Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Bébiételek 4 hónapos kortól (mit, hogyan) fórum

Bébiételek 4 hónapos kortól (mit, hogyan) (beszélgetős fórum)


6. Indián lány (válaszként erre: 5. - Pocak25)
2010. okt. 14. 22:26
én is hallottam ahogy az egyik anyukának azt mondja a védőnő,hogy azok is jók,ha nem tud vagy akar főzőcskézni.
5. pocak25 (válaszként erre: 3. - 94786a70d9)
2010. okt. 7. 14:13
Nekem azt mondta a védönö , hogy inkább a bébiételt javasolja , mert az tuti ellenörzött anyagbol van és nem vegyszeres.
2010. szept. 11. 21:47
Kezdésnek pár kanál almalé,alma,majd répa és krumpli.A receptek valószínűleg a teljesen tápszeres babáknak szólnak,bár lehet ezek még nekik is kicsit koraiak.Én a lányom 5 hónapos korában próbáltam ki ezeket.
2010. szept. 11. 11:11
Négy hónaposan még csak gyümölcsöt szabad,én úgy tudom. Ha lehet,akkor inkább amit anyuka csinál meg,mert egy bébiétel hónapokig eláll a polcon, én nem bíztam bennük soha.
2010. szept. 10. 21:51

Hús a déli fõzelékhez


Hozzávalók kb. 20 adaghoz: 500 g pulykacomb (csont, inak és bor nélkül), 1 evőkanál olaj, kb. 100 ml víz


Elkészítése: A húst meleg vízben megmossuk, háztartási törlőpapírral szárazra töröljük. Lábasban az olajat a vízzel felforraljuk, a húst beletesszük, lefedjük. Lassú tűzön kb. 45 percig főzzük, aztán hagyjuk kihűlni. A konyhai robottal a húst a levével együtt pépesítjük. Kb. 25 g-os (a második életévben 35 g-os) adagokba szétmérjük, jégkockatartó edénybe tesszük. A mélyhűtő gyorsfagyasztó-rekeszében megfagyasztjuk. A megfagyott kockákat dobozba tesszük, és a mélyhűtő tárolórészében elhelyezzük.

Eltartható kb. 2 hónapig



Májpüré a déli fõzelékhez


Hozzávalók 6 adaghoz: 200 g pulykamáj, 1 teáskanál olaj


A gyermeknek legalább kéthetente májat kell kapnia. Ez a vasbevitelt segíti elő. Ezért keverjük a májpürét a tojássárgája és a hús helyett a főzelékbe.


Elkészítése: A sütõt 180 C-ra előmelegítjük. A májat a zsírtól, az erektől és a hártyáktól megtisztítjuk. Folyó vízben lemossuk, háztartási törlőpapírral szárazra töröljük. Kisebb tepsit olajjal kikenünk és a májat beletesszük. A sütőben (középen) alufóliával lefedve kb. 40 percig sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni. A jól átsült máj is rózsás belsejében. A májat a levével együtt pépesítjük. A májpürét 6 részre osztva mélyhűtjük.

Eltartható 2 hónapig



Ízletes salátafőzelék


Hozzávalók:

2 nagyobb salátalevél,

1 közepes sárgarépa,

fél fehérrépa,

1 közepes burgonya.


Az elkészítés menete:

A salátát alaposan megmosom folyó víz alatt, majd kis edénybe teszem, és néhány perc alatt jól szétfőzöm. A sárgarépát és fehérrépát alaposan megmosom, megtisztítom, közepes vastagságú karikákra vágom, lábosba teszem, és felöntöm annyi vízzel, hogy épphogy ellepje. Néhány perc alatt puhára főzöm. Ha megpuhult, hozzárakom a burgonyát, pici sót és felengedem vízzel. A burgonya pillanatok alatt megfő. Ha minden megfőtt, a salátával együtt összeturmixolom, a főzőlével pedig megfelelő állagúra hígítom. Akkor jó a bébiétel állaga, ha az etetőkanál épphogy eldől benne.


TIPP:

A sárgarépa nyersen székletlazító, főve pont ellentétes hatást vált ki.

Egyszerre egyféle zöldséget, gyümölcsöt kínáljunk, de ha ezen már túl vagyunk, akkor jó választás ez a főzelék.

Sózni nem szükséges.



Répatorta


Hozzávalók:

25 dkg liszt (lehet teljes kiőrlésű is)

1,5 dl víz

5 dkg margarin

25 dkg nyers, reszelt répa

10 dkg cukor

1 teáskanál szódabikarbóna

1 teáskanál fahéj

1 narancs vagy citrom héja


Elkészítés:

A cukrot a margarinnal kikeverjük, hozzáadjuk lisztet, a vizet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a citrom reszelt héját. Utoljára keverjük hozzá a répát, amiből előtte kicsit kinyomkodjuk a levét. Nem kell meglepődni, elég sűrű masszát kapunk. Zsiradékkal kikent, liszttel megszórt tortaformába öntjük, és 200-220 fokon sütjük 25-30 percig.


Tanácsok:

Ha teljes kiőrlésű lisztet használunk, 2 dl víz kell hozzá, mert az több nedvességet vesz fel.

Mivel nincs benne tojás, tojásallergiások is fogyaszthatják. Ha margarinnak Ligát használunk, akkor tejmentes is, akkor pedig a tejallergiások is ehetnek belőle :)



Almafőzelék burgonyával


Hozzávalók:

1 kisebb burgonya

1 alma


Elkészítés:

Az almát és a krumplit apró darabokra vágjuk és külön-külön megpároljuk őket (nem szabad együtt párolni, mert a sav miatt ami az almába van a burgonya nem puhul meg könnyen). Összeturmixoljuk az almát és a krumplit adunk hozzá egy kis főzőlevet az almából hogy megfelelő állaga legyen.


Tanácsok:

A krumpli nem párolható még paradicsommal és citrommal sem!



Sütőtökpüré


Hozzávalók:

1 közepes burgonya

10 dkg sütőtök

1 dl víz

30 ml anyatej (v. tápszer)


Elkészítés:

A megtisztított burgonyát és sütőtököt egyforma kockára vágjuk és feltesszük főzni a babaedényébe.

Fedő alatt puhára pároljuk.

A turmixgépbe tesszük a megfőtt krumplit és sütőtököt majd az anyatejjel összeturmixoljuk. Annyi főzőlevet adjunk hozzá hogy megfelelő sűrűségű legyen.


Tanácsok:

A sütőtököt meg is süthetjük és ezt kaparjuk a megfőtt krumplihoz.



Hús a főzelékhez


Hozzávalók (kb. 20 adaghoz):

250 g csirkemell filé,

1 ek olaj,

1 dl víz.


Az elkészítés menete:

A csirkemell filét megmosom és felkockázom. A vizet és az olajat felforrósítom, majd beleteszem a kockára vágott csirkemell filét. Lassú tűzön megfőzöm. Ha elkészült, hagyom kihűlni, majd turmixgépben a levével együtt összeturmixolom. A levét apránként öntöm hozzá, a kívánt állag eléréséig.

Az elkészült csirkemell filét kis adagokban jégkockatartóban lefagyasztom.

1 hónapig tárolható.



Banán-alma püré


Hozzávalók:

2 db banán,

1 db alma,

1 marék kölesgolyó.


Az elkészítés menete:

Először a kölesgolyókat tesszük az aprító gépbe, és teljesen porrá törjük. Külön tálba öntjük. Ezután a meghámozott banánt karikákra vágjuk és az aprító gépbe tesszük. (A banánt is érdemes felhasználás előtt alaposan megmosni, hiszen az importálás során olyan vegyi anyagokkal permetezik, amelyek ugyan a gyors érést meggátolják, de az emberi szervezetre kifejezetten káros.) Az almákat folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat, felszeleteljük, és a feldarabolt banánhoz adjuk. Az alma és banán egyveleget összetörjük a géppel, míg teljesen pépes nem lesz. Amikor végeztünk a püré elkészítésével, akkor a kölesport hozzáöntjük és kis ideig tovább keverjük.


Az így elkészült pép azonnal fogyasztható, levegővel érintkezve hamar megbarnul, így tárolgatni nem érdemes.


TIPP:

A kölesgolyók helyett rizsgolyó vagy kukoricagolyó is felhasználható, vagy 7 hónapos kortól akár háztartási kekszet, s ha allergiás beteg nincs a családban, akkor 8-10 hónapos kortól (a tejet- és tojást tartalmazó ételek bevezetése után) akár babapiskótát, vagy más kekszet is tehetünk bele.

A gyümölcsöket keverni ugyan nem javasolt, hiszen az a cél, hogy a gyermek megismerje és megszeresse a gyümölcs valódi ízét, de sok "finnyás" baba kedvére tehetünk, ha az alma savanykás ízét a banánnal megédesítjük.



Alma-gránátalma mix


Hozzávalók:

Egy kisebb alma (édes ízű)

egy gránátalma.


Az elkészítés menete:

A gránátalma héjából a lédús magokat kifejtjük, turmixgépbe tesszük, pépesre törjük, majd leszűrjük a levét a magoktól. A magokat másra nem használjuk, a gránátalma levét pedig tegyük egy közepes tálkába. Az almát folyó víz alatt alaposan megmossuk, meghámozzuk, és üvegreszelőn lereszeljük. A reszelt almát hozzákeverjük a gránátalma félretett levéhez. Nyersen, desszertként, vagy uzsonnára önálló ételként kínáljuk.


MEGJEGYZÉS:

A legújabb kutatások szerint a gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében.

A gránátalma csökkenti a káros koleszterin szintet, illetve növeli a hasznos koleszterin mennyiségét a vérben. Ezért nem csak a babának, de a mamának is ajánlott heti egyszeri fogyasztásra.

A gránátalma kisajtolt leve C vitaminban igen gazdag.



Édesköménygumó főzelék


Hozzávalók:

1 db. közepes burgonya,

1 db. közepes édeskömény gumó,

1 csipet köménymag,

1 kk. olíva olaj.


Az elkészítés menete:

A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, majd másfél cm-es kockákra vágjuk. Az édeskömény gumót is alaposan megmossuk, a rossz részeket kivágjuk belőle, majd csíkokra vágjuk. A burgonyakockákat és az édeskömény csíkokat egy csipet köménymaggal megszórva, 2-3 evőkanálnyi vízzel, fedő alatt puhára párolom. Az egész művelet - forrástól számított - 10-15 percnél ne legyen több, hogy az értékes vitaminokból a lehető legtöbbet megőrizzük. Fedő alatt hagyom hűlni kicsit, majd kihalászom a köménymagokat, hozzáadok egy leheletnyi olíva olajat, és botmixerrel finomra pürésítem. Ha az édesköménygumó "öreg", a pürében vékony szálak maradhatnak, amit a mixer nehezen, vagy egyáltalán nem tud eldolgozni. Ha ez zavarja a kicsit, vagy minket, akkor teaszűrőn átpasszírozhatjuk az egészet. A művelet végén újraforrásig visszahelyezzük a főzeléket a tűzhelyre. Testmelegen tálaljuk.


Az édesköménygumóban sok a C-vitamin, ezért ideális táplálék lehet náthás, beteg gyerekeknek, őszi, influenzás időszakban.


Feltétként pulykahús-, csirkehús- püré illik hozzá.



Egyszerű almapép


Egy közepes szem almát meghámozunk és jó alaposan összeturmixolunk vagy reszelőn lereszeljük.

Almapép válogatós babáknak


Ha nem akarja megenni a baba az almát a la nature, akkor így készítsük el neki: 1 szem almát vágjunk ketté és sütőben pároljuk, amíg meg nem puhul (200 fokon kb. 20 perc alatt). Szabadítsuk meg a héjától és turmixoljuk össze.



Almapüré


Meghámozva, és a magházát eltávolítva kis kockákra vágjuk az almás, és kevés vízben 5 perc alatt puhára főzzük. Ezután szétnyomkodva, vagy turmixgépben keverve, esetleg egy kis anyatejjel hígítva kínálhatjuk a babának.



Szőlőpép


A szőlőszemeket szabadítsuk meg héjuktól, magozzuk ki, majd turmixoljuk össze.



Répapüré


Két szál sárgarépát kevés vízben pároljunk meg, majd turmixoljuk össze úgy, hogy közben a főzővízből is hozzáadunk a megfelelő állag elérése érdekében.


Répafőzelék


Egy szál sárgarépát tisztítsunk meg, szeljük karikákra, egy közepes szem krumplit tisztítsunk meg, szeljünk apróra, a kettőt együtt főzzük. Ha megpuhult, turmixoljuk össze úgy, hogy közben a főzővízből is hozzáadunk a megfelelő állag elérése érdekében.



Sárgarépapép


Csavarjuk fóliába az alaposan megmosott sárgarépát. Süssük 200 Celsius-fokon fél órán át. Húzzuk le a héját, majd turmixoljuk össze egy kis anyatejjel. Alaposan megtisztítva és kis kockákra vágva is puhára főzhetjük annyi vízben, ami ellepi. Ezután turmixoljuk egy kis anyatejjel vagy tápszerrel.



Almaszósz


1 szem almát tisztítsunk meg és daraboljuk apróra. 1 szem krumplit tisztítsunk meg és apróra vágva főzzük meg, az utolsó 5 percre tegyük mellé az almát is. Ha megpuhult, turmixoljuk össze úgy, hogy közben a főzővízből is hozzáadunk a megfelelő állag elérése érdekében.



Céklafőzelék


1 db céklát hámozzunk meg és apróra vágva főzzük puhára annyi vízben, amennyi éppen ellepi. A krumplit vele együtt főzzük meg, ha megfőtt, turmixoljuk össze, a sűrűségét a főzővízzel állítsuk be, de tehetünk hozzá anyatejet is.



Körtepép


A megtisztított körtét jó alaposan összeturmixoljuk, a legjobb, ha puha, érett körtéből készítjük.



Őszibarack-turmix


Egy nagy szem meghámozott őszibarackot 2 deci anyatejjel vagy tápszerrel összeturmixolunk.



Burgonyapüré


Alaposan megmossuk, majd 200 Celsius-fokos sütőben harminc percig sütjük a burgonyát. Válasszunk sárga héjú fajtát, mert puhára sül, így villával is könnyedén szétnyomhatjuk.



Téli főzelék


Egy közepes szem burgonyát meghámozunk, felkockázunk és felteszünk főni annyi vízzel, hogy éppen ellepje. 1 szelet sütőtököt meghámozunk, kimagozzunk, és apróra kockázunk. Amikor a krumpli félig megfőtt, beletesszük a sütőtököt. Amikor kész, 1 szem meghámozott, kimagozott, apróra vágott almát beleteszünk és turmixoljuk. Saját levével hígítjuk.



Burgonyapüré sült burgonyából (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű burgonya, fél dl anyatej vagy HA tápszer.

Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk 180 fokos sütőben 25 perc alatt puhára sütjük. Ha kihűlt, meghámozzuk és kevés anyatejjel, vagy HA jelzésű tápszerrel simára turmixoljuk.



Burgonyapüré banánnal (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű burgonya, fél banán.

Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kisméretű főzőedénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Forrástól számított 10 percig főzzük, majd saját levében hagyjuk kihűlni. A banánról lehúzzuk a héját és a banánnal együtt, botmixerrel pépesítjük. A megfelelő állag eléréséhez hígíthatjuk a pépet a burgonya főzőlevével, anyatejjel, vagy HA jelzésű tápszerrel.



Burgonyapüré almával (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű burgonya, 1 db érett, édes alma.

Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Kisméretű főzőedénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Forrástól számított 10 percig főzzük, majd hozzátesszük a megmosott, kimagvazott, meghámozott, felkockázott almát, és még 5 percig együtt főzzük, majd saját levében hagyjuk kihűlni. Botmixerrel pépesítjük.



Sütőtökös burgonyapüré almával (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű burgonya, 1 szelet sütőtök, 1 db érett, édes alma.

Elkészítése: A burgonyát és a sütőtököt alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A burgonyát közepes méretű főzőedénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Forrástól számított 8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott sütőtököt. Újraforrástól számított újabb 8 percig együtt főzzük, majd a főzőlében hagyjuk kihűlni. Az almát alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és a magvakat és a megpuhult burgonyával és sütőtökkel együtt botmixerrel pépesítjük. A megfelelő állag eléréséhez hígíthatjuk a pépet a burgonya és sütőtök főzőlevével, anyatejjel, vagy HA jelzésű tápszerrel.



Őszibarackos burgonya (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű burgonya, 1 szem őszibarack.

Elkészítése: A burgonyát alaposan megmossuk, meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A burgonyát közepes méretű főzőedénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Fedő alatt forrástól számított 8 perc alatt puhára főzzük. Az őszibarackot alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magját és felkockázzuk. A két alapanyagot botmixerrel egyszerre pépesítjük. A megfelelő állag eléréséhez a pépet a burgonya főzőlevével, anyatejjel, vagy HA jelzésű tápszerrel hígíthatjuk.



Alma püré (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű, érett, lédús, édes alma.

Elkészítése: Az almát üvegreszelőn dörzsöljük finomra, vagy sűrű szitán nyomjuk át. (A reszelt alma nagyon jó hasfogó.) Csecsemőknek forralt vízzel hígítva, nagy lyukú cumisüvegből is adható.

főtt alma



Sült alma (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 2 db közepes méretű, érett, lédús, édes alma.

Elkészítése: Az almát alaposan mossuk meg, majd csomagoljuk egyenként alufóliába őket. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt süssük puhára. Ha megpuhult, hámozzuk meg, és távolítsuk el a magházat és a magokat. Villával törjük össze, vagy botmixerrel turmixoljuk le.



Alma-banán turmix (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű alma, 1 fél banán, 1 dl forralt-lehűtött víz.

Elkészítése: Az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és a magokat, a banánnal együtt botmixerrel turmixoljuk, majd felöntjük vízzel. Cumisüvegből vagy pohárból kínáljuk. Egy éves kor felett néhány csepp citrommal vagy naranccsal ízesíthető.



Almafőzelék sütőtökkel (6 hónapos kortól, tápszeres babáknak 4 hónapos kortól)


Hozzávalók: 1 db közepes méretű alma, 1 szelet sütőtök.

Elkészítése: Az almát alaposan megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és a magvakat, apró. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magjait. Az alapanyagokat 1 cm-es kockákra vágjuk, kevés vízben puhára pároljuk. Saját levében hagyjuk kihűlni, és azzal együtt turmixoljuk.

Ezzel az eljárással csinálhatunk egyéb almás főzelékeket sárgarépával, céklával, vagy édesköménygumóval. Ha burgonyával készítjük az almafőzeléket, figyelnünk kell arra, hogy az alapanyagokat ne együtt pároljuk, mert a burgonya így nem puhul meg az alma savtartalma miatt.



Burgonyapüré


Hozzávaló:

2 db közepes méretű,megmosott,megpucolt,feldarabolt burgonya


Elkészítés:

Kisméretű lábasba tesszük a burgonyát,és annyi forró vizet öntünk rá,ami éppen csak ellepi.Forrástól számítva 15 percig pároljuk fedő alatt,majd a forró gőzben hagyjuk megpuhulni.Leszűrjük,majd krumplinyomón áttörjük.Rámérünk pár kanál forró főző vizet(vagy tápszert) és állandó,gyors kevergetés mellett visszatesszük a takaréklángra pár pillanatig.



6 hónapos kortól (tápszer esetén 4 hótól)


Almapüré


Hozzávalók: 1 db közepes méretű, érett, lédús alma


Elkészítés: az almát meghámozzuk, lereszeljük. Csecsemőknek forralt vízzel hígítva, nagy lyukú cumisüvegből is adható.



Almatej


Hozzávalók: 1 db közepes méretű alma, 1 dl forralt, lehűtött víz, 50 ml tápszer, vagy anyatej


Elkészítés: az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházat és a magokat, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és botmixerrel krémes italt készítünk.



Sült alma


Hozzávalók: 2 db közepes méretű, érett, lédús alma


Elkészítés: az almákat megmossuk, majd egyenként alufóliába csomagoljuk őket. 180 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt puhára sütjük. Ha kész hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat és a magokat. Botmixerrel összetörjük, és úgy kínáljuk a gyermeknek.



Burgonyapüré


Hozzávalók: 2 db közepes méretű burgonya


Elkészítés: a burgonyát feldaraboljuk, és annyi vízben pároljuk 15 percig, amennyi éppen ellepi. A forró gőzben hagyjuk megpuhulni. Áttörjük, majd pár kanál főzővízzel pár percre visszatesszük kis lángra.



Sárgarépapüré


Hozzávalók: 1 db közepes nagyságú sárgarépa, 5 evőkanál víz


Elkészítés: hámozás után a répa mindkét végét levágjuk, 1 cm-es darabokra szeleteljük fel és a vízzel 5-10 percig pároljuk. Ha szükséges, pótoljuk az elpárolgott vizet. Fedő alatt hagyjuk kihűlni, hogy teljesen megpuhuljon. Annyi vízzel pépesítsük, hogy mézsűrűségű legyen.



Sárgarépapüré burgonyával


Hozzávalók: 1 db közepes méretű burgonya, 1 db sárgarépa


Elkészítés: a nyersanyagokat úgy aprítjuk fel hogy a sárgarépa darabok kisebbek legyenek, így egyszerre puhulnak meg a párolás során. Annyi vízzel főzzük, ami éppen ellepi. Kis mennyiségű főzővízzel pépesítsük.



Almafőzelék sütőtökkel


Hozzávalók: 1 db közepes méretű alma, 1 szelet sütőtök


Elkészítés: az almát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát és a magokat. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk és eltávolítjuk a magjait. Az alapanyagokat 1 cm-es kockákra vágjuk, és kevés vízben puhára főzzük. Saját levében hagyjuk kihűlni és azzal együtt turmixoljuk.


Ezt a receptet többféle alapanyaggal is elkészíthetjük, például: céklával, sárgarépával vagy burgonyával. (A burgonyát külön főzzük, mert az alma savtartalma miatt nehezebben puhul meg)



Alma-sütőtök pép – 4-6 hónapos kortól


Hozzávalók: sütőtök, alma, fahéj, szerecsendió


Vágjuk ketté a sütőtököt, szedjük ki a magját, hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Hámozzuk meg, csumázzuk ki, és daraboljuk fel az almákat. Főzzük meg a sütőtököt és az almát, majd pürésítsük. A fűszereket beletehetjük a főzővízbe, vagy hozzáadhatjuk a püréhez.



Sütőtökpüré – 4-6 hónapos kortól


Vágjuk ketté a tököt és szedjük ki a magját. Vágjuk kisebb szeletekre, tegyük előmelegített sütőbe és süssük sötét narancssárgára. Amikor kész, vájjuk ki a sütőtök belsejét, turmixoljuk össze. Végül adjunk hozzá egy pici fahéjat és szerecsendiót

2010. szept. 10. 20:16
Bébiételek 4 hónapos kortól(mit, hogyan)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook