Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sárgabaracklekvár fórum

Sárgabaracklekvár (beszélgetős fórum)


19. 66cec28b76 (válaszként erre: 18. - Betsabé)
2010. júl. 21. 20:00
Így van. De ez sem lett azért annyira híg. Csak olcsóbb:O))
18. Betsabé (válaszként erre: 17. - 66cec28b76)
2010. júl. 21. 19:29

A citromsav tényleg gátolja a barnulást, és a dzsemfix is tartalmaz!

Viszont én azért vagyok dzsemfix párti, mert így nem folyik le a gyerek kenyeréről. Kicsit zselatinos tőle.

Kinek a pap, kinek a papné :-)

2010. júl. 21. 18:36
Csajok én barackdzsemet csináltam két hete kb:7 kilóból. Citromsav,és nátrium benzoát kellett bele. A mindmegette oldalon találtam a receptet. Napsárga barackdzsem a neve. Olyan jó lett,és sokkal olcsóbb,mint a dzsemfixes:O) Nézzétek meg.
16. Betsabé (válaszként erre: 14. - Kacagó11)
2010. júl. 21. 17:27
Az a különbség, hogy más a cukormennyiség. Ha követed a tasakon levő leírást, jó lesz. Én is ezt a márkát használom, mert csak ez vált be.
15. Betsabé (válaszként erre: 13. - Kacagó11)
2010. júl. 21. 17:25
Igen, de ez rá is van írva a hátuljára :-) Sok sikert!
14. kacagó11 (válaszként erre: 13. - Kacagó11)
2010. júl. 21. 15:10
Én 3:1 dzsemfixet vettem,mi a különbség,az is jó?Dr, Ottker-es.
13. kacagó11 (válaszként erre: 12. - Betsabé)
2010. júl. 21. 15:07
A dzsemfixet a hideg alapanyagba kevered és úgy teszed fel főni?
12. Betsabé (válaszként erre: 7. - Kacagó11)
2010. júl. 21. 15:04

Én 4,6 kg-ból készítettem. Ez a megmosott, kimagozott húsdarálón ledarált alapanyag volt. Hozzákevertem 1,5 kg cukrot, 4 csg dzsemfixet (2:1-es).

Felforraltam, üvegekbe tettem, azonnal rá a kupak (egyesével), és pár percre felfordítom, majd vissza.

Évek óta így készítem.

Kevesebb cukorral is jó. Én a gyerekek miatt raktam bele ennyit.

11. 9c8432d068 (válaszként erre: 10. - VMarta)
2010. júl. 21. 14:59
Más jellegű a gyümölcs állaga. De nézz utána a GOOGLE-ban. Vagy a Mindmegettén,vagy más receptes fórumokon.
10. VMarta (válaszként erre: 9. - 9c8432d068)
2010. júl. 21. 14:57
Nekem úgy egyszerübb, és miért nem lehet?
9. 9c8432d068 (válaszként erre: 8. - VMarta)
2010. júl. 21. 14:54
Nem lehet.......
2010. júl. 21. 14:52
Igen, én is sütőben szoktam a szilvalekvárt késziteni csak érdekelne a barackot lehet e olyan módon...
7. kacagó11 (válaszként erre: 3. - Betsabé)
2010. júl. 21. 14:50
Leirnád pontosan hogy készitetted? Én kb. 6 kg-ból csinálnám.
6. 9c8432d068 (válaszként erre: 2. - Ff36256613)
2010. júl. 21. 14:50
Amennyi almát frissen fel tudsz használni,használd fel,a többit reszeld le,párold meg,fagyaszd le. Jó lesz sütibe /pitébe/
5. 9c8432d068 (válaszként erre: 1. - VMarta)
2010. júl. 21. 14:48
Sütőben a szilvalekvárt szokták készíteni.
4. Betsabé (válaszként erre: 2. - Ff36256613)
2010. júl. 21. 14:40
Passz! Én főznék egy gyümi levest a javából, a többit meg kidobnám.
2010. júl. 21. 14:39

Miért kellene sütőben készíteni?

Én tegnap tűzhelyen főztem be, és nagyon jó lett!

2. ff36256613 (válaszként erre: 1. - VMarta)
2010. júl. 21. 14:36
No, erre én is kiváncsi vagyok. Lenne nekem is egy kérdésem: kaptam 5 kg. apró, nyári almát (magyar), kezd romlani, kicsit kukacos is, de sajnálom kidobni. Mit csinálhatnék belőle?!
2010. júl. 21. 14:32
Hogyan kell sárgabaracklekvárt késziteni a sütőben?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook