Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Ki hogyan szárítja a gombát?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

22. Kis Cidri2010-10-12 15:57
Sajnos mennem kell.
Köszi a tanácsokat, később megírom a saját tapasztalataimat.

21. survivor32010-10-12 15:55
Évekig a napra hordtam papírra terítve - estére bevittem.
Most a padláson vannak szúnyoghálók, amikre nyáron szeletekben kirakom és nagy melegben 2 nap alatt csörgősre száradnak.
(válasz Kis Cidri 1. hozzászólására)


20. survivor32010-10-12 15:52
Akkor légy óvatos, vizsgáltasd be!
(válasz Kis Cidri 19. hozzászólására)

19. Kis Cidri2010-10-12 15:44
Sajnos még nem volt bátorságom gombászni menni, csak a piacon szoktam vásárolni a bevizsgált gombákból, de nagyon gondolkodom rajta hogy elmegyek én is.
(válasz survivor3 17. hozzászólására)

18. survivor32010-10-12 15:43
Igen.
Rizike. Felénk így is hívják.
Vasárnap találtunk is egy pár darabot, sajnos férges volt.
Régen én is tettem el savanyúságnak.
Mi a te recepted? Megosztod?
(válasz birogaby 8. hozzászólására)

17. survivor32010-10-12 15:40
vargánya, őzláb, tinórufélék, rókagomba, csoportos tuskógomba
Ezekből még találhatsz most is.
(válasz Kis Cidri 6. hozzászólására)

16. survivor32010-10-12 15:38
Igen, megpróbálhatod és sikerülni is fog!
(válasz Kis Cidri 3. hozzászólására)

15. Kis Cidri2010-10-12 15:34
Köszi feltétlen megnézem.
(válasz birogaby 14. hozzászólására)

14. birogaby2010-10-12 15:33
Megkerestem a fenyôalja lexikoni megnevezését,ízletes rizikeként találtam rá.Itt még soha nem hallottam ezt a megnevezést,mi csak fenyôaljának hívjuk.
[link] (itt,a lap alján találsz róla egy fotót)
Olajban megsütve nekem ez a kedvenc gombám.Itt a fenyvesekben rengeteg van belôle.:)
(válasz Kis Cidri 9. hozzászólására)

13. Kis Cidri2010-10-12 15:28
Eddig így csináltam, de most esténként teljesen lenedvesedik.
(válasz Milla02 11. hozzászólására)


12. Kis Cidri2010-10-12 15:28
Szerintem jobb a szárítás, mert nem esik annyira szét, mint a fagyasztott. Persze nem minden fajtára igaz. Még kevés a tapasztalatom.
(válasz Eperke9 10. hozzászólására)

11. Milla022010-10-12 15:25
Vékony szeletekben, textilre kirakva a napra, hálóval lefedve a legyek ellen.

10. Eperke92010-10-12 15:23
Fagyasztás nem jó? Jobb a szárítás?

9. Kis Cidri2010-10-12 15:22
Milyen a fenyőalja gomba, és hogyan lehet savanyúságot készíteni belőle?
(válasz birogaby 8. hozzászólására)

8. birogaby2010-10-12 15:19
Szárítani mi csak a vargányát szoktuk,de gondolom ugyanúgy lehet a többi gombát is.
Rókagombát szoktunk lefagyasztani,meg fenyôaljából savanyúságot készíteni.

7. Kis Cidri2010-10-12 15:18
Sajnos nincs cserépkályhánk, de talán egyszer majd lesz nagyon szeretnénk.
(válasz mazsola 58 2. hozzászólására)

6. Kis Cidri2010-10-12 15:17
Eddig szegfű és illatos gombával próbálkoztam a napon. De most szeretnék többféle erdei gombát is eltenni, mert nagyon szeretjük.

5. birogaby2010-10-12 15:14
Milyen gombát szárítanál?


4. birogaby2010-10-12 15:13
Nyugodtan csinálhatod,enyhén nyitott sütôajtóval,apum mindig így szárítja.
(válasz Kis Cidri 3. hozzászólására)

3. Kis Cidri2010-10-12 15:09
Én eddig napon szárítottam, de már nem jó kint. Szerintetek a sütőben nagyon alacsony hőfokon és hőlégkeverésen esetleg nyitott ajtónál meg lehet próbálni?

2. mazsola 582010-10-12 15:07
A cserépkályha tetején, ott hamar megszárad. Ha süt a nap és forróság van kint akkor a napon.

1. Kis Cidri2010-10-12 15:05
Ki hogyan szárítja a gombát?