterMan2011-05-17 14:55
Tévedsz! Nem az elvről van szó! Ez egy gyakorlati fórum, ami arról szól, hogy érdemes-e megvenni egy többszázezres ionizátort, hogy lúgosítsa a szervezetet. Én annak ellenére írtam amit írtam, hogy akár nálam is lehet ilyeket rendelni. Viszont mivel tudom, hogy hatásuk kevesebb, mint egy késhegynyi szódabikarbónának, hosszú évek alatt egyetlen ügyfelem volt csak, aki ragaszkodott elképzeléséhez, és meg is rendelte. Mint leendő orvosnak Neked is a gyakorlati hatásokat kellene szem előtt tartani, nem lesz elég, ha elméletben javulnia kellett volna a beteg állapotának.

A téma nem is a lúgos víz, vagy a lúgosítás, hanem kifejezetten az ionizátor. Amit és ahogy leírtam, az ionizátorok vizére tökéletesen igaz, és pont az elvi megközelítés az, amivel becsapják az embereket. Az, hogy Te egy nemzetközileg elismert professzor számításait kijavítod 0,002-re, megint csak azt a hamis képzetet kelti a laikus olvasóban, hogy bizony neki mégiscsak szüksége lehet egy átlag félmilliós kütyüre, ha egészséges akar maradni, pedig 0,002 pH változás esetén sem fog plusz gyomorsav termelést indukálni, ami akár ideiglenesen is, de lúgos irányba tolná a vér pH-t. Mert ez is csak ideiglenes, mivel a szervezet hatékonyan szabályozza azt is. Amit én ajánlottam az ionizátor helyett, az legalább puffereléssel lúgosít, így a hatása már megegyezik azzal a bizonyos késhegynyi szódabikarbónáéval. Sok értelme ennek sincs, de egy pici hatása már van.

Az antioxidánsok jótékony hatását a vér kóros pH csökkenésére (néhány tizedről beszélünk csak!) tények, kutatások igazolták már, így annak ellenére, hogy indirekt a hatásuk, mégis sokkal hatékonyabb mint a direkt pH változtatásra tett kísérletek. Hangsúlyozom, hogy ez megint gyakorlati megközelítés, tökéletesen tisztában vagyok vele, hogy ha valakinek a vérébe nátrium-hidroxid oldatot fecskendezel, emelkedni fog a vér pH-ja… De ugye nem lesz egészségesebb tőle?
(válasz Várhegyi Márton 12. hozzászólására)


13. Várhegyi Márton2011-05-17 13:45
Ha a lúgos víz sav-bázis puffert is tartalmaz, akkor a pH-változás sokkal nagyobb lehet.
Nem tudom, a kapható lúgos vizek tartalmaznak-e.
(válasz Várhegyi Márton 12. hozzászólására)

12. Várhegyi Márton2011-05-17 13:42
Nézd, azon semmi értelme vitatkozni, hogy lesz-e pH-változás vagy sem. Lesz, de nagyon kicsi szokványos vízmennyiségeknél. Az elvről van itt szó, gyakori tévedés ugyanis, hogy a gyomor alacsony pH-jával érvelnek, valójában ez elvileg hibás. Aki tanult élettant, tudhatja.
Ha azzal érvelsz, hogy a lúgos vízzel elhanyagolható mennyiségű hidroxidion jut a szervezetbe, az más, abban nincsen semmi hiba (feltéve, hogy más szempontból megalapozott az állítás). De ha a gyomorral érvelsz, ahogyan tetted, az hiba.

Én nem vagyok lúgosításpárti, sőt, de a tévedés az mindenképp tévedés, bármelyik oldal mondja is.

(Egyébként 1 dl pH 2-es gyomortartalommal és 5 dl pH 9-es, puffermentes vízzel számolva a pH-különbség 0,002 - a különbség a pH 2. tizedesénél volt -, ill. 4,6 nmol proton.)

