Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bébiételek 7 hónapos kortól(mit, hogyan) fórum

Bébiételek 7 hónapos kortól(mit, hogyan) (beszélgetős fórum)


2014. jún. 6. 10:10
Nahát, ma is tanultam valamit! :P Szuperek ezek az ötletek!
9. Vica 33 (válaszként erre: 2. - Indián lány)
2014. febr. 8. 07:54
Nagyon jó fej vagy! ezek igazi ínycsiklandó ételek ! mindet kifogom probálni! :D
8. Indián lány (válaszként erre: 7. - Mimmo33)
2010. szept. 21. 19:50
Nagyon szívesen:)!Később majd jön a többi hónap is,és 4-6-ig már fent vannak a receptek(innen-onnan összeszedve).Őszintén megvallom,hogy nem próbáltam még ki mindet,de én is még bébiételeket főzök,a miénkből nem adok a lányunknak(kivéve a húslvest és a főzelékeket,de a főzelékeknél a rántás/habarás előtt kiveszem az övét és Neki krumplival vagy tápszeres-lisztes-(olivaolajos) habarással/rántással sűrítek-lisztet csak néha adok,de akkor is keveset).
7. mimmo33 (válaszként erre: 2. - Indián lány)
2010. szept. 21. 10:23
Nagyon jók!Köszi,)
6. mimmo33 (válaszként erre: 4. - 240309c047)
2010. szept. 21. 10:22

...a 7 hónapos és a 13 hónapos között van 6 hónap.Biztos feltűnt.

Na én megyek pöcsölni a 7 hónaposomnak

5. kitrákotty (válaszként erre: 4. - 240309c047)
2010. szept. 21. 10:05

értő olvasás...

A topikindító 7 hónaposnak érdeklődött. Azt meg gondolom te is belátod, hogy akkor még nem eheti azt, amit a felnőttek, szóval "pöcsölni" kell.


Sőt még 13 hónapos korban sem eheti a felnőtt kaját bármelyik gyerek!

2010. szept. 20. 22:28
Ennyi pöcsölés! Az én gyermekem 13 hónapos és azt eszik amit mi. Persze változtattam valamennyit, pl: a fűszereket leredukáltam minimálisra.
2010. szept. 20. 22:26
wow ezt jól összeszedted így hirtelen...
2010. szept. 20. 21:30

Narancsos sütőtökpüré kölessel


Narancsot elvileg 6 hónapos kortól lehet adni, bár vannak, akik az allergizálásra való képessége miatt 1 éves korig nem ajánlják.Az, hogy allergiás-e a gyerek valamire, sajnos, csak akkor derül ki, ha már evett abból az adott ételből.


Hozzávalók (3 adaghoz - jó étkű gyereknél kb. 3x2 dl): 1 közepes méretű sütőtök, 2 narancs leve, 1 ek köles, víz


A tököt meghámozzuk, kockára vágjuk, és egy zárható cserépedénybe halmozzuk.

Ráfacsarjuk a narancsok levét, és fedő alatt, a sütőben puhára pároljuk (30 perc alatt biztosan megpuhul).

A kölest kb. háromszoros mennyiségű vízben szétfőzzük.

A végén összeturmixoljuk a hozzávalókat.


TIPP: A burgonyát nem lehet fagyasztani, a kölest viszont igen. Ezért ha több adagot készítünk, nyugodtan fagyasszuk le porciókban.



Brokkoli-cukkini püré


Hozzávalók: 2 marék tisztított brokkoli, 2 marék cukkíni kocka (vagy más tökféle), fél gerezd fokhagyma, 3 szem közepes krumpli, csipetnyi konyhasó, desztillált vív


A brokkoli rózsáit kisebb darabokra vágjuk, a cukkínit nagyobb, a krumplit 1,5x1,5x1,5 cm-es kockákra, a foghagymát apróra.

Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi, mert a cukkíni amúgy is ereszt levet.

Csipetnyi sót is teszünk bele, majd kis lángon úgy 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk bepuhulni.

A rágási készségtől függően pürésítjük, vagy villával összetörjük.

Komplettálásként baromfi hús illik hozzá.



Brokkolipüré csirkehússal


Hozzávalók (2 adag): 1 közepes burgonya, 3-4 brokkoli rózsa, 1 kis darab hagyma, 1 nagyobb szál sárgarépa, 3-4 szál petrezselyem, ízlés szerint pici jódozott só, 2-3 dkg csirkemell


A hozzávalókat ma pároltam (de lehet főzni, illetve dinsztelés után megfőzni is). A párolással édesebb, zamatosabb lett a végeredmény.

A zöldségeket forrázott vízzel, pici sóval leturmixoltam.



Sütőtök-brokkoli püré

Hozzávalók: 1/4 közepes sonkatök, 2 marék tisztított brokkoli, 2 marék cukkíni kocka (vagy más tökféle), fél gerezd fokhagyma, 3 szem közepes krumpli, csipetnyi konyhasó, desztillált víz


A sonkatököt felvágjuk, magját eltávolítjuk, és a sütőben puhára sütjük-pároljuk.

A brokkoli rózsáit kisebb darabokra vágjuk, a cukkínit nagyobb, a krumplit 1,5x1,5x1,5 cm-es kockákra, a foghagymát apróra.

Annyi vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi, mert a cukkíni amúgy is ereszt levet.

Csipetnyi sót is teszünk bele, majd kis lángon úgy 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve hagyjuk bepuhulni.

A rágási készségtől függően pürésítjük, vagy villával összetörjük. Utána a kész sütőtökkel kikeverjük.



Körte gríz


Hozzávalók 2 adaghoz: 3-4 szem vilmoskörte, 1 ek tönkölybúza-dara, víz


A körtéket meghámozzuk, daraboljuk, kevés vízzel puhára pároljuk.

A végén hozzákeverjük a grízt, és pár percig fedő alatt hagyjuk, hogy a gríz megduzzadjon.

Turmixoljuk.

Ha a baba tud már darabosabb ételeket is fogyasztani, elég, ha csak villával törjük össze.


TIPP: 8 hónapos kor után rakhatunk bele joghurtot, vagy akár túrót is.



Meggypüré pulykahússal


Hozzávalók: pulyka alaplében főtt combfilé, 1 szem burgonya, valamint 20-25 szem párolt meggy, kevés fahéj, pici édesítőszer (pl. stevia)


A meggyet megfőzzük (a meggyszószból ki lehet venni a kívánt mennyiséget még ízesítés és sűrítés előtt), majd kimagozzuk.

A levesben főtt krumplit, a meggyet és meggylevet, valamint egy evőkanálnyi húst összeturmixolunk egy csipet fahéjjal, és kevés steviával.

Ha kell, az alaplé levével hígíthatjuk a pürét.


FIGYELEM! Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden magot eltávolítottunk a meggyből. Ellenkező esetben a baba fulladását is okozhatja a lenyelt meggymag. Ha mégis bent maradna egy mag, és a baba szájába kerül, ne habozzunk, azonnal vegyük ki a szájából a kezünkkel.


TIPP: Hús nélkül már 5 hónapos kortól is adható.



Körtés patiszon püré


Hozzávalók: 1 kisebb patisszon (tökféle), 1 kisebb burgonya, csipet kapor (friss), 1 puha vilmoskörte, pici jódozott só


A tököt és a burgonyát meghámozzuk, apróra vágjuk, és alaposan megmossuk.

Feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi.

A kaprot a zöldségekkel együtt főzzük.

Amikor megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk őket a meghámozott és feldarabolt körtével együtt. Kevés jódozott sóval ízesíthetjük.


Brokkoli felnőttesen


Hozzávalók: 1 közepes brokkoli, 2 szál sárgarépa, fél lila hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 paradicsom, olaj, egy kis darab csirke-, vagy pulykahús, ételízesítő vagy só ízlés szerint


A rózsákra szedett brokkolit, a sárgarépát és a hagymákat az olajon elkezdjük párolni.

Ezután felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a petrezselymet, a paradicsomot és a húst és ízlés szerint ízesítjük.

Amikor elkészült a leves, minden alapanyagból szedünk a turmixba, hozzáadjuk a húst és egy kis főzőlével pürésítjük.


TIPP: 8 hónapos kortól natúr joghurttal vagy sajttal dúsíthatjuk.



Gyümölcsrizs kisbabáknak


Hozzávalók: 1/2-1 csapott ek kerek szemű rizs, vagy rizspehely, kb. 5-10 dkg friss, idénygyümölcs, víz a pároláshoz (és a hígításhoz)


A rizst vízzel megpároljuk fedő alatt.

Figyeljünk oda arra, hogy ilyen kevés mennyiség könnyen leég, kvázi ne hagyjuk magában sokáig a tűzön. Közben megtisztítjuk a gyümölcsöket.

Én általában 2-3 féle gyümölcsöt is összeválogatok hozzá.

A gyümölcsöt meg is kell hámozni abban az esetben, ha vastag a héja (pl. barackfélék, szilva, dinnye, körte, stb.).

Pépesre turmixolom az egészet.

Ha kell, akkor még egy kevés forralt vizet is keverek hozzá, mert ha túl sűrű az étel, nehezem tudja lenyelni.

Megjegyzés: A rostosabb gyümölcsöket, mint például a sárgabarack, kicsit megfőzöm a rizzsel, de csak annyira, hogy a fontos vitaminokat ne veszítse el az étel.



Zöldborsófőzelék csirkehússal


Hozzávalók: legalább 40 dkg friss vagy mirelit zsenge zöldborsó, burgonya, hagyma, olaj, csirkehús, friss petrezselyem, (só)


A borsót külön vízben a hagymával együtt puhára főzzük.

Egy másik edényben megfőzzük a burgonyát és a húst.

A végén a borsót sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk és a többi alapanyaggal együtt, a borsó főzőlevével és friss petrezselyemmel pépesítjük.


TIPP: 8 hónapos kortól már nem kell passzírozni, illetve sajttal vagy joghurttal tovább finomítható.



Padlizsános hami


Hozzávalók: (4 adaghoz)


-250g padlizsán

-70g vöröshagyma

-2evőkanál olaj

-200g paradicsom sűrítmény

-víz

-60g csirkemell

-só, oregánó, petrezselyem

-100g rizs


Elkészítés:

-husit 1x1 cm kockákra kell vágni

-padlizsánt 1x1cm kockákra kell vágni

-vöröshagymát apróra kell vágni

-az olajon meg kell dinsztelni a hagymát

-hagymára dobni a husi kockákat és fehéredésig „pirítani”

-padlizsán kockákat rádobni és megforgatni

-paradicsomsűrítménnyel és vízzel fel kell önteni

-fűszereket bele kell szórni

-a husi és a padlizsán teljes puhulásáig fedő alatt főzni

-közben a rizst meg kell főzni

-a megfőtt rizst a padlizsános husihoz kell adni és botmixerrel össze kell pépesíteni a kívánt állagúra


Tanácsok:

Darált húsból is készíthető!

Azoknak a babáknak akik már rágnak elég csak a szószt picit mixerelni és úgy a rizsre önteni!



Rakott cukkini


Hozzávalók:

metélőhagyma

darált pulykamell

1 kisebb cukkini

olaj

tengeri só


Elkészítés:

Kevés metélőhagymát kis olajon

megpirítunk, hozzátesszük a darált

pulykamellet, majd kevés vízzel

együtt pároljuk, amíg meg nem

puhul. Ételízesítőt, vegetát, paprikát ne használjunk! Egy csipet tengeri sóval

ízesíthetjük. Ha nagyon darabos a hús

(mert nagyobb darabokra volt

darálva), akkor érdemes valamivel több vízben párolni, és

összeturmixolni, még mielőtt a cukkinire rátennénk.

Egy kisebb cukkinit megmosunk, héjától megszabadítunk,

felkarikázunk, és egy tűzálló tálba kevés olajra egy réteg cukkini, egy

réteg husival rétegenként haladva lerakunk, majd 200 fokon 25

percig fedő alatt sütjük, amíg a cukkini meg nem puhul, ezután még

5-10 percig fedő nélkül is sütjük.

Ha már van foga a babának, és szívesen fogadja a darabos ételt,

akkor elég villával összetörni neki a cukkinit, ha még csak pépeset

eszik, akkor turmixoljuk össze neki.

Ezt az ételt mi is vele ehetjük, csak akkor nagyobb adagot készítsünk

és a tűzálló tálba lerakott cukkini tetejét reszelt sajttal elkevert

tejföllel kenjük meg. Miután megsült, a babának az aljából adjunk,

ahol biztosan nincsen tejtermék.



Zabpehelykása almával


Hozzávalók:

3-4 ek zabpehely

egy közepes alma

víz/tápszer/lefejt anyatej (kinek mi a szimpatikus)


Elkészítés:

Három-négy evőkanál zabpelyhet fél órára beáztatunk, majd vízzel,tápszerrel vagy lefejt tejjel sűrűre főzünk. Az almát meghámozzuk, majd nyersen lereszeljük, és a langyosra hűlt zabpehelykásába keverjük.



Brokkolis finomfőzelék


Hozzávalók:

1/2 krumpli

1 marék kockára vágott sütőtök

1 marék brokkoli

némi zsiradék


Elkészítés:

A zöldségeket megpucoljuk és apróra vágjuk. A krumplit enyhe sós vízbe feltesszük főni, majd amikor félig megfőtt hozzádobjuk a brokkolit és a sütőtököt végül az egészet készre pároljuk.

A zöldségeket kiszedjük, adunk hozzá egy mokkás kanál Ráma margarint, vagy oliva olajat és jó alaposan összeturmixoljuk.


Tanácsok:

- 7 hónapos kortól adhatunk a babának Ráma margarint vagy extra szűz oliva olajat (fontos hogy "extra szűz" jelzésűt válasszunk!), amivel a zsírban oldódó vitaminok felszívódását segítjük elő.

- a főzeléket hússal, sajttal vagy májjal dúsíthatjuk.



Őszibarackszósz cseresznyével


Hozzávalók:

10 dkg cseresznye

2 db barack

1 tk. rízsliszt


Elkészítés:

A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, a barackokat meghámozzuk. A cseresznyét a barackkal jó alaposan összeturmixoljuk, majd az így kapott szószt felforraljuk.

Amikor felforrt belekeverjük a rizslisztet és állandó kevergetés mellett összefőzzük a gyümölccsel.

Melegen tálaljuk.


Spenót pempi krumplival


Hozzávalók:

1 db kisebb krumpli

2 ek mirelit spenót

1/8 foghagyma

1/2 csipet só


Elkészítés:

A spenótot kiolvasztjuk, majd a két evőkanálnyi mennyiséget szűrőbe tesszük, és folyó víz alatt jól átmossuk. A foghagymát megpucoljuk és apró kockára vágjuk, egy csepp olivaolajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a megpucolt és apró kockára vágott krumplit. Felengedjük annyi - enyhén sós - vízzel, hogy ellepje és puhára pároljuk. Ha a krumpli puha hozzáadjuk a spenótot, majd összeforraljuk a krumplival, végül az egészet alaposan turmixoljuk.



Gyümölcsös gríz


Hozzávalók:

2 ek kukoricadara

1/2 banán

1/2 alma

1/2 csipet só


Elkészítés:

A kukoricadarát annyi sós vízben kezdjük el főzni, amennyi ellepi. Mivel hamar sűrűsödik, főzés közben a vizet pótoljuk, és állandóan kevergetjük.

A gyümölcsöket meghámozzuk majd almareszelőn lereszeljük, majd a grízhez adjuk.

Az így elkészült gyümölcsgrízhez adunk öt csepp citromot, hogy ne barnuljon meg. Ha kell szőlőcukorral édesítjük.


Tanácsok:

- A kukorica gluténmentes így a belőle készült liszt és dara 7 hónapos kortól adható a babának.



Brokkolis almaszósz


Hozzávalók:

- egy marék brokkoli

- 1/2 édes alma

- egy csipet só

- 1 tk. rízsliszt


Elkészítés:

A brokkolit megtisztítjuk, rózsákra szedjük, majd enyhe sós vízbe feltesszük főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, meghámozott és kockára vágott almát, majd az egészet készre pároljuk. Ha a brokkoli megpuhult, az egészet pürésítjük, majd a teáskanál

rizsliszttel összeforraljuk.


Tanácsok:

A pürésítés előtt adhatunk hozzá egy mogyorónyi margarint, amitől finomabb ízt kap.

Az elkészült püré 200 gramm, azaz egy bébi étel üvegnyi adag.


Sóska pempi


Hozzávalók:

1 kisebb krumpli

1 púpozott ek mirelit spenót

csipetnyi szőlőcukor

fél csipet só


Elkészítés:

A krumplit annyi enyhén sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha már félig puha, hozzáadjuk a sóskát és az egészet addig főzzük, amíg a krumpli teljesen megpuhul. Az így elkészített főzeléket pépesítjük.

Ebből a mennyiségből kb egy bébi étel üvegnyi pempő lesz. (190 g)


Tanácsok:

A sóska kissé savanyú étel, ezért érdemes egy kis szőlőcukorral édesíteni.



Rizses-gyümölcsös pempi


Hozzávalók:

1,5 dl babavíz, vagy felforralt csapvíz

1/2 banán

1/4 alma

1 ek rízs liszt (bioboltba kapható)


Elkészítés:

A vízbe belekeverjük a

rizslisztet és az apróra vágott gyümölcsöket, majd az egészet összeforraljuk. Közben a pempit gyakran megkeverjük, mert "hajlamos a leégésre". Amikor az alma megpuhult az egészet összeturmixoljuk, vagy szűrőn átpasszírozzuk.

Ebből az adagból egy bébi étel üvegnyi (190 g) pempő lesz.


Tanácsok:

-A banánt és az almát bármilyen gyümölccsel, a vizet pedig egyéb folyadékkal is helyettesíthetjük a baba ízlése és kora szerint.

-Ha elkészült az étel érdemes hozzáadni öt csepp citromot, hogy ne barnuljon meg.



Salátafőzelék


Hozzávalók:

100 g tisztított saláta

50 g tisztított burgonya

1 mokkáskanál olaj

1 mokkáskanál citromlé


Elkészítés:

A salátát leveleire szedve alaposan megmossuk (folyó vízben), darabokra tépkedjük és a kockára vágott burgonyával 15 percig pároljuk 3-4 evőkanál vízben. Fedő alatt hagyjuk kihűlni. Pépesítés után hozzáadjuk az olajat, a főzőlével hígítjuk és rövid időre gyors kevergetés mellett visszatesszük a tűzhelyre kis lángra. Étkezési hőmérsékleten 5-6 csepp citromlével ízesítjük, pulykahús püré illik hozzá.



Narancsos almapüré keksszel


Hozzávalók:

1 közepes méretű alma,

fél narancs leve,

3-4 háztartási keksz, vagy 2 ek Sinlac tápszer.


A téli időszakban a kicsik vitamin háztartása kezdhet kimerülni, úgyhogy nem árt némi utánpótlás, hogy megelőzzük a betegségeket. Ha a pöttöm kicsi, és még nincs foga, akkor gondosan pépesítve adjuk neki a C-vitaminban gazdag zöldségeket és gyümölcsöket.


Télen mindenkinek azonnal a narancs jut eszébe a C-vitamin hallatán, pedig az nagyon sok, egyéb helyen is megtalálható. Nem sokan tudják, hogy például a bogyósok közül a homoktövisnek van igen magas C-vitamin tartalma, illetve egy kiwi fedezi a felnőttek napi C-vitamin szükségletét. Most viszont készítsünk a család legkisebb tagjának egy vitamin bombát.


Az elkészítés menete:

Ha nem allergiás a kölök a tejre, akkor 3-4 háztartási kekszet összedarálunk tálas mixerben. Ha allergiás a kicsi, akkor inkább csak 2 ek Sinlacot tegyünk a mixerbe, hiszen az teljesen tejmentes biztosan.Az almát alaposan megmosom, meghámozom, eltávolítom a magházát, és tálas mixerbe darabolom.Rácsorgatom fél narancs levét. Ha szeretném, hogy a gyümölcsök rostja is a pürébe kerüljön, akkor csak megtisztítom a narancsot, és 5-6 cikket a tálas mixerbe dobok a keksz, és az alma után.Jól rázárom a turmix tetejét, és néhány másodpercig turmixolom. Figyeljünk arra, hogy biztosan ne maradjon almadarab a pépben, mert az esetleg fulladáshoz is vezethet.Akkor jó állagú a bébiételem, ha a babakanál beleszúrva éppen nem dől el. ha nagyon híg lenne, akkor adhatunk hozzá még egy kis kekszet vagy Sinlacot.



Pörkölt sütőtök körettel


Hozzávalók:

Egy csirkecomb filézve, (a fotón igaziból marhahús van, de az sokkal lassabban készül el, mint a csirkecomb)

2 karika vöröshagyma kockázva,

só, piros paprika, olaj,

sütőtök.


Az elkészítés menete:

A sütőtököt megmosom, kimagozom, csíkokra vágom, és fedetlen jénai edényben lefelé fordítva megsütöm.Addig a hagymakockákat kevés olajon üvegesre dinsztelem, majd ráteszem a megmosott, felkockázott csirkecomb filét. Megpirítom minden oldalát, majd lefedve megpuhítom a húst. Közben kevés fűszer adható hozzá, de tartsuk szem előtt, hogy gyermekeknek nem szükséges az ízek fokozása, úgyhogy csak az alapfűszereket használjuk.Ha a tök megsült, kiskanállal tálkába kaparom, kanalazom a belsejét, és a megfőtt, összeturmixolt csirkehússal a tetején tálalom, de akár az egészet együtt is szabad turmixolni, de egészben tálalva akár az édesanya is falatozhat a csemetével.A sütőtök miatt kellemes édeskés íze lesz az ételnek.A tetejére reszelt sajt is szórható.



