Mit főzzek holnap? (beszélgetős fórum)
Én palacsintát sütök, a maradék bableves mellé.
Másik nap pedig gomba lesz, mert találtam itt a hoxán egy jól hangzó töltött gomba receptet. :)
Hát, én pl. a panelben nehezen tudnék kapálni! :)
Szerintem sokan vagyunk, aki sajna nem kertesben, hanem lakótelepen lakunk.
A borsóleves-túrógombóc párosítás is bejön nálunk.
Fokhagymakrémlevest szoktál csinálni? Finom és laktató és nem kell hozzá sokminden.Én tegnap mondjuk császármorzsát csináltam vacsorára, az is jó egy laktató leves mellé. (Pl.tárkonyos raguleves., vagy gulyásleves)
Az alábbi fórumot nem ismered véletlenül???
Ha gondolod, ott is segítségre lelhetsz :)
Fórum - Mai menü, avagy nyújtsunk ötleteket a tanácstalanoknak...
Na, ez nekem is örök probléma. 3 gyerek plusz egy férj, különböző ízléssel!
Nálunk a menő pl. a bolognai spagetti, a krumplis tészta, a különböző szószos husik. (currys csirke pl.).
Erről mi a véleményed?:
Rakott kel virslivel, Éva módra
Hozzávalók:
kb.1 kg kelkáposzta
10 dkg margarin,vagy olaj
őrölt kömény
2 db tojás
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín/tejföl
2 pár virsli
1 kis fej hagyma
1 tasakos rizs (vagy 15 dkg rizs)
só
bors
pirospaprika
majoranna
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt reszelve
Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát feldarabolom,mintha főzeléknek lenne.
Serpenyőbe margarint/olajat teszek,és ha felmelegedett,beleszórom a kelkáposztát.
Kevés, kb. 0.5 dl vizet öntök alá,rászórom a préselt fokhagymát,sózom,és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha,szórok rá köménymagot bőven,és még azzal párolom keveset.A levét elpárologtatom.Mikor kész,bőven megszórom majorannával,és összekeverem.
Közben a hagymát apróra vágom,zsiradékot teszek alá,megdinsztelem.Ha kész,szórok bele pirospaprikát,belerakom a karikára vágott virslit,és nagyon kevés vízzel felengedem.Sózom kicsit,borsozom,és pár perc alatt készre főzöm.
A rizst sós vízben puhára főzöm,leszűröm.
A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem,hozzákeverem a 2 db tojást,hozzáöntöm a tejszínt,sózom,borsozom.
Mikor minden elészült,egy tálat kiolajozok vékonyan,beleterítem a kelkáposzta felét,erre ráterítem a megfőtt rizst,azt is megszórom majorannával.A rizsre terítem a virslis masszát,majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom,de csak annyival,hogy még a tetejére is maradjon belőle.Rászórom a sajt felét.
Ha ez megvan,akkor ráterítem a maradék kelkáposztát,ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot.
200 fokos sütőben szép pirosra sütöm.
Tanácsok: Ha jénait használsz,hideg sütőbe tedd!!!
Szia!
Nekem ugyan nincs nagy családom, csak egy férjem, de tudom neked ajánlati a varga bélest. Gyors, egyszerű és nem is drága
Borsó leves& Rizskoch!
szombaton meg töltött csirkét -krumpli salátával
Ide várom azokat az anyukákat vagy esetleg apukákat, akik 2-3 vagy több gyermeket nevelnek, és ők is minden nap felteszik maguknak a kérdést: "Mit főzzek holnap?" Nehéz olyat kitalálni, amit mindenki szeret a családban, és nem kell több 10 EFt-ért bevásárolni hozzá, hogy meg tudjuk főzni.
Te mit főzöl holnap? ;-)