De ezek után beszéljünk arról, hogy szerinted a redukáló vegyületek hogyan változtatják meg a pH-t érdemleges mértékben!
(válasz WaterMan 11. hozzászólására)

11. WaterMan2011-05-17 13:16
Elméletben van pH változás, gyakorlatilag viszont olyan kicsi, ami nem indukál gyomorsav termelést. 1 dl gyomorsav esetén az egyszerre megivott 5 dl pH semleges, és az 5 dl pH 9-es "ionizált" víz között a pH változás különbsége a pH 5. tizedesjegyén jelentkezik csak. És a példa már igencsak szélsőséges.
(válasz Várhegyi Márton 9. hozzászólására)

10. Várhegyi Márton2011-05-17 12:40
"Nettó protonkivonás történik, a gyomor vénás vérének pH-ja ilyenkor magasabb."

Ez analóg azzal, hogy a vese proximális tubulusában (későbbi szegmentumokban is, de itt a legjellemzőbb) a bikarbonátionok reabszorpciója nem közvetlenül, hanem protonszekréció útján történik.
Tehát nincs közvetlen bikarbonátion-transzport a luminális membránon át, mégis van bikarbonátion-reabszorpció, ahogyan esetünkben sincs hidroxidion-fölszívódás a gyomor-bél rendszerből, mégis van "lúgosítás".
(válasz WaterMan 8. hozzászólására)

9. Várhegyi Márton2011-05-17 12:28
"Membránnal elválasztott vízbontás. Egyik oldalon oxigén, a másikon hidrogén fejlődik, míg a víz az egyik oldalon oxónium, a másikon hidroxid molekulákkal dúsul."

Köszönöm, így már világos.

"Nem a szervezetbe jut, hanem a gyomorba, ahonnan nem jut tovább"

A gyomor-pH emelkedése (közvetve) aktiválja a fedősejteket, amik a pH-t visszaállítják. Nettó protonkivonás történik, a gyomor vénás vérének pH-ja ilyenkor magasabb. Ez tehát "lúgosítás"-t jelent.

"ilyen formában lúgosított víz fogyasztása sem okoz a gyomorsav hígításán túlmutató pH változást még a gyomorban sem."

Elvileg van pH-változás, ami természetesen attól függ, mennyire lúgos az oldat, és hogy mennyi a bevitt mennyiség.

"Senki nem írt kalciumionokat!!!"

Akkor félreértettelek, elnézést kérek.
(válasz WaterMan 8. hozzászólására)

8. WaterMan2011-05-17 12:16
„Én eddig még sehol nem olvastam arról, hogy ezek az ionizátorok pontosan mit csinálnak. Valaki föl tudna írni egy értelmes egyenletet, hogy mi is történik valójában?”

Membránnal elválasztott vízbontás. Egyik oldalon oxigén, a másikon hidrogén fejlődik, míg a víz az egyik oldalon oxónium, a másikon hidroxid molekulákkal dúsul.

„Ha csak a szervezetbe jutó hidroxidionok mennyiségét (tehát a lúgosítás mértékét) nézzük, akkor, ugyebár, irreleváns, hogy a gyomorsav mennyit közömbösít.”

Megint egysíkúan gondolkodsz! Nem a szervezetbe jut, hanem a gyomorba, ahonnan nem jut tovább, és még nagy mennyiségű, ilyen formában lúgosított víz fogyasztása sem okoz a gyomorsav hígításán túlmutató pH változást még a gyomorban sem.

„("Kalcium tartalmú zöldség fogyasztásával biztosítani a kellő puffer anyagot[. . . ]"

A kalciumionoknak nincs sav-bázis pufferelő hatásuk. ) „

Felhívom figyelmedet, hogy ez az oldal nem a kötekedésre szolgál! Talán látogasd a fradi meccseket, ha kötekedni van kedved, ott könnyen találsz partnert.
Senki nem írt kalciumionokat!!!
(válasz Várhegyi Márton 7. hozzászólására)

7. Várhegyi Márton2011-05-17 09:39
"Egyébként az ionizátorok semmi mást nem csinálnak"

Én eddig még sehol nem olvastam arról, hogy ezek az ionizátorok pontosan mit csinálnak. Valaki föl tudna írni egy értelmes egyenletet, hogy mi is történik valójában?

"a gyomorsav több milliószoros hidrogénion többletének meg meg se kottyan."

Ha csak a szervezetbe jutó hidroxidionok mennyiségét (tehát a lúgosítás mértékét) nézzük, akkor, ugyebár, irreleváns, hogy a gyomorsav mennyit közömbösít.

A redox- vs protolitikus reakciók témájában már reagáltam az Oxigénesvíz c. topikban.

("Kalcium tartalmú zöldség fogyasztásával biztosítani a kellő puffer anyagot[...]"

A kalciumionoknak nincs sav-bázis pufferelő hatásuk.)
(válasz WaterMan 4. hozzászólására)

6. WaterMan2010-10-28 18:27
Nincs mit! Kérdésedre a privi ment!
(válasz mkjudit 5. hozzászólására)

5. mkjudit2010-10-28 11:25
Nagyon köszönöm a hasznos információkat.
(válasz WaterMan 4. hozzászólására)


4. WaterMan2010-10-28 01:30
Kedves Judit!
Csak egy olyan víztisztítóról tudok, amihez lehet külön lúgosító egységet rendelni, az a Magma Silver, de abban sem ionizátor lúgosítja a vizet. Ha nem ilyen víztisztítód van, akkor valószínűleg csak olyat találsz, amibe van valamilyen szűrő is. A Magma Silverhez rendelhető egység meg más víztisztítókba nem alkalmazható, mert hatása a technológiájához kötött.
Egyébként az ionizátorok semmi mást nem csinálnak, csak ideiglenes hidrogénion hiányt állítanak elő a vízben, amit még a levegőben lévő széndioxid beleoldása is tud semlegesíteni, a gyomorsav több milliószoros hidrogénion többletének meg meg se kottyan. Sokkal hatékonyabb, ha redukáló (antioxidáns) élelmiszereket, italokat fogyasztasz, és ez akár lehet savas is. Ilyenek pl. a C-vitamin (aszkorbinsav), citrom, kovászos uborka, savanyú káposzta, joghurt, stb. Vannak lúgos anyagok, amik viszont savasítanak, pl. a tartósító szerek, az ivóvízben lévő klór (hypo), meg minden, ami oxidáló szer. Ne a pH-t figyeld, azt úgy is puffereli a szervezet, sokkal lényegesebb az, hogy oxidáló, vagy antioxidáns (redukáló) hatással bír! Ha a víztisztítód megfelelő hatékonyságú (minél tisztább vizet készít, annál jobb) már önmagában lúgosító hatása van annak, hogy az oxidáló szereket, nehézfémeket, vegyszereket, gyógyszereket stb. kivette a vízből. Ilyen tiszta víz fogyasztása mellett már elég napi egy pohár joghurt, tej, darabka sajt, vagy egy kis kalcium tartalmú zöldség fogyasztásával biztosítani a kellő puffer anyagot a szervezetednek, amivel pontosan az egészséges pH-t tudja beállítani. Jobb a pH szabályozást a szervezetre bízni, mert a magas pH is káros!
(válasz mkjudit 1. hozzászólására)

3. mumba2010-10-26 14:12
Ez egyben van. Én nem ismerek olyan ionizáló betrendezést, amiben nincs szűrő.

2. mkjudit2010-10-26 14:07
Ez egyben van a víztisztítóval? Mert nekünk víztisztítónk már van ,csak egy olyan készülék kellene hozzá,ami lúgosítja a vizet.

1. mkjudit2010-10-26 13:56
Vízionizátorról szeretnék véleményeket olvasni.Kinek milyen fajta van?