Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hozzákevertem a tejszínhez a Dr. O***** instant zselatinport, ekkor összeesett és túrós állagú lett a hab. Miért? fórum

Hozzákevertem a tejszínhez a Dr. O***** instant zselatinport, ekkor összeesett és túrós állagú lett a hab. Miért? (beszélgetős fórum)


1 2
2011. aug. 18. 21:37
Remélem azota már sikerült..................
47. kalido (válaszként erre: 46. - Csodapók)
2010. aug. 20. 13:45
Szerencsére nem mára kell, így van ideje dermedni. Már el is készült, 24 órát várok, és leveszem a forma szélét.
46. csodapók (válaszként erre: 45. - Kalido)
2010. aug. 20. 13:32
Nem szoktam beletenni semmi mást. De időben ma már nem biztos, hogy elkészül a dermedések miatt. Lehet érdemesebb lenne pl. Fantás süti recept alapján tortát készítened. Abba is ennyi túró kell, a piskótád már adott, csak szénsavas narancs kell hozzá és két csomag vaníliás puding a tetejére. Ez 1-2 óra alatt kész.
45. kalido (válaszként erre: 44. - Csodapók)
2010. aug. 20. 13:05
Nem kell bele tojás, felvert tojásfehérje?
2010. aug. 20. 11:41
Találtam egy főzőset,azt írja hat lap zselatinnak felel meg és 9 g., ebből is az egészet raktam bele.
43. csodapók (válaszként erre: 41. - Kalido)
2010. aug. 20. 11:39
Megnéztem a dobozomat, nekem most nincs csak zselatin fix-em itthon / 20 g./ így nem tudom, hogy a tiedből mennyi kell. A fix-ből az egészet bele szoktam tenni. Még gondolkodom.:)
2010. aug. 20. 11:35
Vagy süss még egy piskóta lapot. Az elsőt kend meg az áfonyalekvároddal, vagy tegyél bele pudingos krémet. Tedd a tetejére a másik tortalapot és a tortabevonó csokival vond be. Talán még ez a legegyszerűbb. Ha megdermed rajta a csoki, egy kis maradék csokival még megcifrázhatod csíkosra, kockásra vékonyan csorgasd rá és díszítése is lesz.
41. kalido (válaszként erre: 36. - Csodapók)
2010. aug. 20. 11:34
Ehhez a krémhez ha 10g-ot teszek az instant zselatinporból, az jó lesz?
2010. aug. 20. 11:31
A puding krém nagyon jó tortára. Főzz meg 1-2 pudingport kevesebb tejjel mint ami rá van írva, akkor biztosan nem lesz folyós. Ha kihűlt, keverd ki ráma margarinnal és porcukorral, (géppel pillanatok alatt megvan). Tedd a tortalapra. Rakd ki gyümölcsszeletekkel és a tetejére zselatinból csinálj zselét.
39. lisa65
2010. aug. 20. 10:06
Na mit döntöttél, mit csinálsz?
38. csodapók (válaszként erre: 36. - Csodapók)
2010. aug. 20. 09:59
Persze ezt az egészet a piskótalapra kell tenni, de úgy, hogy benne marad a sütőformában.
37. lisa65
2010. aug. 20. 09:57
És ezt ugyan úgy a piskóta alapra lehet tenni!
2010. aug. 20. 09:57
Én ehhez a túró mennyiséghez egy vaníliás pudingot szoktam tenni, de csak 3,5 dl tejjel főzöm meg. Ha nincs pudingod, lehet helyettesíteni liszt-tej krémmel. Kb. 10 dkg margarin adok hozzá és mindenféle túróhoz illő fűszert. A végén teszem bele a zselatint fajtától függően hidegen v. langyosan. Utána megy a hűtőbe. Amikor dermedni kezd, jöhet a díszítés, a gyümölcs és erre rá a tortazselé.
35. lisa65
2010. aug. 20. 09:56
Érdemes leszaladni egy nyitvatartó közértbe, mert ez pillanatok alatt meg van és nagyon finom!
34. lisa65
2010. aug. 20. 09:56

■0,5 liter gyümölcsös joghurt

■0,5 kg gyümölcs (ízlés és szezon szerint)

■1 dl tej

■1 csomag zselatin (2,5 dkg)

■2 ek porcukor


1.A tisztított gyümölcsöt apró kockákra vágjuk.

2.A meleg tejben feloldjuk a zselatint.

3.A joghurthoz hozzákeverjük a porcukrot, a gyümölcsöt és a langyosra hűtött zselatinos tejet.

4.A formázó edénybe töltjük.Kb. 1/2 óra hűtés után lehet már szeletelni.

2010. aug. 20. 09:55
Csak Hulala növényi tejszínt vegyetek ez cukrozott és nem kell bele semmi zselatin és fixáló sem!!!!
32. lisa65
2010. aug. 20. 09:55

Na ha van kétféle pudingporod akkor abból már lehet csinálni szép csíkos tortát!

A gyümölcsöket pedig apróra vágni és beleszórni!

31. kalido
2010. aug. 20. 09:49
Pudingporok: csoki, vanília, puncs, eper
30. lisa65
2010. aug. 20. 09:48
Vagy ha van joghurtod otthol akkor abból lehet finom joghurt tortát csinálni!
29. kalido
2010. aug. 20. 09:48
Van még kávé, mák, kókusz, áfonyalekvár, tortabevonócsoki
28. lisa65
2010. aug. 20. 09:47

Ha van vanilia pudingporod, akkor azt jó sűrűre főzd meg és azt ugyan úgy rá lehet rakni a tortára, rá pedig a gyümölcsöket!


Ha nincs pudingporod, gyorsan lehet csinálni vanilia krémet is.

27. kalido
2010. aug. 20. 09:46
zselatinom van 2 csomag, de tejszin már nincs.
26. kalido (válaszként erre: 13. - Lisa65)
2010. aug. 20. 09:45
Valami bevált krémrecept kellene. Ami van itthon alapanyagnak való: 50dkg túró, gyümölcsök: őszibarack, baán, narancs, alma, citrom, darált dió, darált keksz...
25. csodapók (válaszként erre: 20. - Kalido)
2010. aug. 20. 09:44
Ebből a közértből a Megg.. szoktam használni. Mindig jól lehűtöm, így még nem volt eddig vele probléma. Nincs valamilyen zselatinod v. habpótló porod?
24. lisa65 (válaszként erre: 23. - Kalido)
2010. aug. 20. 09:44

Akkor nincs szétkeverve! Ezért nem jó, mert nem tudja összefogni, hiszen darabokban van benne!

Nyugodtan veresd szét a géppel, már nagyobb baja úgysem lesz és utánna tedd a hűtőbe.

23. kalido (válaszként erre: 21. - Lisa65)
2010. aug. 20. 09:43
Igen ám, csak a zselatinpor csomókban úszkál a tejszín tetején. :)))
22. csodapók (válaszként erre: 17. - Kalido)
2010. aug. 20. 09:42
Én a túró krémbe pudingot és egy kevés margarint szoktam rakni, persze ehhez is kellene a zselatin.
21. lisa65
2010. aug. 20. 09:41
Tedd a hűtőbe, hátha jobb lesz az állaga és túrótortánál meg nem baj, ha túrós! :)
20. kalido (válaszként erre: 18. - Csodapók)
2010. aug. 20. 09:41
Valószínűleg ez lehetett a baj! Parm**** márkájút használtam, mert a Sp**-ban nem volt Hu*****.
19. lisa65
2010. aug. 20. 09:40
Hát én azt nem tejszinnel szoktam csinálni, hanem joghurttal!
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook