Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tészta gyúrása fórum

Tészta gyúrása (beszélgetős fórum)


1 2
37. t.Ili (válaszként erre: 36. - Bared)
2010. aug. 20. 18:53
ok.
36. bared
2010. aug. 20. 18:50
a tököt a hús helyett... a kenyér kell hozzá mindenképpen..... minden ugyanúgy megy bele, csak a darálthusit tökkel pótolom...
35. t.Ili (válaszként erre: 31. - Bared)
2010. aug. 20. 16:37
A tököt a kenyér,vagy a hús helyett?
34. a14deb9047 (válaszként erre: 1. - Bared)
2010. aug. 20. 14:41

2 marék liszt, 1 tojás, csipetnyi só, kevés víz.


Ezeket összekevered, hogy jó kemény, de még gyúrható legyen. Amikor már síma, lisztezett ruhára teszed és egy tálkával letakarod. A tetejét is egy picit átsimítod liszttel. Kb. 15-20 perc múlva nyújtófával el kezded nyújtani körbe-körbe. Néha újra meghinteni liszttel, hogy ne ragadjon. Ha már elég vékony, akkor hagyd száradni. aztán a nyújtófára föltekerni, elvágni kettőbe és keresztbe minél vékonyabbra vágni. Nincs is finomabb, mint a házi cérnametélt, de lehetséges az eperlevél is... Sok sikert!

33. bared
2010. aug. 20. 13:08
még annyit... én utóbb rozskenyérrel csináltam... szerintem isteni, de kicsit kevesebb őrölt kömény fog kelleni bele máskor...
32. bared
2010. aug. 20. 13:01
a fagyasztós dolog nagyon jó ötlet! ki is próbálom a j.héten!
31. bared (válaszként erre: 30. - T.Ili)
2010. aug. 20. 13:00

én pontosan ugyanígy készítem, annyi a különbség, hogy őrölt köményt teszek még bele...


tökből ugyanígy el lehet készíteni, és nagyon finom!

/és főleg olcsó, így hónap vége felé..:-(((/

30. t.Ili
2010. aug. 20. 12:29

Én úgy csinálom a fasírtot:

1 kg.darált lapocka(a comb túl száraz,a lágyékos túl zsíros)

kb.60-70 dg kenyér,vízbe áztatva, vastagra szeletelve,hogy könnyen lehessen kicsavarni.A legjobb a félbarna kenyér.Nekem a zsömle nem jó.Az csak nyúlik.

2-3 fej!!! fokhagyma

legalább 3-4 dg.pirospaprika

1 púpos teáskanál só

1 lapos teáskanál bors

3-4 teáskanál delikát

2 tojás

Tök pépesre gyúrom

1 evő kanál sót 2-3 dl vízbe feloldok,és ebbe mártogatott kézzel formázom a fasírtokat.

Forró zsírban sütöm.egyszerre 9-12 db-ot.

Ha megfigyeled:nincs benne vöröshagyma,se petrezselyem,se majoranna.

De a szomszédok ismerik,és csurog a nyáluk,ha megérzik az illatát!

Én szoktam bekavarni 2-3 kg húst is.

A tálcára nylont rakok,rárakom sorban a sósvizes kézzel megformázott fasírtot,és berakom a fagyasztóba.Ha megfagy lehet zacskóba rakni.

Amikor eszembe jut,hogy valamihez feltét kell,gyorsan tudok mihez kapni.Fagyottan kell akkor a forró zsírba tenni.

29. bared
2010. aug. 20. 11:55
na, én mondom nem jó a fasírt, a család meg szétcsúszva, hogy máskor sokkal zsírosabb, és így sokkal jobb:DDDDDDDDD
28. t.Ili (válaszként erre: 26. - Bared)
2010. aug. 20. 11:45
A hurkát sem szabad a tepsibe hagyni.Egy percet sem.
27. bared (válaszként erre: 25. - T.Ili)
2010. aug. 20. 11:42
minden ötlet jöhet!:-)
26. bared
2010. aug. 20. 11:42
nekem is tocsog a zsírban , a fene enné meg..:-//
25. t.Ili (válaszként erre: 23. - Bared)
2010. aug. 20. 11:27

Meséld el a húslevesed!


Nekem a tepsibe sütött fasírt nem jött be.Zsíros maradt.

Tanácsolom,ha elzártad,rögtön szedd ki a tepsiből,talán ez segít.

Akarod hogy elmondjam a mások szerint,világbajnok fasírtomat?

24. bared
2010. aug. 20. 11:20
itt vagyok, csak teregetek, főzök közben...:-(
23. bared
2010. aug. 20. 11:20

köszi a tippeket, kipróbálom mindet! tudom, hogy nagy szégyen, de a grízgaluska kimaradt eddig az életemből:((( mindig a nagyiknál ettünk, és nem fogjátok elhinnii, 12 éves korom óta főzök a családra, de mindig tésztát csináltam hozzá, és igazán finom húslevest is kb egy éve tudok, ami tiszta is, pedig már minden tanácsot próbáltam:-)

főzök ma húslevest, fejtettbab főzeléket, és életemben először a fasírtot sem olajban-zsírban sütöm, hanem betoltam tepsibe, kíváncsi leszek, hogy sikerül... lesz még túrógombóc, szilvásgombóc, és túrósbukta is, sósrúd, remélem vasárnapig nem kell főznöm:-)

22. t.Ili (válaszként erre: 19. - Csodapók)
2010. aug. 20. 11:12

Ezt majd én is megpróbálom!

Köszi.

21. Szöszi23 (válaszként erre: 20. - T.Ili)
2010. aug. 20. 10:56
Én is így csinálom,ha nagyobb adag kell,akkor két tojásból.Csak én kis kanállal szaggatom bele a levesbe.Nagyon könnyű és puha lesz a galuska.
20. t.Ili
2010. aug. 20. 10:47

A grízgaluskát úgy csinálom:

1 kisebb tojást kettéveszek.

A sárgájába teszek egy késhegynyi sütőport.

A fehérjét jól felverem,összekavarom a sárgájával,és annyi búzadarával,hogy könnyű legyen még kavarni,de összeálljon.

Rögtön a csendesen forró levesbe szaggatom,egy nokedli szaggatón.10 perc alatt készre fő.

Nagyon gyorsan kell vele dolgozni,mert megkeményedik,és nem lehet átnyomni.

19. csodapók (válaszként erre: 14. - Bared)
2010. aug. 20. 10:36
1-2 tojást villával alaposan felverem, sót és egy kevés olajat teszek bele és annyi grízt, hogy a palacsinta tésztánál egy kicsit sűrűbb legyen. Beteszem a hűtőbe, közben egy nagyobb edényben, félig töltve vizet forralok. Amíg felforr a víz, addig a gríz is pont jóra duzzad. Nálunk a nagyobb galuska a sláger, ezért evőkanállal szaggatom a vízbe. Ha forr, teljesen takarékra veszem és fedőt rárakva főzöm legalább tíz percig. Amikor a gázt v. el. lapot lezárom, fedő alatt még mindig hagyom gőzölődni. Így nagyra nőnek és teljesen puhák lesznek a galuskák!
18. 3a92f8d690 (válaszként erre: 16. - Bared)
2010. aug. 20. 10:34
akkor csak a grízgalusta marad:-))DE ha van hozzá kedved és látom akarsz gyúrni akkor rajta !!
2010. aug. 20. 10:31
Verd fel jól a tojásokat -(2. )- sóval és tegyél bele petrezselyemzöldet, pici borsot - de el is maradhat , és annyi búzadarát amitöl olyan krémes állagú lesz , hagyd pihenni és egy óra múlva kávés kanállal szagatsd a forró sós vízbe :)
16. bared (válaszként erre: 2. - 3a92f8d690)
2010. aug. 20. 10:26
van éjjelnappali bolt, de ez szeged kérem szépen... 1 csomagtészta árán holnap 4et tudok majd venni bármelyik normál boltban:-(
2010. aug. 20. 10:26

Na húzok mert nekem meg a mosatlanom is van:_) DE hála ebédet nem kell főzzek:-))Jó tésztázást!!

DE azért pihizzetek is

14. bared
2010. aug. 20. 10:25
oké! akkor jó!! grízgaluska reciket kérek:-)
13. bared (válaszként erre: 11. - T.Ili)
2010. aug. 20. 10:25
nem eszi meg a férjem((
12. katus3 (válaszként erre: 10. - 3a92f8d690)
2010. aug. 20. 10:23
Tudom! Anyukám kb. 10 évig tésztával foglalkozott,mikor kicsi voltam!:-) Én nem szeretem a grízgaluskát.
11. t.Ili
2010. aug. 20. 10:22
Májgaluska?
10. 3a92f8d690 (válaszként erre: 8. - Katus3)
2010. aug. 20. 10:21
Bakker...de a grízgaluska tényleg jó amúgy a koyha ettől a tésztagyúrástól mégha kicsit is csinálsz csupa liszt lesz.....gyááááááá
9. csodapók (válaszként erre: 6. - 3a92f8d690)
2010. aug. 20. 10:20
:):)
8. katus3 (válaszként erre: 2. - 3a92f8d690)
2010. aug. 20. 10:19
Nálunk például nincs nyitva egy bolt sem.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook