Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Miért esik össze a piskótám sütés közben? fórum

Miért esik össze a piskótám sütés közben? (tudásbázis kérdés)


2010. szept. 15. 20:06
nincs mit..)
2010. szept. 15. 20:06
Mindenkinek köszi a segítséget!
23. 5faeea2860 (válaszként erre: 22. - Garamond)
2010. szept. 15. 20:05

hát..igen:(((

nem fűti fel eléggé...ha akkor lett jó a pogácsád az már problémás...nem tudom miért így vannak megcsinálva.lejár a garancia és abban a pillanatban elromlik:(((

22. garamond (válaszként erre: 20. - 5faeea2860)
2010. szept. 15. 20:03

nem égett szénné, így lett fincsi

Hát jó, én is úgy gondoltam, hogy szerelő, de már pont nincs rá garancia.

Ez törvényszerű, hogy mindig így legyen????

2010. szept. 15. 20:03

220 fok?

életemben nem sütöttem még semmit 200 felett

20. 5faeea2860 (válaszként erre: 19. - Garamond)
2010. szept. 15. 20:00
áááááááá...szent anyám 220-on??és nem égett szénné..húú..szerelő..feltétlen!!!
19. garamond (válaszként erre: 17. - 5faeea2860)
2010. szept. 15. 19:59
Szombaton a krumplis pogit már 220 fokon sütöttem, hogy az alja is jó legyen. Te is úgy gondolod szerelő?
2010. szept. 15. 19:58
Én is előmelegítek. Mindig.
17. 5faeea2860 (válaszként erre: 14. - Garamond)
2010. szept. 15. 19:58
figyelj csak...hívj szerelőt..a kalácsnak sok a 200C.azon megég..akkor nem tudom ,nem jó a sütőd... a 200C az már éget..valami baj van...
2010. szept. 15. 19:57

Tettem alufóliát is a gáztepsire, amit én mindig a sütőben tartok, de már azt is kivettem, hátha. Semmi ötletem már.

Tavaly még méteres kalácsot, tortákat sütöttem, most meg már rá sem merek lassan nézni egy sütireceptre, mert rögtön a kudarc jut eszembe.

2010. szept. 15. 19:56
A sütőt melegítsd elő mielőtt hozzákezdesz a piskótához.Én sütőpapírral sütöm.Nyitogatni nem szabad a sütő ajtaját!!
14. garamond (válaszként erre: 13. - 5faeea2860)
2010. szept. 15. 19:54
Azért állítom 200-ra, mert pl. ha kelt kalácsot sütök, elég lassan sül meg. Azért gondoltam, hogy talán a hőfokkal lehet a baj.
13. 5faeea2860 (válaszként erre: 12. - Garamond)
2010. szept. 15. 19:53
a piskótát 180c-on kell sütni..nem túl meleg és nem tud megsülni azért esik össze???
2010. szept. 15. 19:52
Jaj, látom közben írtatok. Nem, soha nem nyitogatok és 200 fokon sütök. Próbáltam azt is, hogy még nagyobbra állítom, de akkor se jött be.
2010. szept. 15. 19:51

Én nagyon sok piskótát kidobtam fiatalasszony koromban, mert azt senki nem mondta, hogy ELŐMELEGÍTETT sütőbe kell tenni a piskótát !!


Te hogy vagy ezzel a dologgal??

2010. szept. 15. 19:50

Nagy gondban vagyok. Szeretek és tudok is sütni, nem vagyok kezdő.

Mostanában azonban kb. a sütés felénél középen összeesik a piskóta.

Nem tudom mi lehet az oka, már indítottam korábban kérdést Elektrolux beépített sütővel kapcsolatban, de nem igazán kaptam válaszokat. Először ez is jó volt, (2 éves sincs még) lehet, hogy elállítódott?

Minden fokozaton próbáltam már, alsó-felső sütés, stb...sikertelenül.

Van valakinek esetleg ötlete, vagy hívjak szerelőt?

9. Binky (válaszként erre: 8. - Binky)
2010. szept. 15. 19:50

mármint sütés VÉGE előtt.

És nem teljes tíz percig, de felkapcsolom egy időre.

2010. szept. 15. 19:49
Nálam az a trükk általában beválik, hogy sütés előtt tíz percig 200 fokon sütöm, majd visszaveszem megint 180-ra. Én is úgy hallottam, nem tudom megmagyarázni, eddig nálam sokszor működött.
2010. szept. 15. 19:49
a jó piskótatészta nem esik össze ha ki is nyitjuk az ajtót..és sütőpor se életbevágó bele.
2010. szept. 15. 19:48
Szia!sütés közben ha hamar nyitod ki a sütőt,attól is összeeshet.nekem a nagymamám úgy tanította,hogy 10 perc sütés után lehet csak a sütőt kinyitni és megnézni!:))
5. Talian35 (válaszként erre: 1. - Garamond)
2010. szept. 15. 19:48
HOgy csinálod? A sütőt nem szabad kinyitni közben!
2010. szept. 15. 19:47
nyitogatod a sütőt közben? van benne elég sütőpor?
2010. szept. 15. 19:47

1. rányitod az ajtót

2. túl laza a tészta, hamar feljön, és nem tudja megtartani magát.

Elsőre ezek jutottak eszembe

2010. szept. 15. 19:47
Van benne elég liszt??esetlen nem húzza le a cukor???
2010. szept. 15. 19:46
Miért esik össze a piskótám sütés közben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook