Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Darált húst meg szoktátok mosni mielőtt felhasználjátok? fórum

Darált húst meg szoktátok mosni mielőtt felhasználjátok? (beszélgetős fórum)


1 2 3
65. elszabadult hold (válaszként erre: 64. - TSydy)
2010. szept. 21. 09:59
Köszönjük ezt a sok jó tanácsot! Ugye-ugye, ki gondolná...!
64. TSydy
2010. szept. 21. 00:11

Lányok, párom hentes és jó kis estét csináltatok neki. Jót nevetett a darálthús mosáson. Egyébként apró kiegészítés: Darálthúst csak és kizárólag frissen darálva lehet eladni, magyarán ha én bemegyek a henteshez, kiválasztom a darab húst és ledaráltatom. Ha rendes és ismerős a hentes meg lehet kérni, hogy mossa le előre. De ledarálva csak tönkremegy.

Ja és igen, ha lefagyasztod levet enged. Mint minden hús. Le kell önteni róla és kész.

A csirkét pedig tényleg le kell takarni, mert a még reggel is kapirgált jószág ha kinyírják és megkopasztják, megbarnul. Nem megromlik a hűtőben, hanem kiszárad a bőre a légkeveréstől és csúnya barna lesz. Egyébként párom mondta, hogy ők tanulták annó, hogy a szalmonella fertőzések nagy része úgy indul, hogy gondos háziasszony mosogatja a húst, majd megsüti. Hát a megsütött pipi már nem fertőz, de a mosogató igen! Bár ki van mosva mosogatóval, de a mosogatószer nem baktériumölő...

2010. szept. 20. 23:28
Természetesen! Minden kis 1-2 mm-es húsgömböt külön-külön.
62. Barát1 (válaszként erre: 61. - Barát1)
2010. aug. 2. 10:59
elírtam 43.
2010. aug. 1. 20:23
45. hsz, olvasd el légy szíves még egyszer nem írom le, egy kis toleranciát mutassatok egymás felé.
2010. aug. 1. 19:18
Aha meg a bunkóság is...:)Nem látszik rajtad h egy családos nő vagy,sokkal inkább egy gyerekes kis...
2010. aug. 1. 17:59
Ez annyira jellemző, hogy még a darált hús mosásán, illetve meg nem mosásán is össze tudtok veszni. :-))
2010. aug. 1. 15:05
Ha ennyire bizalmatlan vagy a darált húst illetően ,akkor egyszerűen vegyél egész húst és otthon,öblités, nem áztatás, után daráld le. Biztos ami biztos.
57. c95c921ae7 (válaszként erre: 20. - Sylvia81)
2010. aug. 1. 14:16

A tatárbeefsteakhez egészben szoktuk venni a bélszínt, megmosás után daráljuk. Azt az egyet nem enném meg mosás nélkül.


A többivel egyet értek. A hideg víz egy ledarált(a bacikkal jól átkevert) húson semmit nem változtat. Jól meg kell főzni, sütni.

56. andi6020 (válaszként erre: 55. - 448f1a930a)
2010. aug. 1. 07:20
:-))) Végülis nekem mindegy, a zsámiska ugyanolyan ismeretlen számomra, mint a zsámniska. :-)))
55. 448f1a930a (válaszként erre: 54. - Andi6020)
2010. aug. 1. 07:15
:)))ZSÁMISKA az!:))) A google megmondja,hogyan készül pontosan én sem tudom.Krumpli,liszt biztos van benne:)))
54. andi6020 (válaszként erre: 53. - 480b578442)
2010. aug. 1. 06:40
Bocsi, biztos én vagyok a tudatlan, de mi az a zsámniska?
2010. aug. 1. 00:56

Én ilyet csak egyszer hallottam azon ügyvéd kolléganőmtől aki sosem főzött és egyszer egy kis fasírttal akart férjének kedveskedni.Mondanom sem kell zsámniska lett belőle.:))

Mikor másnap elmondta az egész cég rajta röhögött.


A szilánkokat nem fogja átengedni a szűrő.

De ha ennyire steril vagy miért nem veszel egész húst és azt darálod le?

2010. júl. 31. 21:25
ariellel ajallatos atmosni nem szukseges utanna meg le sem obliteni.(D<)
2010. júl. 31. 21:13

Igen-első olvasásra,azt hittem szavazás.

Mivel-igen,vagy nem a válaszlehetőség.-simán ki lehetett volna írni.

2010. júl. 31. 21:10

Szerintem, inkább szavazást kellett volna kiírni rá,és akkor kiderül,hányan mossák,hányan nem?

Arra lennék kíváncsi,hogy a boltban kapható ,pácolt húsokat vajon megmossák-e pácolás előtt? Mármint a hentes, aki pácolta és csomagolta.Van erről valakinek tuti információja?

49. andi6020 (válaszként erre: 46. - 5e48d37001)
2010. júl. 31. 21:10
Erről csak az jutott az eszembe, hogy én még azt tanultam a suliba, hogy a húst nem szabad áztatni.
48. labi
2010. júl. 31. 20:58
nem
2010. júl. 31. 19:44
nem
46. 5e48d37001 (válaszként erre: 34. - Andi6020)
2010. júl. 31. 19:33
Én tálban mosom meg,többszöri vízváltással és leöntöm róla a vízet,majd újra víz és újra leöntöm,néha kicsúszik a lefolyóba:-)Mikor már tisztának minősítem akkor be a szűrőbe,jól belenyomkodom és így csepeg le.Hát..nem tudom,anyukámék sok hízót neveltek,vágunk is,azt a húst nem szoktam megmosni,mert tudom milyen,de a bolti..hhúú voltam már vágóhídon,mikor hízót adtunk le..inkább vállalom ezt a macerát:D
2010. júl. 31. 17:15
Anyukám a mai napig a családi humorlegendáriumban őrzi azt az esetet, mikor fiatal háziasszonyként megmosta a darált húst. :)
44. 2df0604b89 (válaszként erre: 43. - Barát1)
2010. júl. 31. 17:14

Ne nekem mond,hanem annak aki ebből azt szűrte le h én emiatt nem vagyok konyhatüdér:D:D:D

Nem mondok már semmit:)

43. Barát1 (válaszként erre: 41. - 2df0604b89)
2010. júl. 31. 17:10

Miért vitatkoztok? Van aki megmossa, van aki nem, értelme nem sok van, de ha ettől te nyugodtabb vagy akkor mosd meg. Ez nem befolyásolja, hogy mennyire vagy konyhatündér. Biztos jó vagy, miért ne lennél.

Vélemények kellenek ide nem minősítések.


"Még azt sem szabad ráerőszakolnom másra, ami neki hasznos lenne.

Azoknak ugyanis, akik eszük használatával bírnak,

szabad választási lehetőséget kell biztosítani arra nézve, hogy mi hasznos és mi nem hasznos nekik."

/Huig van Groot/

42. Barát1 (válaszként erre: 37. - B99048cdfc)
2010. júl. 31. 17:05
Attól, hogy megmosod még nem lesz frissebb.
2010. júl. 31. 15:24
El ne szédülj már magadtól,más is megmossa,nemcsak én...Mindegy,olyanokkal nem vitázok,akiknek teszek a véleményére:D:D:D
2010. júl. 31. 13:42
Miből gondolod???
2010. júl. 31. 10:16
Tudom undorító,de ez van:O) Mit gondoltok ott nem ezt csinálják? Beáztatják a virslit kolbászokat,húsokat kádakba éjszakára:O) Guszta ugye?A csirkéket pedig vizes rongyokkal takarják be. Vegyetek inkább egész disznót és ti dolgozzátok fel: Mi is így csináljuk:O)
38. andi6020 (válaszként erre: 37. - B99048cdfc)
2010. júl. 31. 10:11

Nyálkát??

Milyen nyálkát?

És ha szűrőn lemosod, kicsepeg a nyálka?

37. b99048cdfc (válaszként erre: 34. - Andi6020)
2010. júl. 31. 10:06
A nyálkát mossuk le ami hazajön vele a húsboltból. Ahol ugye nem kérdezik meg tőled,hogy jó lesz e a múlt hete ott álló húsból? Hanem odaadják,és otthon hopp, a husi nem friss:O))
2010. júl. 31. 08:38
Én is gondolkoztam már ezen, hogy megmossam-e, de aztán arra jutottam, hogy főzés-sütés közben sterilizálódik.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook