Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
FőoldalDiéta & FitnessBabák & MamákSzex & PszichéSzépség & EgészségHobbi & OtthonEgyéb témák
CikkekNaplókFórumokTudásbázisSzavazásokKépgalériaApróhirdetések
KépeslapokReceptekKlubokJátékokFórum játékokBannereinkFacebook
Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó
 

Tudásbázis - Mit tegyünk az olajjal, hogy ne fusson ki vagy habozzon sütés közben?

Kategória: Összes fórumtéma » Hobbi & Otthon » Sütés, főzés


A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Amennyiben még nem regisztráltál nálunk, itt megteheted, ha pedig már van azonosítód, lépj be itt!

18. Myra2012-11-17 17:49
Minél magasabb egy olaj füstölési hőmérséklete, annál magasabb hőmérsékleten lehet vele főzni-sütni. A leggyakrabban használt olajak:

Csak szobahőmérsékleten: lenmagolaj
Alacsony-közepes hőmérsékleten: kókusz-, kukorica-, olíva-, szezám-, dióolaj
Közepes hőmérsékleten: makadámdió-, mogyoró-, sáfrányos szeklice-, repceolaj
Magas hőmérsékleten: avokádó-, szőlőmag-, napraforgó-, szójaolaj

17. wani2012-11-17 16:57
Tudod Lívi néni a a"mai" olajakat megette a fene.Jó lenne tudni,hogy mivel dúsítják...
(válasz gevi1931 16. hozzászólására)


16. gevi19312012-11-17 16:54
Sózd meg az olajat!

15. SzánI.2011-07-03 18:09
Attól függ, milyen márkájú olajat használsz. Nekem soha nem futott még ki.

14. globus2011-07-03 17:33
Nálam ebből is kihabzott. Akkor került a fritőz jól megérdemelt helyére, a padlásra... :p
(válasz vanillla 13. hozzászólására)

13. vanillla2011-07-03 17:28
Vedd elő a spájzból,vagy a kamrából a fritőzt!:-)

12. szomorú0692010-08-24 07:53
Oké, sütés közben elég macerás lenne cserélgetni... :D :D
(válasz csodapók 6. hozzászólására)

11. laszlozsu2010-08-21 22:14
Egy csipet sót tegyél az olajba, s akkor nem fog kifutni és habozni.
Na meg friss olaj mindig.
Bár a 10-12. szelet után, már a friss is habzik néha.


10. 81Krisztina2010-08-21 22:14
sőt, van amikor száraz edénybe, teljesen új olajat öntök, és serceg, tuti vizezik valamennyire...

9. 81Krisztina2010-08-21 22:12
Én le szoktam sütés közben szedegetni, általában a "sűrű" tésztaszedővel sikerül, de kanállal is lehet.
Sajnos elég sokféle olajat kipróbáltam már, de mindegyik fut rántott hús esetében a 2-3. adagnál. Vackok már sajnos a legdrágább olajak... Már nem tudom mivel kéne sütni... sült krumpli esetében többször fel lehet használni, de minden prézlis dolognál max 3-4 sütés. Állítólag pálma olajjal nincs ilyen gond, ha valaki hallott erről, vagy használja, írhatna róla.

8. Hegyek Lánya2010-08-21 22:08
cseréld le szar az olaj

7. kricat2010-08-21 20:29
a víztől is habzik és kifut.
A bolti húsokat néhot teleinekciózzák vízel, hogy nagyobb legyen a tömege. Talán ettől.

6. csodapók2010-08-21 19:35
Szerintem csak sok zsemlemorzsa hullott bele.:) Amiről én beszélek annak már olyankor nem túl jó az illata sem és nem csak habzik, hanem ki is fut.
(válasz szomorú069 5. hozzászólására)

5. szomorú0692010-08-21 19:02
Az durva!
Ma sütöttem rántott húst tiszta olajban, a 2. adagnál elkezdett erősen habzani...
(válasz csodapók 4. hozzászólására)


4. csodapók2010-08-21 14:51
Szia!Én úgy tudom, hogyha már habzik, kifut, akkor már nem szabad tovább sütni benne semmit, mert egészségre káros, rákkeltő anyagokat tartalmaz.
(válasz mestimi 1. hozzászólására)

3. rolvisa2010-08-21 14:30
Süss benne mindig egy-két szelet burgonyát is.

2. demoon252010-08-21 14:28
Vedd lejjebb a gázt :)
Kivéve a sajtnál,mert az lassú tűzön,kifolyik! :)

1. mestimi2010-08-21 14:24
Mit tegyünk az olajjal, hogy ne fusson ki vagy habozzon sütés közben?