Olcsó kajareceptek? (beszélgetős fórum)
Slambuc
4személyre.
20dk lebbencs tészta
50dk burg.
20dk füstölt szalonna
A szalonnát felkockázni,zsírjára sütni.(ha sok zsír sül ki belőle leönteni!)
A szalonnás zsírban aranybarnára pirítani a tésztát.
A meghámozott kockára vágott krumplit beletenni.
Annyi vízzel felönteni,hogy ellepje.
Ízlés szerint sózzuk vagy ételízesítővel meghintjük,esetleg kombináljuk.FIGYELEM! Az ételízesítő nagyon sós.
Jó étvágyat.
Nudli
Szilvásgombós , ha sokat csinálsz - fele mehet a fagyasztóba
Most , csilis-babot csinálok és szaggatok hozzá nokedlit , ez a fiam kedvence :)
Paradicsomos káposztafőzelék
paradicsomos krumőlifőzelék és ezekhez sült virsli,ésetleg sült bacon szalonna :)
SAJTOS-TEJFÖLÖS TÉSZTA
0,5 kg spagetti tészta (vagy amilyet szerettek), 15 dkg trappista sajt, 10 dkg füstölt sajt, 1-2 kis dobozos tejföl, só.
A tésztát szokásos módon (olajos-sós vízben) kifőzöd, utána leszűröd. Összekevered tejföllel, utána sózod, ha kell még, átmelegíted, és rá a két sajt keveréke. Kisfiam kedvenc étele, nem győzöm Neki főzni, laktatós, finom és tényleg gyors.
Rántott leves simán, vagy tojással,
Sajtos, sonlás tészta,
Krumpli főzelék, fasírtal, vagy virsli pörivel.
Dödölle
Fél kiló sertéscombból színtelen pörköltet csinálsz, és amikor már majdnem kész, hozzá öntesz fél kiló borsot, lehet tésztával v. rizzsel, én sült krumplival szeretem.
Minden zöldséget olajon megforgatsz, aztán rá egy ekanál liszt, vízzel felöntöd összefőződ és kész a leves, én gombával v. karfiollal szoktam.
Hozzávalók:
* 2 kg zöldborsó (1 kg tisztított vagy mélyhűtött),
* 1 csokor petrezselyem,
* 1 evőkanál cukor,
* 3 evőkanál olaj,
* 2 evőkanál liszt
Elkészítés:
1. A borsót kifejtjük megmossuk. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk.
2. A borsót forrásban levő, bő, enyhén cukros vízbe szórjuk, megfőzzük, majd leszűrjük, és a levét felfogjuk.
3. Felforrósítjuk az olajat, világosra pirítjuk benne a lisztet, félrehúzzuk, belekeverjük a petrezselymet, és felöntjük kb. 3 dl főzőlével. Csomómentesre keverjük, és a borsóra öntjük.
4. Annyi főzőlevet adunk még hozzá, hogy ne legyen túl híg. Lassú forralással besűrítjük. Ízlés szerint tükörtojással vagy sült virslivel körítve tálaljuk.
Kelkáposzta főzelék , virslivel,
Zöldborsó fözelék ,tükörtojással
Spenót , tükörtojással
A recept is kell vagy csak ötlet , hogy mi az olcsó???
Krumplis tészta
Hozzávalók:
* 1 csomag kockatészta
* 4 közepes krumpli
* 2 közepes fej hagyma
* 1 evőkanál pirospaprika
* 6 evőkanál olaj
* só
* őrölt fekete bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva sós vízben feltesszük főni. Ha megpuhult, leszűrjük (a levét ne öntsük ki, leveshez jó még!). Közben kifőzzük a tésztát. A hagymát kockára vágjuk, az olajon világosra pirítjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, és hozzátesszük az összetört krumplit. Alaposan összekeverjük, megborsozzuk, ha nagyon száraznak tűnik, öntünk még hozzá olajat, majd a leszűrt tésztával alaposan összekeverjük. Lehet még egy kicsit serpenyőben pirítani, ropogósan is nagyon finom.
ozzávalók
* 40 dkg száraz kockatészta
* 1 kis fej káposzta
* 2 ek olaj
* 1 ek cukor
* törött bors
Elkészítés
1. Reszeljük le a káposztát, sózzuk be, hagyjuk állni kb 20 percig (vagy amíg kellő mennyiségű levet enged), majd nyomjuk ki a levét.
2. A cukrot karamelizáljuk az olajon, majd tegyük bele a levétől kinyomkodott káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára pirítjuk. Lehet beletenni egy kis őrölt borsot ízesítésnek.
3. A tésztát főzzük ki. Amikor megfőtt, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.
4. Tálaljuk sóval/borssal vagy esetleg porcukorral
Tökfőzelék:
tök
kapor
só, ételízesítő, paprika
liszt
hagyma
tejföl
-tököt 10 percig megsózva állni hagyod
-hagymát dinszteled, majd rá pirospaprika
-rá a tök, majd apróra vágott kapor+ételízesítő (kb.2-3ek)
-mikor már puha rá 2-3 ek lisztet keversz hozzá
-végén rá a tejföl
-mikor puha a tök, akkor jó
sajtos hagymaleves:
1kg hagyma
2dl tejszín
30dkg sajt
2-3 leveskocka
só, bors
-hagymát kockára vágjuk, majd üvegesre pároljuk
-vizet teszünk rá h ellepje
-bele a leveskockát
-ha fortyog bele a tejszín
-a végén, mikor már puha, akkor belereszeljük a sajtot
pirítóssal is fincsi
zöldségleves:
bármilyen zöldség
olivaolaj
víz
2-3 leveskocka
vegeta
-hagymát dinsztelni
-rá a zöldségeket, kb.10 percig pirítjuk, pároljuk
-rá a leveskocka+kevés vegeta
-rá víz
-addig főzöd, míg nem puhulnak a zöldségek
olcsó székelykáposzta:
1kg savanyú káp.
2 fel hagyma
2 ek pirospaprika
bors, babérlevél
1 ek ételízesítő
2dl tejföl
1 marék rizs
- hagymát dinszteljük
- rá a pirospaprika+bors
- rá a káposzta
- rá víz, hogy ellepje+babérlevél+rizs
- lassú tűzön míg a rizs nem lesz jó
További ajánlott fórumok:
- Kis esküvő szervezés, gyorsan, olcsón, Templomi szertartás pro és kontra..
- Ha olcsón akarsz főzni
- Balatoni szálláskeresés - olcsó, jó helyek, hotelek, szállások
- Spóroljunk együtt! Osszuk meg egymással mi hol olcsóbb!
- Te elvárnád, hogy ha a fodrászod házhoz megy, akkor olcsóbban dolgozzon?
- Albérletben élek, gáz fűtés van és benzines autóm. Költözzek fa fűtésű lakásba és vásárolják olcsó elektromos autót, mert minden drágul?