Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mindegyik típusú kenyérsütőgép olyan, hogy a kés benne marad a kenyérben? fórum

Mindegyik típusú kenyérsütőgép olyan, hogy a kés benne marad a kenyérben? (tudásbázis kérdés)


2013. febr. 24. 07:02
Mi csak ebben dagasztjuk a tésztákat a kalácshoz, kenyérhez, pizzához stb, és a sütőben sütjük. Nekem nem nagyon tetszik a kenyérsütőben sült kenyér alakja. Túl magas, ahhoz képest rövid.
29. havasigyopár (válaszként erre: 27. - 9f98008a3b)
2013. febr. 24. 06:35

szio

nekem is bifinetti gépem van,tudnál-e jó kenyérreceptpt küldeni.Nkem már 2x beleragadt a kenyér alja,hiába vettem ki a keverőlapátot dagasztás után.

válaszodat köszönöm

28. VTünde (válaszként erre: 27. - 9f98008a3b)
2010. okt. 23. 21:45
Köszi:)
27. 9f98008a3b (válaszként erre: 18. - VTünde)
2010. okt. 23. 20:10

Mi a Lidl-ben vettük, azt hiszem Bifinet ez is...

És nem volt drága, 7000 Ft, volt, de mostanában 10000.

Én a 3 év garancia miatt döntöttem ez mellett.

26. VTünde (válaszként erre: 22. - Katinkaboszi)
2010. okt. 23. 19:29
No igen, ez is igaz, és itt nem csinálok semmit, csak belepakolom:)
25. VTünde (válaszként erre: 19. - Katinkaboszi)
2010. okt. 23. 19:27
Neked is köszi a választ!
24. VTünde (válaszként erre: 17. - 342bae44d8)
2010. okt. 23. 19:26
Értem, köszi.
23. VTünde (válaszként erre: 14. - Katinkaboszi)
2010. okt. 23. 19:24
Milyen jó ötleteket kapok, köszi:)
2010. okt. 23. 19:24

Azon törpöltem most éppen, hogy nem is röv9idebb idő, ha hagyományosan készíti az ember akár a kalácsot, akár a kenyeret, mert mire mindent összekavar, megdagaszt, mindezt kézzel, utána keleszt és süt, hát másfél óránál jóval több.

A gépben a kalács 1 óra 50 perc alatt elkészül :)

a kenyér pedig, attól függ milyent csinál az ember.

21. VTünde (válaszként erre: 11. - Virgilius)
2010. okt. 23. 19:23
Köszi!
20. VTünde (válaszként erre: 10. - Filona9)
2010. okt. 23. 19:23
Köszi! A héjvastagságot gondolom azért már elég sok típusnál be lehet állítani...?
19. Katinkaboszi (válaszként erre: 13. - VTünde)
2010. okt. 23. 19:21

a végeredményt illetően semmi, már bocsi, hogy én válaszolok,

csak a zacskóst nem muszáj előtte megindítani kelesztéssel, a hagyományost jobb.

Bár már sütöttem gépben úgy kalácsot, hogy a tetejére morzsoltam csak rá a hagyományosat, úgy is finom volt.

18. VTünde (válaszként erre: 9. - 9f98008a3b)
2010. okt. 23. 19:21

1. Az igaz, de akkor az előző hsz-ek alapján inkább kiveszem, mint benne marad:S

2. A programozhatóságot még nem próbáltam ezen a kölcsön gépen, de az tuti h hasznos:)

3. Attól féltem hogy több, ez jól hangzik ha tényleg ilyen kevés.

4. Kalácsot csináltam, valahogy nem jön be...nem tudom miért. De gondolom, minden gép kicsit más.

Neked milyen típus van? Gondolom a legolcsóbbat felejtsem el:(

4. (5. :) Emiatt kezdtem el éppen gondolkodni rajta. Van egy kislányom is, és tudnám mit adok Neki enni!


Köszönöm:)

17. 342bae44d8 (válaszként erre: 13. - VTünde)
2010. okt. 23. 19:18
a hagyományos élesztőhöz elég az 1:52 idő a porral ennyi idő alatt nem kel meg. de a végeredmény ugyanaz csak az idő rövidebbb
16. VTünde (válaszként erre: 8. - 342bae44d8)
2010. okt. 23. 19:17
Ez jó ötlet, eszembe sem jutott:) De értelemszerűen ez akkor megoldható ha ott vagy amikor készül:)
15. VTünde (válaszként erre: 7. - 9b10f3d7ff)
2010. okt. 23. 19:16

A programozhatóság tényleg jó dolog, de gondolom akkor a kés Neked is benne van? :(


Ha órákkal előre belepakoljuk a cuccot (és ugye azt írja, hogy először a folyékony, utána a száraz alapanyagokat tegyük) akkor nem gond, ha "felszívja" a liszt a folyadékot?

Úgy értem nem lesz "rosszabb" a kenyér?

2010. okt. 23. 19:16

Nekem már nagyon régóta van gépem.

Igazából azért kaptam, hogy tésztát dagasztassak vele, mert eltört a kezem.

Viszont annyira megszerettem, már nem is veszek, csak nagy ritkán, azt is inkább zsömlét, vagy kiflit, ha sietek.

Kalács folyton itt készül a gépben, nagyon finom.


Hogy benne marad a kenyérben a kés, hát ezt is meg lehet oldani, nekem nagyon ritkán szokott, mivel az elejétől kezdve folyamatosan úgy készítem, hogy megosztva 3 ek olajat öntök a két késre. Mikor egy késes volt, akkor is ezzel kezdtem.


Hidd el, annyira megszereted majd, hogy mikor már a sokadik és más-más ízű, saját kenyeret és kalácsot készíted, a család imádni fogja :D

13. VTünde (válaszként erre: 6. - 342bae44d8)
2010. okt. 23. 19:11
Mi a különbség a hagyományossal való dagasztás és a porral való között a végeredményt illetően?
12. VTünde (válaszként erre: 4. - 9b10f3d7ff)
2010. okt. 23. 19:06

Nekem ebből nagyon nehezen jön ki, és az ott maradt luk sem szép, meg nem lehet olyan szépen szeletelni ha meg is reped a kés helye mellett...


Hát azt meg nem tudom, amiatt vennék-e hogy csak dagaszt...


Köszönöm a választ:)

11. virgilius (válaszként erre: 1. - VTünde)
2010. okt. 23. 19:04
Igen, de amikor befejezi a dagasztást, ki tudod venni a lapátot, és akkor úgy süti meg, hogy nem lesz lyukas az alja.
10. Filona9 (válaszként erre: 2. - VTünde)
2010. okt. 23. 18:51

Én már 8 éve használok kenyérsütő gépet, ez már a harmadik .Nagyon szeretjük, és csak ajánlani tudom. Persze vásárláskor nézd meg, mit tud a gép, legyen benne a gyors program is.

Én mindig 2óra 10perces ( ez a "GYORS" PROGRAM) programot használok, és nagyon finom a kenyér.

Szépen megkel így is.

Mióta gépem van, nagyon ritkán vettünk boltból kenyeret.Csak ajánlani tudom, mert nincs benne mindenféle adalék és saját ízlésed szerint készítheted.

Üdv:Filona

2010. okt. 23. 18:48

Hm!

1. Szerintem az a jobbik, ha a lapát kijön, mert könnyebb mosogatni, kirázni a kenyeret az üstből.

2. Sokáig??? Á dehogy! Ha csak ez zavaz, ezt meg lehet szokni, valamint mindegyik progamozható, úgyhogy bármikor lehet otthon friss kenyered.

3. Én még a tavasszal mértem, mennyibe kerül egy kenyér megsütése. Nos a műszer: 19Ft pár fillért mért, úgyhogy kb. 20 Ft.!

4. Amúgy a kenyérsütő egy csomó mindenre jó:

-dagaszt Neked tésztát, ami utána csak tölten i kell, vagy épp pizzát csinálni :) ( Én már csináltam olyat, hogy reggel 7-re dagasztott tésztából lepény lett a reggeli, és mondhatom nagyon klassz dolog fincsi meleg lepénnyel indítani a reggelt! )

- fincsi kalácsot lehet benne készíteni, és nem nagy dolog 2 perc alatt összekészíteni a hozzávalókat

4. Otthon tudod miből készül a kenyér!

Van még kérdés? :)

2010. okt. 23. 18:45
ja és ha bedagasztotta én kiveszem, megformálom nagyjából, közben kiveszem a lapátot is és visszataszem, de közben a teteje zárva van
2010. okt. 23. 18:44

Nekem Hauser gépem van a sütési idő töredéke az említettnél, de sokat áll egy-egy program között.

Viszont nem zavar, mert programozható és este bepakolom, reggelre kész a friss kenyér.

6. 342bae44d8 (válaszként erre: 2. - VTünde)
2010. okt. 23. 18:44
szia, nekem 2 lapátos eta van. én a hagyományos élesztővel dagasztok, nem a porral. és az 1:52 programot használom, azt hiszem ez a 4 es program
2010. okt. 23. 18:42

Ebben benne marad és a használati utasításban olvastam h van egy kampó amivel ki kell szedni. Hogy oldható az meg hogy ne maradjon benne ? Általánosságban...


3 óra elég sok...nem?

2010. okt. 23. 18:42

Szerintem mindegyikben benne marad, de amint kihül kiveszem. Engem cseppet sem zavar.


A hosszú idő azért kell, mert muszáj állni is neki amíg keleszt, de van aki a dagasztás után kiveszi a gépből a tésztát, és a sütőben süti meg.

2010. okt. 23. 18:40
Nem marad benne a kés. A kenyér sütési ideje 3 óra, de van benne 3 óra 50 perces program is.
2010. okt. 23. 18:39

Szeretnék egy gépet, a barátnőmtől kaptam kölcsönbe pár napra kipróbálásra. Egy az egyik ami nagyon zavar benne, a másik pedig az hogy nagyon sokáig készül egy kenyér. 3 óra 45 perc az átlag, ez minden típusnál ennyi?


Mert akkor nem veszek:( Bár azt nem néztem még, mennyi áramot fogyaszt. Szívesen olvasnék tapasztalatokat.

2010. okt. 23. 18:37
Mindegyik típusú kenyérsütőgép olyan, hogy a kés benne marad a kenyérben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook