Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Szezámmag használatára ötletek? fórum

Szezámmag használatára ötletek? (tudásbázis kérdés)


1 2
2008. aug. 17. 22:19
Mirelite leveles tésztát 10x10 cm-es négyzetre vágom, bele a maradék krumpli püréből egy teáskanálnyit, összehajtom a tésztát, mintha túrós táskát hajtanék, felvert tojással megkenem a tetejét, és arra szórom a szezámmagot (úgy nyersen). Kb. 10 perc alatt megsül, és nagy adag lesz és finom puha marad másnapig is (ha marad).
32. Klimpírozi (válaszként erre: 31. - Supin)
2008. aug. 17. 20:10
jó gyakorlást:)))
31. supin (válaszként erre: 30. - Klimpírozi)
2008. aug. 17. 19:34
Köszi!
30. Klimpírozi (válaszként erre: 29. - Supin)
2008. aug. 17. 18:22

húúú, sokféleképp ..hangulat szerint...dívik nálunk a balzsamecetes olivás jégsaláta, a bertolli citromolajos jégsaláta, az activia joghurttal, kevéske majonézzel kevert jég, ruccola, endívia, ami van a hiperszuperben saláta, a tzadziki, koktélptadaicsommal fetával, lilahagymácal, és bármi a fantázia szüleménye szerint..

a barátnőm éttermében az eredeti tálalásnál, fokhagymás, majonézes tzadziki, reszelt sárgarépa, lilakáposzta, paradicsom volt a salátaágy, rajta a hússal...isteni mindegyik variáció!!!

29. supin (válaszként erre: 27. - Klimpírozi)
2008. aug. 17. 11:11
A salit,hogy csinálod?? Érdekelne...
2008. aug. 17. 10:47
Sóskifli v. sörkifli tetején kiváló! Persze aki szereti
2008. aug. 17. 09:54
szezámmagos csirke salátaágyon, például...a kockára vágott , páclében tartott husit megsütöd, s épp a sütés befejezése előt meghinted egy jókora adag szezámmaggal, összepirítod, és kész a csoda...tányérra kevert saláta, rá husi...kell még valami??
26. supin
2008. aug. 17. 08:15
Vajban vagy margarinban piritsd meg 1 kicsit és keverd vajas törtburgonyához. Ísteni köret... Ne félj annyira a píritástól . Pillanat az egész. De megéri mert kellemes zamatot ad...
25. aniani63 (válaszként erre: 22. - Fannncsi)
2008. aug. 17. 08:09
jaj,nagggyon-nagggyon fincsike!:))
24. o.andi
2008. máj. 25. 23:56
prézlibe keverve nagyon jó...mást nem tudok!!
2008. máj. 25. 16:07
Vagy bármilyen hús panírozásához a morzsához keverve
2008. máj. 25. 10:34
szezámmag:rántott csirkemell panírjához:)
2008. ápr. 17. 22:30
Van egy nagyon jó sós süti, amihez ráadásul kevés összetevő is kell még a szézámmagon kívül. Nagyon finom. Ha megtalálom, beírom a receptjeim közé :)
20. 1366d1807f (válaszként erre: 19. - Supin)
2008. febr. 5. 09:46

Nem kell vajban pirítani, hanem csak úgy magában szárazon, mert olajos a mag. Én egy kis vaslábasban szoktam pirítani.


Csak úgy üresen is el lehet nassolni, nagyon finom. Vagy sülthúsra rászórni.