Rizskása sült almával


Hozzávalók: 2 ek rizspehely (zab-, búza-, kukoricapehely is lehet), kb. 1,2 dl víz, 1 db édes alma, kis vaj vagy margarin, csipet fahéj.


A rizspelyhet a vízben kb. 10 perc alatt megfőzöm. Az almát 200 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöm. A sült almát a rizskásába kanalazom, késhegyni vajat vagy margarint teszek bele és egy csipet fahéjat, végül botmixerrel pépesítem.



Almás-krumplis pulykahús


Hozzávalók: egy fél alma, egy kisebb krumpli, egy adag főtt pulykahús


A krumplit és az almát meghámozzuk, feldaraboljuk, és megfőzzük. Ha megfőtt, turmixgépbe tesszük a hússal, és összeturmixoljuk. A főzőlével hígíthatjuk.



Gesztenyés pulyka krumplipürével


Hozzávalók: 4-5 szem hámozott, fagyasztott gesztenye, 1 közepes krumpli, 1 adag főtt pulykahús


A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk és a gesztenyével együtt kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd a pulykahússal összeturmixoljuk.



Krumplipüré csirkehússal


Hozzávalók:egy krumpli, egy adag főtt csirkehús, anyatej


Elkészítés:

a krumplit meghámozom, feldarabolom, és megfőzcsirke babaknak1 150 Csirkehúsos receptek babáknaköm. Ha megfőtt, turmixgépbe teszem a hússal, és összeturmixolom. Anyatejjel (vagy a krumpli főzőlevével) hígítom.



Almás-krumplis csirkehús


Hozzávalók: egy fél alma, egy kisebb krumpli, egy adag főtt csirkehús


Elkészítés:

a krumplit és az almát meghámozom, feldarabolom, és megfőzöm. Ha megfőtt, turmixgépbe teszem a hússal, és összeturmixolom. A főzőlével hígítom.



Körtés krumpli csirkehússal


Hozzávalók: krumpli, körte, főtt csirkehús.


Elkészítés:

Megfőzöm a krumplit pici sóval. Mikor megfőtt, beledobom a meghámozott körtét. Csak egy kis időre, épp hogy csak egyet forrjon, nem kell főzni. Ilyenkor teszem bele a húst is, hogy felengedjen.


Ha a hús felengedett, elzárom. Langyosan kiveszem az edényből, és leturmixolom annyi főzőlével, hogy ne legyen túl híg, hanem olyan tejföl sűrűségű.



Brokkolis-rizses csirkehús / Brokkolis-krumplis csirkehús


Hozzávalók: brokkoli, rizs, főtt csirkehús


Elkészítés:

A brokkolit és a rizset külön megfőzöm, majd összeturmixolom őket a hússal. A brokkoli főzőlevével hígítom. Rizs helyett krumplit is lehet használni, előnye, hogy akkor lehet együtt főzni a brokkolival.



Körtepép


Tisztítsuk meg a körtét, szedjük ki a közepét, daraboljuk fel és turmixoljuk össze. Érett, puha körtéből készítsük. Keverhetjük nyers almával is.



Körte és almapép


Tisztítsunk meg egy körtét és egy almát, szedjük ki a közepét, daraboljuk fel. Tegyük oda főni annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük puhára.Szedjük ki a gyümölcsöket, turmixoljuk össze. Ha szükséges, a főzővízzel hígithatjuk



Fűszeres sült alma


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Válasszunk kis egy nagyobb, édes almát. Mossuk meg alaposan, és távolítsuk el a magházát. Szórjuk meg az almát fahéjjal és szerecsendióval vagy szegfűszeggel, és töltsük meg mazsolával vagy aszalt gyümölcs keverékkel. Az aszalt gyümölcsöket felhasználás előtt tegyük egy percre forró vízbe, így jóval puhábbak lesznek. Csomagoljuk be az almát alufóliába, és süssük kb. 45 percig, amíg puhának nem érezzük. Vegyük ki a sütőből, hűtsük ki, vegyük le a héját, és pürésíts

2010. szept. 20. 21:23
Bébiételek 7 hónapos kortól(mit, hogyan)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook