Valami sütit tudnátok ajánlani? (beszélgetős fórum)
Most olvastam egy torta receptet, nem tűnik nehéznek:
Tejszines, barackos túrótorta
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás,
- 6 evőkanál cukor,
- 6 evőkanál liszt,
- 1 csomag sütőpor.
A krémhez:
- 50 dkg tehéntúró (de nem a pergős!),
- ízlés szerint cukor,
- 2 csomag vaníliás cukor,
- 5 dl habtejszín, felezett őszibarack befőtt.
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez a tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy mély tálba teszem és először lassú, majd gyorsabb fokozaton habbá verem. Ezután egyenként hozzákanalazom a cukrot, amivel addig verem, míg szép fényes lesz. Hozzáadom egyenként a tojássárgáját, és együtt még kb. 5-10 percig verem. Ha ez kész, félreteszem a gépet, és kanalanként hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan elkeverem, úgy, hogy ne törjön össze a tészta. Előmelegített sütőben kb. 180°C-on (villanytűzhely) 20-30 perc alatt szép világosra sütöm. Közben NEM NYITJUK KI A SÜTŐAJTÓT, mert a tészta össze fog esni! Én egy 3 literes lábasban szoktam sütni, melyet sütőpapírral bélelek ki. Ha kész, kiemelem a lábasból, leszedem róla a sütőpapírt, és hagyom kihűlni.
Krém: a tejszínt kemény habbá verem. A túrót egy tálban elkeverem a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadok annyi felvert tejszínt, hogy egy lágyabb, de nem folyós krémet kapjak.
A tortakarikát 3 lapba vágom. Az alsó lapot megkenem a krémmel, és a felszeletelt őszibarackból körberakom a krém tetejét. Ezután ráhelyezem a 2. lapot, ezt is ugyanúgy megkenem krémmel és megrakom barackkal. Ráhelyezem a 3. lapot amelyet megkenek a krémmel, és a torta oldalát is ezzel vonom be. A tetejét őszibarackkal és a megmaradt tejszínhabbal díszítem. Néha szoktam még csokiforgácsot is szórni rá. Jó étvágyat!
Egy csodaszép karácsonyi tortának is megfelel.
de a piskótatekercs is nagyon egyszerű és gyors, kb 20 perc alatt készül el.
hozzávalók:
- 4 tojás (külön felverni a fehérjét)
- 5 kanál cukor
- 5 kanál liszt
- 1 cs. vanilliáscukor
- meg lehet bolondítani egy kis reszelt citromhéjjal
összekeverni, sütőpapír a tepsibe, ráönteni a masszát, 8-10 perc alatt szépre sütni 220 fokon, majd ha kisült, 2 bevizezett (tiszta :)törlőruhával letakarni. Majd szépen lejön a sütőpapír, lehet kenni (mi lekvárral szeretjük) és feltekerni.
a másik banános süti volt:
25 dkg vaj kikeverve 20 dkg cukorral, 4 tojással (fehérjét felverni külön), 4 összetört banánnal, 2 vaníliás cukorral, hozzá kell rakni 30 deka lisztet és egy sütőport, 190 fokon kb 30 perc alatt megsült :)
Almás pite volt, a tésztát összegyúrtam műanyag tálban, szépen összeállt és már nem tapadt az edény oldalához, majd bénán de kinyújtottam. Viszont az a jó, hogy a tésztát lehet össze vissza ragasztgatni :)
Ha édesebb pitetésztát szeretnél, itt van egy másik recept, meggyes pite.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 25 dkg sütőmargarin),
- 20 dkg cukor,
- csipet só,
- 1 cs. sütőpor,
- 1 tojás+1 sárgája,
- pici tej, ha kemény a tészta
töltelék ízlés szerint:
- fahéj,
- (és még egy kicsi cukor a meggyhez.),
- 1 üveg meggybefőtt kicsöpögtetve,
- gríz (hogy ne áztassa el a meggy a tésztát)
Elkészítés:
Az alapanyagokat összegyúrjuk,(ha nem akar összeállni, pici tejjel lehet segíteni...)
2 részre osztjuk a tésztát, 1/2 óráig pihentetjük. Az egyiket belesimítjuk a tepsibe (alá lehet sütőpapír), ráöntjük a bekevert meggyes masszát. Kinyújtjuk a másik lapot rátesszük a meggyre, villával megszúrkodjuk. Kb.20 percig sütjük 190 fokon. A tepsiben össze lehet vágni,én még melegen ettem, tudom nem egészséges, de finom :)
Bocs hsz-t elnéztem : szóval erről van szó
Almás pite
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1 csipetnyi só, 1 tojás sárgája, 1 egész tojás, 1 sütőpor, 2 evőkanál tejföl.
Mindezt összegyúrni, felét kisodorva tepsibe rakni, rá ízlés szerint: reszelt alma, cukor, fahéj, majd a tészta másik felét kisodorva rárakni. Tojásfehérjével lekenni. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig sütni 30 x 25 cm-es tepsiben.
Gyors almás süti
3db tojás
1 bögre cukor/3dl/
1 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
1/2 bögre olaj
1 dl tej
1-2 kanál darált dió
kevés fahéj
A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a cukrot, a sütőporos lisztet, a diót /ez el is maradhat/ az olajat, végül a tejet.
Ízlés szerint szórhatunk bele mazsolát, csokidarabokat.
Közepes tepsibe sütőpapírra öntjük a masszát, a tetejére vékonyra szeletelt almát szórunk, meghintjük egy kis cukorral, fahéjjal.
Én szoktam egy kis baracklekvárt is csepegtetni az alma közé.
Gyorsan megvan és nagyon finom!
ezt csinálta meg és nem egy bonyolult dolog
szalagos fánk: 50dkg liszt, 2dl tej, 4dkg élesztő , 5dkg porcukor, 6dkg olvasztott vaj 5db tojássárgája... a lisztet beleteszem egy nagyobb tálba elkeverem a porcukorral, közben az élesztőt felfuttatom, a lisztbe kis mélyedést csinálok beleteszem a vajat és a tojássárgáját majd a felfuttatott élesztőt jól egybegyúrom akár hólyagos is lehet a tészta de nem fontos 1 órára letakarom és meleg helyre teszem amíg megkel , olyan 2 cm vastagra nyújtom a tésztát és pogi szaggatóval kiszaggatom , a közepébe a hüvelyk ujjammal mélyedést nyomok, olajat annyit teszek egy lábasba serpenyőbe ki miben süti , hogy a fánkot ne lepje el kb a feléig érjen , jól felhevítem az olajat és mnind a 2 oldalát aranysárgára sütöm,
ilyenkor szoktam még 1 sütit csinálni a megmaradt tojásfehérjéből: ezt Bede Robitól lestem el: 20dkg vaj, 25dkg liszt, 1csomi sütőpor, 1db tojás, 15dkg porcukor 5-10dkg aszaltgyüm,ölcs apróra vága ( dió, mogyoró, mandula, barack, szilva, ananász stb stb) ezeket jól eldolgozom én fakanállal szoktam és a csavar a fánkból kimaradt 5 fehérje kemény habbá verve amivel lazíthatjuk a tésztát:) vajazott lisztezett tepsibe teszem és 170fokon 50 perc alatt megsül... tudom ajánlani hogy ha kihült tekerd bele folpakkba és csak másnap szeleteld nem lesz olyan száraz...
Szia !
Én szombaton csináltam egy isteni finom sütit . Egyszerűen nem lehet leállni róla . Ilyen finomat még sohasem ettem . A neve : gesztenyés -babapiskótás szelet . Itt találtam a receptet .
Hozzávalók:
Alap :
2 csomag gesztenyemassza
25 dkg darált keksz
rum vagy rumaroma
15 dkg porcukor
Ezeket jól összegyúrjuk kevés tejjel . Arra vigyázz ,hogy ne legyen túl lágy a tészta .
Krém :
9 dl tej
3 csomag vanilia ízű pudingpor
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
A pudingport a tejjel és cukorral összefőzzük ,majd ha kihűlt akkor hozzáadjuk a margarint is .
Összeállítás :
1. A gesztenyés alapot egy tepsi aljába nyomkodjuk
2. Utánna erre az alapra rákenjük a pudingos krémnek a felét
3. A pudingos krémre rárakjuk a rumos tejbe áztatott babapiskótákat
4. A piskótás rétegre rákenjük a pudingos krém másik felét
5. Végén a tetejére 2,5-3 dl keményre felvert hullala tejszínt egyenletesen rákenjük . Plussz még ízlés szerint csokireszeléket is rakhatunk a tejszínre .
egyszerű és finom:)
Almás krémes piskóta
Egy új finomságot sütöttem ma, mivel holnap vendégeim lesznek. Szerettem volna olyat sütni, ami almás is, krémes is, és főleg gyorsan elkészül. Ez a sütemény minden kritériumnak megfelel. Nagyon finomra sikerült, így biztosan többször is megfogom sütni.
4 db alma
2 cs vaníliás cukor
fahéj
Előkészítés:
Egy tepsit kibélelni sütő papírral, és megkenni olvasztott margarinnal. Erre rátenni a vékonyra felszeletelt almát, úgy hogy fedjék egymást. Majd megszórni a vaníliás cukorral és a fahajjal.
Tészta:
6db tojás
6 evő kanál víz
12 csapott evő kanál cukor
12 púpos evő kanál liszt
1/2 cs sütőpor
A tojások sárgáját kikeverni a cukorral és a vízzel. A tojások fehérjét kemény habbá verni. Ezután a cukros masszához óvatosan hozzá keverni a felvert habot, és a sütőporos lisztet.
A tepsibe rakott alma tetejére önteni az összekevert masszát.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű sütőben, 35 percig sütni. Majd hagyni teljesen kihűlni.
Krém:
2 cs vaníliás pudingpor
15 dk margarin
15 dk por cukor
2 cs vaníliás cukor
6 dl tej
fahéj
A puding port a tejjel simára keverni, és hagyni teljesen kihűlni.
A margarint a cukorral simára keverni, majd hozzá adni a kihűlt pudingot és az ízlés szerinti mennyiségű fahajat, és szintén jól kikeverni.
Összeállítás:
A kihűlt tésztát egy tálcára fordítani, majd vissza tenni a tepsibe, úgy hogy az alma kerüljön felülre. A tetejére kenni a pudingos krémet, és megszórni torta darával.
Rögtön fogyasztható!!!
Szia!
Én belenéztem a sütis naplódba, és gyorsan össze dobtam a raffaello szeletet:)
Az előbb lettem kész vele. A férjem biztos néz egy nagyot majd, mert általában csak hétvégén sütök:)
Jó sütögetést mindenkinek!
ez nagyim almás receptje: 50dkg liszt, 20dkg zsír vagy margarin ( de sztem zsírral jobb) 1csomi sütőpor, 1dl tejföl 20dkg cukor...1kg reszelt alma +fahét+ cukor
az almát amikor lereszeltem ki szoktam nyomni a levét utána cukrozom és szoktam bele tenni kevés zsemlemorzsát hogy a maradék levet felszívja még és ne ázzon el a tészta...
a lisztet a zsírral jól eldolgozom beleteszem a sütőport meg a cukrot elkeverem utána a tejfölt meg a tojást is jól összedolgozom... 2 felé vágom éás kinyújtnom a tepsinek megfelelő mretre.. ált a tepsit vajazom lisztezem
További ajánlott fórumok:
- Az oviba kellene valami sütit csinálnom, szerintetek mit süssek?
- Tudnátok nekem olyan sütit mondani, amibe nem kell tojás?
- Úgy ennék valamilyen krémes-piskótás sütit csokimázzal és...
- Sütőporos süti! Tudnátok nekem olyan sütit ajánlani, ami hamar elkészül, finom és sütőpor kell bele?
- Tudnál ajánlani valami fini, mákos sütit? (receptet "keresek")
- Tudtok ajánlani valami finom és gyors krémes sütit?