19. supin
2007. nov. 6. 13:05
Megpiritom egy picike vajban és a burgonyapüréhez keverem Ísteni ízt ad neki. A zsemlemorzsához is mindig teszek ha rántott hust ,karfiolt készitek..
2007. nov. 6. 11:19
Most tettem fel egy receptet, Szezámos csokirúd néven :)
17. Gina78 (válaszként erre: 5. - Edb6c38cef)
2007. júl. 10. 09:02
Csinálhatod úgy is, hogy zsemlemorzsába reszelt sajtot teszel és belekevered még a sima szezámmagot, majd ebbe forgatod a husit, De úgy is lehet, hogy a husit mézbe forgatod, majd egy kicsi fűszerezett tejfölbe aztán simán a szezámmagba és ezután sütöd sütőben. Persze izlés kérdése. :-)
16. 'szti (válaszként erre: 15. - Edb6c38cef)
2007. júl. 5. 21:04

nyugodtan használhatod így ahogy van, de pirítva is

de ne őröld meg

2007. júl. 5. 18:59
Szóval, a lényeg: akkor ugye nem kell sem porrá őrölni, sem pirítani ahhoz, hogy hasznosuljanak a benne lévő ásványi anyagok?
14. 'szti
2007. júl. 5. 18:51
egyszer ettem egy olyan pirított csirkemellcsíkokból álló kaját, aminek a raguja volt fokhagymás-reszelt sárgarépás-szezámmagos
2007. júl. 5. 16:25
Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm az ötleteket, tanácsokat. Most már bátrabban fogom használni.
12. Loni
2007. júl. 5. 09:44

Salátába

Panírozáshoz. Pl zöldségek panírozásához nagyon jól illik (cukkini, patiszon, gomba).

Néha a fasírtba is teszek egy keveset.

Ha szoktál késízteni szendvicskrémet, ahhoz is fel tudod használni (tojáskrémhez például).

Valahol olvasam, hogy krémleveseket is meg szoktak szórni vele. Brokkolikrém-levest, burgonyakrém-levet vagy gombát.

2007. júl. 5. 09:34
Én ugy is szoktam, hogy margarinos kenyérre rászórom a szezámmmagot, jó bőven, késsel kicsit odanyomkodom, hogy ne potyogjon le. (+ paradicsom vagy paprika melé)
10. 3a0842d373 (válaszként erre: 9. - 3a0842d373)
2007. júl. 4. 22:24
Csak a lényeg maradt le: Zitamitának szeretettel :))
2007. júl. 4. 22:23
Én nyersen szoktam és elrágcsálom. Nem nagyon emésztődik meg a külső burok, ne ijedj meg, ha furákat látsz a fajanszban :) Viszont nagyon jó a csontritkulás megelőzésére, köröm, haj, bőr karbantartására. Bioboltban előfordul az olaja is, annak olyan illata van,mint a nyári rétnek. Csodálatos!
2007. júl. 4. 21:14

Anyukám néha pogácsára szokta szórni, bár én úgy nem igazán szerete...

Meg az otthon készített sajtostallérba nagyon finom még, bár ilyen tallér sütő már igen ritka, kevesen használnak már ilyet, inkább csak vidéken és idősebbek!

Meg szerintem még a szezámmagos rántott szelet is finom, de ezt már úgy láttam más is írta.

7. szanád (válaszként erre: 5. - Edb6c38cef)
2007. júl. 4. 21:02

találomra,ha nagyon szezámosra akarod akkor többet ,he nem szereted úgy akkor kevesebbet

belekevered a morzsába

6. edb6c38cef (válaszként erre: 4. - 3a0842d373)
2007. júl. 4. 21:01
Kefírbe, joghurtba is pirítva kell szórni, vagy nyersen? Azt szeretném, ha minél kevesebbet veszítene a tápértékéből.
5. edb6c38cef (válaszként erre: 3. - Szanád)
2007. júl. 4. 20:59
Zsemlemorzsába milyen arányban?
2007. júl. 4. 20:58
Ne daráld meg, úgy kesernyés. Sőt, keserű. Darálva mézzel keverd össze és naponta egy teáskanálnyit szopogass el belőle. Pirítani saláta tetejére szoktam, kenyérbe is belesütöm, kefírbe, joghurtba is szórható. Majd még leírom, ha valami beugrik.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook