Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben? fórum

Tudja valaki, hogyan kell készíteni teljes kiőrlésű lisztből zsömlét vagy kiflit házilag sütőben? (tudásbázis kérdés)


1 2
35. 6cent
2010. okt. 13. 09:20
☺☺
2010. okt. 13. 09:09

Sziasztok.Van egy egyszerű recept,érdemes kipróbálni!

30 dkg liszt,lehet teljes kiörlésű is,20 dkg joghurt ,csapott teáskanál szódabikarbóna,ízlés szerint só. Ezt jól összegyúrjuk.....formázzuk,lehet egybe,de lehet kis zsömle,vagy kifliformát is készíteni. Vajas,lisztes tepsibe 15-20 perc alatt készre sütjük.

33. 6cent
2010. okt. 13. 08:06
halika♥
32. 19f376ac15 (válaszként erre: 27. - Bujuli)
2010. okt. 13. 08:03

ferfiak....az enyem bele sem dugja az orrat.

Eddig edesitovel keszitettem a sutiket es persze a kakaosakat fekete lisztel, fel sem tunt neki, nem kotottem az orrara, de most tudja, hogy nem ehetek cukrot es feherlisztet....edesseg ugyanugy keszul, de meg sem kostolja...

31. Kmanó
2010. okt. 13. 08:03

ja, és a sikét nem élesztő helyett van.

hiába teszel sikért, attól nem kel meg a tészta.

30. Kmanó
2010. okt. 13. 08:01

ajánlom figyelmedbe a [link] oldalt. ha itt sem találsz megfelelő infót, akkor szerintem sehol.

üdv.

29. 6cent
2010. okt. 12. 08:31
mond neki hogy kapja be
28. bujuli
2010. okt. 12. 08:31
És sajnos azért legalább ötöt megettem belőle, délután még hármat, viszont tényleg nem feküdte meg a gyomrom
27. bujuli (válaszként erre: 25. - 19f376ac15)
2010. okt. 12. 08:30
Tegnap tarkedlit sütöttem belőle, mindenkinek ízlett,a férjemet leszámítva...Ő is megette, de azt mondta, őt ne kínozzam ezzel a vacakkal.
26. 6cent
2010. okt. 12. 08:03
jó reggelt
2010. okt. 12. 08:02
a teljes kiorlesu kenyer/kifli jobban eltelit, igy kevesebbet kell enni belole es tobb ideig is tart, mivel lassan szivodik fel, nem esik le rogton a vercukor, kesobb leszunk ehesek.
24. emagdi (válaszként erre: 23. - E974230abd)
2010. okt. 11. 20:48

nem pont ugyanúgy, mint a finomított lisztből, mert nem annyira könnyen kel meg a teljes liszt:))


az sem teljesen helytálló, hogy ugyanannyira egészséges, hiszen - ha mást nem is nézünk -, a teljes kiőrlésű lisztben a rostanyag fontos összetevő, segíti az emésztést.

ráadásul az íze is finomabb a teljes kiőrlésű lisztből készített termékeknek:)

23. e974230abd (válaszként erre: 1. - Bujuli)
2010. okt. 11. 19:26
Hajszára pontosan úgy mint a normál lisztből....és ugyanannyi lesz a kalóriaértéke is...csak akkor lesz egészségesebb,ha kevesebbet eszel belőle,különben kár is vacakolni vele:)
22. 6cent
2010. okt. 11. 09:25
szia
21. 19f376ac15 (válaszként erre: 17. - Bujuli)
2010. okt. 11. 09:25
fogalmam sincs, de en nem erre gondoltam
20. bujuli
2010. okt. 11. 09:25
Na, köszi, most mennem kell, pusz, szép napot mindenkinek, majd még jövök
19. 6cent
2010. okt. 11. 09:24
próbáld ki tök jó b
18. 19f376ac15 (válaszként erre: 13. - 6cent)
2010. okt. 11. 09:24
akkor en masra gondolok:)
17. bujuli (válaszként erre: 15. - 19f376ac15)
2010. okt. 11. 09:24
és hol lehet ehhez hozzá jutni?
16. bujuli (válaszként erre: 13. - 6cent)
2010. okt. 11. 09:24
:)))))
15. 19f376ac15 (válaszként erre: 10. - Bujuli)
2010. okt. 11. 09:23
azt tudom, hogy eleszto helyett van. Peldaul ha zablisztbol keszited, akkor csak sikerrel fog megkelni a tesztaja.
14. bujuli (válaszként erre: 11. - 19f376ac15)
2010. okt. 11. 09:23
szerintem is tökjó a pizza belőle
13. 6cent (válaszként erre: 10. - Bujuli)
2010. okt. 11. 09:23

liszt+viz

ösze gyurod öket és addig tartod viz alá amig nem lesz tiszta a viz


különben olyan mint a mü takony:-)))

12. bujuli
2010. okt. 11. 09:22
Végül is azért nem a neten nézem a recepteket, mert igazából személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi.
11. 19f376ac15 (válaszként erre: 9. - Bujuli)
2010. okt. 11. 09:22
szivesen... En kis zsomlet sutottem hetvegen belole, valamint pizzat es szerintem finom volt. Viszont nem sutok tobbet, mert megennem az egeszet egy nap alatt es nem szabad... Tul finom lett:)))
10. bujuli (válaszként erre: 5. - Verosz)
2010. okt. 11. 09:21
Mi az a sikér? Nagyon hülye vagyok, hogy nem tudom?
9. bujuli (válaszként erre: 6. - 19f376ac15)
2010. okt. 11. 09:20
Köszönöm
8. bujuli (válaszként erre: 5. - Verosz)
2010. okt. 11. 09:20
Nekem nincs gépem, csak a gázsütő marad, én pizzát készítettem már így, ill 2/3 részben teljes kiőrlésűvel. Az egész család imádta, ezért kipróbálnám a zsömlét is.
2010. okt. 11. 09:19
:-)
6. 19f376ac15 (válaszként erre: 1. - Bujuli)
2010. okt. 11. 09:18
Ment privi:)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook