| Belépés | Regisztráció | Elfelejtett jelszó |
| ||
| Igen a picassa2 | ||
| ||
| picasa2 exportálással
Ha ezt töltöd le.....érteni fogod,amit írtam. | ||
| ||
| Régen keresem..... | ||
| ||
| én a nero-t használom erre a célra | ||
| ||
| Én a www.meretezdat.hu-t javaslom, pár kép kicsinyítéséhez tökéletes lehet... Kötegelten nem tud kicsinyíteni. | ||
| ||
| A picasa2 remek, es konnyu kezelni, magyarul is van | ||
| ||
| Ha nagyon sürgős, s nem értesz a magasabb technikai képességet igénylő programokhoz, akkor a Paint nevű programmal is hamar le lehet csökkenteni, s ez a program minden windows-ban szerepel.. Végszükséges megoldásnak, pl. ha azonnal kell a kisebb méretű kép, nagyon egyszerű. | ||
| ||
| XnView programmal. http://www.xnview.com Lehet a felbontást (dpi) csökkenteni, ez minőség romlással jár; lehet a vászon méretet csökkenteni (pl: 800x600-ról 640x480-ra, de számtalan lehetőség van).
De a legegyszerűbb és legtöbb esetben működik, elég megnyitni a képet és elmenteni, ez is méret (kb) csökkenést okoz, ez nem jár minőség romlással. | ||
| ||
| Lehet már ismeritek, én most fedeztem fel, az Office csomag része az Office Picture Manager, százalékosan és pixelekben megadva is lehet kicsinyíteni a képet.
(Kép/Átméretezés - oldalra felugrik egy plusz ablak, ott lehet méretezgetni, majd Ctrl+S és máris kisebb a képed, ugyanezt más nézetben is elő lehet adni egyszerre sok képre is.) | ||
| ||
| Pix resizer nagyon klassz!!próbáld ki | ||
| ||
| Resizewin.Ez ingyenes program.Szerintem elég egyszerű a kezelése.Nekem nagyon bevált.
http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/grafik a/resizewin.html | ||
| ||
| Nem profik is jól elboldogulhatnak vele! | ||
|
| ||
| www.xnview.com-ról is letölthető... egésszen használható progi és valóban tud magyarul, bár végig kell próbálgatni (még nekem is, aki jóbarát vagy a PhotoShoppal), hogy melyik megnevezés alatt mit művel, de használható a program egész jól :).
Nagyon tetszik benne, hogy pl. egyszerre akár 500 képet is át tudok méretezni :) vagy megvágni azonos méretre :). | ||
|
| ||
| http://www.origo.hu/szoftverbazis/multimedia/grafika/xnview- win.html | ||
| ||
| XnWiew progival simán átméretezhetőek a képek.Ráadásul magyar nyelvű.... | ||
| ||
| A Picassaval is lehet. | ||
| ||
| Nincs mit,nagyon szívesen segítek,ha tudok.Hát ja megkell vele békélni,úgy ahogy mondod:) | ||
|
| ||
| Köszi a javaslatot, az IWIW feltöltéshez kellett mert max 2 MB lehet az oldalamon, így tényleg gyorsan ment és ráadásul ha rákattintok a kép olyan mint az eredeti. Viszont click nélkül egy olyan nézete van, hogy egy nagy lapon szerepel egy pici kép, esztétikailag nem túl jó. Van erre valamilyen megoldás? | ||
|
| ||
| jah és ezt ingyen le lehet tölteni, nem kell hozzá különösebb tudás sem:-) | ||
| ||
| Én pixresizer-rel, sztem ez a legegyszerűbb:-P | ||
| ||
| Én a painttal csinálom:)Kép kicsinyítés
fájl,megnyitás,kép keresés,a képre katt nyújtás döntés leveszem 40-re mind a kettőt,és utána okézom és mentem,:)egyszerű és gyors, | ||
| ||
| Sziasztok!
Eddig én is ...shoppal csináltam .jpg formátumba mentve, de ha ugyanezt a képet painttel csinálom (sima rajzprogram) a file mérete sokkal kisebb lesz, ha itt is jpg file-ként mentem a képet. Próbáljátok ki. Valószínűleg a színszám miatt... | ||
| ||
| photoshoppal átméretezed a képet | ||
| ||
| Köszi mindenkinek. | ||
| ||
| Sziasztok!
Ugy szoktam, hogy a KÉPEK dossiéba behuzom a képet...... Aztán ugy csinálok, mintha el akarnám küldeni a képet,....ekkor lecsökkenti a képet a gép automatikusan. /általában visszahuzom a csökkentett képet is a képeim közé. A fiam megmutatta a másik modszert is, de az soha nem jut eszembe.:-)) | ||
| ||
| Na jó, én is a Photoshopra szavazok első sorban (ezt is használom bármilyen képszerkesztésre), de ugye az nem ingyenes program, és akinek gőze sincs a grafikai alapokról elveszettnek érezheti magát a PS-ben a progiban, ezért nem ezt ajánlottam, hanem egy egész használható kis programot, ami ráadásul ingyenes :). | ||
|
| ||
| Irfanview | ||
| ||
| Adobe photoshopban (imagi size) és 800x600 pixels felbontást szoktam. Ingyenes progit nem ismerek sajnos. De ha elküldöd szívesen megcsinálom. | ||
| ||
| Egy másik tudásbázisban olvastam az XnView nevezetű ingyenes magyarul beszélő programról (érdemes magyar oldalról letölteni, akkor biztos magyarul fog beszélni).
Ajánlottam valakinek, végül én is letöltöttem. Alapjában a file felbontását és a kép méretét kell megváltoztatni, lekicsinyíteni, így lehet a file mérete kisebb lesz. | ||
| ||
| engem is :) | ||