Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Csirkecomb elkészítéséhez van valakinek jó receptje? fórum

Csirkecomb elkészítéséhez van valakinek jó receptje? (tudásbázis kérdés)


1 2
31. Basset (válaszként erre: 24. - 3f5c70e7b8)
2011. febr. 27. 17:57

Szia!


Ma megint megsütöttem, de ugyanúgy csináltam, esetleg talán több tejszínt öntöttem alá, de ez olyan Milli márkájú volt és darabokban jött ki a tejszín a dobozból, nem folyt.No, gondoltam, ennyit a szaftról akkor... De sikerült, szaftos lett, igaz, mikor kihűlt, a szaft is megszilárdult... :O

De finom lett megint! :)

2011. jan. 10. 13:36

ha még nem unod nekem is van egy sajtos, tejszínes recemptem.

a csirke combot (mellét is lehet) sózod borsozom, a csont mellé foghagyma tüskéket is lehet szúrni tepsibe fektetem, 2 dl főző tejszínbe 1 ek kechup, 10 dkg kockázott füstölt szalonnát és reszelt füstölt sajtot keverek ezt ráöntve megsütöm. igazán finom étel lesz belőle.

Jó étvágyat

29. Basset (válaszként erre: 24. - 3f5c70e7b8)
2011. jan. 10. 13:11

Ja, lehet... :)

Római tál... hát, azt előbb vásárolni kéne... :)

28. Basset (válaszként erre: 27. - Survivor3)
2011. jan. 10. 13:10
Ez inkább halállé, nem? :D
27. survivor3 (válaszként erre: 1. - Zsanna78)
2011. jan. 10. 12:47

Igen van.


Halászlé:


1 csirkecombhoz (egy egészhez- alsó és felső comb)kb. 50 darab gombostű kell. Jól bele kell szúrkálni a húsba és mindent ugyanúgy csinálni, mint ha halszeletből készítenénk, csak tovább kell főzni.

2011. jan. 10. 12:37

Csirkecomb és krumplipüré


Hozzávalók (2-3 személyre): 8-10 csirkecomb, 8-10 fej krumpli, 1 nagyobb (vagy 2 kisebb) fej vöröshagyma, 1-2 zöld (nem csípős) paprika, 1-2 gerezd fokhagyma, őrölt csemegepaprika, só, olaj, víz


A hagymát és a paprikát felkockázzuk, majd egy lábasban, kevés olajon dinsztelni kezdjük. Hozzáadunk két teáskanálnyi őrölt pirospaprikát, és szép pirosra keverjük az alapot. Pár perc múlva ráöntünk két deci vizet, rászórunk két teáskanálnyi sót, majd a lepréselt fokhagymát is elkeverjük a lében. Ha felforrt, belehelyezzük a lábasba a megmosott csirkecombokat, és még 2-3 deci vizet adunk hozzá (hogy a lé ellepje a húst). Lefedjük, és tizenöt-húsz percig főni hagyjuk. Ezután kivesszük a combokat, kivajazott tepsire helyezzük (akár néhány kanál főtt hagymát is rákanalazhatunk), és előmelegített sütőben, 250 Celsius-fokon, nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.


A krumplit meghámozzuk, nagyobb szeletekre vágjuk, majd ugyanabban a paprikás-hagymás lében puhára főzzük, amiben a combokat is előfőztük. Ha alaposan megpuhult, összepasszírozzuk (ha túl sok a lé, előzőleg leöntünk belőle), és így köret gyanánt egy rendkívül ízletes krumplipürét kapunk.

2011. jan. 10. 12:28

Szia!


Ketchupos csirkecomb


Hozzávalók:

4 csirkecomb

4 dl főzőtejszín

1 gerezd fokhagyma

2,5 dl ketchup

10dkg füstölt sajt

10 dkg bacon (kockára vágva)

Só, bors


Elkészítés:


A csirkecombot sózom, borsozom és kiolajozott tepsibe teszem.

A ketchupot a tejszínnel, a kockára vágott baconnel, és a reszelt füstölt sajttal összekeverem. Beletöröm (én reszelni szoktam, mert nincs fokhagyma présem) a fokhagymát. Ezt is összekeverem, és a husira öntöm. Fólia alatt megsütöm, kb. 200 °C –on, amíg puha nem lesz.

Rizzsel, vagy hasábbal tálalom!

24. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 23. - Basset)
2011. jan. 10. 11:15
A sütöd egészen egyszerüen diszkriminálja a tejszínt, ezek szerint. :) Lehet, megpróbálnám római tálban. Hátha...
23. Basset (válaszként erre: 22. - 3f5c70e7b8)
2011. jan. 10. 09:49
Hmm... Én sem értem. Le volt fedve alufóliával. Lehet, hogy kisebb lángon kéne tényleg, most 4-esen sütöttem. Azt nem hiszem, hogy a liszt miatt volt, mert mindig ez történik, szinte kivétel nélkül mindig lesül a tejszín a kajáimról... :( Pedig mindig többet teszek rá, mint amennyit a recept ír.
22. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 21. - Basset)
2011. jan. 9. 17:13

Passz..... Le volt fedve? Vagy lehet, hogy kisebb lángon kellene?

Még azt tudom elképzelni, hogy sok volt a liszt a húson, és jobban besürítette a szaftot. Nekem jó szaftos szokott maradni...

Örülök, hogy ízlett! A gomba nagyon jó ötlet, kipróbálom úgy is. :D

21. Basset (válaszként erre: 5. - 3f5c70e7b8)
2011. jan. 9. 16:21

Hú, ez milyen finom kaja!!!! tettem bele a végén gombát, még a férjem is megnyalta... :)

A baj, hogy én jóval több tejszínnel csináltam, mégis lesüt az egész, alig maradt szaftja - sőt, nem is... Valami tipp a megoldáshoz...?

20. 10ee523fed (válaszként erre: 16. - Cipa)
2010. aug. 9. 12:45
Nagyon szívesen, jó étvágyat!
19. zsanna78 (válaszként erre: 18. - Laszlozsu)
2010. aug. 8. 09:26
Szia! Köszi a tippet, ez tényleg nagyon egyszerűnek tűnik. Nekem is van cserépedényem, úgyhogy ezt is ki fogom próbálni!
2010. aug. 8. 07:59

Szia!

Fenn van itt a receptjeim között a "sajtos csirkecomb cseréptálban". Nálunk ez a kedvenc jó ideje, de most eloolvastam az alábbiakat itt a fórumon, s ezeket is ki fogom próbálni.

Köszönöm én is a tippeket.

17. cipa (válaszként erre: 11. - Tikka)
2010. aug. 7. 23:41
Ezt is megcsinálom, nagyon finom lehet! Köszi a receptet.
16. cipa (válaszként erre: 8. - 10ee523fed)
2010. aug. 7. 23:35
Kipróbálom, nagyon finom lehet! Köszi a receptet.
2010. aug. 7. 21:51
Húúú! Nagyon köszönöm a recepteket, biztosan isteni finom mindegyik. Azt hiszem holnap honeybee-é lesz a nyerő, de mindegyiket kipróbálom. Nekem ez a savanyúkápis újdonság, szívesen elkészíteném, csak most nincs itthon káposztám, de lehet hogy jövő hétem megejtem ezt is.
2010. aug. 7. 21:26
Köszönöm :D.
13. Tikka (válaszként erre: 12. - 2a44b32e51)
2010. aug. 7. 21:17
Remélem ízleni fog! Nálunk mindig sikere volt,amikor csináltam...egy távoli rokonnál ettem ilyet először,tőle kaptam ezt az egyszerű receptet! Akkor jó étvágyat! :)))
12. 2a44b32e51 (válaszként erre: 11. - Tikka)
2010. aug. 7. 21:15
Köszönöm. Ó, éhes lettem. Azt hiszem holnap ilyet eszünk:DDDD, de jóóóó.
11. Tikka (válaszként erre: 4. - 2a44b32e51)
2010. aug. 7. 21:10

Na újra,mert elszállt...:S

Hozzávalók: 1 doboz savanyúkáposzta,8-10 szelet bacon szalonna,vagy valami más húsos,füstölt szalonna szeletek, csirkecombok ketté vágva,vagy csak felsőcomb,kb.8 db/4 személyre/,szárnyas fűszerkeverék.

Egy jénaiba lerakod a szalonna szeleteket,ráteríted a savanyú káposztát/kicsit át lehet mosni,hogy ne legyen annyira savanyú/,ebbe kissé belenyomkodod a megsózott combokat és az egészet-a káposztát is- megszórod a szárnyasfűszerrel.Utána öntsél körbe kb 2 dl vizet,fedd le fóliával és mehet a sütőbe így 35-40 percre,aztán leveszed a fóliát és még visszateszed kb.15 percre,amíg szép színe lesz a comboknak.

Kimondottan finom,jó ízű együtt a szalonna,a sav.kápi,meg a fűszerezett pirosra sült csirke!

Jó étvágyat!

10. 2a44b32e51 (válaszként erre: 9. - 3f5c70e7b8)
2010. aug. 7. 21:05
igen, kiszedem kiskanállal:))))
9. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 7. - 2a44b32e51)
2010. aug. 7. 21:01
Az egyik kedvencem... :) Nyami... Az a szaft...!
2010. aug. 7. 21:00

1 kg fölső csirkecombot kicsontozol, besózod.

A csont helyére trappista sajtot raksz, bepanírozod rendes rántott húsnak, tepsibe rakod, és egy egész kocka rámát rávagdosol a tetejére. Fóliával lefeded, 50 perc sütés után a fóliát leveszed, és pirosra sütöd. Krumplipürével, kovászos ubival nagyon finom. Nálunk imádják!

7. 2a44b32e51 (válaszként erre: 5. - 3f5c70e7b8)
2010. aug. 7. 21:00

így én is szoktam és finom nagyon:))).


szoktuk úgy is, hogy gyümölcsöket sütünk a csirkecomb mellett,alma, körte, de a szilva is finom.

6. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 5. - 3f5c70e7b8)
2010. aug. 7. 20:59
Gázsütöben szerintem gyorsabban készen van.
5. 3f5c70e7b8 (válaszként erre: 1. - Zsanna78)
2010. aug. 7. 20:58
Ha egyben van még a comb, vágd ketté, sózd be (mehet bors vagy ételízesítö is), forgasd paprikás lisztbe (jó rózsaszínbe), tedd tepsibe, öntsd le tejszínnel (6 felsöcombhoz szoktam egy pohár tejszínt használni). Lefedve sütöbe teszed 35-40 percre, majd az utolsó 10 percre megszórod egy marék reszelt sajttal és fedö nélkül megpirítod. Isteni szaftja lesz!
4. 2a44b32e51 (válaszként erre: 2. - Tikka)
2010. aug. 7. 20:58
engem érdekel... :DDD
2010. aug. 7. 20:57
Én mostanában a gyrosnak készítem el és nagy siker:).
2010. aug. 7. 20:57
Mit szeretnél? Vmi elképzelés? Mondjuk töltött csirkecomb...bőre alá jó sok petrezselyemzölddel töltelék...vagy van egy jó savanyúkáposztás csirkés receptem...ha érdekel,leírom...
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook